Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewi - piszesz, że jesteś z Kielc. Jeżeli masz czas i chęci, możemy się spotkać i trochę razem z sunią pospacerować. Daj znać na PW.
I nieprawdą jest, że sterylka małej suni kosztuje 300zł - można znaleźć taniej, są też inne rozwiązania.

Posted

ewi1982 napisał(a):
dziekuje,od wczoraj sunia ma cieczke,po jakim czasie mozna wykonac sterylke?

Ja zawsze odczekuję minimum 1,5 miesiąca, czasem dwa. Najlepiej wykonać zabieg w okresie tzw ciszy hormonalnej.

Posted

ewi1982 napisał(a):
oki,super
a czy ona po tym stanie sie odrobine spokojniejsza?

Szczerze mówiąc - nie wiem. Ja u swoich sterylizowanych suń nie zauważyłam zmian w zachowaniu, ale też nie miałam z nimi aż takich problemów. Ale powinnaś zdecydować się na zabieg z wielu innych ważnych względów.
Co do naszego spotkania - poczekajmy chwilę, aż mrozy troszkę zelżeją, poza tym cieczka nie ułatwia spacerowania ;)

Posted

Ja sterylizowałam swoją po pierwszej cieczce równe 3 miesiące.. zachowanie suni się nie zmieniło, aktywna, szczupła i dalej taka sama wredota ;) zmiana charakteru raczej nie następuje, a na pewno nie licz że stanie sie grzeczna :)

Posted

ewi1982 napisał(a):
ok,czekam,a myslalam ze moze jednak stanie sie grzeczniejsza:(

może się stać grzeczniejsza podczas rekonwalescencji bo to jednak jakiś dyskomfort dla psa.. ale nie można liczyć że brak wychowania załatwi zabieg chirurgiczny ;)n

Posted

Nie martw się, nie ma ludzi idealnych i na dogomanii też większość ma psy z problemami, ale pewnie wielu nawet o tym nie pisze, bo jak to... mój pies jest grzeczny !!
Ja z moją suką też popełniłam wiele błędów, trudno się je odwraca, czasem brak czasu nie pozwala na pracę z psem, fakt że nie mam jakiś poważnych problemów z nią, ale skakanie na ludzi to już dla mnie za wiele, a ona ma taki charakter że ciężko jest się jej opanować, pilnuje swoich zabawek przed obcymi psami więc nie mogę bawić się z nią w miejscu gdzie są psy, ona sama nie zaczepi psa, ale wiele psów podbiega :/ wtedy ona pokazuje zęby..

Posted

Pewnie, ze wielu ma problemy. Mój pies trafił do mnie problemowy i po 5 latach pracy nadal ma swoje odbicia, które chyba już mu zostaną. Nie ma psów idealnych, w każdym razie ja nie znam, są albo zbyt rozpuszczone, albo tak karne, ze mam wrażenie, że ich mózgi poszły w świat. No i są jeszcze psy pośrednie, czyli w jakimś stopniu ułozone, ale bez szału. Tak w uproszczeniu.