Moniasek Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Kolejna próba z kotem na luzie, jak jej powiedziałam "zostaw" to przyszła do mnie. Ale kot jeszcze nie uciekał, jak kto odchodził to inkasowała ode mnie smakołyki i wolała jedzenie niż kota. Jak wychodziłam z pokoju to poszła za mną a nie do kota. Zrobiłam też tak, że kot siedział tyłem do drzwi i jadł z miski a ja ją przytrzymałam i doprowadziłam do kota, kota powąchała spokojnie z dużym zaciekawieniem a puszczona odsunęła się krok i obserwowała kota. Myślę, że nadawałaby się do domu z kotem, ale tam gdzie jeżeli właściciele wychodzą jest izolowana na początek od kotów. Myślę też, że nie bardzo nadaje się do domu w mieszkaniu w bloku, bo ma trochę lęk separacyjny, potrafi cały czas szczekać. Pewnie jest to do wypracowania ale zajmie trochę czasu i może być frustrujące dla osoby, która adoptuje. Ja jak na razie zostawiałam na maksymalnie 3 godziny, dzisiaj 4. Jeżeli nie ma czego w zasięgu zębów to nie niszczy (mebli nie rusza, zniszczyła tylko swoją plastikową miskę, którą miała w klatce, raz ukradła mi z tapczanu spinkę do włosów, ale zaczęła ją tylko memlać jak zauważyłam i zabrałam, więcej niż z przedmiotów nie kradła). Na pewno żadne jedzenie nie jest bezpieczne w jej pobliżu, psie jedzenie też trzeba jej dozować bo mogłaby jeść aż pęknie. Quote
kinga Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Moniasek - super te twoje informacje, zawsze czytam w wielkim skupieniu i z wielka przyjemnością ;-) Quote
Ati Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Moniasku-kolejny swiadomy super domek tymczasowy:) Dziekujemy! Quote
Ati Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Rodzina zainteresowana Anielka- wlasnie skontaktowala sie z Tanitka , ze rezygnuje, wiec oglaszamy. Quote
Moniasek Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Dziś odrobaczyłam Choco i przy okazji całe swoje towarzystwo ;) Dałam Dehinel Plus. Czy możecie napisać w tym wątku gdzie są ogłoszenia już wrzucone? Ja dałam na trojmiasto.pl Quote
tanitka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 jakis facet do mnie dziś dzwonił, ale nic ciekawego... Quote
Moniasek Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Przedwczoraj i wczoraj dzwonił do mnie pan z południa Polski. Bardzo zainteresowany. Ciekawa jestem jak dalszy ciąg rozmów? Quote
tanitka Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Pan jest zdecydowany, a zatem wizyta przedadopcyjna sie szykuje. A rozmawialaś z panią z Gdańska ? Quote
Moniasek Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Pani z Gdańska nie dzwoniła do mnie. Pan za to dzwonił kolejny raz, powiedzieć, że rozmawiał z Tobą i przy okazji pochwalił się, że oglądał już leżanki i pytał o rozmiar jaki najlepszy dla niej :) Mówił, że zawsze marzył o wyżełku i myślę, że sunia dobrze trafi. Quote
tanitka Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 A Pan z Gdańska dzwonił do Ciebie? wizyta przedadopcyjna u pana w Katowicach będzie w piątek. Quote
Moniasek Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Był u mnie wczoraj (przedwczoraj?) Pan z Gdanska. Ale im bardzo zależało na tym, żeby już adoptować psa (wiem dlaczego i rozumiem to). No i pies zostawałby na kilka godzin sam, powiedziałam im o problemach jakie mogą wystąpić, obiecałam pomoc szkoleniową. Mają w ciągu dwóch dni zadzwonić i powiedzieć jak wygląda sytuacja. Poradziłam im też adopcję innych psów, o których wiem, że są na już. Quote
tanitka Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 Monika, jeśli dom adopcyjny byłby w mieście gdzie możemy kontrolować adopcję, to można psa wydać bez sterylizacji na umowę na opiekę tymczasową, a po sterylizacji dopiero zawrzeć umowe adopcyjną tj. przeniesienie własności psa. Pytanie czy problem zostawania samej w domu ich nie przerazi. Quote
tanitka Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Dom w Katowicach sprawdzony i fajny. Także Anielka niech zacznie coś po ślunzku godać. ;) Quote
Moniasek Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Rano dzwonił do mnie Pan, że była wizyta, że boi się żebym komuś innemu w międzyczasie jej nie wydała ;) Quote
tanitka Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Anielka już jest dla Pana; on bardzo się cieszy i nie może doczekać :) Quote
Ati Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 hehehe-dzis zeszlo allegro Anielki i juz nie odnawiam:) Quote
Moniasek Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Dzwoniłam do kilku lecznic i sterylizacja od 400 do 600 zł. Zapisałam sobie namiary, gdzie mi powiedzieli, że około 400 (Gdynia, Chwaszczyńska). Ale moze ktoś wie, zna, gdzie robią taniej i są zaufani? Quote
tanitka Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 zadałam to pytanie na seterkowym, bo tam jest sporo osób z Trójmiasta Quote
Moniasek Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Wendolina']Monia,jak będzie Ci się chciało przyjechać do Słupska, mogę załatwić sporo tańszą sterylkę. Dowiem się dokładnie o ile... ale wydaje mi się, że nawet doliczając koszty paliwa, możemy mieć jakieś 150 zł w kieszeni :)[/QUOTE] Nie mam jak dojechac teraz do Słupska, bo mam niesprawny hamulec. Ale może ktoś z forumowiczów by pomógł? A może gdzieś pod Trójmiastem, np Kartuzy, jest tańszy dobry wet (nie taki od krów tylko). Quote
tanitka Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Anielka ma umówioną sterylkę na 25/01 za 300 złotych, dzięki Besi4 z seterowego forum :). Czy sa chętni do zrzutki? :) Quote
Moniasek Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Prosimy o zrzutkę, nie jestem w stanie w tej chwili wyłożyć kasy. Dla zachęty nowe zdjęcia suni Quote
Ati Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 kto sie dorzuci do Anielkowej skarbonki sterylkowej? Quote
Moniasek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Pilnie poszukujemy transportu. Może ktoś jedzie na trasie Gdańsk-Warszawa, Gdańsk*Łódź, a najlepiej Gdańsk-Katowice. Sunia mogłaby już w ten weekend jechać do nowego domku. Pan na nią niecierpliwie czeka z nową leżanką ;) Jutro sterylka. Quote
Recommended Posts