Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna próba z kotem na luzie, jak jej powiedziałam "zostaw" to przyszła do mnie. Ale kot jeszcze nie uciekał, jak kto odchodził to inkasowała ode mnie smakołyki i wolała jedzenie niż kota. Jak wychodziłam z pokoju to poszła za mną a nie do kota. Zrobiłam też tak, że kot siedział tyłem do drzwi i jadł z miski a ja ją przytrzymałam i doprowadziłam do kota, kota powąchała spokojnie z dużym zaciekawieniem a puszczona odsunęła się krok i obserwowała kota.

Myślę, że nadawałaby się do domu z kotem, ale tam gdzie jeżeli właściciele wychodzą jest izolowana na początek od kotów. Myślę też, że nie bardzo nadaje się do domu w mieszkaniu w bloku, bo ma trochę lęk separacyjny, potrafi cały czas szczekać. Pewnie jest to do wypracowania ale zajmie trochę czasu i może być frustrujące dla osoby, która adoptuje. Ja jak na razie zostawiałam na maksymalnie 3 godziny, dzisiaj 4. Jeżeli nie ma czego w zasięgu zębów to nie niszczy (mebli nie rusza, zniszczyła tylko swoją plastikową miskę, którą miała w klatce, raz ukradła mi z tapczanu spinkę do włosów, ale zaczęła ją tylko memlać jak zauważyłam i zabrałam, więcej niż z przedmiotów nie kradła). Na pewno żadne jedzenie nie jest bezpieczne w jej pobliżu, psie jedzenie też trzeba jej dozować bo mogłaby jeść aż pęknie.

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś odrobaczyłam Choco i przy okazji całe swoje towarzystwo ;) Dałam Dehinel Plus.
Czy możecie napisać w tym wątku gdzie są ogłoszenia już wrzucone? Ja dałam na trojmiasto.pl

Posted

Pani z Gdańska nie dzwoniła do mnie. Pan za to dzwonił kolejny raz, powiedzieć, że rozmawiał z Tobą i przy okazji pochwalił się, że oglądał już leżanki i pytał o rozmiar jaki najlepszy dla niej :) Mówił, że zawsze marzył o wyżełku i myślę, że sunia dobrze trafi.

Posted

Był u mnie wczoraj (przedwczoraj?) Pan z Gdanska. Ale im bardzo zależało na tym, żeby już adoptować psa (wiem dlaczego i rozumiem to). No i pies zostawałby na kilka godzin sam, powiedziałam im o problemach jakie mogą wystąpić, obiecałam pomoc szkoleniową. Mają w ciągu dwóch dni zadzwonić i powiedzieć jak wygląda sytuacja. Poradziłam im też adopcję innych psów, o których wiem, że są na już.

Posted

Monika, jeśli dom adopcyjny byłby w mieście gdzie możemy kontrolować adopcję, to można psa wydać bez sterylizacji na umowę na opiekę tymczasową, a po sterylizacji dopiero zawrzeć umowe adopcyjną tj. przeniesienie własności psa. Pytanie czy problem zostawania samej w domu ich nie przerazi.

Posted

Dzwoniłam do kilku lecznic i sterylizacja od 400 do 600 zł. Zapisałam sobie namiary, gdzie mi powiedzieli, że około 400 (Gdynia, Chwaszczyńska). Ale moze ktoś wie, zna, gdzie robią taniej i są zaufani?

Posted

[quote name='Wendolina']Monia,jak będzie Ci się chciało przyjechać do Słupska, mogę załatwić sporo tańszą sterylkę. Dowiem się dokładnie o ile... ale wydaje mi się, że nawet doliczając koszty paliwa, możemy mieć jakieś 150 zł w kieszeni :)[/QUOTE]

Nie mam jak dojechac teraz do Słupska, bo mam niesprawny hamulec. Ale może ktoś z forumowiczów by pomógł? A może gdzieś pod Trójmiastem, np Kartuzy, jest tańszy dobry wet (nie taki od krów tylko).

Posted

Pilnie poszukujemy transportu. Może ktoś jedzie na trasie Gdańsk-Warszawa, Gdańsk*Łódź, a najlepiej Gdańsk-Katowice. Sunia mogłaby już w ten weekend jechać do nowego domku. Pan na nią niecierpliwie czeka z nową leżanką ;)

Jutro sterylka.