Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bruno

Jeden z wielu psów... z numerem, przebywa w schronisku. Roboczo dostał imię Bruno. Ma w sobie coś z boksera, ale jeszcze z innych ras...

Pies jest dość duży (59cm w kłębie) i waży ok. 20 kilo.Ma ok. 1,5 roku. Jest bardzo chudy, a widać to tutaj

Jest żywiołowy, na smyczy początkowo ciągnie- ale w szelkach da się znieść:evil_lol: Z innym psami- tu jest problem, nie umiem go wyczuć. Z suczkami się bawi, ale głośno i niektórym suniom to nie pasuje;) nie dziwie się z resztą;) więc raczej dom bez psów.
Miskę można mu spokojnie zabierać, podnosić, tarmosić. Z dzieleniem się pokarmem i wodą z innym psem też ciężko bo warczy.
Do małych dzieci- odpada. Przy bieganiu na wybiegu chyta, próbujemy powoli oduczać.Ale ze względu na delikatność i wielkość nie polecam do domu z małymi dziećmi.
Lubi biegać, przytulać się, czasami mało delikatnie:roll: ale jak komuś to nie przeszkadza, to będzie wspaniałym kompanem do domu, ogródka;)

Ma fajną mordkę, ale troszkę do boksera mu brakuje

jest jeszcze problem z ogonem.. macha ciągle i obija o wszytko, ranę ma na ogonie i krew zostawia wszędzie... ale nie ma pomysłu jak temu zaradzić

album Bruna:
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Bruno11611115Roku20Kg57Cm28102011RAnnaPiotrowska#

Edited by saphira18
  • Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Bruno to duży (57cm w kłębie) pies, trochę w typie boksera, rodezjana. Ma ok. 1,5 roku. Na spacerze żywiołowy, ciekawy wszystkiego. Na smyczy początkowo ciągnie, ale w szelkach nie jest to specjalnie uciążliwe. Relacje z innymi psami są różne, raczej powinien mieć dom bez innych psów, choć do niektórych psów ustosunkowany przyjaźnie i chce się z nimi bawić. Na pewno nie jest chętny do dzielenia się z innym psem miską czy przysmakami. Do schroniska trafił wychudzony. W stosunku do ludzi przyjazny, można bez problemu zabrać mu miskę, podnieść go czy potarmosić. W domu nie powinno być małych dzieci, bo przy zabawie zdarza mu się chwycić zębami, jest oduczany, ale i tak dom z małymi dziećmi nie jest pożądany. Jest nauczony czystości. Będzie wspaniałym towarzyszem, może sprawdzić się w roli stróża (nie do kojca!).

Bruno czeka na nowego właściciela w jednych ze śląskich schronisk,
jest zaszczepiony, odrobaczony i wysterylizowany.
Kontakt :
mail: anna.piotrowska193@interia.pl
tel. 504-854-427

Posted

madzia.uje93 napisał(a):
Bruno przypomina mi Ramzesa, zwłaszcza na tym pierwszym zdjęciu:D

Jak tak teraz mówisz, to rzeczywiście, trochę go przypomina :)

A z mordki bardzo przypomina mi jakąś rasę, ale nie pamiętam nazwy...

Posted

dziękujemy za opis Bruna na Picassie :Rose: niestety kolenda i ksiądz brutalnie mi przerwał;) ale już jestem i ukradnę tekst na pewno do ogłoszeń;)

A teraz troszkę zabaw z Kesulą, która też lubi ostrą zabawę:D

smakuje ci Kesi Bruno?

prędkość ponaddźwiękowa

no dobra... jestem twój;)

a to... hmm - bez komentarza:D

Posted

zdjęć narobiło się ponad 30 ....wszystkich nie wstawię nie bójcie się !:)

Bruno mówi - więc zacznijcie go słuchać !

przywitanie z Kumplem

hej wy tam z tyłu - pospieszcie się

ilez można na was czekać?

idziieeeecieee???

Posted

idą idą tylko powoli ... korzenie wypuszczę...

na łące - zabawę czas zacząć!

zabawa w podgryzanego berka (więcej zdjęć w akcji na wątku Saby;) --wieczorem)

będę startować do roli psa Baskervilów!

taki dumny ze mnie chop

Posted

i poooopatrz jakie mam ładne ząbki!!

super nie?

i wiesz co? Nie? ja Ci nie powiem...

A Ty nie mów nikomu, że ja przytulać się lubię

bo przecież nie przystoi to dumnemu psowi który chce zagrać upiora!

koniec, więcej zdjęć w jego albumie ;)