Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Mnie również baaardzo ucieszyło to zdjęcie :)

a wkleję jeszcze to, co Kasia pisała na FB

Balbinka to ma minę trochę naburmuszoną - myśli sobie cholera znowu konkurencja ;) ale dziadzio nic sobie z tego nie robi i sie do niej łasi :)

Miluś już od samego rana merda ogonkiem i nie spuszcza ze mnie tych swoich małych oczek :)

bardzo grzeczny :) wogóle zachowuje sie jak by go nie było ale na spacerach dzidunio okazał sie energicznym i bardzo towarzyskim psiakiem - witał sie z kżdym kogo spotkaliśmy :)

Miluś suchego nie tyka ale za to kurczaka wcina merdając przy tym cały czas ogonkiem tak że myślałam ze mu sie urwie ;)

Milus wykąpany i od razu jakoś tak przyjemniej pachnie ;)

Posted

Milus dobrze nawet bardzo dobrze na spacerach zachowuje sie jak szczeniak - taki jest wesolutki i energiczny :) za to ja sie cholera rozchorowałam więc dziadek ma w tej chwili więcej energii ode mnie ;)

Posted

fiziu, dziekuje Ci bardzo za "trzymanie reki na pulsie", koordynacje wszystkiego:)
zdjecia Milusia po prostu roskladaja na lopatki. Kasia tylko mowi, ze pojawil sie problem, bo Milus zczal znaczyc mieszkanie. Zobaczymy co powie weterynarz, do ktorego Kasia sie wybiera jak tylko wyzdrowieje.
A ja zycze Wszystkim SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!:)

Posted

Kasia napisała

dziś o 19 idziemy do weta

Informuję że Miluś jest bardzo odważnym psem i sylwestrowe wystrzały przeszedł bez mrugnięcia okiem :) za to reszta mojego czworonożnego towarzystwa przesiedziała północ wciśnięta w kąt w łazience - odwazniachy ;)

Podsumowując finanse -
Milusiowi do tej pory pomogli:
Majka J. - 200 zł
Anna S. - 20 zł
Agnieszka Ł. - 30 zł
Kamila S. - 25 zł

w sumie 275 zł!!! :)

Z całego serca dziękujemy!!!

wszystkie pieniążki przelałam do Kasi

150 zł na utrzymanie na pierwszy miesiąc i zostaje 125 zł na weterynarza

Aga-ta - możesz wrzucić rozliczenie do 1 postu, żeby nikt się nie przyczepił, że nie ma rozliczeń :)

Posted

Witam,
Miluś już po przeglądzie u weta został dziś odrobaczony i odpchlony pod koniec tygodnia idziemy na szczepienia.
i tak:
- serducho ma jak na swój wiek nad wyraz zdrowe :)
- lekarz ocenił go na wiek 10+ ( trudno dokładnie określić ze względu na fatalny stan zębów)
- na oczko możliwe że troszkę widzi ( lekarz potwierdził moje domysły że stan oczka jest spowodowany urazem)
- ogólnie stan zdrowia Milusia jest ok :)
- musimy zrobić badanie krwi i moczu żeby ocenić stan nerek i wątroby oraz aby mieć pewność że Miluś może być poddany narkozie w celu doprowadzenia zębolów do porządku.
Dzisiejsza wizyta Koszt : 45 zł
stan konta Milusia:
po odjęciu 150 zł ( wyzywienie i pobyt w DT ) oraz dzisiejszej wizyty Milusiowi zostaje 80 zł.

Posted

Kasiu, czy z tym oczkiem mozna jeszcze cos zrobic? czy bedzie potrzebna jeszcze diagnostyka?
Ciesze sie, ze staruszek jest w miare, w dobrej kondycji. Ile bedzie kosztowalo badanie krwi i moczu?

Posted

Hey :) chwilowo nie miałam internetu ale już jest ! Miluś bardzo dobrze, na spacerkach bawi sie z innymi psiakami - jednym słowem Dziadunio jest rewelacyjny ! A i mamy prośbę .... jeśli ktoś ma dobry aparat i był by w stanie poświęcić z pół godzinki w weekend to bardzo byśmy byli Milusiem wdzięczni za zrobienie ładnych zdjęć do ogłoszeń ... :)

Posted

Aga-ta napisał(a):
Kasiu, czy z tym oczkiem mozna jeszcze cos zrobic? czy bedzie potrzebna jeszcze diagnostyka?
Ciesze sie, ze staruszek jest w miare, w dobrej kondycji. Ile bedzie kosztowalo badanie krwi i moczu?

Wet tu koło mnie powiedział że badanie krwi razem z podstawową biochemią kosztuje 70 zł + 20 zł badanie moczu.
Jestem w kontakcie z jedną Panią wolontariuszką która pomoże załatwić taniej w klinice gdzie stale leczą swoje znajdy ale będzie mogła zrobić to dopiero pod koniec tyg.
Tak samo z ząbkami - też załatwimy tak żeby nie było za drogo.
Jeśli chodzi o oczko to na razie wpuszczamy kropelki żeby zlikwidować stan zapalny spojówki.

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich !!!
Milus ma się dobrze i czeka na termin zabiegu na ząbki i kastracji. Na pewno to będzie w marcu nie wiemy tylko którego.
Co do kosztów tych dwóch zabiegów będę wiedzieć na początku marca ale raczej uda nam się żeby były one symboliczne tzn. z dużym rabatem :)
Tutaj podaję link do aktualnych zdjęć Milusia. Na kilku widać w jakim fatalnym stanie są ząbki dziadunia :(
Bardzo proszę kto ma czas niech ogłasza !!! Dzidziowi należy sie kochający domek !!
Oto link: http://imageshack.us/photo/my-images/252/psiakiadopcje039.jpg/

Posted

Kasiu, dziekuje bardzo za wiesci o Milusiu. Zdjecia sa super! chlopak wyglada rewelacyjnie, nie do poznania:) chyba psa nam podmienilas:) Mam wykupiony pakiet ogloszen dla niego, Kasiu masz moze juz teks do ogloszen, bo ja (tak jak mowilam) srednia mam wene...

• 2 weeks later...