Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tylko se normalnie w łeb strzelić:flaming:. Jeszcze wczoraj wieczorem przysłali maila z allegro, że usunęli aukcję :angryy: A taka fajna była, z nowymi fotami i filmiki też wstawiłam... Niech to szlag... :wallbash:

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

enia napisał(a):
no ale musi być jakiś sposób......
a dałaś cene 1 zł.?

Tak, dałam cenę 1 zł i zrobiłam w formie licytacji. Boję się wystawić w opcji "kup teraz", bo jak jakiś np. oszołom "kupi" psa za tą wspomnianą złotówkę to będzie miał prawo do jego "posiadania" i dopiero mogą się zacząć cyrki, bo wg prawa i wszelkich regulaminów będzie trzeba mu tego psa wydać itp :roll:. Mam pewne obawy tym bardziej, że już przecież była jedna "mądra inaczej", która licytowała Pimpka na poprzedniej aukcji i potem do mnie dzwoniła, że jej oferta jest najwyższa, że Pimpek jest już prawie jej itp. Odwołałam wtedy tę ofertę, bo w treści aukcji był zapis, żeby nie licytować, że wygranie aukcji nie oznacza automatycznego prawa do psa itp. Teraz takie zapisy "bezpieczeństwa przed oszołomami" ;) są już zabronione :roll:.
No nic- kombinuję dalej...

Edited by evita.
Posted

Wczoraj dodrukowałam jeszcze trochę plakatów i ulotek Pimpa i objechałam jak poprzednio wszystkie gabinety wet. u mnie i sklepy zoolog. No i o dziwo wszystkie powieszone wcześniej plakaty wisiały, karteczki z nr. tel. pozrywane a nie dzwonił nikt, kompletnie nikt :shake:
Dzisiaj postaram się jeszcze zrobić Pimpulinowi kolejną, tym razem wyróżnioną "tablicę" i nowe ogłoszenia na największych portalach.
Echh, Pimpuliński- coś nie masz szczęścia póki co :roll:

Posted

Fatalnie z tym allegro. Mam nadzieje, że protesty coś pomogą bo nawet aukcje cegielkowe pozdejmowali - jakiś obłęd.
A teraz wieści o Pimpulu - jeszcze raz dziekujemy za paczkę , karma Pimpusiowi bardzo smakuje , ciasteczka jeszcze bardziej natomiast
z uchem nie do końca wiedział co ma zrobić . Dostał mały paseczek, kóry lizał, gryzł i biegał po mieszkaniu. Troszkę mu się udało
pogryść ale niestety też porozrzucał kawałki po całym mieszkaniu - mój Frido który ma fioła na punkcie uszu złapał jeden pod stołem i jak mały dobiegłbo chciał go wyrwać Frido go dziabnął. Małemu nic się nie stało na szczęscie ale było pisku , płaczu i chłopak ledwo do mnie wyszedł spod . Nieżle się wystraszyliśmy .
Pimpek czuł respekt do rana a potem znowy do zaczepek - mały rozrabiacz. Więc kawałki uszu Pimpek dostaje tylko jak zostaje sam a ja potem biegam i przeszukje podłoge - chłopak je przeżuwa i wypluwa .
Acha snieg się Pimpusiowi bardzo podoba i lubi po nim biegać mimo, że łapki marzną. Tylko gdzie Twój domek słodziaczku ?

Posted

Olusiu, a on zachowuje czystość w domu? czy jeszcze wpadka sie trafia...? :)
fajnie czytać, jak beztrosko sobie mały teraz żyje:loveu::multi:

Posted

enia napisał(a):
se wyobrażam co cię trafia za każdym razem z tym allegro:razz:

No widzisz jak Ty mnie dobrze znasz :eviltong: No szlag jasny mnie trafia i tyle :evil_lol:. Ale się nie poddaję i cały czas coś kombinuję ;)
Wczoraj dzwonił w sprawie Pimpka jakiś "prawie dorosły" facet z Siedlec. Ma się jeszcze skonsultować z ojcem i ewentualnie odezwać.

Posted

Enia on jest z tego co czytałam / bo ostatni szczeniak u mnie był daaawno/ jeszcze za mały pod względem fizjologicznym , żeby wytrzymać bez wpadek szczególnie po nocy albo kiedy w ciągu dnia zostaje długo sam. Ale np kupki już robi prawie tylko na dworzu i jak tylko wyjdziemy zaczyna się kręcic szukajac miejsca.Także jeszcze trochę urośnie i wpadki nie powinny się zdarzać.
Z fazy gryzienia papieru przerzucił się na futrzaki ;czyli dywany i narzuty oraz próbuje ogryzać nogi w meblach . Najlepiej go zmęczyc ganianiem za piłeczką wtedy
Evita super , że tak ciągle coś kombinujesz z tym allegro ja dziś rano dodrukowałm plakatów i będe dalej rozwieszać

Posted

Olusia88 napisał(a):
Podnoszę maluszka z wieczora bo coś zastój

a ja prawie w południe :)
niech ktoś to zaczaruje bo cisza z ogłoszeń aż boli........

Posted

Bo jakiś domek na pewno już zakochał się w cudnym piesiuniu, tylko jeszcze o tym nie wie.

Nie da się wyciągnąć jego mamy? Aż serce ściska, kiedy widzi się psa na łańcuchu. Co za barbarzyństwo!

Posted

obyś miała racje z tym domkiem:)
a jego mamę "gospodarz" chce oddać, fundacja Kastor obiecała sunię wysterylizować,
więc zabrać można i szukać domu tylko dokąd? nie mamy DT dla niej....

Posted

emilia2280 napisał(a):
Maly wyrósl na piéknego podrostka, nawet zezika nie ma ;p

a moze zglosicie sunié mamé do Malagos? Bierze co jakis czas po 1 malenkiej suczce na BDT.

dziś wpisałam na wątku malagos Punię, ale kto by chciał potymczasować dzikuskę? a może ona wcale nie jest dziczką- Wanda, wiesz co tam u niej?

Posted

Ale gapa ze mnie, myślałam, ze dt potrzebny dla szczylka....:oops:

Napiszcie coś więcej o mamuśce, właśnie, może Wandzia? Co to znaczy dzikawa? Czy gryzie, jak się ją chce dotknąć, czy po prostu boi sie obcych, czy koty zjada na śniadanko - no, wszystko co wiecie. W jakim wieku, ile może ważyć?
Obiecałam dt suni z Kruszewa, bo to niedaleko mnie, a do mnie trzeba psa na bdt dowieźć......Ale pogadać zawsze możemy, prawda?.....:roll:

Posted

z tego co Wanda pisała sunia nie jest agresywna, tylko sama z siebie nie podchodzi do obcych, jej pan dotyka ją normalnie,
do Wandy przychodzi stołować się,
Punia jest wielkości jamniczka, tak Wanda?
o kotach nie wiem nic, kur nie dusi bo by już nie żyła......z psami chyba nie jest najgorzej bo u Wandy sfora jest :)
a co do "dzikości" to bywa rozmaicie, evita ma taka "dzikuskę " co to chyłkiem, chyłkiem- szok, łapałyśmy ją kilka dni- a teraz z kolan i fotela nie schodzi:p:loveu:

Posted

enia napisał(a):
:painting::painting::painting:
dobry wieczór!!! gdzie wszyscy?

Som my :p

Czytam, że ten Wasz maluszek już po dworze biega, a ja moja srulkę za pazucha noszę, bo sie boje żeby się czymsiś nie zaraziła.
Wiem, że Pimpulek też był szczepiony i co nie boicie sie, że coś złapie ? Przez miesiąc po szczepieniu obowiązuje kwarantanna - zakaz wychodzenia.