Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olusia88']
[FONT=Tahoma]oj zgadza się , chociaż wg mnie będzie małym pieskiem . Zrobił się z niego mały figlarz a do tego[/FONT]
[FONT=Tahoma]bardzo komiczny. Jak przychodzę z pracy i wchodzę do pokoju gdzie jest Pimpek to mnie wita skacząc do góry jak piłeczka:lol: Próbuje podgryzać częsci garderoby chociaż ma zabawyki ale wiadomo to co zakazane i co pachnie człowiekiem najlepiej smakuje. Ale mimo, to nie jest szkudny.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Np choinki odpukać nie tyka a śpi pod nią. Jego ulubione miejsce to posłanie mojego psa jak ten się tylko przeniesie na fotel / w nocy oczywscie jak ja mocno śpie/ Pimpek natychmiast biegnie tam spać . Uwielbia towarzystwo innych zwierząt i ludzi więc napewno powinieni być w mieszkaniu. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Mam nadzieje, że jakiś cudowny domek się o niego upomni[/FONT]
[FONT=Tahoma]Evita fajny plakacik już wydrukowałam i będę rozwieszać na mieście [/FONT]

Super, że Pimpulo złapał taki fajny kontakt z człowiekiem :loveu:, że nie trzyma jakiegoś dystansu itp.- jak to było trochę na początku. Olusiu- widać, że fajnie się u Ciebie zsocjalizował :lol: A w ogóle to pod tą choinką Pimpolino wygląda jak jakiś bożonarodzeniowy prezent :loveu: i te "świąteczne" fotki małego na kocyku są rewelacyjne :lol:
Dziś z samego rana byłam u naszego weta i powiesiłam plakacik. Zrobiłam też takie mniejsze ulotki, żeby można było gdzieś rozłożyć np. w sklepach zoolog., poczekalniach itp.
Ulotki są dostępne tutaj: http://www.4shared.com/office/tPdkPtLQ/ulotki.html

[quote name='elik']No i bardzo dobrze :)
Starszy człek + młody psiak = poszukiwanie domku dla psiaka po śmierci pana i bywa, że schron :(
Tez jestem przeciwna takim adopcjom. Ludzie chyba nie zdają sobie jednak sprawy, że szczeniak/ młody pies to "obowiązek" na kilkanaście lat, a nie chwilowa "przyjemność". Poza tym jest tyle starszych "mało adopcyjnych psów", które uważam byłyby świetnymi towarzyszami starszych osób.
Czasami w ogóle ludzie bywają jacyś dziwni przez telefon. Niby grzeczni, rozmawiają, pytają itp a na koniec nie powiedzą nawet "dziękuję", "zastanowię się" albo po prostu zwykłe "do widzenia" tylko rozłączają się bez słowa :roll:. To taki mały off z mojej strony ;)

• Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emilia2280']Sliczny ten wiesniaczek, nic nie stracil z uroku narazie :)
Nie dośc, że nie stracił to moim zdaniem nawet zyskał ;)- np. to uwodzicielskie spojrzenie :loveu: :gent:

Przed chwilą miałam telefon o małego z allegro. Dzwoniła pani w Wielkopolski. Pierwsze zdanie- to czy on jest naprawdę taki piękny jak na zdjęciach itp ;). Niestety ten dom odpada, bo na pytanie gdzie Pimpuś będzie mieszkał usłyszałam że będzie miał bardzo dobrze, bo będzie mieszkał w ciepełku w kotłowni i nawet czasem do domu go mogą brac. Czyli szukamy domku dalej...

Posted

emilia2280 napisał(a):
hehe, wiesniak w kotlowni po obecnych salonach :p

a spojrzenie- owszem - ma uwodzicielskiego zeza :)

Zez u tego kawalera ?? Emi, a powiedz kiedy Ty ostatnio byłaś u okulisty ?

Posted

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Helv"]ja protestuję Pimpek nie ma jużżadnego zezulka , [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Helv"]jutro jest termin kolejnego szczepienia więc się[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Helv"]wybieramy, postaram się też nagrac jeszcze chłopaka[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Helv"]zawsze filmik to filmik – może nim kogoś zaczaruje[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

[quote name='Olusia88']ja protestuję Pimpek nie ma już żadnego zezulka ,
jutro jest termin kolejnego szczepienia więc się
wybieramy, postaram się też nagrac jeszcze chłopaka
zawsze filmik to filmik – może nim kogoś zaczaruje

Oczywiście, że Pimpinio nie jest i nigdy nie był żadnym zezulkiem ;) i niecierpliwie czekamy na filmik z naszym bohaterem w roli głównej :loveu:
I jeszcze przy okazji znowu pięknie poprosimy wszystkie Pimpkowe Cioteczki :lol: o grosik na kolejne szczepienie

Dzisiaj znowu miałam telefon o Pimpka z allegro. No i albo ja już mam jakąś schizę i zaczynam tworzyć spiskową teorię dziejów, albo dzwoniła ta sama kobieta co wczoraj tyko udawała kogoś innego. Po pierwsze bardzo podobny głos, podobny przebieg rozmowy, nawet podobne sformułowania itp. Na moje pytanie czy przypadkiem już do mnie wczoraj nie dzwoniła i nie jest z Wielkopolski, chwilę się zawahała i odpowiedziała, że to nie ona i w ogóle to jest ze Śląska. Poza tym ma dorosłego amstafa, w domu koty i w ogóle "ni stąd niż zowąd" wypaliła że nie jest zwolenniczką trzymania zwierząt na dworze (dokładnie takie zdanie powiedziałam wczoraj tej z Wielkopolski ;)). Rozmawiałam z nią krótko, bo jestem w robocie i nie mam za bardzo możliwości, ale i tak usłyszałam w tle jakieś "drące" się w niebogłosy dzieci :roll:. Poza tym kobieta mi oświadczyła, że "zalicytowała" już Pimpka na allegro i to jest teraz najwyższa oferta (1 zł :roll:)- mimo że w aukcji jest prośba o nielicytowanie. I tak naprawdę to zgłupiałam już całkiem :shake:. W razie czego zapisałam numery tel. tej "dzisiejszej" i "wczorajszej".

Posted

Ech żeby ktoś sensowny zadzwonił.Dziewczyny kończy się też karma Pimupulowi nie pisałam wcześniej
bo myślałam, że do tego czasu będzie już grzał się w swoim Wymarzonym Domku.
Chciałam też dodać , że Pimpuś jest wielbicielem papieru szczególnie w postaci chustek ,papieru ręcznikowego i ewentualnie gazet / książek mądrasek nie tyka/
Dziś ściągnął ze stołu rolkę papieru ręcznikowego dobrze , że w porę spostrzegłam zanim całą rozpracował ale szkoda , że zanim zabrałam i sprzatnęłam nie
pomyślałam , żeby zdjęcie zrobić bo wyglądał uroczo w tej bieli nawet mi się gniewać nie chciało / zresztą i tak by nie zrozumiał /

Posted (edited)

[quote name='enia']może to ta z Wólki nie dała za wygraną?:razz:
do mnie nikt nie dzwoni.....[/QUOTE]
Metody działania może i w jej stylu ;), ale głos zupełnie inny. Jestem pewna raczej na 100 %, że to była jednak jedna i ta sama kobieta "wielkopolsko- śląska" ;). Odwołałam na allegro tę jej ofertę przed zakończeniem aukcji. Wydawała się jakaś dziwna, więc nie chciałam ryzykować jakiś jej ewentualnych późniejszych roszczeń, że wygrała aukcję a my nie chcemy dać jej psa itp.
A tak swoją drogą pimkowe allegro miało ponad 1200 wejść :-o i żaden rozsądny domek się nie znalazł :roll:. Dzisiaj zrobię mu nowe- wstawię najnowsze fotki itp. i może tym razem się uda.

[quote name='Olusia88']Ech żeby ktoś sensowny zadzwonił.Dziewczyny kończy się też karma Pimupulowi nie pisałam wcześniej
bo myślałam, że do tego czasu będzie już grzał się w swoim Wymarzonym Domku.
Chciałam też dodać , że Pimpuś jest wielbicielem papieru szczególnie w postaci chustek ,papieru ręcznikowego i ewentualnie gazet / książek mądrasek nie tyka/
Dziś ściągnął ze stołu rolkę papieru ręcznikowego dobrze , że w porę spostrzegłam zanim całą rozpracował ale szkoda , że zanim zabrałam i sprzatnęłam nie
pomyślałam , żeby zdjęcie zrobić bo wyglądał uroczo w tej bieli nawet mi się gniewać nie chciało / zresztą i tak by nie zrozumiał /[/QUOTE]
He he- Pimpek z grzeczniutkiego aniołka przeistacza się w małego rozbójnika :evil_lol: To się porobiło ;) No i widać czyścioch z niego- jeśli interesuje się chusteczkami, papierowymi ręcznikami itp :lol:
A jeśli chodzi o karmę to chyba da się coś wykombinować ;)

[quote name='Olusia88']Mam jeszcze pytanie jak skopiować banerek do podpisu - normalnie kopiuj i wklej ?[/QUOTE]
Jeśli bannerek jest już podlinkowany to wystarczy tylko- tak jak piszesz- kopiuj i wklej (opcja edycja sygnatury).

[quote name='Patmol']on ma bardzo ładny kolor -to jest złoty szczeniak :diabloti:[/QUOTE]
Pewnie, że złoty i drogocenny (np. na maila jakiś oszołom mi pisał, że chce go natychmiast kupić za 50 zł :evil_lol:)

Edited by evita.
Posted

[QUOTEJeśli bannerek jest już podlinkowany to wystarczy tylko- tak jak piszesz- kopiuj i wklej (opcja edycja sygnatury][/QUOTE]
chodzi mi o banerek z Pimkiem chciałbym go mieć w podpisie dodaję do profilu i nic
Zaszczepiliśmy się dziś na pierwsze dorosłe szczepienia zakażne - 57 zł , dorzucam 10 zł, Pimpek bardzo dzielny - ostatnie takie szczepienie za
2 tygodnie. Zaraz wyslę filmiki bo ja nie mogę wstawić

Posted

Olusia, a jak dam karmę koledze z Falenicy to będzie Ci bliżej? czy Rondo ONZ? jak wygodniej? :) my to jak czapla z bocianem.........

Posted (edited)

Fajnie, że Pimpinio będzie miał jedzonko :multi: Dzięki Enia :lol:
Olusiu- w sprawie banerka- spróbuj może po prostu go skopiowac:"] a jeśli się nie uda to wyślę Ci na PW kod do wstawienia :)
No i czekam na filmiki- może uda mi się je zamieścic ;)
Przypominam też kochanym ciotkom o skarbonce pimpisiowo- szczepieniowej :lol:

Edited by evita.
Posted

Pręgusek, pręgusek nasz mały :smile:, no ale "krakowskim targiem" ;) niech będzie "złoty pręgusek" :smile:

No i przy okazji prośba o głosy na Klembów. Tam niestety głód zagląda tym biednym psiakom w oczy :-(. Pomóżmy proszę:

Posted

[quote name='evita.']Nowe allegro Pimpusia: http://allegro.pl/show_item.php?item=2055349802
P.S. Ciotki spójrzcie na nie swoim okiem ;) - czy coś zmienic, dodac itp.

On właściwie pręguskiem nie jest, chyba, że teraz się coś zmieniło. To jest taki melanż kolorów. Ja go ogłaszałam jako Trikolor. Nie wiem czy on tak pojaśniał, czy to skutek oświetlenia, bo raczej był ciemny w kolorze

Jeżeli chodzi o szczepienia to przykro mi, ale mogę dołożyć maksymalnie 10,00 . Nie dam rady więcej a bardzo bym chciała. Zaczynają się u mnie szczepienia i 9 psów w kolejce stoi. Główkuję jak to ogarnąć i chyba będę musiała rozłożyć to w czasie.

Posted

[quote name='Olusia88'][QUOTEJeśli bannerek jest już podlinkowany to wystarczy tylko- tak jak piszesz- kopiuj i wklej (opcja edycja sygnatury][/QUOTE]
chodzi mi o banerek z Pimkiem chciałbym go mieć w podpisie dodaję do profilu i nic
Zaszczepiliśmy się dziś na pierwsze dorosłe szczepienia zakażne - 57 zł , dorzucam 10 zł, Pimpek bardzo dzielny - ostatnie takie szczepienie za
2 tygodnie. Zaraz wyslę filmiki bo ja nie mogę wstawić[/QUOTE]

Olusia drugie szczepienie najwcześniej za trzy tygodnie. Czy u was jest tylko jeden gabinet weterynaryjny? Można by zobaczyć po ile szczepienia w innym. U nas są różnice. Szczepiąc od wirusówek w zeszłym roku mojego Pufiego zapłaciłam 60,00 a za Toję gdzie indziej tylko 45,00