Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało się zebrać informacje i zrobić fotki Rino?
...niestety bez tego trudno w jakikolwiek sposób pomóc nie mając choćby miejsca bezpiecznego dla psiaka...a nie wygląda, by takowe ktoś miał lub oferował :(

Z informacji nie wynikało, by kobieta była bardzo cierpliwa... nie zrobi jakiegoś pochopnego ruchu?
Minęło już trochę czasu... zaczynam mieć obawy, czy psiak jeszcze żyje?

Posted

[quote name='beta ata']O, w twarz! Niedobrze. A może ta pani tylko tak mówi, a psa się już pozbyli po bestialsku?! :crazyeye:

Powiedziała,że często ucieka i biega zadowolony po wsi - a jak ktoś siłą Go do kojca prowadzi to się rzuca i gryzie.
Szukałam Go po tej wiosce,ale ja z czasem bardzo kiepsko - dzisiaj postaram się tam podskoczyć.

Posted

[quote name='beta ata']O, w twarz! Niedobrze. A może ta pani tylko tak mówi, a psa się już pozbyli po bestialsku?! :crazyeye:[/QUOTE]

... przyznam, że i mnie po głowie chodzą podobne obawy. Oby nie były zasadne...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
... przyznam, że i mnie po głowie chodzą podobne obawy. Oby nie były zasadne...

Niestety takze ja mam pewne obawy... Oby nie okazalo sie, ze zrobiono tak jak w tytule...

Posted

Klaudus__ napisał(a):
Powiedziała,że często ucieka i biega zadowolony po wsi - a jak ktoś siłą Go do kojca prowadzi to się rzuca i gryzie.
Szukałam Go po tej wiosce,ale ja z czasem bardzo kiepsko - dzisiaj postaram się tam podskoczyć.

...i jak wygląda sytuacja Rino? Odnalazł się?...wrócił?

Posted

Czy są jakieś informacje o psiaku?

Jeśli biega po wsi i zachowuje się jak tak mówi włascicielka, nie jest bezpieczny ani on, ani ludzie...
... ale pytanie coraz bardziej zaczyna brzmieć : czy jest tak jak mówi włascicielka? I gdzie jest rzeczywiście psiak?...czy jeszcze "jest"?

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Czy są jakieś informacje o psiaku?

Jeśli biega po wsi i zachowuje się jak tak mówi włascicielka, nie jest bezpieczny ani on, ani ludzie...
... ale pytanie coraz bardziej zaczyna brzmieć : czy jest tak jak mówi włascicielka? I gdzie jest rzeczywiście psiak?...czy jeszcze "jest"?

Czy coś wiadomo o Rino?

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
dzisiaj dzwonił Pan z molosow, chcial wziasc Rino pod swoje skrzydla...szkoda, ze nie udało sie :(
a to babsko to.....!!!!

...może nie wszystko jeszcze stracone?... czy wiadomo coś o psiaku?

Posted

Ale może tej suni uda się pomóc?

Wybacz Rino... ale nie wiem zupełnie co robić :-(...

Wczoraj dostałam też informację o nowym beniastym w OLKUSZU... i to akurat w te największe mrozy!:-( :-(
Wyglądająca na bardzo młodą... bardzo zachudzoną sukę: "szczypiorek"....nic więcej na temat suni nie wiem, ale ... sunia zupełnie nie ma szansy na ciepło i bezpieczeństwo w tym miejscu... to już nawet nie kwestia jej obecnego stanu zdrowia- nawet jeśli nie jest w najgorszej kondycji, tam za moment będzie w strasznym stanie:-(- nie tylko fizycznym, ale i psychicznym!

Czy ktoś ma może pomysł jak pomóc suni???

[SIZE=2]...nie wyrobię z 4- tym benkiem w hoteliku( tym bardziej,że nic nie wiadomo właściwie o sunieczce i jej potrzebach)... zupełnie nie wiem jak pomóc suni, a potrzebuje pomocy, bo
nie darmo, to miejsce mordownią zwą:shake:... psiak ma zero szansy w Olkuszu i bez mrozów, a teraz ?:-(:-(:-(

Posted

Zosia123 napisał(a):
Sunia ma wątek? Obawiam się że finansowo nie pomogę, ale mogę trochę porozsyłać bidę.

Nie ma wątku... obawiam się, że sama nie podołam następnemu bernardynowi... ani finansowo, ani czasowo dobrze nie stoję, a tu trzeba by sie bardzo zaangażować... pomysłu poza hotelem też nie mam :(

A mogłabyś porozsyłac tę informację o suni?...może znajdzie się ktoś, kto bedzie w stanie zaangażować się bardziej?...może dt się jednak znajdzie?
Transport jakoś udałoby sie załatwić...

Posted

Próbowalam znaleźć strone schronu w Olkuszu, sa informacje z 2008 roku o tym, że warunki są tam tragiczne i zdjęcia oraz jakas strona , na którą trzeba sie logować! Czy to o to miejsce chodzi? Co tam jest grane? I jak mozna zobaczyć te sunie w necie?

Posted

[quote name='beta ata']Próbowalam znaleźć strone schronu w Olkuszu, sa informacje z 2008 roku o tym, że warunki są tam tragiczne i zdjęcia oraz jakas strona , na którą trzeba sie logować! Czy to o to miejsce chodzi? Co tam jest grane? I jak mozna zobaczyć te sunie w necie?

Nie wiem czy widziałaś ten wątek, ofiary tego miejsca właśnie....

http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-%C5%BBywe-trupy-b%C5%82agaj%C4%85-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!