Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:modla::modla::iloveyou:witaj ciociu panbazylkowa , ciotenki ....on tam .... w tym blocie .... bez pomocy ....bez serca jakiegos .... bez ......... zycia ....:-(:-(:-(podnosze piesku pieskuuuuuuu

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fakt, po tych zdjęciach to trudno sie zorientowac, jak on naprawdę wygląda. Czy on jest czarno-szary, czy tylko tak wygląda w tych ciemnościach? Z tego, co tam mozna wypatrzec, to on mi bardziej na mieszańca jakiegos landsera wygląda, a nie benka... Wszystko jedno oczywiście, siedziec w tej koślawej klatce nie powinien !!!
A swoją drogą, to typowe "myslenie" ludzi na wsi, niby od dziecka i całe życie żyja wśród zwierząt, ale nie maja o nich absolutnie żadnego pojęcia, ani o ich fizyce ani psychice. Nikt tak nie boi sie psów jak ludzie na wsi, choć wszyscy psy mają i teoretycznie powinni być z nimi obeznani. Ubawiłam sie w duchu, gdy na spacerze z moja małą suczką spotkalam jednego z moich sąsiadów idącego na swoje pole. Mała podbiegła do niego radośnie merdając ogonem na powitanie, a ten, chlop jak dąb, podniósł rece do góry i przerażony sapał : "Tylko nie gryź, tylko nie gryź!" :-D :-D W pierwszej chwili to nawet pomyslałam, że on sobie tak żartuje, ale nie, on naprawdę sie bał niedużego, bardzo przyjaźnie zachowującego sie pieska, ktory calym sobą mówił : "cześć, fajnie cię spotkać!"

Posted

witajcie ciotenki , witaj ciociu - u mnie w blokach .....:shake:wlasciwie wszyscy tacy .....jak piszesz .... a kolo naszych drzwi mieska malzenstwo z corka 10 letnia , jak ta mala widzi nasza sunieczke , to dzira sie w nieboglosy :shake::crazyeye:, a nasza sunia patrzy i zaczyna sie bac odrazu ..... ja ja boire na rece i dumnie idziemy dalej , bo czlek by oszalal z tymi ,,sommsiadamy ,, ..... niunio wedrujemy z nadzieja , ze jakas ciocia wpadnie tutaj , jakis cudzik ze sie zdarzy:modla::modla:

Posted

[quote name='Aimez_moi']Ja takze zagladam do piesia......... a ma jakies imie?
Rino.
Odnośnie Jego wyglądu to sama niewiele widziałam...
Ciemności egipskie tam były...
Jednak odnośnie kolory to na bank w szarościach - reszta - kwestia brudu...
Warunki ma koszmarne...
Teraz mam ciężki czas - w dodatku bez neta jestem.
Postaram się tam przed sylwestrem podskoczyć porobić lepsze foty.
Ale nie obiecuję.

Posted

Rino... od razu mi sie jakoś skojarzyło z Reno, Jean Reno :-) , który kiedyś powiedział w jakimś wywiadzie: "Ze wzgledu na wygląd mam jako aktor w zasadzie dwie możliwości, albo gram kogoś, kogo wszyscy sie boją albo kompletnego idiotę." :-) :-) To odległe skojarzenie, ale duży pies też ze wzgledu na wygląd ma zwykle od razu przypinaną łatkę "agresywny"... Biedne psisko.

Posted

:thumbs::thumbs::modla::modla::iloveyou:i ja zagladam , szykuje rzeczy na bazarusiek , kochane cioteczki , jesli mozecie szykujcie czyncie bazarenki , nie mozna bedzie jego uwolnic , nie majac nic ....:-(:-( .... mroziska nadejda ....

Posted

[quote name='ewa gonzales']witajcie ciotenki , witaj ciociu - u mnie w blokach .....:shake:wlasciwie wszyscy tacy .....jak piszesz .... a kolo naszych drzwi mieska malzenstwo z corka 10 letnia , jak ta mala widzi nasza sunieczke , to dzira sie w nieboglosy :shake::crazyeye:, a nasza sunia patrzy i zaczyna sie bac odrazu ..... ja ja boire na rece i dumnie idziemy dalej , bo czlek by oszalal z tymi ,,sommsiadamy ,, ..... niunio wedrujemy z nadzieja , ze jakas ciocia wpadnie tutaj , jakis cudzik ze sie zdarzy:modla::modla:

kilka lat temu weszłam do sklepu w którym była młoda mama z 2 córkami ( w wieku jakieś 4 i 7 lat), podeszłam do lady i nagle usłyszałam wrzask, pisk przerażonych dzieci.... oglądam się - przy zamkniętych drzwiach wewnątrz sklepu drą się dziewczynki zaglądając przez szybę na zewnątrz..... zaglądam.... mój malutki Kilusiek wymknął się niepostrzeżenie za mną i stał pod tymi drzwiami grzecznie czekając, aż wyjdę.....
to taki "kamyczek do ogródka"..... pamiętam to do dziś i wciąż żal mi tych dzieci - jak ta głupia gęś je wychowała ????
mieszkają teraz w Anglii...

a wracając do tego pięknego psa...... Rino agresywny? do tego arytmia? chyba z wyrzutów sumienia !!! ( jeśli rodzinka sumienie posiada)
a dzieci? choćby przez pamięć dla zmarłego ojca, którego pies był zapewne ulubieńcem zajęłyby się tym cudnym i łagodnym stworzeniem.....
ech :(
chyba rzeczywiście hotel jakiś trzeba mu znaleźć i domu szukać
stałej deklaracji obiecać nie mogę, mam już ich dużo, psów w domu do tego kilkanaście....
ale jednorazowo pomogę, pomyślę tez o fantach na bazarek....
gdyby fotki były - ogłoszenia można już byłoby robić, dobrych ludzi biedakowi szukać trzeba i zabierać z tego karceru ! :(

Posted

:modla::thumbs:witam dzis i ja ciotenki u niunia cudnego , jemu serca trzeba , serca i dloni ktore kochaja , ...a ma tam postokroc tylko darcie nad swym ,,schoweczkiem , :-(:-(:shake: rzucanie ochlapow prze siatke napewno ......:-(:-( sni sie biedaczkowi spokoj cudny , rece ktore poglaszcza , ktore pokaza , ze nie mozna sie bac , ze razem - jestesmy jednoscia , rodzina , zyciem , smiechem , radoscia codzienna czy w biedzie czy tez w dostateczku ..... ... ech ..... on napewno pokocha na amen swych wybawicieli :modla::iloveyou:Rino cudne serce

Posted

ewa gonzales napisał(a):
:modla::thumbs:witam dzis i ja ciotenki u niunia cudnego , jemu serca trzeba , serca i dloni ktore kochaja , ...a ma tam postokroc tylko darcie nad swym ,,schoweczkiem , :-(:-(:shake: rzucanie ochlapow prze siatke napewno ......:-(:-( sni sie biedaczkowi spokoj cudny , rece ktore poglaszcza , ktore pokaza , ze nie mozna sie bac , ze razem - jestesmy jednoscia , rodzina , zyciem , smiechem , radoscia codzienna czy w biedzie czy tez w dostateczku ..... ... ech ..... on napewno pokocha na amen swych wybawicieli :modla::iloveyou:Rino cudne serce

ale gdzie i jak tych wybawicieli znaleźć, ten dom, te ręce, to serce, które nie opuści psa nigdy.... gdzie??? :( :( :(