Nadziejka Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 :modla::modla::iloveyou:witaj ciociu panbazylkowa , ciotenki ....on tam .... w tym blocie .... bez pomocy ....bez serca jakiegos .... bez ......... zycia ....:-(:-(:-(podnosze piesku pieskuuuuuuu Quote
beta ata Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Fakt, po tych zdjęciach to trudno sie zorientowac, jak on naprawdę wygląda. Czy on jest czarno-szary, czy tylko tak wygląda w tych ciemnościach? Z tego, co tam mozna wypatrzec, to on mi bardziej na mieszańca jakiegos landsera wygląda, a nie benka... Wszystko jedno oczywiście, siedziec w tej koślawej klatce nie powinien !!! A swoją drogą, to typowe "myslenie" ludzi na wsi, niby od dziecka i całe życie żyja wśród zwierząt, ale nie maja o nich absolutnie żadnego pojęcia, ani o ich fizyce ani psychice. Nikt tak nie boi sie psów jak ludzie na wsi, choć wszyscy psy mają i teoretycznie powinni być z nimi obeznani. Ubawiłam sie w duchu, gdy na spacerze z moja małą suczką spotkalam jednego z moich sąsiadów idącego na swoje pole. Mała podbiegła do niego radośnie merdając ogonem na powitanie, a ten, chlop jak dąb, podniósł rece do góry i przerażony sapał : "Tylko nie gryź, tylko nie gryź!" :-D :-D W pierwszej chwili to nawet pomyslałam, że on sobie tak żartuje, ale nie, on naprawdę sie bał niedużego, bardzo przyjaźnie zachowującego sie pieska, ktory calym sobą mówił : "cześć, fajnie cię spotkać!" Quote
Nadziejka Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 witajcie ciotenki , witaj ciociu - u mnie w blokach .....:shake:wlasciwie wszyscy tacy .....jak piszesz .... a kolo naszych drzwi mieska malzenstwo z corka 10 letnia , jak ta mala widzi nasza sunieczke , to dzira sie w nieboglosy :shake::crazyeye:, a nasza sunia patrzy i zaczyna sie bac odrazu ..... ja ja boire na rece i dumnie idziemy dalej , bo czlek by oszalal z tymi ,,sommsiadamy ,, ..... niunio wedrujemy z nadzieja , ze jakas ciocia wpadnie tutaj , jakis cudzik ze sie zdarzy:modla::modla: Quote
Aimez_moi Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Ja takze zagladam do piesia......... a ma jakies imie? Quote
Klaudus__ Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 [quote name='Aimez_moi']Ja takze zagladam do piesia......... a ma jakies imie? Rino. Odnośnie Jego wyglądu to sama niewiele widziałam... Ciemności egipskie tam były... Jednak odnośnie kolory to na bank w szarościach - reszta - kwestia brudu... Warunki ma koszmarne... Teraz mam ciężki czas - w dodatku bez neta jestem. Postaram się tam przed sylwestrem podskoczyć porobić lepsze foty. Ale nie obiecuję. Quote
beta ata Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Rino... od razu mi sie jakoś skojarzyło z Reno, Jean Reno :-) , który kiedyś powiedział w jakimś wywiadzie: "Ze wzgledu na wygląd mam jako aktor w zasadzie dwie możliwości, albo gram kogoś, kogo wszyscy sie boją albo kompletnego idiotę." :-) :-) To odległe skojarzenie, ale duży pies też ze wzgledu na wygląd ma zwykle od razu przypinaną łatkę "agresywny"... Biedne psisko. Quote
Nadziejka Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 :thumbs::thumbs::modla::modla::iloveyou:i ja zagladam , szykuje rzeczy na bazarusiek , kochane cioteczki , jesli mozecie szykujcie czyncie bazarenki , nie mozna bedzie jego uwolnic , nie majac nic ....:-(:-( .... mroziska nadejda .... Quote
Aimez_moi Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Jestem u Rino...... ja takze mam kilka rzeczy na bazarek dla Slodziaka........:) Quote
mari23 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 [quote name='ewa gonzales']witajcie ciotenki , witaj ciociu - u mnie w blokach .....:shake:wlasciwie wszyscy tacy .....jak piszesz .... a kolo naszych drzwi mieska malzenstwo z corka 10 letnia , jak ta mala widzi nasza sunieczke , to dzira sie w nieboglosy :shake::crazyeye:, a nasza sunia patrzy i zaczyna sie bac odrazu ..... ja ja boire na rece i dumnie idziemy dalej , bo czlek by oszalal z tymi ,,sommsiadamy ,, ..... niunio wedrujemy z nadzieja , ze jakas ciocia wpadnie tutaj , jakis cudzik ze sie zdarzy:modla::modla: kilka lat temu weszłam do sklepu w którym była młoda mama z 2 córkami ( w wieku jakieś 4 i 7 lat), podeszłam do lady i nagle usłyszałam wrzask, pisk przerażonych dzieci.... oglądam się - przy zamkniętych drzwiach wewnątrz sklepu drą się dziewczynki zaglądając przez szybę na zewnątrz..... zaglądam.... mój malutki Kilusiek wymknął się niepostrzeżenie za mną i stał pod tymi drzwiami grzecznie czekając, aż wyjdę..... to taki "kamyczek do ogródka"..... pamiętam to do dziś i wciąż żal mi tych dzieci - jak ta głupia gęś je wychowała ???? mieszkają teraz w Anglii... a wracając do tego pięknego psa...... Rino agresywny? do tego arytmia? chyba z wyrzutów sumienia !!! ( jeśli rodzinka sumienie posiada) a dzieci? choćby przez pamięć dla zmarłego ojca, którego pies był zapewne ulubieńcem zajęłyby się tym cudnym i łagodnym stworzeniem..... ech :( chyba rzeczywiście hotel jakiś trzeba mu znaleźć i domu szukać stałej deklaracji obiecać nie mogę, mam już ich dużo, psów w domu do tego kilkanaście.... ale jednorazowo pomogę, pomyślę tez o fantach na bazarek.... gdyby fotki były - ogłoszenia można już byłoby robić, dobrych ludzi biedakowi szukać trzeba i zabierać z tego karceru ! :( Quote
beta ata Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Arytmia z wyrzutów sumienia! Ha, to jest to! :-D :-D :-D Dobre, to trzeba "sprzedać" :-D Quote
Nadziejka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 :modla::thumbs:witam dzis i ja ciotenki u niunia cudnego , jemu serca trzeba , serca i dloni ktore kochaja , ...a ma tam postokroc tylko darcie nad swym ,,schoweczkiem , :-(:-(:shake: rzucanie ochlapow prze siatke napewno ......:-(:-( sni sie biedaczkowi spokoj cudny , rece ktore poglaszcza , ktore pokaza , ze nie mozna sie bac , ze razem - jestesmy jednoscia , rodzina , zyciem , smiechem , radoscia codzienna czy w biedzie czy tez w dostateczku ..... ... ech ..... on napewno pokocha na amen swych wybawicieli :modla::iloveyou:Rino cudne serce Quote
mari23 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 ewa gonzales napisał(a)::modla::thumbs:witam dzis i ja ciotenki u niunia cudnego , jemu serca trzeba , serca i dloni ktore kochaja , ...a ma tam postokroc tylko darcie nad swym ,,schoweczkiem , :-(:-(:shake: rzucanie ochlapow prze siatke napewno ......:-(:-( sni sie biedaczkowi spokoj cudny , rece ktore poglaszcza , ktore pokaza , ze nie mozna sie bac , ze razem - jestesmy jednoscia , rodzina , zyciem , smiechem , radoscia codzienna czy w biedzie czy tez w dostateczku ..... ... ech ..... on napewno pokocha na amen swych wybawicieli :modla::iloveyou:Rino cudne serce ale gdzie i jak tych wybawicieli znaleźć, ten dom, te ręce, to serce, które nie opuści psa nigdy.... gdzie??? :( :( :( Quote
fochu Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 i ja jestem na zaproszenie Ewci niestety tylko podrzucić mogę :/ Quote
Agnieszka103 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Miejsce, w którym przebywa psiak faktycznie nie wyglądają dobrze... Mam nadzieję, że nie dzieje mu się tam krzywda. Oby znalazło się odpowiedniejsze miejsce dla niego Quote
Aimez_moi Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Zagladam do Slicznoty....... kurcze co mozemy zrobic aby Mu pomoc? Quote
beta ata Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Koniecznie potrzebne sa lepsze zdjecia! Quote
ANETTTA Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 http://myszkow.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1216161,myszkow-ktos-zakopal-zywego-psa-owczarek-niemiecki-cudem,id,t.html Quote
Recommended Posts