Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduje się i wpraszam do Lunowego wąteczku :)
Faktycznie rośnie jak na drożdżach - taka uroda szczeniaków!

ale...odnośnie...

Jean napisał(a):
Hehehe :) No, dogadzamy jej.
Jej jadłospis wygląda tak :
7.00 rano - animonda gran carno junior z mieszanką (papką) warzyw zmiksowanych z płatkami owsianymi.
12.00 - kolejna porcja animondy
17.00 - pół miseczki suchej karmy Friskes
19.00 pół miski animondy.

Jeszcze ze dwa miesiące i zejdziemy do trzech dań, pozbywając się tego o 17.
Też żałuję że tak szybko rośnie, ale robi się coraz mądrzejsza :) Więc wybaczam ; )

"pół miski".... ;) a jak duża ta miska? ;)
mój w podobnym wieku ( z 12 października)... je 5 x dziennie (póki co), wg zaleceń hodowcy było 4x... ale na noc chodził godny i dostawał czkawki ;)
ale my jedziemy na suchej paszy ;) w sumie wg rozpiski z opakowania - obecnie 350g na dobę! wychodzi 5x po 3-3,5 łyżki groszków. [mój należy do "większych" średniaków, do 25 kg]

Psie przedszkole fajna sprawa :) my mamy za sobą 4 spotkania... niby się wszystko poczytało ale takie zajęcia niesamowicie pomagają...
Luna mądra psina - sporo komend już umie... będzie brylować :)

Posted

ma chyba długie łapki, przynajmniej na zdjęciach tak sie wydaje, jest skoczna? jesli tak to kilka miesięcy to możesz iść z nia na agility:) może bedzie miała talent:)

Posted

Kirinna napisał(a):
ma chyba długie łapki, przynajmniej na zdjęciach tak sie wydaje, jest skoczna? jesli tak to kilka miesięcy to możesz iść z nia na agility:) może bedzie miała talent:)

A wiesz, właśnie dziś stwierdziliśmy że koniecznie kupimy na wiosnę frisbee, łapała w powietrzu piłeczkę :)

W ndz byliśmy na psim przedszkolu. Było średnio, ale pójdziemy jeszcze 2 razy, nie zrażamy się ;)

Posted

Było średnio, bo strasznie chaotycznie prowadziły dwie babeczki, co więcej był 3,5 msc owczarek niemiecki, który nie bawił się jak inne psy, tylko atakował i był bardzo nie posłuszny przez co wszystkich rozpraszał. Właściciel nie mógł nad nim zapanować. Luna była rozproszona i średnio szła jej cała nauka, a podczas zabawy stala przy nas bo bała się tego owczarka.

Posted

z wczorajszego wieczora.. z cyklu 'przed snem lubię sobie poczytać'

Jak zrobię słodką minkę to może mnie pani nie zdejmie z łóżka? :D

Posted

motylek1007 napisał(a):
no nic, bywają gorsze dni. Mam nadzieje ze ten owczarek podłapię jak powinno sie zachowywać.
Lunka widzę kształci sie hehe :)

On już był 3-ci raz i ponoć za każdym razem się tak zachowuje, a pan uzasadnił swój wybór ' Bo są szybko wychowalne' Pff ;)

Aleksandra95 napisał(a):
te oczka.:loveu:

Taaa zrobi oczka i pani z bólem serca musi ją przed snem na kocyk kłaść :P

Posted

Z jednej strony jak trenerki nie dawały rady to może jest coś nie tak. no ale to przecież psie przedszkole. szczeniaki maja swoje humory, no ale twoja przynajmniej bedzie się hartować w obecnosci takich psów:)

Posted

Kupiliśmy konga :)
Dziś dotarł i zdecydowanie prezent trafiony :D Oto poniżej dowody.

(łysina za uszna :P)

W tle także nowy sznurek - wieeeelki :D
Kong trochę chyba za mały, aczkolwiek napisane, że dla psów do 10 kg.. Za jakiś czas kupimy drugi, większy a ten zostanie na pasty :)

Posted

No, robi się z niej taki lisek, aczkolwiek ja mówię do niej surykatko Ty moja :p Bo jak ją biorę na ręcę, to nogi ma wyprostowane i tak słodko patrzy jak te surykatki z filmu na animal planet :P 'Rezydencja surykatek' :D

Posted

Ech.. dziś ciężki dzień :(
Wróciłam do domu, porozrywała gazetę męża, cały przedpokój w gazecie. Wyszłam z nią na dwór, zawsze o 17 robi kupkę na dworzu, już się kręciła.. Aż nagle znikąd zaszczekał jakiś wielki pies i młoda się przeraziła i nici z kupy..
Wróciliśmy do domu po pół godzinie, wzięłam się za sprzątanie, gotowanie.. A Luna, zrobiła kupę na mojej kołdrze w sypialni ;( ;(
Przekichała sobie! Koniec leżenia na łóżku ;(

Posted

Oj może nie zdążyła. Mój od prawie od początku miał zakaz wchodzenia na łóżko.
Każdy pies ma zły dzień czasami. Mojego uczylm załatwiać się na gazety . Później uczylam go natrawce . Po spacerze na którym się załatwił chodziłam po schodach z j. Na górę domu. J. W tym momencie zbiegł na do mojego pokoju zrobił sikuu na gazecie i wrócił do mnie zadowolony z siebie:-)a ją musiałam go pochwalić.

Posted

No chyba faktycznie miała zły dzień, aczkolwiek zakaz wchodzenia na łóżko w sypialni zostaje nie odwołany. W salonie niech wchodzi, ale sypialnia nie :)
Jeden z ostatnich plusów, to chyba mamy ostatnią paczkę podkładów. W nocy już nie robi wogóle siusiu, a w ciągu dnia jak jest sama raz i jedna kupka..