Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie.
Postanowiłam założyć galerię Naszemu Maleństwu. Urodzona 9.10.2011 (dzien wyborów :P)
Luna kundelek maleństwo nad maleństwa :)
Na dzień dzisiejszy umie :
- siad
- leżeć
- podaj łapę - drugą
- buźki daj

Dzień pierwszy, a właściwie wieczór.

Embrion

Bezpiecznie u Pani

Mordeczka

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Joann pewnie kolejne małe biegające ADHD ;) Dziś dała popis ;)
Oglądałam galerię Witusia - jest słodziuchny - może i Luna bedzie taka mądralińska :)

Posted

pies koniecznie musi mieć adhd inaczej jest nudno;p
A widziałaś rodziców? Było jakies podobieństwo z Luną? Bo u mnie to Vito do matki ani huhuh nie podobny;p hehe

Posted

Widziałam matkę. Matka czarno biała, podpalana :) Trochę za kolano, a ojciec nie wiem jaka maść, jedynie co, to że mniejszy niż mamuśka :D
Też uważam, że małe adhd nie zaszkodzi :) a do Taty Vito podobny?
On taki wilczkowaty jest :)

Posted

tatuś nieznany;] On jest ze wsi psy biegają gdzie chcą i wchodzą gdzie chcą:/ a o kastracji i sterylizacji nikt nie słyszał..
U takich mieszańców to potrafi każdy szczeniak być inny i nie podobny do rodziców;] jak był malutki to wyglądał jak miniaturka ON ehhehe coś tam mu jeszcze zostało;] hehe. MAtka wyglada jak duża wersja jamnika szorstkowłosego, a Vito ma długą i miękką sierść i jest wyższy bardziej proporcjonalny (oprócz małej głowy) ale ogólnie mniejszy od matki,

Dawaj więcej zdjęć małej;]

Posted

Hehehe, no jest malutka :) Ale takiego malucha chcieliśmy. Nie mamy za dużego mieszkanka i mieliśmy opcję szczeniaka od Safiry - została w domu mojej mamy. Ale stwierdziliśmy, że nie mamy warunków. Mama ma 3 pokoje, to na dużego psiaka spokojnie, ale nasze 40m to niezbyt :)
Właśnie wróciłam ze spacerku.. kupiliśmy jej ubranko, ale kurcze i tak się trzęsie, piszczy że chce wracać. Nie wiem jak ją przekonać, żeby się ruszała i chętniej wychodziła.

Posted

Śliczny maluch. Może namówić ja do wychodzenia na dwór za pomocą smaczków lub ulubionej zabawki? Mój jak był tez nie za bardzo lubił wychodzić, ale teraz siedziałby tylko na dworze:)

Posted

Kirinna dziekujemy :) I witamy w naszej galerii. Probujemy ze smaczkami, ale jak jest trzesiawica to nic nie pomoze :)
czekamy na nowe ubranko - kombinezon :)

Posted

Jaki z niej słodziuchny cukiereczek :loveu::loveu::loveu:

Tylko taka mała prośba, zmniejsz fotki, bo przyjdzie mod i te piękne fotoski zamieni w linki ;)

Spacery... czy Luna czasem nie jest za mała na nie? Nie powinna ją obowiązywać kwarantanna? :)

Posted

Dziękujemy :)
A jak się zmniejsza? W sensie mogę jakoś hurtowo czy pojedynczo?
9.01 będzie miała 3msc. Jutro mamy ostatnie szczepienie i lekarz powiedział, że dwa tygodnie od drugiego może wychodzić. Bez jego pozwolenia nie wyszłabym. Już jest lepiej ze spacerami :) Nadal się trzęsie, ale zgodnie z podpowiedziami z dogo, wzięłam na spacer Safirę i Lunę razem. Na początku był strach, ale potem wielkoludek i maleństwo zaczęły się ślicznie bawić :)

Posted

Jean napisał(a):
Dziękujemy :)
A jak się zmniejsza? W sensie mogę jakoś hurtowo czy pojedynczo?
9.01 będzie miała 3msc. Jutro mamy ostatnie szczepienie i lekarz powiedział, że dwa tygodnie od drugiego może wychodzić. Bez jego pozwolenia nie wyszłabym. Już jest lepiej ze spacerami :) Nadal się trzęsie, ale zgodnie z podpowiedziami z dogo, wzięłam na spacer Safirę i Lunę razem. Na początku był strach, ale potem wielkoludek i maleństwo zaczęły się ślicznie bawić :)

A ja gdzies przeczytałam, żeby z kwarantanną nie przesadzać,żeby szczeniak przez 2 miesiące siedział w domu. kilkuminutowy spacer przed domem w okolicy bez psów nie powinien zaszkodzić:)

Posted

Ona wychodzi już od 3-ech tygodni. Z psami też miała już styczność, jestem za zimnym wychowem, tak jak z dziećmi ;) Hartowanie nie zaszkodzi :) aczkolwiek dziś mieliśmy drugie szczepienie, za 2 tygodnie wścieklizna i na rok spokój :)

Posted

Ja też ostrożne podchodzę do kwarantanny, dla mnie bardziej ważna jest socjalizacja, dlatego też swojego brałam pod pachę i nosiłam wszędzie ze sobą, a tam gdzie byłam pewna, że nieszczepione psy nie dreptały po ziemi i nie sikały, pozwalałam maluchowi dreptać na własnych łapkach :).

Zapraszamy też do nas, link do galerii masz w moim podpisie ;)

Posted

Dzisiaj się będe chwalić :)
Mamy postępy w siusianiu. W pierwszy dzień świąt nocowaliśmy u teściowej i całą noc spała, o 5 mąż ją wyrzucił na ogródek i ani razu nie zrobiła przez noc na ceratkę.
Dziś natomiast zrobiła w nocy tylko raz! Zaczyna dłużej trzymać, przesunęłam ceratkę bliżej drzwi, mam nadzieję, że teraz nauczy się sygnalizować w jakis sposób chęć wyjścia.

Posted

Super! oby tal dalej. moj Vitek od poczatku nie robił w domu ( tzn zdążyło mu sie jak godzin do wyjscia sie zrobilo 11;p) nie wiem skąd on wiedział że sie nie załatwia w domu jak został wychowany na dworze ale mniejsza z tym. Vito nie potrafi prosic o spacer ja sie musze domyślać jest i to bardzo męczące. Wiec uczcie uczcie i uczcie jest to bardzo ważne!