rika Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Jesteśmy nowi na forum ;) Damon jest ze mną od dwóch tygodni, to jeszcze mały szczyl :eviltong: Jest psiakiem niewystawowym. A wygląda sobie tak: Quote
harry280111 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Aby był jak najbardziej kochany i jak najprzystojniejszy :)-tego życzymy :) Quote
rika Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Dziękujemy :) Zwłaszcza za życzenie, żeby był kochany :p bo póki co, to istne tornado... Quote
harry280111 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Oj,wierze na słowo :) ale jak taki żywy,to w razie problemów łatwo zauważyć i zareagować w porę:)-czego nie życze oczywiscie(ale mam na myśli np zwykłą niestrawność).A kochany na pewno będzie..z miesiąca na miesiąc bardziej(przynajmniej u mnie tak to przebiega).Najważniejsze,żeby był zdrowy.Jak zdrowy to radości ogrom ze wspólnego życia:) Quote
rika Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 "bo nie chcieli mnie wpuścić na kolana" :diabloti: Quote
maga18 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ktos tu lubi pamietniki wampirow? stad imie? :grins: śliczny :) Quote
rika Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Kurczę, to aż tak oczywiste? :) Lubię, lubię- a Damon... :p Quote
maga18 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 urok Damona dziala chyba na wszystkie babeczki :) hahaha a w sumie imie dla grzywka trafione - jak trzeba to kąsa, a pozniej robi maślane oczy :loveu: całkiem jak pamiętnikowy Damon :lol: Quote
rika Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 A klatkę w tle zamieszkuje Filip- fretka polarna :p Quote
Iza. Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 rika napisał(a):A klatkę w tle zamieszkuje Filip- fretka polarna :p A właśnie miałam zapytać, co w klatce mieszka :P Jak sę dogaduje fretka z psem ? ;) Quote
rika Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Na razie się nie dogadują :p ale wszystko w swoim czasie... Mam nadzieję ;) Quote
rika Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Damon rośnie jak na drożdżach. Ma nieco ponad 3 miesiące i waży 3,5kg... Nie wiem, czy to normalna waga, ale czytałam, że niektóre dorosłe grzywki ważą tyle i nawet mniej ;p Mam nadzieję, że nie będzie tak, jak z yorkami mojego wujka, które zostały tak przekarmione, że sięgają do kolan :) Dzisiaj kupiliśmy "zestaw do kąpieli" Hery i nową piżamkę/ koszulkę dla trzęsawicy ;) Pozdrawiamy :) Quote
rika Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Damon rudzieje :) Wyrastają mu nowe, rude kłaczki wzdłuż kręgosłupa. Poznał też nowego kolegę- shih tzu Timona, z którym są teraz BFF :evil_lol: Nowa piżamka :eviltong: Quote
rika Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 To nasz najnowszy zakup :D przecudowna kurteczka- jeszcze trochę za duża... Mam nadzieję, że Damon będzie odrobinę większy ;) w końcu nie ma nawet 4 miesięcy. I najświeższe zdjęcie głupola :loveu: Quote
paniMysza Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 będzie większy:) mniej wiecej do 9-10 miesiaca będzie jeszcze rosł:) Quote
rika Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 To on do 8 kg dobije :D Obecnie waży 4,1kg i ma 29cm wysokości w kłębie :) Pocieszne niesamowicie są grzywacze. Nikomu z mojego najbliższego otoczenia nigdy się nie podobały na zdjęciach, a po styczności z Damonem są oczarowani grzywkami :D:D:D I ja sama nie mam dość filmików, zdjęć i zabawnych opisów grzywaczy. Nasza przylepa robi się coraz bardziej rudo- czarna, poza czubkiem głowy i ogonem, które są śnieżnobiałe. A plamki na ciele ciemnieją coraz bardziej. Za jakiś czas będzie zupełnie innym psiakiem :) Quote
rika Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 Damon zmienia zęby, brrrrrrr.... Wczoraj zauważyłam, że dwa dolne mu się ruszają i są krzywe, teraz jeden już "dynda na jednej niteczce". Do tego wypadają mu włosy i rosną nowe. To normalne? Grzywa robi się cała ruda :) Od jakiegoś czasu kleimy też uszy- a tak ładnie stały... To przez zęby pewnie. Musimy zacząć gotować kurze łapki, czy jak to się zwie :D Damon waży 4,8kg, a 3 lutego skończył 4 miesiące. Quote
paniMysza Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 rika napisał(a): Damon waży 4,8kg, a 3 lutego skończył 4 miesiące. o, to jest teraz wielkosci mojej franulki:) Quote
rika Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 (edited) No i mamy zęba :D szczerbaty się potwór robi :) Pani Myszo, jeśli Frania jest wielkość Damona, to musi być malusia :D ślicznotka :D Damon pewnie będzie gigantem. Chyba mam jakieś promieniowanie w domu, bo wszystkie zwierzaki zawsze większe, niż powinny być... Edited February 7, 2012 by rika literówka Quote
vaness Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 witam was:hand: jakie ma chłopak ładne ubranka :multi: będziemy zaglądać ;) Quote
rika Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 Damon nie ma już trzech zębów :) Za to mamy nowe nabytki :D Kombinezon mało męski, ale ciepły ;) Quote
rika Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 I trochę głuptasa :) Zgrabny zadek :evil_lol: niewiele rzeczy "dostosowuje się" do Damonowego tyłka :eviltong: łysiejący łysol :diabloti: Quote
Recommended Posts