magenka1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Andzike daj namiary na pv ja w ciągu tygodnia spróbuje coś poszukać i wyślę :) Quote
Pyrdka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 I ja przydreptałam do Sziry.Sprytna z niej dziewuszka. Quote
anetek100 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 może oprocz misiów, to takie twarde zabawki jakieś-sznury, kule smakule może coś takiego? ale ostra zrobiły masakre na misiach Quote
Andzike Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 magenka1 napisał(a):Andzike daj namiary na pv ja w ciągu tygodnia spróbuje coś poszukać i wyślę :) Super, wielkie dzięki ;) anetek100 napisał(a):może oprocz misiów, to takie twarde zabawki jakieś-sznury, kule smakule może coś takiego? ale ostra zrobiły masakre na misiach Misiów faktycznie trochę Szira przerobiła, ale misie to mnie nie martwią.. gorzej, że się dobiera do narożnikowych poduszek, a stamtąd prosta droga do narożnika:angryy: Ogłoszenia, proszę o ogłoszenia! Niech się ktoś zlituje nad moimi ostatnimi kapciami i uwolni mnie od tego szkodnika, który na dodatek rozpycha się w nocy pod kołdrą!!!:evil_lol: Quote
Rewelacja Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 hmmm, coś wszystkie psy na dt to szkodniki a Nelka to ta idealna. wychodzi na to, że Nelka to anioł a Ty masz pecha do tymczasów :P ps. a mówiłam - bierz kong! tylko nie wiedziałąm, że on Nelce będzie potrzebny :D Quote
mamanabank Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Gdyby pluszaków było za mało, proszę o cynk, u mnie jest zapas, chętnie wyślę. No, zrobiły sobie dziewczyny balety! Quote
MARCHEWA Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Andzike,taka impra poduszkowa u ciebie była a ty nas nie zaprosiłaś?:mad::evil_lol: Quote
Andzike Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Rewelacja napisał(a):hmmm, coś wszystkie psy na dt to szkodniki a Nelka to ta idealna. wychodzi na to, że Nelka to anioł a Ty masz pecha do tymczasów :P ps. a mówiłam - bierz kong! tylko nie wiedziałąm, że on Nelce będzie potrzebny :D Dokładnie!!! Nelka była wyraźnie zawstydzona bałaganem w domu, wszelkie insynuacje jakoby miała coś wspólnego z tą rozpierduchą puszczam mimo uszu ;) mamanabank napisał(a):Gdyby pluszaków było za mało, proszę o cynk, u mnie jest zapas, chętnie wyślę. No, zrobiły sobie dziewczyny balety! Chyba się uśmiechnę po parę pluszaczków... MARCHEWA napisał(a):Andzike,taka impra poduszkowa u ciebie była a ty nas nie zaprosiłaś?:mad::evil_lol: Spoko, wpadaj dzisiaj, przypuszczam, że będzie powtórka z rozrywki...:roll: Quote
jostel5 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Wszystko cudnie,ale narożnik jest zagrożony! A do tego,by coś mu się stało,absolutnie nie można dopuścić! Ostatecznie to wyjątkowy,kultowy wręcz i "historyczny",mebel na DGM! Quote
Florentynka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 O kurcze!!! Ratować narożnik!!!! Największa tajemnica psów polega na tym, że one robią takie rzeczy a my ich jednak nie dusimy, mimo wszystko... Quote
Andzike Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 jostel5 napisał(a): A do tego,by coś mu się stało,absolutnie nie można dopuścić! Ostatecznie to wyjątkowy,kultowy wręcz i "historyczny",mebel na DGM! W chwili gdy narożnik zostanie napoczęty tymczasowanie skończy się raz na zawsze, a narożnik wyląduje na bazarku ;) Dziś zostawiłam nagryzione przez Neskę czy Szagiego buciki - mam nadzieję, że zajmą Szirę bardziej niż poduszki... No i jeszcze martwię się nowym 1,5 metrowym fikusem... :roll: przestawić go nie mogę, bo dopiero co się oswoił z nowym miejscem i znów zacząłby strzelać focha i gubić liście, ale jak go wywalą to Szira kontrolnie pojedzie na jeden dzień na Paluch, żeby zastanowić się nad swoim postępowaniem :diabloti: A na serio to jeszcze dwa dni i wyjeżdżamy na przedłużony weekend na wieś do aikowo - odpocząć i zaopiekować się aikowym stadkiem na czas ich wyjazdu ;) Przypuszczam, że po powrocie Szira będzie tak padnięta, że na jakiś czas szkodnicze pomysły ulecą jej z burej główki ;) Quote
Florentynka Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Nie zostawiaj bucików!!! To niepedagogiczne!!! Poza tym nadgryzione są nieciekawe, buty musza być nowe, kompletne i najlepiej lubiane, żeby psu się wydały atrakcyjne. Quote
Andzike Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Florentynka napisał(a):Nie zostawiaj bucików!!! To niepedagogiczne!!! Poza tym nadgryzione są nieciekawe, buty musza być nowe, kompletne i najlepiej lubiane, żeby psu się wydały atrakcyjne. Wiem, wiem, że to niepedagogiczne, ale wolę to niż zjedzenie narożnika... a ulubione buciki chowam już pod kluczem... Quote
Andzike Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Dziś w domu odbywa się nagranie psiego Big Brothera ;) Po tym jak wczoraj po otwarciu drzwi weszłam prosto na poduszki (przytargały WSZYSTKIE poduszki z całego mieszkania pod drzwi, może chciały, żebym zaległa na nich po powrocie... ) Paweł stwierdził, że trzeba zobaczyć co też dziewczyny wyprawiają w czasie naszej nieobecności... Baaardzo jestem ciekawa, co dziś wymyślą... Jak się okaże, że to Nelka jest szkodnikiem to znikam z dogo ;) Quote
Alexandra20 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 z fikusem musisz uważać bo on ma trujący sok w łodygach i liściach ;/ także lepiej przestawić go jednak w inne miejsce niż później leczyć chore sierściuchy ;) Quote
Andzike Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Fajny banerek :) Jutro Szira jedzie na szczepienie na wirusówki, będę wdzięczna za info co się stało z zaświadczeniem o szczepieniu na wściekliznę, bo do mnie nie dotarło ;) Liczę, że jutro utalentowana łowicka ciotka zrobi Szirce nowe ładne zdjęcia do ogłoszeń :evil_lol: I ogólnie strzelam focha!:roll: Nikogo, ale to zupełnie nikogo nie interesuje co wczoraj narozrabiały w domu szkodniki podpatrywane przez kamerę Dog Brothera!!!:razz: Quote
jostel5 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Co szkodniki nawyprawiały???Pisz! Eeeee...to chyba jednak nie Nelka? Bo jesteś!;) Quote
docha Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 ja jestem baarrrdzo ciekawa, bardzo, bardzo! Quote
mamanabank Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Napisz! :-) Ja też jestem ciekawa! I przypomnij mi jutro o pluszakach koniecznie! Quote
Andzike Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ot, prosiły, prosiły i wyprosiły ;) Film trwa 9,5h, więc nie oglądaliśmy go dokładnie, ale dziewczyny ewidentnie wiedziały, że są nagrywane. Wygląda to mniej więcej tak... 0-10min - dziewczyny zgodnie pałaszują suche z przysmaczkami z misek 10 - 30min - Nelka wskakuje na narożnik i robi sobie manicure i pedicure, w tym czasie Szira chodzi od drzwi do narożnika i piszczy :( 30 - 45min - zaczyna się zabawa czyli Szira łapie miseczkę i biega z nią po całym mieszaniu, obijając się o ściany, meble, podłogę, podrzuca ją do góry, zwala z narożnika. Nelka początkowo patrzy z politowaniem, po paru minutach zaczyna na Szirę szczekać uspokająco. (uspokój się! nagrywają nas!) Szira nie stresuje jej na tyle, żeby ruszyła się z narożnika, szczeka leżąc ;) Szira ma to w nosie i nadal biega z miseczką, Nelka szczeka, sąsiedzi pewnie zbierają podpisy pod usunięciem mnie ze wspólnoty. 46min. - Szira pada na narożnik... 46 min - 2,5h - scenki z życia narożnikowego czyli Szira i Nela śpiąc przewracają się w różnych pozycjach na narożniku. po 2,5h Szira decyduje się zmienić lokal, idzie trochę pomędzić pod drzwiami, a potem idzie do sypialni - co tam robi - nie wiem... kolejne dwie godziny to Nelka w każdej możliwej pozycji na narożniku - na poduszce, pod poduszką, zwinięta w kłębek, rozciągnięta, na plecach, na boku itp ;) Super się to ogląda w przyśpieszeniu - nawet na chwilę nie zeszła z narożnika, tylko zmieniała pozycje ... Ok. 16.00 Szira wróciła i zaległa obok Nelki, o 16.30 rozszczekały się obydwie jak głupie :( Nie wiem czemu, może ktoś się kręcił po klatce... :( I tyle. One wiedziały... Quote
docha Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 no pięknie i prawie grzecznie :) to jest dobry pomysł z tą kamerą. ciekawe co inne dni pokażą, ale widać, że Szirze potrzebne jest zajęcie Quote
Andzike Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 docha napisał(a):no pięknie i prawie grzecznie :) to jest dobry pomysł z tą kamerą. ciekawe co inne dni pokażą, ale widać, że Szirze potrzebne jest zajęcie Zdecydowanie wczoraj był spokój :) Dziś wieczorem jedziemy na parę dni na wieś, więc dziewczyny będą miały gdzie spożytkować energię ;) Quote
Recommended Posts