anetek100 Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 niedługo przelejemy pare grosików z naszej skarpetki szczytnowskiej, mało tego będzie, ale chociaz trochę:) a szira cuuudddoooo Quote
Andzike Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Szirunia to naprawdę cudowny psiak aczkolwiek nieco upierdliwy:evil_lol: Ciągle chciałaby być przy człowieku, nie można się w mieszkaniu ruszyć, bo zaraz podąża za Tobą szary cień ;) Z drugiej strony się maleńkiej nie dziwie - w końcu cały dzień siedzą z Nelką w domu i tylko wieczorami mogą się nami nacieszyć :( Na spacerze pilnuje się super - pakieciki ładnie załatwia, szaleją z Nelką:) Z uwagi na mrozy i tak wychodzimy na krótkie spacery, ale Szira już doskonale wie gdzie mieszka i sama biegnie pod klatkę ;) A z tym spaniem jest niesamowita ;) Przytula się mocno do człowieka i nic jej nie przeszkadza :loveu: Kochany mój golasek :loveu: Quote
magenka1 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ona w schronisku też taki kreciołek była, na spacerze też tańczyła, dobrze,że ona opuściła schronisko przed tymi mrozami, dla niej domek to chyba ludzi aktywni , żeby Szira się nie nudziła w domu Quote
Andzike Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Szira to przede wszystkim piecuch, który koniecznie musi mieć blisko człowieka ;) z tą aktywnością to bym tak nie przesadzała, przedkłada ciepłe łóżko nad długi spacer ;) Z drugiej strony - kto nie przedkłada w taką pogodę...:shake: Serce mi się ściska, jak patrzę na te moje golaski przytulone do nas pod kocem i pomyślę o tych wszystkich marznących w budach albo nawet bez bud :placz: Quote
magenka1 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Serce się kraja ja też mysślami jestem z psami ze schronisk daleko nie trzeba szukać: http://www.dogomania.pl/threads/222109-Dramat-kilkadziesi%C4%85t-zag%C5%82odzonych-ps%C3%B3w-po-%C5%9Bmierci-opiekuna-pilnie-dt!/page12 Quote
MARCHEWA Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Szira pilnuje człowieka,bo wie co to samotność.W schronisku siedziała w boksie z innymi psami prawie bez kontaktu z ludźmi,teraz musi to nadrobić;) Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 MARCHEWA napisał(a):Szira pilnuje człowieka,bo wie co to samotność.W schronisku siedziała w boksie z innymi psami prawie bez kontaktu z ludźmi,teraz musi to nadrobić;) O tak, szczególnie super się pilnuje człowieka o trzeciej w nocy jak się nagle przebudzi i z radością stwierdzi, że leżę obok - wtedy budzi mnie buziakami i memłaniem moich włosów ;) Quote
Akrum Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 haha taką samą sytuację miałam z moją poprzednią tymczasowiczką Czili :) też budziła się w nocy prawie co godzinę, podbiegała do mojej twarzy, dała kilka buziaków i wracała na swoje miejsce, zakopywała się pod moją kołdrą i spałyśmy kolejną godzinę :) i tak co noc prawie robiła :) Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Dziwne, ale po Szirę nie ma żadnych telefonów... Napisałam prośbę na FB o wznowienie i odświeżanie ogłoszeń - pomimo tego, że jest słodka, kochana i idealna nie może u nas zostać na stałe :( Quote
Igam Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zmroziło chyba wszystkich, trzeba poczekać aż odtają ;) Andzike, znajdzie się, na pewno się znajdzie... Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Masz rację Igam, zawsze się znajduje ;) Quote
Akrum Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Pewnie, że się znajdzie ten wymarzony domek :) Frędzielek (nie pamiętam imienia-miał frędzle na uchmantach ;)), też trochę u Ciebie posiedział :) O moją Pati też nie ma telefonów, a to przecież mała śliczna i kochana pchła jest. Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Szagulec, zwany Frędzelkiem siedział ponad dwa miesiące i pewnie do tej pory by siedział, gdyby nie ogłoszenie w metrze ;) Quote
magenka1 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 anetek100 napisał(a):niedługo przelejemy pare grosików z naszej skarpetki szczytnowskiej, mało tego będzie, ale chociaz trochę:) a szira cuuudddoooo dzisiaj ze skarpet szczytnowskie poleciało 30 zł na mikropieski Quote
Andzike Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 magenka1 napisał(a):dzisiaj ze skarpet szczytnowskie poleciało 30 zł na mikropieski Super, dziękujemy bardzo, każdy grosz się przyda! :) Quote
Andzike Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Szira z zeszłotygodniowych odwiedzin u cioci Agnieszki ;) Quote
Akrum Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 przychodzę w odwiedziny do pięknej Sziry :) ale mała ma śliczne szeleczki - takie przyozdobione kwiatuszkami :) Quote
magenka1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 widać, że Szira jest szczęśliwa oby szybciutko znalazła domek aby zwolnić miejsce dla innych psiaków Quote
Andzike Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 magenka1 napisał(a):widać, że Szira jest szczęśliwa oby szybciutko znalazła domek aby zwolnić miejsce dla innych psiaków No ja DT zawieszam na kołku póki co, więc siedząc u mnie nic nikomu nie blokuje ;) Quote
Andzike Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 W czasie mrozu sunie się nudzą...:angryy: Narożnikowa poduszka... :angryy: I druga ... wyciągnięta gąbka :angryy: Rozum zwątpił... Quote
anetek100 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 o losie to artystki rozrabiaczki Quote
Andzike Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pamiętacie pudelka - zabawkę? :cool3: http://img269.imageshack.us/img269/3580/p1240095e.jpg Teraz wygląda tak... Nie wiem co komu zawiniła różowa miseczka... Ale ewidentnie róż to nie jest kolor preferowany przez Szirę... Więc miskę z wodą przybrała gustownym fioletem z poduszki z sypialni :mdleje: Pół godziny zbieraliśmy z Pawłem malutkie gąbeczki z całego mieszkania:angryy: Quote
magenka1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 no ładny bałagan Ci dziewczyny zrobiły, ciekawe który wpadła na taki szalony pomysł :) Andzike czy podesłać jakieś maskotki dla dziewczyn? Quote
Andzike Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 magenka1 napisał(a):no ładny bałagan Ci dziewczyny zrobiły, ciekawe który wpadła na taki szalony pomysł :) Andzike czy podesłać jakieś maskotki dla dziewczyn? Nie mam wątpliwości, że gąbeczkową masakrę zrobiła Szira - gdyby Nelka miała z tym coś wspólnego - poduszka nr 2 nie miałaby suwaczka - Nelka ma tylko suwaczkowo-guziczkowy fetysz, na co dzień nie jest szkodnikiem... Ale obydwie miały zachwycone pyski jak wróciliśmy do domu:evil_lol: Chętnie przyjmę pluszaki, ew. ciepłe kapcie rozmiar 34-35:evil_lol: bo ostatnia para moich trzyma się już tylko wewnętrzną siłą i godnością osobistą :evil_lol: Quote
Recommended Posts