Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szirunia to naprawdę cudowny psiak aczkolwiek nieco upierdliwy:evil_lol:
Ciągle chciałaby być przy człowieku, nie można się w mieszkaniu ruszyć, bo zaraz podąża za Tobą szary cień ;) Z drugiej strony się maleńkiej nie dziwie - w końcu cały dzień siedzą z Nelką w domu i tylko wieczorami mogą się nami nacieszyć :(
Na spacerze pilnuje się super - pakieciki ładnie załatwia, szaleją z Nelką:) Z uwagi na mrozy i tak wychodzimy na krótkie spacery, ale Szira już doskonale wie gdzie mieszka i sama biegnie pod klatkę ;)
A z tym spaniem jest niesamowita ;) Przytula się mocno do człowieka i nic jej nie przeszkadza :loveu:
Kochany mój golasek :loveu:

Posted

Ona w schronisku też taki kreciołek była, na spacerze też tańczyła, dobrze,że ona opuściła schronisko przed tymi mrozami, dla niej domek to chyba ludzi aktywni , żeby Szira się nie nudziła w domu

Posted

Szira to przede wszystkim piecuch, który koniecznie musi mieć blisko człowieka ;) z tą aktywnością to bym tak nie przesadzała, przedkłada ciepłe łóżko nad długi spacer ;)
Z drugiej strony - kto nie przedkłada w taką pogodę...:shake:

Serce mi się ściska, jak patrzę na te moje golaski przytulone do nas pod kocem i pomyślę o tych wszystkich marznących w budach albo nawet bez bud :placz:

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Szira pilnuje człowieka,bo wie co to samotność.W schronisku siedziała w boksie z innymi psami prawie bez kontaktu z ludźmi,teraz musi to nadrobić;)

O tak, szczególnie super się pilnuje człowieka o trzeciej w nocy jak się nagle przebudzi i z radością stwierdzi, że leżę obok - wtedy budzi mnie buziakami i memłaniem moich włosów ;)

Posted

haha taką samą sytuację miałam z moją poprzednią tymczasowiczką Czili :)
też budziła się w nocy prawie co godzinę, podbiegała do mojej twarzy, dała kilka buziaków i wracała na swoje miejsce, zakopywała się pod moją kołdrą i spałyśmy kolejną godzinę :) i tak co noc prawie robiła :)

Posted

Dziwne, ale po Szirę nie ma żadnych telefonów...
Napisałam prośbę na FB o wznowienie i odświeżanie ogłoszeń - pomimo tego, że jest słodka, kochana i idealna nie może u nas zostać na stałe :(

Posted

Pewnie, że się znajdzie ten wymarzony domek :)

Frędzielek (nie pamiętam imienia-miał frędzle na uchmantach ;)), też trochę u Ciebie posiedział :)

O moją Pati też nie ma telefonów, a to przecież mała śliczna i kochana pchła jest.

Posted

anetek100 napisał(a):
niedługo przelejemy pare grosików z naszej skarpetki szczytnowskiej, mało tego będzie, ale chociaz trochę:) a szira cuuudddoooo

dzisiaj ze skarpet szczytnowskie poleciało 30 zł na mikropieski

Posted

magenka1 napisał(a):
widać, że Szira jest szczęśliwa oby szybciutko znalazła domek aby zwolnić miejsce dla innych psiaków

No ja DT zawieszam na kołku póki co, więc siedząc u mnie nic nikomu nie blokuje ;)

Posted

magenka1 napisał(a):
no ładny bałagan Ci dziewczyny zrobiły, ciekawe który wpadła na taki szalony pomysł :) Andzike czy podesłać jakieś maskotki dla dziewczyn?

Nie mam wątpliwości, że gąbeczkową masakrę zrobiła Szira - gdyby Nelka miała z tym coś wspólnego - poduszka nr 2 nie miałaby suwaczka - Nelka ma tylko suwaczkowo-guziczkowy fetysz, na co dzień nie jest szkodnikiem...
Ale obydwie miały zachwycone pyski jak wróciliśmy do domu:evil_lol:

Chętnie przyjmę pluszaki, ew. ciepłe kapcie rozmiar 34-35:evil_lol: bo ostatnia para moich trzyma się już tylko wewnętrzną siłą i godnością osobistą :evil_lol: