Andzike Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 docha napisał(a):Nie czekając do lutego zrobiłam przelew dzisiaj na konto Fundacji w kwocie 20zł dla Sziry. Pieniążki te były przeznaczone dla niej na ogłoszenie na allegro, które zostało zamknięte. Super, wielkie dzięki! :) Quote
magenka1 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 my tam już dawno wiedziałyśmy, że Szira jest idelna, jeszcze sporo takich piesków mamy w Szczytnie, a Szira wygląda pięknie a jakie ma ładne szeleczki zielone :) Quote
jostel5 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Kolejna śliczna tymczasowiczka Andzike!:) Psiątko jak ta lala ;)-szybko znajdzie dom! Trzymam kciuki i będę zaglądać.:) Quote
Florentynka Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='Andzike']I po metamorfozie ;) Frędzle!!! Gdzie Malawaszka? Quote
Andzike Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 (edited) [quote name='Florentynka']Frędzle!!! Gdzie Malawaszka? No właśnie robiłyśmy jeszcze zdjęcie pędzla specially for malawaszka, ale nie dostałam go na maila ;) Szira nadal kochana i idealna, aczkolwiek "ktoś" postawił klocka w sypialni:cool3: Paweł i Nelka się nie przyznają... :razz: Szira kocha piłeczki i wszelkiego rodzaju pluszaczki i inne zabawki,bardzo ładnie się sama bawi :) Suche żarcie w ząbki kole, ale kurczaka z ryżem wciągnęła dziś w 15sek ;) A przy okazji zaproszę na mój pierwszy bazarek z fantów od aikowo dla labradorki Nuri :) http://www.dogomania.pl/threads/221706-Skorupkowo-ostrrry-bazarro-dla-Nuri-w-BDT-do-11.02.g.20.-Zapraszamy! Edited January 24, 2012 by Andzike Quote
Anula Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Szira teraz dopiero odzyska pełnię życia.Tak się cieszę,że sunieczka jest w DT. A ja zapraszam do mojej suni też tymczasowiczki,kudłatki. http://www.dogomania.pl/threads/221376-Ma%C5%82a-sympatyczna-Tobisia-jedzie-do-BDT-u-Anuli Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Jasza napisał(a):Fajna mała. Klocek - nic. ;-) Klocek-nic? ;) Ta mala cholera złamała dziś drugi święty zakaz dla tymczasowiczów - nalała na narożnik!!!:angryy: Musiała to zrobić rano, jak się kąpałam, bo nie wszystko zdążyła wsiąknąć :cool3: Ja rozumiem, że narożnik i tak będzie przechodził gruntowny remont z solidnym praniem i zdejmowaniem obić przed wakacjami, ale to w żaden sposób nie uprawnia do sikania na niego! Nie wiem co jej odbiło, bo wszystko zalatwiła wieczorem na spacerze, a dziś nie wyszłam z nimi później niż zwykle (a nawet godzinę wcześniej...). Mam nadzieję, że to tylko pojedyńcza wpadka, a nie początek żółtej serii... Poza tym nadal słodka, kochana i całuśna. Jakoś o 4 rano odkryła, że śpimy w tym samym łóżku - tak ją ucieszyło to odkrycie, że skakała mi po głowie i koniecznie musiała obsypać mnie buziaczkami ;) Słodkie to to niesamowicie ;) Quote
MARCHEWA Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Andzike napisał(a): Szira nadal kochana i idealna, aczkolwiek "ktoś" postawił klocka w sypialni:cool3: Paweł i Nelka się nie przyznają... :razz: Uśmiałam się do łez:evil_lol: Nie z tego,że ktoś brzydko się zachował,ale z opisu tej sytuacji:evil_lol: Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 MARCHEWA napisał(a):Uśmiałam się do łez:evil_lol: Nie z tego,że ktoś brzydko się zachował,ale z opisu tej sytuacji:evil_lol: Grunt, że to był klocek, a nie rzadzizna ;) Chodzą też plotki, że ktoś postawił klocka przedwczoraj u Mikropsów w sypialni, pewnie w czasie gdy my obcinałyśmy Nelkę. Ale przy kilku psach ciężko namierzyć sprawcę... ;) Quote
Akrum Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Andzike, piękną masz jak zwykle tymczasowiczkę :) już widzę, jak się domki będą o nią biły :) Quote
Andzike Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Akrum'] już widzę, jak się domki będą o nią biły :) No mam nadzieję ;) Będę wdzięczna za porobienie Sziruni ogłoszeń - powoli się w sobie zakochujemy, więc nie ma na co czekać, bo znów będziemy "kiblować" jak z Szagulcem :evil_lol: Szira to młoda, ok. 2letnia suczka o niesamowitej urodzie. Trafiła ze schroniska do domu tymczasowego, gdzie pod opieką Fundacji Mikropsy czeka na swój idealny dom. Jest nieduża, waży ok. 12kg, głową sięga pod kolano. Sunia jest bardzo przyjazna w stosunku do ludzi, a także innych psów. Zostawiona sama w domu nie brudzi, nie wyje i nie niszczy. Potrafi jeździć windą, umie wchodzić po schodach, pięknie spaceruje na smyczy. Suczka jest zdrowa, odrobaczona, a także wysterylizowana. Szira szuka odpowiedzialnego domu, chętnie z innym psem - domu, w którym dożyje końca swoich dni. Przez swój charakter i oddanie zasługuje na dom najlepszy z możliwych, dlatego Fundacja zastrzega sobie prawo jego wyboru. Warunkiem adopcji jest wizyta przed/po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Adopcja wyłącznie na terenie Warszawy i bliskich okolic. Telefon 519730279, mail: mikropsydoadopcji@o2.pl Quote
malawaszka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Florentynka']Frędzle!!! Gdzie Malawaszka? jestem :diabloti: ale zakaz frędzlowania obowiązuje tylko u sznaucerów :evil_lol: u całej reszty są ... urocze :errrr: :loveu: Dziewczyny co do tego domku z Wałcza - to jest bardzo blisko martyipieski i schronisk w Pile i Jędrzejewie - może któryś psiak z tych schroniska by się spodobał? tu jest blog Marty i psiaki http://psydoadopcjijedrzejewo.blogspot.com/search/label/D%C5%82ugow%C5%82ose :hmmmm: no chyba, że jakiś inny Wałcz :lol: Quote
Dzika_Figa Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 No to co mam robić? Zapisuję. Zwłaszcza, że podobno jestem następna w kolejce na tymczas u Andzike... :diabloti: [SIZE="1"]choć nie wiem co z tego będzie, bo Florentynka chce mnie u tymczasować u siebie i może nawet by mnie chciała na stałe... Quote
MARCHEWA Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Poproszę Anetek100 o ogłoszenia dla Sziry;) Quote
anetek100 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 (edited) hehe nie ma co rposic, ja dzisiaj wstałam bez takiego ogromego bólu głowy jak miałam wczoraj i działam:)już się robi:) edit: zrobiłam na: ogłaszamy24.pl (http://www.oglaszamy24.pl/ogloszenie/1632649301/warszawa-Szira-cudna-sunia-bez-wad-szuka-domu.html) o tej samej treści wszystkie, skopiowałam Wasz opis tablica.pl gumtree.pl cafeanimal.pl adopcjapsa.pl alegratka.pl Edited January 26, 2012 by anetek100 Quote
Andzike Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Bardzo dziękujemy za ogłoszenia! :) I czekamy tylko na super telefony :) Quote
Andzike Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Mikropsy potwierdziły wpływ 20zł od dochy :) Dziękujemy! :Rose: Quote
MARCHEWA Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 A ja czekam jeszcze na wpłatę bazarkową od Megii1,żeby wysłać całą kwotę 64zł;) Quote
Akrum Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Andzike, ja myślałam że też zrobię sobie przerwę po ostatniej tymczasowiczce Czili, ale przerwa trwa tylko kilka dni. Dzisiaj odebrałam od sąsiadów sunie ze złych warunków... dwa dni pobędzie u koleżanki, bo mnie w domu nie będzie, a potem zabieram ją do siebie na DT (no chyba, że mi jej Emma nie odda ;)) http://www.dogomania.pl/threads/221828-Ma%C5%82a-sunia-Pati-odebrana-ze-z%C5%82ych-warunk%C3%B3w-ju%C5%BC-bezpieczna-w-BDT.?p=18485979#post18485979 A Szira jest super, bardzo mi się podobają takie kudłaczki, aczkolwiek na DT przeważnie dziwnym trafem gładkowłose prawie ciągle do mnie trafiają ;) Quote
MARCHEWA Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 A jak z ,,wpadkami,,Sziry?uspokoiło się? Quote
Andzike Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 MARCHEWA napisał(a):A jak z ,,wpadkami,,Sziry?uspokoiło się? Tak, w domu zachowuje się idealnie. Wytrzymuje całą noc, w czasie gdy jesteśmy w pracy też się nie załatwia. Pięknie ogarnia wszystko na spacerach :) Ale wczoraj byłyśmy u mojej przyjaciółki i Szira zsikała się w domu chyba z 5razy... Bardziej to było na zasadzie znaczenia, bo u Agnieszki niejeden pies zostawił już swój zapach, ale trochę się przez ślicznotę wstydu najadłam, bo postanowiła zasikać kudłaty dywan dokładnie w momencie, gdy wychwalałam ją jaka jest mądra i zachowująca czystość ;) Ale tak czy siak wbudziła zachwyt - mało tego, wszyscy zgodnie twierdzą, że zdjęcia, mimo, ze piękne, w żaden sposób nie oddają jej urody :) Odmeldowujemy się, bo zaraz jedziemy poznać Szirę z aikowym stadkiem, między innymi z labradorką Nuri (u mnie banerku) :) Quote
MARCHEWA Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Hmm,to ma dziewczynka charakterek,szczerze to nie spotkałam się jeszcze z czymś takim jak znaczenie terenu przez sunię. Quote
Recommended Posts