Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja ejszcze ma pytanie odnośnie Daisy, czy zainteresownai nią Państwo, zgodzili sie na jakikolwiek zwrot kosztów, albo nie wiem dojazd do któregoś miejsca??bo może nie doczytałam:)

Posted

tak pieniązki są jak najbardziej, czekałam na decyzje domku z Łodzi i wyjazd Daisy do bdt do Warszawy, ale skoro nikt nie zgłasza sie, to ja w tkakim razie robię allegro wyróżnione:)

Posted

to zdjęcie wstawiłabym jako główne do ogłoszenia:

to jako dodatkowe zamiast 3-go w ogłoszeniu:

to zamiast 4-tego w ogłoszeniu:

zmiany treści ogłoszenia: przede wszystkim podaj choć w przybliżeniu jej wiek, zastąp określenie: podobna do pudelka " na coś z psa kudłatego

Posted

[quote name='docha']Marcheweczko, przelałam na Daisy pieniążki na allegro wyróżnione do Anetki już powinna potwierdzić wpływ pieniędzy[/QUOTE]

Dziękuję:loveu:

Bardzo zależy mi na znalezieniu dla niej najlepszego domu naświecie.Daisy to skarb:loveu:

Posted

Powiedzcie czy sunia ma siersc czy wlos? Mialam pytanie w sprawie innej kudlatki, ale Ona byla szorstkowlosa, a Pani szuka psa z wlosem. Jesli Daisy ma wlos, to moze podeslalabym jej Daisunie?

Posted

ona wygląda mi na taki typ kudłacza jak mój Orlen i jego okrywą jest sierść (to sprawdzałam u speców). Trudno tu owijać w bawełnę, ludzie szukają psów z włosem ze względu na alergię na sierść.

Posted

[quote name='docha']ona wygląda mi na taki typ kudłacza jak mój Orlen i jego okrywą jest sierść (to sprawdzałam u speców). Trudno tu owijać w bawełnę, ludzie szukają psów z włosem ze względu na alergię na sierść.[/QUOTE]

Ja nie zamierzem owijac w bawelne, dlatego tamta kudlaczka odpadla. Ostatnia rzecza jaka Daisy potrzebuje to nieudana adopcja. Jesli jednak oceniasz po zdjeciach, to mozesz byc w bledzie. Chcialabym sie dowiedziec od osoby, ktora Daisy widziala osobiscie.

Posted

Podobno nie ma psów które nie uczulają. W bardziej niż sierść czy włos, uczula psia ślina, i wydzielina skóry, nawet łupież. A nie sam włos.
Włos który ponoć nie uczula, to taki co nie wypada, czyli nie leni się.
Ale przecież oprócz włosa głównego jest też podszerstek, który występuję bądź nie u psów.
Wiec ja nie wiem czy w ogóle jak ktoś ma alergię to można mu proponować jakiegoś psa, najlepiej niech się upora z alergią i wtedy myśli o psie.
Wiele ludzi tak właśnie ma, czytałam tutaj na dogomanii , że są ludzie co mają alergię, biorą leki i ... mają psy, koty.
Z wielorasowcami to chyba nigdy nie będzie wiadomo czy pies uczuli czy nie, musiałby być kontakt bezpośredni.

Aha, do mnie napisała w sprawie Daisy jakaś pani z Łodzi, że ponoć rozmawiała tel. z p. Asią. Szczerze przyznam, że nie wiem o co chodzi, więc piszę tutaj.

Posted

[quote name='Dogo07']Podobno nie ma psów które nie uczulają. W bardziej niż sierść czy włos, uczula psia ślina, i wydzielina skóry, nawet łupież. A nie sam włos.
Włos który ponoć nie uczula, to taki co nie wypada, czyli nie leni się.
Ale przecież oprócz włosa głównego jest też podszerstek, który występuję bądź nie u psów.
Wiec ja nie wiem czy w ogóle jak ktoś ma alergię to można mu proponować jakiegoś psa, najlepiej niech się upora z alergią i wtedy myśli o psie.
Wiele ludzi tak właśnie ma, czytałam tutaj na dogomanii , że są ludzie co mają alergię, biorą leki i ... mają psy, koty.
Z wielorasowcami to chyba nigdy nie będzie wiadomo czy pies uczuli czy nie, musiałby być kontakt bezpośredni.

Aha, do mnie napisała w sprawie Daisy jakaś pani z Łodzi, że ponoć rozmawiała tel. z p. Asią. Szczerze przyznam, że nie wiem o co chodzi, więc piszę tutaj.[/QUOTE]

Ta Pani nie podala powodu dla ktorego chce psa z wlosem. Byc moze przez alergie, ale rownie dobrze moze chciec psa z wlosem, bo nie chce miec kupe siersci po calym domu. Ja mam w domu dwie Hawanki z wlosem i krotkowlosa kundelke z sierscia. Hawanek wlosow nie widze nigdzie w domu, a siersc mojej kundelki jest doslownie wszedzie! Mi to nie przeszkadza, poprostu chodze i sprzatam, ale nie kazdy chce sie z tym mozolic.

Posted

również się nad tym zastanawiałam, że ktoś bierze pod uwagę czystość. Jeżeli to jest warunkiem, a nie alergia, to właśnie takie psy w typie PONa itp. posiadają sierść prawie niegubiącą, a jeśli już to nie wbija się ona w tapicerki, tak jak zwykle to bywa u krótko-sierściuchów.

Posted

wydaje mi się, że tylko specjalista może to określić, np. wet lub psi fryzjer. Jeśli dobrze pamiętam to ma związek z rasą. Dlatego pisałam o moim Orlenie, który w dotyku ma sierść gładką jak schitzu włos.

Posted

[quote name='Dogo07']
Aha, do mnie napisała w sprawie Daisy jakaś pani z Łodzi, że ponoć rozmawiała tel. z p. Asią. Szczerze przyznam, że nie wiem o co chodzi, więc piszę tutaj.[/QUOTE]

Dogo07,to ja rozmawiałm z tą Panią,która miała sie do mnie jeszcze odezwać.Czy możesz jej napisać,aby do mnie zadzwoniła,albo podać mi jej maila,bo telefon przepadł,zapomniałam zapisac.Domek brzmiał sensownie tylko był problem z transportem.A w niedzielę mamy pewny transport do Warszawy,więc Daisy mogłaby się zabrać.

A co do sierści Daisy,to ja się może bardzo nie znam,ale dla mnie to sierść nie włos.