Jump to content
Dogomania

BESTIALSKO OKALECZONY MAJMON odnalazł swoje niebo na ziemi - MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

sledze wątek majmonka od początku sprawy
ta psina zasługuje na dom najlepszy pod słoncem

w krakowie była podobna historia - skatowanego bolusia
boluś - tak jak majmon jest nadal ufnym i kochanym psiakiem
w cudownym domu:loveu:

wierzę, ze zakonczenie tej historii będzie podobne..:lol:

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trafiłam tutaj dopiero dzisiaj
Cieszę się, że Majmonek ma wolę życia i walczy!
Ukłony dla wszystkich, którzy mu pomogli i pomagają!
Kupiłam cegiełki
Ale te bestie... odzywają się we mnie najgorsze instytkty...
To ma być przyszłość naszego narodu...
k...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Posted

Informuje, że do chwili obecnej na pomoc Majo wpłyneło na moje konto 600 zł.

Pieniadze wpłaciłam bezposrednio do kasy kliniki SGGW. ( osoba wpłacajaca chce pozostać anonimowa ).

Posted

Witajcie. Super ,że aukcje tak dobrze ida ,wkońcu kasa to zazwyczaj najwiekszy problem. Wiele osób z innych forum się zainteresowało ta sprawa i wielki dzię,ki im za to:loveu: :loveu: :loveu:

Czekamy na dalsze wieści jak zdrowie majmona i co z tą operacją biodra??

Posted

[quote name='Goshaczek-13'] [SIZE=4] Dziękuję Emir i Umce za pomoc w sprawie suczki w ciąży nie wiedziałam jak jej pomóc naszczęście te Forum mi pomogło... Dziękuje Wam wszystkim
Gosia

Goshaczku, witaj na forum :-)
I nie znikaj nam :lol:
Mlode sily bardzo potrzebne!!!!!!!!!

Posted

Bardzo się ciesze tymbardziej że mogę pomagać choć trochę Zwierzakom w Brańsku i Bardzo Lubie Majo...:p MAJO BĘDZIE ZDROWY...ZOBACZYCIE a dla tych dzieciaków porządne wpier..... się należy jak tylko sie dowiem którzy to:angryy::angryy:

Posted

O witamy nowego DOGO ;)
Goshaczku, Ty tego jeszcze nie wiesz, ale jak dogomaniacy z tego forum sie skrzykna - to nie ma rzeczy niemozliwych.
A im nas wiecej - tym wieksza nasza sila.

Dlatego cieszymy sie z kazdej nowej twarzy, a jak z nami tu troche pobedziesz - zobaczysz, poczujesz sile do dzialania i w sobie.
To taki fenomen DOGO :lol:

Wiec miej oczy szeroko otwarte i dostarczaj info i spostrzezen z Twoich okolic. Bedziemy pomagac w miare mozliwosci :cool3:

Posted

W Mojej Miejscowości jest dużo bezdomnych psów, ale nie wszystkim można pomóc niektóre uciekają, warczą nie kiedy potrafią ugryżć widocznie nie chcą naszej pomocy, ale My i tak musimy im pomagać by nie zdychały i żeby nikt ich nie zastrzelił a Ci młodociani bandyci powinni znaleźć się za kratkami za taki czyn jaki wyrządzili dla Majo...Wybucham płaczem kiedy sobie pomyśle ile zwierząt mogło skończyc tak jak On...:bigcry:TE ŚWIECZKI PRZEZNACZMY DLA PSÓW KTÓRYCH JUŻ NIE MA------->

• Posted

[quote name='emir']Wiadomości są bardzo złe! Pies jest w stanie tragicznym; obolały do tego stopnia, że każde dotknięcie sprawia mu potworny ból; dostał b. silne środki przeciwbólowe z narkotykiem włącznie aby można bylo przeprowadzic dokładne oględziny; pies jest być może po uderzeniu samochodem; ale on jest potwornie pobity! ma wielkie krwiaki pod skórą po obu stronach klatki piersiwej; ma zwichniętą łapę w stawie biodrowym( być może też połamaną - rtg w poniedziałek) ma okaleczona kufę ( najprawdopodobniej przez czlowieka - dzieci??!!) ma pogryzione dotkliwie uszy, najprawdopodobniej złamany u nasady ogon; i najtragiczniejsze okalecznie: ma odcięty kawałek prącia i powycinańą skórę na oslonie prącia; doszło do zamartwicy napletka; pies nie jest wstanie oddawć moczu! stan w jakim jest zagraża jego życiu ( bez natychmiastowej pomocy chirurga nie ma szans na życie). Został wezwany w trybie nagłym
    dr Trębecki ( najlepszy chirugr - artysta) już jedzie; operacja ratująca życie Majo odbędzie się dziś w nocy.Jest to bardzo ciężka i trudna operacja wymagająca niezwykłej wiedzy i precyzji od chirurga. Majo musi mieć zrobiona plastykę prącia tzn. nowy otwór do oddawania moczu. Może okazać się w trakcie operacji, że uszkodzenia są tak poważne, że pies nie ma szans na dalsze życie!!!
    Jestem w stałym kontakcie z kliniką; trwa przygotowanie do operacji. Każdą wiadomość podam niezwłocznie bez względu na porę.
    EMIR

Zaręczam, że wystąpimy do prokuratury przeciwko tych młodym bandytom i i ch rodzicom oraz szkole do której chodzą- w Brańsku rosną młodzi bandyci - dziś dręczą zwierzęta jutro będą zabijać ludzi! ; Wieś , gdzie przez lata była głodzona, bita i gwałcona EMI leży 2 km od Brańska
    jak najbardziej!jednak nie ma slow na takie bestjalstwo!pomyslec.....dzieci....to chyba nie dzieci to juz bandyci.czy nie ma kary na takich?trzeba koniecznie tepi i wybijac z tych debilnych lbow ze przeciez to zwierzak i on czuje jak czlowiek, a nie jak to zwykle po wsiach jest podla mentalnosc ludzi na temt zwierzat.jestem tak zla ze nadal tyle zlego sie dzieje zwierzetom szcxzegolnie po wsiach polskich! gdzie odrobina rozumu.jak tak czytam to wszystko to mam ochote i zrobie to podam po prostu do prasy za granica o tym jaka krzywde sie im wyrzadza zawiadomie gaje,bo widze ze to wszystko przekracza granice rozsadku! bedzie dokladka bo nie tak dawno ktos juz opisal jak postepuje sie u nas z konmi do transportu.makabra !gdzie serca u tych ludzi!!emir zlotko ty znowu jestes wielka!jak dobrze ze jestes!

Posted

komentowac nie bede bo słowa jakie cisną mi sie na usta nie przejdą przez serwer......
    Plakacik ściagneła, teraz pytanie.....
    Czy moge pozakładac puszki u wetów i w szkołach?
    Napewno zawsz sie cos zbieze choćby niewiele ale zawsze cos.

Majo zdrówka słoneczko........... Tak silnym psem być to cud.....
    Boze jak mozesz doświadczac zwierzeta gdy wsrówd ludzi mieszka zło....

Posted

[quote name='Goshaczek-13']W Mojej Miejscowości jest dużo bezdomnych psów, ale nie wszystkim można pomóc niektóre uciekają, warczą nie kiedy potrafią ugryżć widocznie nie chcą naszej pomocy, ale My i tak musimy im pomagać by nie zdychały i żeby nikt ich nie zastrzelił a Ci młodociani bandyci powinni znaleźć się za kratkami za taki czyn jaki wyrządzili dla Majo...Wybucham płaczem kiedy sobie pomyśle ile zwierząt mogło skończyc tak jak On...:bigcry:TE ŚWIECZKI PRZEZNACZMY DLA PSÓW KTÓRYCH JUŻ NIE MA------->

• tak sobie mysle w jaki sposob mozna by bylo zlikwidowac calkowicie takie bestialstwa.czy w szkole zamiast robienia prac na brystolu, ktore na nic sie nie zdaja nikomu dac prawdziwa lekcje jak nalezy postepowac ze zwierzetami,tak by wyplenic w koncu u wszystkich zle pojecia.czy np na lekcji biologii zamiast o kilometrowych wykladach o planktonie dac lekce co to jest pies ,kot itp.na pewno jest to POWAZNIE POTRZEBNE!moze macie inna idee?

Posted

Ja prosze o zachowanie sensu tego wątku. Wiemy jaka jest sytuacja w Bransku i wiemy że nie jest dobrze ale to wątek Majmona.
    Na allegro pogrom - ludzie są wspaniali!
    a my czekamy na wieści o Majmonie.
    Wczoraj Emir po powrocie z kliniki była zadowolona strasznie z postepow Majmona zdrowotnych. jej słowa: Majmon to sama słodycz! :D
    Czy dzisiaj ktos u niego był?

Posted

Wiecie co Ludki ale to jest niesamowite jak zwierzeta pragna zyc i w jakim tępie zdrowieja,to jest naparwde niesamowite, a człowiekowi byle gówno sie stanie i już wielce chory biadoli i biadoli...ehhh
    Ja wiem jak mój GRuby trafił na sggw i wet mi powiedział tz dał mi przykład choroby mojego psa ,, to tak jak by człowiekowi ktos gwoździe wbił w łokcie i kolana i kazał biegać,, nogi mi sie ugieły ,a mój Gruby nawet nie kulał to jest normalnie fenomenalne...

Aukcja na allegro też idzie swietnie, ludziom się serca ruszyły ;-)
    Teraz tylko czekac na wieści o operacji biodra pozostaje...i reszte leczenia.Majmon pozytywna energia dla Ciebie jak zawsze:loveu:

Posted

[quote name='Goshaczek-13']jolavanzeebroeck[SIZE=3] to jak masz taką motywację to przyjedź do Brańska i przeprowadź taką lekcję...

chetnie! tylko ze rzecz w tym ze nie jestem w polsce i sledze te okropnosci z dala.dlatego pdsuwam mysl tym ktozy sa tam na miejscu, moze ktos wlasnie wpadnie tez na ten pomysl u swoich drzwi.widac potrzebna jest taka edukacja od tego trzeba zaczynac!

Posted

Dzisiaj na Majo wpłaciłam kolejne 300 zł.
    Na moje konto do dzisiaj wpłyneło w sumie 900 zł.

Mam już nastepne 300 zł na Majo.

Jutro napisze liste osób które wpłaciły.

Posted

Ania W napisał(a):
    Straszne...Jak musiał cierpieć...:-(
    Naprawdę nie wiem jak to się dzieje, że jedni ludzie potrafią całe życie poświecić na ratowanie zwierząt, a inni robią takie rzeczy...Nie potrafę tego zrozumieć...

ja tez nie mam na to slow! jak moze to zrobic czlowiek!bezmozgowcy delikatnie mowiac.kiedy tego bedzie koniec ?!trzymaj sie kochany psiulku niech ci zdrowie szybko wraca ,zapomnij o swej krzywdzie .