Jump to content
Dogomania

BESTIALSKO OKALECZONY MAJMON odnalazł swoje niebo na ziemi - MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Przeogromna siła i determinacja Majmona do zycia. wszystkie razem nie mamy pewnie tyle siły co on. teraz musi sie udać, wiemy że on sie nie podda! Nie możemy go zignorowac APELUJE O POMOC DLA MAJO! nie zostawiajmy go kiedy on daje nam taką lekcje zycia!
Enia ja nie wiem jak Ci dziekowac!

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłm dzisiaj u Majo. Pies wyglada tak jak na zdjeciach.Lekarz powiedział ,że dzisiaj sie czuje całkiem dobrze .

Zdjecia nie oddaja tego jak bardzo obolały i umeczony jest ten psiak.

Doznał tak dużo krzywdy od człowieka(sadysty, bandyty) , a cały czas kiedy przy nim siedziałam razem z lekarzem i przestawałam go głaskać Majo sam sie dopraszał pieszczot zaczepiajac mnie tym swoim pokiereszowanym i obolałym pyszczolem. Kładł mi głowe na kolana . Jezu tyle ufności w tym psie

Majo musisz żyć , iść do domu w którym bedzie tylko miłość i przyjaźń.
Majo Ty masz w sobie taka silna wole walki. Tak bardzo chcesz żyć.

Psino kochana bedziesz żył i dla Ciebie wreszcie zaświeci słońce.:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :buzi: :buzi: :buzi:

Posted

halbina napisał(a):

Ozzy, Boluś z Krakowa, Kuba z ORLENu, teraz to biedactwo...
WSTYDZĘ SIĘ, ŻE JESTEM CZŁOWIEKIEM!

myślę że każdy z Nas tu obecnych się tego wstydzi...

Posted

Majo jest bardzo chory i potrzebuje przede wszystkim spokoju i leczenia; dziekuje bardzo, ża Waszą troskę i zainteresowanie ale trzeba wziąć pod uwagę, że najważniejszy jest on; proszę więc o rozwagę; on jest chory! Nie wolno go karmić " z doborci serca" wszystkim! ani też kilka razy w ciągu dnia przerywać tok leczenie i jego wypoczynek odwiedzinami; proszę zechciejcie zrozumieć.
Majo ma chorą wątrobę i musi dostawać karme specjalistyczną: lekarze uzgodniłi, że to ma być Royal Canin Hepatic , Royal Canin Intestinal lub Royal Canin Convalescene Support; jesli ktos chce go wspomóc"żywieniowo" to proszę o zakup tej właśnie karmy. Na chwilę obecna nie można mu dawać jedzenia przygotowywanego domowo.
W przypadku odwiedzin proszę go nie karmić i oczywiście w każdej sytuacji podporządkować się zaleceniom lekarzy; dziekuję
EMIR

Posted

myślę, że wystarczą jedne odwiedziny dziennie i jeden dłuższy spacer o ile pies nie będzie akurat pod kroplówką; psy są też kilka razy dziennie wyprowadzane przez pracowników szpitala
EMIR

Posted

...ani też kilka razy w ciągu dnia przerywać tok leczenie i jego wypoczynek odwiedzinami;

Myślisz, ze lepiej jak przez cały dzień bedzie lezał sam i nikt mu nie bedzie przerywał toku leczenia ?

tez mnie to zdziwilo, zwlaszcza ze psiak tak bardzo garnie sie do ludzi. Z tego co wiem nie ma dla psa gorszej kary niz samotnosc.:shake:
A przeciez dziewczyny sa madre, jak przyjda to moga usiasc i go glaskac, niekoniecznie skakac z nim hołubce.:crazyeye:
Ja tam mysle ze on chcialby tych odiwedzin... moze nie bardzo hałaśliwych, ale spokojne glaskanie na pewno mu pomoze... dotyk leczy. Zwlaszcza TAKIE rany. Na psychice....

Posted

Emir my jesteśmy dorośli i zanim cokolwiek zrobimy z Majo tzn. spacer i głaski to ja osobiście rozmawiam z lekarzem i opiekunem.Nic na siłę.....
Póki co tłumy u niego sie nie przewalaja i znamy umiar jak sądze.A opiekun mówi, że on bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i zreszta widać to.
Majo jest karmiony przez opiekuna , psimi ciastkami równiez .

Posted

przeczytalam historię Majo wczoraj i ryczałam,jakim trzeba byc bandytą,zeby skrzywdzić tak żywą istotę.Nie mam litości dla gnojków, którzy robią krzywdę zwierzętom, mam nadzieje ze dostana za to zapłatę od zycia...podziwiam Waszą determinację i serca i wierze w szczesliwe zakonczenie.

Posted

myślę , że sprawę odwiedzin ( a właściwie ich nadmiaru) u Majmo rozwiązałyby deklaracje na tym wątku...
Pomysł taki był ale jakoś do chyba "padł"
Przyznam się , że ja też chciałbym go odwiedzić ale mam mieszane uczucia i myślę , że nie jest dobre dla tego psa jeżeli odwiedzający mijają się w drzwiach. Dla niego każda nowa osoba, to nowy zapach, głos...
To, że on nadal lgnie do ludzi to cud ! Ale jednocześnie myślę, że musi się zwyczajnie wyspać i odpocząć w cieple, ciszy i spokoju (o co pewnie w warunkach szpitalnych i tak łatwo nie jest).
Jednym słowem ponawiam propozycję:
deklarujmy terminy odwiedzin na tym wątku !

Posted

Na spacerku z Majmonem spotkalismy małą sunie Spinkę obwąchali sie parę minut, ale zero reakcji z jego strony, ona sie cieszyla chciala bawić a on nic.
Ale faktycznie Umka mówiła, że on nie lubi suk.

Posted

Najnowsze wieści: "23 stycznia 2007: Rekonwalescencja po przebytej pierwszej operacji przebiega pomyslnie; pies dostaje kroplówki + środki żywieniowe pozajelitowe + antybiotyk+ vit+ leki wspomagajace watrobę; badanie krwi wykazało schorzenie watroby ( spowodowane być może tym co przeszedł).Żywienie zalecone na najbliższy czas przez lekarzy to puszki: Royal Canin Convalescence support i Royal Canin Hepatic. Dziś wieczór konsultować go będzie dr Trębacz i ew. podejmie decyzje o terminie opercji nogi. Osoby chcące wspomagać "żywieniowo" Majo proszone są o zakup wyłacznie karmy w/w. Majo nie może jeść obecnie kramy przygotowywanej w domu. Lekarze stanowczo sprzeciwiaja się częstym i licznym odwiedzinom u Majo i pozostałych psów; wykonywaniu zdjęć i przynoszeniu pokarmów nie zatwierdzonych przez nich.. Przeszkadza to w funkcjonowaniu szpitala, dezorganizuje pracę a psom zakłóca spokój tak potrzebny by mogły wracać do zdrowia . Bardzo proszę podporządkować się decyzjom lekarzy."

Posted

SGGW 0 22 843 90 49.Prosić o połaczenie z oddziałem szpitala nie zakaźnego . Informacje dotyczace stanu zdrowia psów.
Byłam wczoraj , przed wczoraj i jade dzisiaj .
Moje informacje dotyczace stanu zdrowia psów , a które tu pisze nie pokrywajasie z informacjami jakie sa na stronie Emira.( moje informacje i Emira sa od lekarzy SGGW) Dlatego ja sie przestałam wypowiadać. Czekam na wypowiedź Emira.
Emir wie że istnieja te strony i może sam sie wypowiedzieć.

Posted

Sorry. Zmieniłam troche tekst mojej wypowiedzi , co by nie wywołac " burzy w szklance wody".To nie o to chodzi.
Dotothy.Bardzoprosze zmień też u siebie.

Jeżeli pisza dwie osoby powinna być zgodność wypowiedzi.
Jeżeli jej nie ma , niech sie wypowiada jedna osoba.