Folen Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Majmon jest pięknym molosowaty psiakiem,został porzucony ok. sierpnia w Brańsku okolice Białegostoku. wychudzony i okaleczony błaką się od tego czasu po terenie dworca. Ufny, podporządkowany człowiekowi, uwielbia dzieci i zna podstawowe komendy. Nie toleruje suk , do samców jest nastawiony raczej obojetnie. Majmon nie poddał sie jeszcze psychicznie i wciąż wierzy, że oddnajdzie swojego pana i kochąjacy domek. Jeśli jesteś w stanie nam pomoc moj e-mail umeczka@poczta.fm lub nr. tel.504170125 Oto fotki Majmonka: Quote
invictus hilaritas Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 sliczny psiak, mam ochote go troszke podtuczyc ;) czy jest wystawiony na allegro ?? Quote
Folen Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Majmona nie ma jeszcze na allegro :p Quote
Umka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Effuniu jeszcze nie, jeśli możesz to pomoż mi w tej kwestii. Piesek jest faktycznie przepiekny i ma wspaniały charakter. Taki duży przytulak z jeszcze wiekszym sercem. Wydaje mi sie że są małe szanse na przezycie zimy przez niego bez poważnych konsekwencji zdrowotnych (mam nadzieje ze nie przypłaci tego życiem) na przystanku w Bransku. Majmon jest przerazliwie wychudzony i okrutnie okaleczony z tad też pewnie awersja do suk. W stosunku do nich jest bardzo agresywny nie znam sie na takich przypadłościach ale myśle że po wizycie u weterynarza ktora planujemy i ewentualnej operacji ulegnie to zmianie. Prosze o pomoc w szukaniu domku! Quote
Folen Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Majmunek pokaż się wszystkim, jesteś taki śliczny.. Quote
Kasia Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 a czy po tej wizycie u weta i ewenetualnej operacji spowrotem będzie na ulicy czy znajdzie sie dla niego jakis tymczas? ;) Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Mamy tytmczas od końca stycznia/początek lutego w tym okresie chcemy też zrobić ta operacje. Pieniążkow troche mamy na ten cel. Prosimy o pomoc w znalezieniu domu stałego. Na tymczasie będzie mógł zostać ok 2-3 miesięcy niestety nie bedzie i nie może to być jego dom na zawsze. Majmon ma problemy z prąciem, które jest na wierzchu jest to uraz mechaniczny w jakiś sposób on sam lub ktoś mu w tym pomógł rozciął skórę i tak wygląda jakby miał 2 siusiaki. Z tego co zauważyłam zagoiło się to trochę i nie krwawi nie sprawia mu tez to większych problemów z sikaniem. Nie znam się na terminologii, więc jeśli jakiś wet na dogo może się ze mną skontaktować lub zawitać na nasz topik to będę wdzięczna. Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 http://img404.imageshack.us/img404/4902/1db8.jpg http://img404.imageshack.us/img404/6387/2zg3.jpg http://img404.imageshack.us/img404/8433/3gw6.jpg http://img441.imageshack.us/img441/1158/4mh2.jpg to linki do zdjęc okaleczenia Majmona jakbym była w polsce wcześniej i była w stanie zrobic fotki to w tym miejscu byłaby plama krwi. nie wiem co sie stało ale wydaje mi się że to nie zrobilo się samo a bestialstwo ludzkie dało tu popis. Quote
Folen Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Ale jeśli ktoś obecnie mógłby go tymczasowo przetrzymać, to byłybyśmy wdzięczne.. Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 czekam na przystanku w Brańsku może pojawi sie ktos kto mnie pokocha:-( co zrobiłem światu że świat mnie nie chce? Quote
Olga132 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Umka a rozwieszałaś już w Brańsku ogłoszenia, że piesek domu poszukuje?? Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Olga to nie ma sensu Brańsk to małe miasteczko ok 4tys ludzi tu wszyscy go znaja i wiedzą że to "wałega" mówią ten pies z 2 ptaszkami lub o wiele bardziej wulgarniej. Psy często są tu wyrzucane i czesto je ludzie przygarniają niestety Majmon nie miał takiego szcześcia od sierpnia może i wcześniej bo nie wiem dokładnie kiedy go tu przywieziono. Jest przeganiany niektórzy sie go boja bo straszy swoim wyglądem i wielkością no i... To chodzaca przylepa powleczona mięsniami i skórą. Zbyt dobrze znam to środowisko i wiem że szans tutaj nie ma dla niego na kochający domek. Quote
Folen Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Majmonkowi domek znajdziemy na pewno, wieczorem go dam na allegro, niech się chłopak promuje. Quote
Abwarka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Majmonek jest taki ładny,że pewnie trzeba będzie zrobic kasting na odpowiedniego właściciela. A tak na poważnie to trzymam kciuki, a znając Umkę znajdzie mu super nowy domek :) Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Marzę o takim kastingu a na razie pełnią szczęścia byłaby, choć jedna osoba, która zainteresowałaby się Majmonem i okazała chęć i możliwości do zaoferowania mu najwspanialszego domku i ciepełka pod słońcem Quote
tossaa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 dla mnie to jest mix TOSA-INU,ewidentnie,dziwne ,ze samiec nie lubi suk,ale to nie ma znaczenia,pies wymaga sporej troski,powodzenia Mały :-( Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 myśleliśmy też nad Tosa ale wiekszośc była za mix Fila. niewatpliwie Majmon ma cos w sobie z tych 2 ras. Awersje do suk ma pewnie z powodu swojego urazu(przeczytaj wyżej o co chodzi) Quote
Umka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 nie. od 4 dni jestem na miejscu dopiero. zastanawiam sie nad pojechaniem najpierw bliżej do weta do bielska podlaskiego na kontrole (odrobaczenie, odpchlenie, diagnoze) a potem umowić sie z wetka w białymstoku jak już bedzie tymczas. inaczej tego nie widze. jesli zle mysle to prosze o wybicie mi moich pomyslow z glowy. najgorsze jest to ze nie mamy tymczasu juz teraz! dziekuje Bora za pomoc i mam nadzieje ze dalej bedziemy mogły na Ciebie liczyć. Quote
invictus hilaritas Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 umeczko wydaje mi sie ze bedzie tak najlepiej.. w bialymstoku bedzie zabieg- jezeli dobrze pamietam, a po zabiegu psiak musi byc w hotelu lub w Dt.. innego wyjsia nie ma.. musimy poczekac.. Quote
invictus hilaritas Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 dzien dobry :) z rana witam cieplutko :) Quote
Recommended Posts