Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filmiki świetne:) Oglądaliśmy i czytaliśmy wszystko w czasie sylwestra, ale natłok gości nie pozwolił nam odpisać. Już odpisałam Czekuni na PW, wszystko potwierdzam i w sobotę jedziemy po Sarenkę:)

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no jednak w Slupskim schronie wielka zadyma
wczoraj podawali info w Faktach
szczescie ze Sarenka wyciagnieta
innych psiaczkow wielki zal:(

Posted

wet i kierownik maja sprawe za znecanie sie z zeznan pracownika , albo woluntariusza- nie pamietam
kopali psy, cos tam jeszcze uzywali
schron ma byc zamkniety jako miejski

Posted

Ati napisał(a):
wet i kierownik maja sprawe za znecanie sie z zeznan pracownika , albo woluntariusza- nie pamietam
kopali psy, cos tam jeszcze uzywali
schron ma byc zamkniety jako miejski

oglądałam... wg informacji od wolontariuszy psy były kopane , straszone głośnym krzykiem . bite
schronisko ma być zamknięte i przekazane organizacji prozwierzęcej

Posted

Ati napisał(a):
sa Farmerko :)

i to w każdej ilości .....niezwykle tolerancyjne dla nowych podopiecznych bez względu na rasę......no cudne mają charaktery...no i lepiej się chowają . :)

Posted

Ja mogę wypowiedzieć się tylko na przykładzie Sajka:), bo jest moim pierwszym wyżłowatym - akceptuje wszystko, co się rusza: koty, konie (bo jeżdżę konno, a on ze mną), do dzieci też jest super:lol:, taka psia niania.

A w kontaktach z Sarenką działa na tej zasadzie:

Posted

Dziewczyny, czy to możliwe, że weterynarz nie usunął wszystkich szwów? I czy te szwy mogą być pod skórą?

Jeden szew wyciągnęłam Sarence sama, bo wystawał kawałek "nitki", ale teraz na początku blizny, przy pępku zrobił się mały stan zapalny - przemywamy go.
Przyjrzałam się dokładnie brzusiowi Sarny i w (bodajże) dwóch miejscach zauważyłam pod skórą takie czarne kropki, jakby właśnie szwy, więc chyba jak Sarna będzie już u Jelonków będzie musiał to obejrzeć weterynarz.

Posted

Z pierwszej rozmowy z Jelonkami:
Sarniątko grzeczne, zapoznało się już z domem, zwiedziło wszystkie kąty:).
Z kotami też już się zapoznała, zwłaszcza z łapą jednego z nich:evil_lol:, a teraz są na spacerku.
Jelonki narazie są zauroczeni małą damą, ale już Im powiedziałam, żeby nie dali się zwieść tym pięknym oczętom.
Ewa obiecała wrzucić fotki z pierwszego dnia i zdać fotorelację, także czekamy...

P.S. Cała nasza trójka bardzo przeżyła wyjazd Sarenki, ale wierzę, że będzie miała jak w niebie.

P.S.2 Na wizytę poadopcyjną też już się wprosiliśmy:diabloti:, a może Jelonki nas również odwiedzą w Kaliszu.

Czekamy niecierpliwie!

Posted

Tak tak, jesteśmy w domu, był już spacer i jedzonko. Tylko nadal się stresujemy kotami, one są bardzo zdenerwowane, Sarna podekscytowana, nie goni ich, ale jakby się czai... Parę razy pozwoliliśmy im podejść do siebie i Sarna skoczyła, chociaż raczej z zamiarem powąchania, bez zębów, no ale koty oczywiście uciekają niemalże po suficie. Tak że pozwólcie, że napiszę coś więcej jutro...
Ale ogólnie Sarenka jest cudna i grzeczniutka:)

Posted

Nawet już ją napisałam, po czym wszystko mi się skasowało, a później byliśmy wrzucić coś do puszki WOŚPu.
Jutro spróbuję wrzucić zdjęcia, bo na razie coś mi nie idzie. Na razie pominę sprawę kocią, którą bardzo się stresuję, one też. Sarna nie przejawia agresji tylko baardzo duże zainteresowanie, wymaga to niezłej logistyki z naszej strony, żeby każde miało trochę spokoju i mogło normalnie zjeść:)

Przekazanie i poznanie przebiegło bardzo spokojnie, od razu się z nami miło przywitała (również z Yorkiem mojej szwagierki). W domu wypuściliśmy ją do ogrodu, gdzie oszalała z radości:) Obiegła cały ogród, potem cały dom, nawet nie miała czasu napić się wody. Bawiliśmy się z nią w ogrodzie w rzucanie ringa, byliśmy wczoraj i dziś na długim spacerze, baaardzo jej się tu w okolicy podoba. Noc przespała spokojnie pod kominkiem, nie drapała do nas, więc super. Ogólnie od wczoraj odkrywamy jak dużo umie i jaka jest pojętna - zna dużo komend i już kilka nowych poznała. No i cały czas szuka kotów, chyba to jakieś mega fascynujące stwory.

W razie czego - pytajcie - za dużo tu się dzieje, żebym wszystko naraz mogła ogarnąć:)