Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy serdecznie,
to właśnie my z tymi kotami i to u nas była wczoraj pani Tatiana (bardzo dziękujemy):)
To prawda, że dzwoniliśmy również do pana z Białegostoku w sprawie jego 1,5 rocznej wyżlicy. Też jest cudna no i jest trochę bliżej plus często bywamy w okolicach. Ale nie ukrywajmy, myśl o Sarence nie daje nam spokoju;)
Tak czy siak, którąś z dziewczyn moglibyśmy przygarnąć dopiero po świętach.
Co do kotów, to u mnie w domu zawsze był pies z kotami, tyle, że nie był myśliwski:) Ale jak tak o niej czytam, to coraz bardziej myślę, że by się dogadały.
Cieszymy się bardzo, że Sarna już na kanapie, wygląda na zadowoloną:)

Ewa i Maciek

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy:)!
Tym, że to pies myśliwski, proszę się nie przejmować - nasz jedynak to też niby pies w typie wyżła:diabloti:, ale z kotami żyje w zgodzie - tak jak pisałam, kocur teściówki i kotka babci mojego TZta mogą z nim zrobić wszystko - Sajan przyjmuje pozycję "róbta co chceta:lol:", a one memlają mu uszy, ugniatają;) itp. harce.
Między świętami postaram się zrobić test koci i dam znać, co wyszło, ale Sarniątko jest tak pozytywnie nastawione do życia i wszystkich dookoła, że nie powinno być problemów.

Posted

Jak podrostek... A może ta rasa tak ma ? Takie rozbrykaństwo we krwi mimo wieku ?

Witajcie Jelonki :D
Ja na Waszym miejscu wygarniałabym obydwie - nie będzie kłopotu ze spychaniem z tronu, a wcześniej czy później i tak dojdziecie do wniosku, że co dwa wyżły to nie jeden ( lepiej wcześniej).
Zestaw 2 koty + 2 wyżły to już coś. Ja mam 5+5 . Chata stoi. Ze spaniem trochę ciężko...;)

Posted

:eviltong:

margaret napisał(a):
Czekunia ależ ty zdażyłaś mnóstywo już zrobić ważnmych rzeczy i obserwacji z Sarenką, jestem pod wrażeniem :)

Dziękuję, Margaret:oops:. Staram się, jak tylko umiem, żeby udzielić możliwie najwięcej informacji na temat suczydła, ale jeśli nasuwają się jakieś pytania czy testy, to my chętnie:evil_lol:

Ati napisał(a):
Czkunia mowi, ze suczka raczej nie ma 2 lat, a jest mlodsza.
Zachowuje sie jak podrostek.

Wet ocenił Sarenkę na ok. 1,5 roku - na zdjęciach Sarenka wygląda o wiele poważniej, ale jak ją zobaczyć na żywo, to szczenię totalne:loveu:. Sajan też tak wyglądał jak był szczylem, stąd moje domysły, choć nie wiem, czy słuszne. W ruchach i zachowaniu na spacerach też takie to to pokraczne, łapy się plączą, biegają każda w inną stronę

farmerka63 napisał(a):
Jak podrostek... A może ta rasa tak ma ? Takie rozbrykaństwo we krwi mimo wieku ?

Też tak może być:), Sajan ma 4 lata, a do tej pory zachowuje się jak młodzież.

C.D. pierwszego wspólnego dnia:
Popołudniowy spacerniak zaliczony, kolejna godzina brykania po śniegu za nami:).
Sarenka coraz lepiej zachowuje się na lince, nie ciągnie już tak mocno, tylko bardzo się dziwi, że coś ogranicza jej wolność:diabloti:. Miałam dziś ochotę puścić ją razem z linką, bo widzę, że bardzo trzyma się Sajana i tam, gdzie on, tam ona, ale jeszcze parę dni poczekam, aż się do nas mocniej przyzwyczai.
Posprzątałyśmy:evil_lol: dziś całe mieszkanie, bo jak wspomniałam, nie odstępuje nas lub Sajana na krok, jest bardzo, ale to bardzo towarzyska i wszędzie chciałaby iść z człowiekiem - nawet pranie ze mną dzisiaj wstawiała, oczywiście musiałam pozwolić jej zajrzeć do bębna pralki, bo może czasem źle kolory dobrałam:lol:.

Sarniątko na pewno wie, co to mieszkanie w bloku - po spacerze pojechaliśmy na ostatnie zakupy, a psiska na ok. 2h zostały same, tyle że póki co jeszcze zamknięte w oddzielnych pokojach. Po powrocie nie zastaliśmy armageddonu:eviltong:, dziewczę smacznie spało, ale jak nas zobaczyła, to cieszyła się jakby conajmniej pół dnia sama spędziła;).

Oczywiście nagroda musiała być, więc psiury dostały po surowej szyi indyczej:razz:. Wszem i wobec oznajmiam, że Sarna doskonale wie, jak radzić sobie z takim jedzonkiem i spałaszowała rarytas szybciej niż Sajek.

Co do spraw zdrowotnych, to tak jak pisałam, musimy ją podtuczyć, ale to raczej nie będzie trudne, a w sobotę jedziemy na jeszcze jeden zastrzyk antybiotyku.

Uuuuf, to chyba na tyle.

Posted

tanitka napisał(a):
Czekunia spisujesz się na medal, takich domów tymczasowych nam potrzeba :)!!

Tanitko, chociaż tak możemy pomóc...

Melduję, że psiury odrobaczone - tabletki dla panny dostałam gratis od naszego weta;), Sajan przy okazji też się załapał. Kąpiel w szamponie również zaliczona - Sarniątko samo weszło pod prysznic i było grzeczniejsze od Sajana:evil_lol: (tylko nie mówcie tego na głos, bo się obrazi). Za tydzień powtarzamy kąpiel.
P.S. Sarna faktycznie okrąża nas na spacerze jakby wykonywała polecenie "do nogi" i pięknie podaje łapki:).
P.S.2 Przy stole sępi równie fenomenalnie, co podaje łapy:diabloti:.

A teraz mówimy DOBRANOC:)

Posted

farmerka63 napisał(a):
Dlaczego ten ciężki frajer ( właściciel Sarninki) jej nie szukał ??? Jelonki drogie - tym lepiej dla Was. Młoda, zdrowa i wyszkolona suczka - cud miód i orzeszki :)

Z tym "wyszkolona" to bym się tak nie rozpędzała:evil_lol:, bo do takiego pojęcia to jeszcze Sarence daleko, hihi, aczkolwiek mądrości nie mogę jej odmówić, bo łapie wszystko w mig. Dzisiaj zaliczony spacer po lesie i wycieczka edukacyjna po ruchliwych ulicach miasta. Mamy parę fotek, także wstawię je jak tylko trochę się ogarnę;).

P.S. Rana na boku goi się jak na psie:crazyeye: - od środy przybyły jakieś 2 mm świeżej skórki wokół obwodu, także warunki domowe suni bardzo sprzyjają.

Posted

boska jest!! na śniegu ma barwy maskujące :)
a to co sie dzieje na kanapie po spacerze - trudno skomentować
w każdym razie - rozkosznie ! :)
i że jej ta łapa Sajana wetknięta w brzuch nie przeszkadza? :)

Posted

ale super, a kumple tacy od poczatku , ze Hej
nawet jedynak, sie okazalo, ze ma super goscinne przyjecie
sa wyjatkowo do siebie dopasowani

Posted

Ati napisał(a):
(...) nawet jedynak, sie okazalo, ze ma super goscinne przyjecie
sa wyjatkowo do siebie dopasowani

Tak, bardzo jestem z niego dumna, że tak świetnie sobie radzi. Nawet jedzą z jednej miski;). Sarniątko dojada po Sajanie to, co zostało, a on nawet nie mruknie.

margaret napisał(a):
Sajanowi się chyba podoba że taką pannę dostał niemal pod choinkę? :)

Gra starszego brata:lol:, kiedy proszę o coś Sarenkę, to on wykonuje polecenie bez mrugnięcia okiem:evil_lol: jakby chciał jej pokazać: zobacz jak to się robi, mała:razz:. W ogóle przy niej jest jak oaza spokoju, nie wiem.. może rozumie to, że narazie mała jest tak absorbująca, więc woli nie zawracać mi głowy;) swoimi psotami.