marmara_19 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 samkolyki tak:)alewszelkie wedzon odradzam.. lepiej suszone albo surowe:D Quote
marmara_19 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 suorowe np kostki cielece:)wejdz do mojej galeri na osttania stronke to zobaczysz:D a suszone uszy swinskie, noski, penisy, ogony..... wszystko mniam mniam ale nie duuuzo i nei codziennie:) Quote
BM. Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Tylko, że kostki u niego mogą powodować zatwardzenia, wiec wolę nie podawać. On nawet nie lubi tych kostek. Z miłą chęcią zjada takie bardziej miękkie rzeczy np kostki do czyszczenia zębów z Ekanuby ( w kształcie szczoteczki). U mnie w zoologach uszy i noski są wędzone (penisów i ogonków w ogóle nie widziałam) popytam, może będzie suszone. A to mu nie zaszkodzi? Quote
marmara_19 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 wedzonych nie kupuj.. a surowe kostki u moich psow przynajmniej powoduja luzniejsze kupki... surowe cielece oczywiscie.. a nie jakeis z kurczaka bo tych im nie daje Quote
BM. Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 kiedyś miał taką kośćtylko...wędzoną. Nie ruszył jej w ogóle. Postaram sie znaleźć jakiś lepszy smakołyk bo coś do tych kości to nie jestem przekonana Quote
BM. Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 a czy on może dostawać świńskie uszy? Nie wędzone tylko z wapnem. Są takie białe... Quote
marmara_19 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 odradzam.. to wszystko jest jakos naspzikwoane chemikaliami.. polecam sklepik gryzaki.pl tam znajdziesz smaczne i zdrowe gryzaczki dla psiaka:) Quote
BM. Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 A w sklepach zoologicznych można takie coś dostać? Z internetu nie opłaca mi się zamawiać, bo są koszty wysyłki i bardziej opłacalne jest jak kupi się więcej sztuk. A to mały piesek jest i nie zje tego wszystkiego ;) Przejrzałam te smakołyki i u mnie są, ale wędzone :roll: Jutro poszukam jeszcze w innych sklepach (na razie byłam w dwóch i nie było). Quote
BM. Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Okazało się, że te przysmaki są u mnie w sklepie, tylko pani nie wiedziała że to są suszone...Myślała, że wędzone. Bardzo smakuje mu mięsko wolowe :) Zauważyłam, że po podawaniu siemienia lnianego i warzyw ( w tym buraków) do diety, pies ma mniejsze problemy z wy[różnianiem. Na każdym spacerze robi kupę, co prawda mało jej jest, ale jest. I co ważne nie jest rzadka Quote
basia Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Cieszę się, że jest lepiej :multi: . U mnie też siemię podaję psu, który albo miał notoryczne zatwardzenia albo odwrotnie, silną biegunkę. Trochę to trwało ale wreszcie jest OK :p Quote
BM. Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Czy siemie mam już mu podawać cały czas? Znowu rozmawiałam z panią z zoologa i mówiła mi, że chyba nie może tego jeść długo. 3 miesiące góra... Quote
basia Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Ja daje praktycznie stale z małymi przerwami jak mi się skończy, ale to jest góra dwa dni przerwy. Quote
BM. Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 A w jakich proporcjach dajesz? Bo ja nie wiem jak mam to dawać i daję tak...na oko. Zauważam dużą poprawę. Pies robi normalnę kupkę. Już coraz częściej robi całą na raz a nie co chwilę malutkie kupki :D Teraz jak jest śnieg to widzę, że sika na czerwono po burakach. Quote
basia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Ja daję jedną, pełną łyżeczkę od herbaty na głowę psa. Moje psy to 2x husky i 1x podhalan. Zaparzam, daję do wspólnego gara, mieszam i dzielę. Podhalanka jako największa dostaje największą porcję i najwięcej dostanie się jej siemienia :p Quote
marmara_19 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 hmm a nie mozna podawac nie parzonego? wiele osob tak daje.. byl nawet tenmat tutaj w tym dziale na temat siemienia... moze warto zajrzec?;) Quote
olgaj Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 HALO HALO Apel do BM. Nie wiem ile twój psiak ma lat i czy to wogóle psiak a nie suka, ale zaniepokoił mnie twoj post. Napisałas ze robi małe kupki kilkakrotnie na spacerze i ze sika po burakach na czerwono. Czy oby napewno?????? Musze cie postraszyć mam nadzieje ze nie mam racji!!!!! Posłuchaj u mojego objawy były identyczne- tylko zabarwienie nie było od buraczków (bo to mało prawadopodobne), kupy był małe a czeste czasem twarde czasem rozwolnienie i żaden wet sie tym nie zaineresował, A TO BYłA PRZEROSNIETA PROSTATA!!!! Mimo ze był pod stałą opieka weta doprowadziłam go prawie do śmierci!!!! takie objawy jak zaparcia i małe kupy to własnie czesto objaw prostaty. A dodam ze to młody pies bo 4 letni. Dopiero jak dastał ataku i nie mogł sie wogóle załatwic ktoś polecił nam innego weta. Wtedy natychmiastowa operacja i teraz nie bede pisała jak wyglądaja kupy :)) Ale moj apel nie lekcewazcie tego niech przebadaja psiaki. Nie zaszkodzi a poniewaz wiem co to znaczy wiec uczulam was zeby nie zwalac wszystkiego na przemiane materii. sorrki moze troche chaotycznie napisałam ale to przez pospiech. Quote
basia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 olgaj, ale autorka przeciez pisała, że : Mój pies ma ok 10 lat i nie dawno wykrytu u niego w odbycie drugi "pierścień". Przez to pies może mieć kłopoty z wypróżnianiem. :roll: Quote
olgaj Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 okej teraz przeczytałam cały post i dopiero weim o co chodzi :) Musze przeprosic bo czytałam wyrywkowo i teraz śmiac mi sie chce z siebie samej, ale ten temat podziałał na mnie jak płachta bo przeszliśmy z tym piekło. Jeżeli wet wykluczył prostate i postawił inna diagnoze to ok. Siemie mozna podawac nie parzone, dosypujac tylko do pokarmu, sama tak robie nie szkodzi przynajmiej nam. tylko ciagle mnie martwi ta barwa moczu. Ja bym sie przyjrzala czy to oby nie jest krew bo o buraczkach w kupie slyszałam ale w moczu??? Quote
al'akir Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 nieczytałam calego watku, ale na zaparcia (w tym zatoke odbytową) wskazane są nasiona psyllium do tego siemie lniane, olej jadalny (jest jeszcze taki syrop do kupienia w aptece - niepamietam nazwy później sprawdze) Quote
Recommended Posts