Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nestor2002 dziala! :) po stokroc dzieki :) jeszcze brakuje sterownikow do mojej przedpotopowej nagrywarki i juz wszystko bedzie chodzilo jak na starym systemie :wink:

u mnie narazie troszke brakuje sniegu do nart z mloda.. :(

Posted

Aga a moze wybierzesz sie na Mistrzostwa (zaprzegi) do Jakuszyc (granica pol-czesk.) w marcu? tam pewnie bedzie troche dogomaniakow (taka mam nadzieje! : )

Posted

Nat, to niestety nie fotomontaż :cry:

W dużych (w mniejszych pewnie też) kennelach na zachodzie to normalne praktyki i to nie tylko w przypadku husky. Czytałam kiedyś o bieżniech dla amstafóf i wyżłów itd.

To bardzo przygnębiające, bo to prawie jak z tym bieganiem za samochodem :x

Posted

Kiedyś widziałem film na National Geographic o niewidomej dziewczynie która startowała w wyścigach psich zaprzęgów. Miała ona kilkadziesiąt psów i część z nich właśnie biegała wkoło na karuzeli podobnej do tej na której biegają też konie . Wcale nie wyglądały na nieszczęśliwe . A to zjdęcie z bieżnią uważam że jest żartem .

Posted

Payooku to się pewnie spotkamy w Jakuszycach. Ja też się tam wybieram, wprawdzie tylko jako oglądacz, bo mojej dożycy nie zmuszę do ganiania :D ale blisko do Czech i na psiaki popatrzeć super sprawa. Tylko żeby śnieg był, bo na razie wszystko się topi...

Posted

Szybszy; no niby nic dziwnego z ta bieżnią, ale dla mnie to widok jest porażający, podobnie jak było z pamiętnymi husky na szybieniczkach. Wydaje mi się, że to im poprostu ubliża. Patrząc z drugiej strony jest to jakaś forma treningu i możliwość wybiegania się psa (szkoda, że bez obciążenia) i jeżeli jest to tylko dorywcze a poza tym pies biega w terenia, że tak powiem, myśle, że wszystko jest O.K.

Posted

Jasne, że tak! Tylko... ani jedno, ani drugie specjalnie mnie nie przekonuje. Szubienica, bo wygodnie, a bieżnie, bo co? Nie chce się ruszać właścicielowi tyłka??? Sama nie wiem... Nie chce nikogo tłumaczyć, ani też obrażać... :-?

Posted

ELO!!!

hmmm na ten temat sa rozne zdania wiec powiem tak:

jest lato 30 stopni husky nie biega w takich tmperaturach...

a wiec bieznia jest pomyslem na treningi latem tylko musisz miec pomieszczenie gdzie jest ujemna temperatura... i tak psiak trenuje caly rok :)