Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To widzę, że mój Ceik nie jest jedyny jeśli chodzi o podejście do błota. Z jednej strony niby mu nie przeszkadza i jak biegamy to wydaje mi się, że błoto to jego największy kompan w zabawie, a z drugiej, to nawet kałuże na asfalcie omija dużym łukiem. Ech... te nasze psiska :)

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dolphina, sorry!!! Zorientowałam się, że to nie ty po jakiejs godzinie, kiedy zadzwoniła znajoma od malamutów zresztą. :)

Poszukuje chętnego na wyjazd do Austrii na wystawę. :wink:

Posted

Ach, po śniegu już nawet nie ma wspomnienia :( Ceik schował jedną zaspę za kojcem - spryciaż, może na gorsze czasy :-?

Dzis słoneczko i cieplutko. Niby fajnie, ale jakoś tak żal tych zabaw na śniegu, ni i nie trzeba było czyścic psiego podwozia za każdym przyjściem do domu :wink:

Posted

Zbliżają się ferie, więc po doświadczeniach z poprzednich lat, pewnie dopiero po feriach spadnie śnieg :-? A czy wasze pieski denerwują inne? Chodzi mi o to, że kiedy na spacerze spotykam psa innej rasy czy kundelka, strasznie sie awanturyje i jakby tylko mógł skoczyłby Ceikowi do gardła. Zupełnie tego nie rozumiem, bo Ceik nigdy nie zaczyna awantury i nie szczególnie interesują go inne psy

Posted

Moją sonie interesują tylko psy które przybiegają do niej z merdającym ogonem i chcące się bawić - wtedy ona też reaguje.

Psy szczekające i nazwijmy je agresywne ignoruje w zupełności - nawet na nie nie patrzy - i to ja muszę ją bronić przed nimi a nie ona mnie. :)

Posted

Wiecie co mi wczoraj Ceik zrobił?!

Jak zawsze po terenie wokół firmy Ceik chodzi luzem, bez smyczy. Teren jest spory, ale nigdy nie było problemu, bo nie zdażyło się by Ceik zwiał. Wczoraj już wsadzałam go do samochodu, kiedy spod niego wystrzelił łaciaty kot. Ceik prawie złamał się wpół żeby nawrócić i pobiec za kotem. Pracownicy od ojca właśnie wychodzili do domu, a ja biegam za psem, który w ogóle mnie nie słucha. Kot, ani myślał się zatrzymać a Ceik też nie dawał za wygraną. Wszyscy się śmieją, ja wypluwam płuca a pies nic. Wreszcie, jak ryknęłam mu prawie nad głową "Ceik, zostaw!!!" oprzytomniał i się zatrzymał. Przebieżka była solidna :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Wroclaw tez caly w sniegu i jest super. A za domem mamy duuuuuuza laczke gdzie mozemy z Azja spacerowac i spacerowac i spacerowac i...

I tak sobie dzisiaj szlysmy i pomyslalam,ze spuszcze Azje (zawsze przychodzi) Na poczatku byla grzeczna,ale jak ja juz chcialam isc do domu ona stwierdzila,ze jeszcze sobie przedluzy spacer.W koncu przyszla do domu,tyle ze godzine po mnie,ale szczesliwa byla :D

A ze to dopiero poczatek ferii to chyba czesciej bedziemy robily takie wycieczki,a w przyszlym tygodniuu......JEDZIEMY W GORY!!!

Posted

Wam to dobrze :( Ja w pracy muszę siedziec i jedyne umilanie czasu to net i spotkanie z wami paskudy :D

Co do śniegu to też jest około zera z tendencją na + :( Na szczęście nie widać by sniegu ubywało, wręcz przeciwnie. Rano sypało, teraz już nie, ale i tak jest fajnie. Ceik taki czyściutki... :)

Posted

A na naszym polu dosyc duzo jest sniegu i ciagle pada. Nawet moglabym na saniach jechac po drodze za domem tylko nie mam sani ani psa,ktory chcialby mnie ciagnac.Azja w tym sezonie bardzo skutecznie daje do zrozumienia,ze juz przechodzi na emeryture :wink:

Posted

W walentynki 6 skonczy. Ale to nie jest tak ze ona nie ma sil,bo na spacerach szaleje z psami i biega i jezdzi z nami w gory na dlugie wycieczki tylko stracila ochote na ciagniecie i jak tylko widzi szelki to ucieka,a jak juz sie ja prowadzi do linek to sie zapiera czym tylko moze,wiec skoro juz nie chce biegac w zaprzegu to nie bede jej zmuszala.

Posted

Cześć!

W Ustroniu zima na całego :lol:

Sypie i sypie i końca nie widać...

Trochę mi to humor poprawiło. Ceik cały happy! Wczoraj nie dało sie go na spacer nawet wyciągnąć, cały wieczór spał. Chyba instynkt mu podpowiadał, że na dzisiaj trzeba siły oszczędzać. Chyba spróbujemy trochę na saniach pojeździć :lol: