basia Posted January 16, 2003 Author Posted January 16, 2003 To widzę, że mój Ceik nie jest jedyny jeśli chodzi o podejście do błota. Z jednej strony niby mu nie przeszkadza i jak biegamy to wydaje mi się, że błoto to jego największy kompan w zabawie, a z drugiej, to nawet kałuże na asfalcie omija dużym łukiem. Ech... te nasze psiska :) Quote
Dolphine Posted January 16, 2003 Posted January 16, 2003 Basiu - wczoraj wieczorem to nie ja dzwonilam :), hehe pewnie cichy wielbiciel :roll: Quote
AnTu Posted January 16, 2003 Posted January 16, 2003 moje jakos kca wychodzic.. gorzej ze mna :wink: Quote
basia Posted January 16, 2003 Author Posted January 16, 2003 Dolphina, sorry!!! Zorientowałam się, że to nie ty po jakiejs godzinie, kiedy zadzwoniła znajoma od malamutów zresztą. :) Poszukuje chętnego na wyjazd do Austrii na wystawę. :wink: Quote
Giziu Posted January 16, 2003 Posted January 16, 2003 Dzisiaj próbowałem wejść z Sonią do lasu. Po 100 metrach musiałem wracać do domu - błoto po pachy Quote
basia Posted January 17, 2003 Author Posted January 17, 2003 Ach, po śniegu już nawet nie ma wspomnienia :( Ceik schował jedną zaspę za kojcem - spryciaż, może na gorsze czasy :-? Dzis słoneczko i cieplutko. Niby fajnie, ale jakoś tak żal tych zabaw na śniegu, ni i nie trzeba było czyścic psiego podwozia za każdym przyjściem do domu :wink: Quote
Giziu Posted January 18, 2003 Posted January 18, 2003 Dzisiaj u nas rano był przymrozek i wkońcu udało nam się zrobić porządny trening i wejść na pola Quote
basia Posted January 20, 2003 Author Posted January 20, 2003 Zbliżają się ferie, więc po doświadczeniach z poprzednich lat, pewnie dopiero po feriach spadnie śnieg :-? A czy wasze pieski denerwują inne? Chodzi mi o to, że kiedy na spacerze spotykam psa innej rasy czy kundelka, strasznie sie awanturyje i jakby tylko mógł skoczyłby Ceikowi do gardła. Zupełnie tego nie rozumiem, bo Ceik nigdy nie zaczyna awantury i nie szczególnie interesują go inne psy Quote
Giziu Posted January 20, 2003 Posted January 20, 2003 Moją sonie interesują tylko psy które przybiegają do niej z merdającym ogonem i chcące się bawić - wtedy ona też reaguje. Psy szczekające i nazwijmy je agresywne ignoruje w zupełności - nawet na nie nie patrzy - i to ja muszę ją bronić przed nimi a nie ona mnie. :) Quote
basia Posted January 21, 2003 Author Posted January 21, 2003 Wiecie co mi wczoraj Ceik zrobił?! Jak zawsze po terenie wokół firmy Ceik chodzi luzem, bez smyczy. Teren jest spory, ale nigdy nie było problemu, bo nie zdażyło się by Ceik zwiał. Wczoraj już wsadzałam go do samochodu, kiedy spod niego wystrzelił łaciaty kot. Ceik prawie złamał się wpół żeby nawrócić i pobiec za kotem. Pracownicy od ojca właśnie wychodzili do domu, a ja biegam za psem, który w ogóle mnie nie słucha. Kot, ani myślał się zatrzymać a Ceik też nie dawał za wygraną. Wszyscy się śmieją, ja wypluwam płuca a pies nic. Wreszcie, jak ryknęłam mu prawie nad głową "Ceik, zostaw!!!" oprzytomniał i się zatrzymał. Przebieżka była solidna :wink: Quote
basia Posted February 2, 2003 Author Posted February 2, 2003 Dobre, dobre... Widze, że temat się przyjął... :D Quote
PaYooK Posted February 3, 2003 Posted February 3, 2003 ELO!!! u mnie troszke spadło sniegu ale zamalo na treningi na saniach :( teraz sie kuruje na bieszczady mam nadzieje ze bedzie snieg na zawodach.... Quote
basia Posted February 4, 2003 Author Posted February 4, 2003 PaY, co z twoim GG??? Przyjeżdźaj do mnie! U mnie śniegu nie brakuje :) Quote
PaYooK Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 ELO!!! u mnie dzis w nocy spadl snieg tylko wszystko topnieje bo jest +4 stopnie :x a net na moim kompie cos nawalił :evil: Quote
agacia Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 Wroclaw tez caly w sniegu i jest super. A za domem mamy duuuuuuza laczke gdzie mozemy z Azja spacerowac i spacerowac i spacerowac i... I tak sobie dzisiaj szlysmy i pomyslalam,ze spuszcze Azje (zawsze przychodzi) Na poczatku byla grzeczna,ale jak ja juz chcialam isc do domu ona stwierdzila,ze jeszcze sobie przedluzy spacer.W koncu przyszla do domu,tyle ze godzine po mnie,ale szczesliwa byla :D A ze to dopiero poczatek ferii to chyba czesciej bedziemy robily takie wycieczki,a w przyszlym tygodniuu......JEDZIEMY W GORY!!! Quote
PaYooK Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 ELO!!! a ja juz koncowka ferii :evil: a w gory jade jutro :) Quote
basia Posted February 4, 2003 Author Posted February 4, 2003 Wam to dobrze :( Ja w pracy muszę siedziec i jedyne umilanie czasu to net i spotkanie z wami paskudy :D Co do śniegu to też jest około zera z tendencją na + :( Na szczęście nie widać by sniegu ubywało, wręcz przeciwnie. Rano sypało, teraz już nie, ale i tak jest fajnie. Ceik taki czyściutki... :) Quote
AnTu Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 u nas snieg topnieje... najwazniejsze jest zeby snieg byl w bieszczadach na zawody. To bedzie moj pierwszy start na biegowkach :) Quote
basia Posted February 4, 2003 Author Posted February 4, 2003 Będzie, będzie śnieg :) Bądzmy dobrej myśli. Trzymam kciuki :kciuki: Quote
Dolphine Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 Antu bedzie snieg, bedzie, jak mogloby nie byc. Dla ciebie zawsze - taki debiut :), bede trzymac kciuki. Quote
agacia Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 A na naszym polu dosyc duzo jest sniegu i ciagle pada. Nawet moglabym na saniach jechac po drodze za domem tylko nie mam sani ani psa,ktory chcialby mnie ciagnac.Azja w tym sezonie bardzo skutecznie daje do zrozumienia,ze juz przechodzi na emeryture :wink: Quote
agacia Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 W walentynki 6 skonczy. Ale to nie jest tak ze ona nie ma sil,bo na spacerach szaleje z psami i biega i jezdzi z nami w gory na dlugie wycieczki tylko stracila ochote na ciagniecie i jak tylko widzi szelki to ucieka,a jak juz sie ja prowadzi do linek to sie zapiera czym tylko moze,wiec skoro juz nie chce biegac w zaprzegu to nie bede jej zmuszala. Quote
basia Posted February 7, 2003 Author Posted February 7, 2003 Cześć! W Ustroniu zima na całego :lol: Sypie i sypie i końca nie widać... Trochę mi to humor poprawiło. Ceik cały happy! Wczoraj nie dało sie go na spacer nawet wyciągnąć, cały wieczór spał. Chyba instynkt mu podpowiadał, że na dzisiaj trzeba siły oszczędzać. Chyba spróbujemy trochę na saniach pojeździć :lol: Quote
agacia Posted February 7, 2003 Posted February 7, 2003 Bylam z Azja w Karpaczu w czerwcu i nie mialam problemow oprocz jedneko niespodziewanie ukradzionego przez nia oscypka. Nie mogla sie psina powstrzymac... :wink: Quote
Dolphine Posted February 7, 2003 Posted February 7, 2003 AnTu, Payook, FP - sniegu macie chyba na zawodach pod dostatkiem :) , trzymam za was jutro kciuki. Pokarzcie wszystkim na co was stac :) :olympic: :laola: Quote
Recommended Posts