Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko takie czarnuchy przyciągają mnie jak magnes, mój Vinci właśnie tak wygląda i też jest z wrocławskiego schroniska (miał kiedyś wątek na dogomanii, ale przepadł on w niebycie czasu, przestrzeni i psujących się serwerów).

Posted

Witaj, jestem Pluto i jestem bardzo smutnym psem, bo już dwa razy oddawano mnie do schroniska... Wolontariuszki mówią, że jestem bardzo ładny, mam biały krawacik i jedno uszko klapnięte. Poza tym jestem miły, łagodny, przyt[SIZE=3]ulaśny i grzeczny[SIZE=3], bardzo lubię ludzi, nie jestem agresywny do innych piesków... Niestety nikt mnie nie chce adoptować, chociaż tak bardzo staram się być miły... Adoptuj mnie proszę, czekam! - Twój Pluto! Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt we Wrocławiu, ul. Ślazowa 2, nr ew[SIZE=3]idencyjny 1628/12, nr na szyi: 587,[SIZE=3] wiek: 7 lat, wykastrowany, średnio duży. Więcej informacji: Zosia: 783302665.

Posted

A właśnie miałam napisać, że chyba Ziutka zaczęła działać, bo był dzisiaj pierwszy odzew.
Niestety niewypał... SMS z pytaniem, czy ogłoszenie jest aktualne. No to piszę, że aktualne, ale proszę o przemyślenie sprawy adopcji, bo pies nie może wrócić do schroniska 3. raz. Na to odpowiedź: "A możliwy jest dowuz do lagiewnik bo brdzo ladny jest pluto mieszkamy w bloku i z chencia przygarniemy pluta bo jest cudowny" (to jest cytat - błędy, zaznaczam, nie moje!)
Uznałam to za głupi dowcip, ale po trzecim SMS-sie z zapytaniem o dowóz odpowiedziałam, że jestem tylko wolontariuszką i nie zajmuję się adoptowaniem psów i dowożeniem ich do potencjalnych właścicieli... Ludzie są naprawdę wykańczający... :(

Posted

...oki już dotarłam .... PLUCio kochaniutki ... nie smuć się tak , bo serce pęka. A PLUCio ma wydarzenie na FC? Ja raczkuję na fejsie .... ale wiem, że to mega siła . Przechodzi mi przez myśl, żeby mu dać chociaż tymczas na 2-3 m-ce (mam 3 kociaki i suczkę małą w typie "liska" :) ) Dużo biegam, spaceruję , więc ruchu miałby sporo. Ale co wtedy , gdyby się domek nie znalazł???? Do schronu przecież go nie oddamy po raz enty ......

Posted

animalion, to byłoby cudownie, chociaż oczywiście zawsze jest niebezpieczeństwo, że pies zostanie w DT... Ja na przykład wiem, że Sułtan już u nas zostanie...
Ja się cały czas martwię, bo wczoraj miałam idiotyczny telefon. Pan (chyba zawiany) poinformował mnie, że on bierze Pluto, bo jego dzieci koniecznie chcą psa... I przekonywał mnie przez 15 minut, że mam mu natychmiast załatwić zabranie psa ze schroniska, a on zapłaci każdą sumę :( Mam nadzieję, że nie dotarli do schroniska... Niestety w tym momencie kazdy może zabrać Pluta...

Posted

[quote name='Zosia123']animalion, to byłoby cudownie, chociaż oczywiście zawsze jest niebezpieczeństwo, że pies zostanie w DT... Ja na przykład wiem, że Sułtan już u nas zostanie...
Ja się cały czas martwię, bo wczoraj miałam idiotyczny telefon. Pan (chyba zawiany) poinformował mnie, że on bierze Pluto, bo jego dzieci koniecznie chcą psa... I przekonywał mnie przez 15 minut, że mam mu natychmiast załatwić zabranie psa ze schroniska, a on zapłaci każdą sumę :( Mam nadzieję, że nie dotarli do schroniska... Niestety w tym momencie kazdy może zabrać Pluta...[/QUOTE]

.... no właśnie ... na zawsze nie mogłabym, nie w mojej sytuacji ... 2-3 m-ce dam z siebie więcej niż mogę ... Ale co potem????

Posted

boże ,że on go nie zabrał ze schroniska,kolejny zawód w życiu mu nie jest potzrebny nieeeee,może byłoby wspaniale ,żebyś go wzięła na tymczas,ogłoszenia będą,dalej będziemy na wątku ,może uda się o dom stały ,ja ze swojej strony też będe pytać,zabierz go :)