Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
dziewczynki, ale jeśli chodzi o adopcje zagraniczne to musimy być ostrożni, jak myślicie???

wiadomo, ze nie wydamy w go w ciemno..zreszta teraz tez ktos moze go wyadoptowac i my nic juz nie bedziemy wiedziec.

a jeśli chodzi o wyciągnięcie Pluta ze schroniska, to może trzeba na jakimś wrocławskim wątku napisać????

Juz kilka razy byl wstawiany watek Pluta na wroclawskim, nie bylo reakcji..zalamka..:(

Posted

monika083 napisał(a):
Juz kilka razy byl wstawiany watek Pluta na wroclawskim, nie bylo reakcji..zalamka..:(

ja chętnie Go zawiozę, ale to dopiero będzie możliwe za ok. 2 tyg. a szkoda, żeby tyle tkwił w schronisku;

ps. a czy ktoś tu z dogo kontroluje fb, bo ja tam jestem, ale się nie ogarniam tego:(

Posted

asiuniab napisał(a):
ja chętnie Go zawiozę, ale to dopiero będzie możliwe za ok. 2 tyg. a szkoda, żeby tyle tkwił w schronisku;
ps. a czy ktoś tu z dogo kontroluje fb, bo ja tam jestem, ale się nie ogarniam tego:(

super, lepsze 2 tygodnie, niz nic.Na fb duzo udostepniej i komentarzy,ale jakis konkretow nie wypatrzylam.

Posted

monika083 napisał(a):
super, lepsze 2 tygodnie, niz nic.Na fb duzo udostepniej i komentarzy,ale jakis konkretow nie wypatrzylam.

no niby lepsze, tylko żeby nikt Go nie zabrał w tym czasie do niesprawdzonego domu;

a jeśli chodzi o fb to podobno padały propozycje dt/ds??? no ale tam chronologia jest do d...py

Posted

asiuniab napisał(a):
no niby lepsze, tylko żeby nikt Go nie zabrał w tym czasie do niesprawdzonego domu;

a jeśli chodzi o fb to podobno padały propozycje dt/ds??? no ale tam chronologia jest do d...py

no wlasnie nigdzie czegos takiego nie znalazlam.
Pamietajcie,ze brakuje jeszcze 60 zl,stalych, ja moge wysac komus fanty bazarkowe.

Posted

monika083 napisał(a):
no wlasnie nigdzie czegos takiego nie znalazlam.
Pamietajcie,ze brakuje jeszcze 60 zl,stalych, ja moge wysac komus fanty bazarkowe.

ja sama wysyłam tez fanty, bo na bazarki niestety teraz w moim życiu nie ma czasu (na sen często też:( )...

Posted

[quote name='monika083']no wlasnie nigdzie czegos takiego nie znalazlam.
Pamietajcie,ze brakuje jeszcze 60 zl,stalych, ja moge wysac komus fanty bazarkowe.Monika :) mam propozycję o zmianę informacji na 1-wszej stronie , bo na FB jest chaos , ludzie nie czytają/ nie mają czasu/ nie chce im się .... nie wiem ... i zadają wciąż te same pytania ...ja wszystkich odsyłam tutaj i myślę, żeby na pierwszej stronie grubymi, wielkimi literami napisać APEL o osobę we Wrocławiu, która na miejscu będzie udzielała aktualnych informacji oraz umieścić informację o wysokości opłaty za hotelik oraz ile brakuje , co to za hotelik , jego nazwa, adres ... i chyba też listę osób, które zadeklarowały kwoty .... no i chyba to wszystko ;) Taka pigułka bieżących informacji ... co ty na to?

Posted

[quote name='animalon']Monika :) mam propozycję o zmianę informacji na 1-wszej stronie , bo na FB jest chaos , ludzie nie czytają/ nie mają czasu/ nie chce im się .... nie wiem ... i zadają wciąż te same pytania ...ja wszystkich odsyłam tutaj i myślę, żeby na pierwszej stronie grubymi, wielkimi literami napisać APEL o osobę we Wrocławiu, która na miejscu będzie udzielała aktualnych informacji oraz umieścić informację o wysokości opłaty za hotelik oraz ile brakuje , co to za hotelik , jego nazwa, adres ... i chyba też listę osób, które zadeklarowały kwoty .... no i chyba to wszystko ;) Taka pigułka bieżących informacji ... co ty na to?

w drugim poscie sa deklarowicze juz zapisani, nie wiem czemu-mimo, ze watek jest przepisany na mnie , nie moge edytowac 1wszego postu,

Posted

ntytuł wydarzenia też ktoś kto założył fb mógłby zmienić, z prośbą o kogoś z Ww kto jest często w schronisku, czy kogoś kto wcześniej Plutka mógłby przewieźć do hoteliku???

Posted

Drzagodha napisał(a):
Monia, podaję Twojego maila, może akurat mieszkają gdzieś koło Ciebie i będziesz w stanie sprawdzić dom. Dziewczyna mówi też po niemiecku ;)

super, ja moge wszedzie do ok 100 km tez pojechac,

Posted

asiuniab napisał(a):
ntytuł wydarzenia też ktoś kto założył fb mógłby zmienić, z prośbą o kogoś z Ww kto jest często w schronisku, czy kogoś kto wcześniej Plutka mógłby przewieźć do hoteliku???

tak wlasnie, napisaam juz do zalozycielki .

Posted (edited)

Sluchajcie, boje sie troche bo pluto ma ujmujace zdjecie i duzo osob dziala na emocjach. Mam jednego psa, ktory mial podobna sytuacje na fejsie. Byly pretensje czemu nic sie nie dzieje, czemu go nie wyciagaja, wszyscy pomoga. W koncu pod presja pies wyladowal u mnie a teraz malo kto o nim pamieta a i wplaty na hotel co raz mniejsze. Dlatego nikt z Wroclawia nie pali sie do brania odpowiedzialnosci za psa, bo wie jak to sie skonczy. Zosia ma 4 psy u siebie z czego 2 swoje a dwa ze schronu bo dom tymczasowy nie dal rady. Po za tym ma na odpowiedzialnosci hotelowej Ramzesa , Emke i Zefira o ktorym pisalam wyzej. A do niedawna jeszcze Atosa. Deklaracji zostało polowe, okazuje sie ze pracuja na psy ktore powinny byc oplacone z deklaracji. Dlatego na spokojnie trzeba wszystko dopiąć na ostatni guzik żeby później nie było zaskoczenia że nie ma z czego za hotel płacić bo takich sytuacji jest na dogo mnóstwo. I nie chodzi tu czy to mój hotel czy też inny.
A przy okazji zapraszam do prześledzenia wątku właśnie Zefira, strona 4 - pokazuje jak się fejsowicze burzą że jeszcze nie wyszedł:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226754-Zefir-na-minusie-i-co-dalej

Edited by LILUtosi
Posted (edited)

Ciotki, naprawdę trzeba się zebrać w sobie i ustalić kto będzie pilnował informacji na fb i na dogo, kto będzie sprawował bezpośrednią pieczę nad Pluto (podejmował decyzje, dzwonił, żeby dowiedzieć się co u niego słychać itp.), trzeba kuć żelazo póki gorące i póki jest zainteresowanie Plutem....

Edited by paula_t
Posted

LILUtosi napisał(a):
Animalon ma chyba na myśli inny hotelik.

nie, nie ... hotelik u LILUtosi, po prostu nie lubię marudzenia w postach i chcę skierować uwagę we właściwym kierunku i działać :)