Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz dzisiaj bylam na maxa zalamana, ale jakos nagle zyje nadzieja! jesli sunia wyszla dwa razy i jak gdyby nigdy nic obwachiwala sie z psem to moze ona juz jakos przywykla ze jest gdzie jest i zacznie podchodzic. Naprawde wierze ze sie uda, a najbardziej jutro przez dziewczyny, bo ja to juz odpadam niestety:(, jedyne co moge wyrwac sie z pracy jak juz bedzie napewno wiadomo ze to ona i jest z dziewczynami.

Posted

Olena , gdzie przypuszczalnie jest Bunia ? Pies adoptowany z Psiego Anioła , mimo szelek i obroży razem, wysmyczył sie i zaczał pędzić z Jelonek przy Ratuszu zawędrował pod bloki na Blatona ( Bemowo ), miał na szczęście przy obrozy numer do Psiego Anioła, a oni powiadomi właścicielkę i psa odwiozłam do zaryczanych właścicielek. Czasu to mam tyle co kot napłakał ( przepraszam kota ), auto martwe stoi na parkingu, ale mogę spróbować , paróweczki i moja sunia staruszka. Babę pokroiłabym na paski i posypywała solą. Wybaczcie ,ale nie oddawać do adopcji psa ,który nie jest nauczony chodzenia na smyczy. I my mamy z przeszłości takie przykre doświadczenia i nauczkę. Poproszę o zdjęcia do wydrukowania na efta7@poczta.onet.pl Ewa

Posted

Ewa, Bunia kreci sie przy Klemesiewicza chyba caly czas numery 1-7, ona chyba gdzies ma tam kryjowke i wychodzi. Mam nadzieje. I mam nadzieje, ze dziewczyny jutro ja znajda. Podaj swoj numer na pw to przekaze dziewczynom, powinny byc ok 7 jutro tam.

Posted

[quote name='Noemi1']Nowy plakat już jest nawet w 4 wersjach, już rozsyłam na maila :) Zaraz porobię jeszcze ulotki.
A tu do pobrania z imageShack:
wersja mniej obrazków, bez dopiski "aktualne dnia:" http://imageshack.us/f/405/buniaplakat03bezaktualn.jpg/
Wersja więcej obraków, bez dopiski "aktualne dnia:" http://imageshack.us/f/84/buniaplakat01kopia.jpg/
I na FB link do jej albumu, w którym są wszystkie wersje plakatu: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.220764924666386.54960.100001986392118&type=1
i tam na pewno dorzucę ulotki.

EDIT: Plakaty poszły na maila.

EDIT 2: I jeszcze wersja plakatu kompletnie minimalistyczna w kolorach: http://imageshack.us/f/13/buniaplakat05kopia.jpg/

Oraz ulotki dla Buni na ImageShack: http://imageshack.us/f/194/buniaulotki01kopia.jpg/

plakaty! Ulotki duzo beda najlepsze!

Posted

Ja trzymam cały czas kciuki kaszląc i piejąc ;) Wierzę, że sunia znajdzie się. :) Dobrze, że będziecie tak rano, jak ludzie wyprowadzają swoje pociechy, to te psiaki często do nich chcą dołączyć lub idą za nimi.

Posted

skrzynkę ciut odgruzowałam, ale lepiej na mojego maila , mój telefon nie jest tajemnicą 509 201 457 ( to tel naszej fundacji ) bardzo mi przykro o 7 nie mogę muszę być w pracy, powiadomiłam też Jolę li mieszka w okolicy . Gdybym jedna mogła być pomocna , niestety wieczorem , jestem gotowa. Ewa

Posted

Ostatniaszansa wysłałam Ci na maila zdjęcia i plakacik Buni.
Mam nadzieję, że wkońcu się uda, że sunia się znów pojawi i uda się ją złapać.
Ona jest płochliwa musicie być ostrożni, żeby jej nie spłoszyć. Na pewno jest głodna i da się skusić na kawałek jedzenia.

Posted

Jezu, facet ją widzi gdzieś na górce naprzeciwko mc donalda, zamknął samochód, czeka na ludzi z Głowna, oni jadą, są pod w-wą:-( Facet ma czekać, to inny facet.
Buniu nie odchodź!!!

Posted

wczoraj przeszukiwalismy wszystkie krzaki , ogródki , Guliwer nawet smietniki w środku sprawdzał czy sie gdzieś nie schowała.
Dlatego trzymam kciuki za powodzenie dzisiejszej akcji

Posted

JEST!!!!!
Olena zadzwoniła, że ją mają:-):-)
Boże jaka jestem szczęśliwa!!!
Olena sie dowie szczegółów i będziemy widzieć co i jak.
Facet był podobno bardzo przejęty, jego żona w domu płakała.
Co za szczęście!!!!

Posted

Bunia juz zlapana, jestem wykonczona psychicznie! Chlopak mlody przejezdzal, zobaczyl ogloszenie z imieniem Bunia, akurat tak jak pies kolezanki z pracy, wiec je zerwal i chcial kolezance pokazac i nagle patrzy a Bunia siedzi naprzeciwko niego, wiec chyab godzine spedzil na chodzeniu za psem, wolaniu jej, nie ploszeniu i czekaniu na pania ze schronu. Sunia piszczala, skakala jak ich zobaczyla, brak mi slow.

Posted

Olena, Czorcik, Guliwer, Zaradna bardzo dziękeję Wam za te plakaty, za to co robilismy, za to że wszyscy się wzajemnie wspieraliśmy.
Olena jak dobrze że napisałaś do mnie w sobotę wieczorem smsa.
I bardzo dziękuję komuś kto w razie gdyby była akcja łapania, gdyby sunia biegała, komuś kto czekał, wiedział i był gotowy do pomocy.

Posted

Ufff, ale poranek :)
Ja w bolkach startowych już w aucie dowiedziałam się, że udało się jednak Bunię złapać :)
I znowu dowód na to, że jak się szuka to się znajdzie :)
Obyś teraz Buniu miała tylko najlepsze dni :)
Dzięki wszystkim za zangażowanie i poszukiwania, w których mnie niestety nie udało się wziąć udziału, ale najważniejsze, że Bunia jest cała :)

Posted

Dzięki Bogu jest udało się huraaaa :D
Słuchajcie jak Bunia zobaczyła swoją opiekunkę z przytuliska to ze szczęścia mało ogonek jej się nie urwał. Jak się na nią rzuciła, lizała...
My po prostu wszyscy się popłakaliśmy ze szczęścia, że się udało i suczka wraca do nas. Dreszcze mam na cały ciele jeszcze z wrażenia.
I ten chłopak mimo tego, że jechał do pracy przez godzinę chodził za nią, żeby znów jej nie stracić z oczu.
Gdyby nie WY to by się nie udało. Bardzoooooo nawet nie potrafię wyrazić słowami jak bardzo dziękujemy Wam za zaangażowanie się w pomoc, że mimo tego iż jest zimno, macie swoje obowiązki to jeździliście, rozwieszaliście plakaty, szukaliście.... Noo bez Was by się nie udało

Posted

wczoraj jak wracałam z poszukiwań to aż wyc mi się chciało, tak zmarzłam , że w autobusie nie mogłam się wyprostowac i ta myśl , że psina gdzieś w takie zimno tam została :(
ale akcja z takim sukcesem , po prostu rewelacja :) i ten pan taki cudowny człowiek , powraca wiara w ludzi