Iggy Pop Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Co prawda mój Argo (golden) nie jest na szczęście obciążony dysplazją, ale chucham na zimne i dwa razy w roku podaję mu suplementy Fitmin Stawy. Informacja ze strony: Skład surowcowy: mączka drobiowa, drożdże, chrząstka rekina, mączka z muszli Substancje aktywne na 1 kg: cynk (875 mg), mangan (385 mg), selen (4 mg), miedź (510 mg), witamina E w postaci alfatokoferolu (450 mg), witamina C (6000 mg) Dawkowanie i sposób podawania: 5 g/10 kg masy ciała raz dziennie przez okres 1-2 miesięcy (łyżeczka = 5 g), zapobiegawczo: 1-2 razy do roku, w przypadku chorób stawów: 4 razy rocznie. Suplement występuje w opakowaniach: 150 g, 350 g, 1 kg, 125 szt. Mój pies jest strasznym niejadkiem i wmuszenie w niego jakiejkolwiek tabletki, na przykład na robaki, graniczy z cudem, dlatego w naszym przypadku tabletki odpadają i pozostaje proszek. Proszek jest brązowy i pachnie wątróbką. Posypuję nim karmę, którą bardzo chętnie zjada. Producent pisze o 1-2 miesiącach, ale Argo dostaje dawkę przez 3 tygodnie w październiku i potem w marcu znowu 3 tygodnie. Może jak będzie starszy to przedłużę dawkowanie do 1,5 miesiąca. Czy ktoś ma doświadczenia z dodatkiem żywieniowym Fitmin Stawy? Quote
Tusia&NN Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Ja również bardzo chętnie się czegoś na ten temat dowiem :) Quote
Recommended Posts