Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no dobra dziewczyny...przelało sie dzis we mnie ..opowiem troche co sie dzieje w panstwie jak obywatel potrzebuje pomocy....
jesli bede uzywała słów ogolnie uznanych za obrazliwe to mnie wybaczcie...

w skrocie .....w dniu 21 07 2006 ukradziono mnie torebke z calym wyposazeniem,dokumenty, dowody, prawko, karty platnicze i do lekarzy ...wszystko.....jak leci......o lakierze do paznocki i kosmetyczce nie wspomne:diabloti: .
zglosilam na policje - siedziałam u dziadow 3 godziny. i pan policjant wydajacy mnie zaswiadczenie powiedzial ze w ciagu miesiaca przyjdzie zawiadomienia o umozeniu ( a moze umorzeniu...niepotrzebne skreslic))sledzctwa - bo niski stopien zagrozenia.:angryy: :angryy:
i co sie dzieje???cierpliwie czekam jeden miesiac, drugi.....trzeci i doooppppaaa, duza romiana doopa:eviltong: ......jest 13.08.2007 i nie ma nic....wiec w sobote 11.08 udaje sie na policje w miejscu gdzie zglosilam krazdziez i co???

i pan na dyzurze mimo ze calosc jest przeszkolona...ja jestem z dzieckiem ...karze mi czekac 20 minut az laskawie podchodzi a podchodzi tylko dlatego ze zaczelam zartowac do syna ze moze jak zadzwonie na 112 albo na 997 to szybciej sie dowiem niz na miejscu przy okienku...:diabloti:

gdyby ktos smial twierdzic ze jestem pyskata - to MA RACJE......:loveu:

i idac dalej oczywiscie pan w dyzurce jest tak mily i nic nie wiedzacy ze daje mi jakis nr telefonu zeby dopytac w poniedzialek. udawal jelenia. to sie paru spraw dowiedzial o sobie:loveu: - grzecznie oczywiscie....

i dalej dzwoni ja do pana komisarza......
i co???
i pytam goscia po krotkim wyjasnieniu i zlosliwym komentarzu co jest i czemu nie mam zawiadomienia o umorzeniu...a on do mnie z tekstem: a czy pani dostała informacje ze sledztwo sie rozpoczeło??????????
no moje drogie.....:angryy: :angryy: :mad: to ja rownie grzecznie co zlosliwie mowie panku komisarzowi zeby byl laskaw sie nie pograzac tym debilizmem. bo jezeli w ciagu ponad roku nie rozpoczeli sledztwa to juz jest smiech na sali i granda....

czujecie bluesa?????

po prostu nadal nie wiem na co place podatki???????
kolejna akcja np w zusie ....panie w okienkach ( Haniu nie gniewaj sie) traktuja Cie jak zło konieczne ...a dla przypomnienia z naszych podatkow tylko i wylacznie maja pensje , wiec sila rzeczy powinnismy byc traktowani bardzo dobrze....a tu jak smiec....
a jak potrzebujesz pomocy i w sumie chcesz "dostac" to co placisz przez min 30 lat to potem albo nie ma miejsca w szpitalu albo na operacje ratujaca zycie trzeba czekac 6 miesiecy. 6 miesiecy... wiem co mowie!!!!Ja sie rzadko tak ekscytuje....debilizmem w Polsce ale czarka sie przepełnila,.........
a gdyby ktos chcial mi powiedziec ze place na obecnych emertytow czyli np na moja mame i tate to wlasnie tego nie widze, bo jak byla potrzeba o ktorej wspomnialam to musieli isc prywatnie na operacje ratowania zycia...logiki prosze mi tu nie udowadniac bo jej zupełnie brak....:-(

na policji ...tez podobnie...dostaja pensje tylko znaszych podatkow i sprawa jest taka sama...kurna czy ja tez mam zaczac do zycia podchodzic tak jak CI ludzie???
Rany boskie na co idzie moja kasa????

Posted

Agunia-Pańciunia) napisał(a):
cholera...to znaczy nie jest skonczona i bedzie Cie to okresowo gryzło.....

jak psa???znaczy sie kochasz?????

to przenośnia... po prostu go nienawidze... i tak już pozostanie- na dniach idziemy do adwokata bo ten dziad bruździ nawet po smierci :mad::mad:

co do urzędników...AGUŚ!!!!! żyjemy w kraju korupcji i kombinowania... co ICH Twoj portwel :shake:

chyba każdy to przechodził.... :angryy: ja tez :angryy:

• np. moja stłuczka- tzn. w marcu koles mi rąbnął w auto- uciekł... zgłosiłam na gliny, dałam im wszystkie namiary na kierowce... żeby podali mi namiary na firme ubezpieczeniową....i co??? czekam... miesiąc, dwa, trzy... jeżdże rozwalonym autem.... po czterech miesiącach napisalam ... SKARGE :diabloti: do komendanta policji :diabloti:sprawa ruszyła sie ... NATYCHMIASTOWO- już 2 razy mnie zapraszali na pogaduszki :cool1: i 3 razy byli u mnie OSOBIŚCIE:cool1: doręczyc pismo o etapie śledztwa :diabloti: a tera musze przestrzegać przepisów bo maja mnie na celowniku
  • lekarze-lekarz nie widział u mnie na rentgenie złamania.... 1,5 roku nie ruszałam ręką.... nadal mam nie do konca sprawną... lekarze rozdział zamkneli, bo "co ja mam z Panią zrobić... to już tak zostanie" :angryy:- sądzic sie nie wysądze bo sąd lekarski stanie w obronie lekarzy ze miał prawo nie widziec ... bo RTG było mokre- konsultowałam sie z kolegą sędzią....
  • nawiązując:odszkodowania nie otrzymałam... bo.... w firmach ubezpieczeniowych nie chciano mnie ubezpieczyc bo... prowadząc działalnosc aby sie ubezpieczyc musze miec 3 pracowników- a nie mam.... okazało sie ze to bzdura bo od lutego jesteśmy razem z Pawciem ubezpieczeni... zupełnie nie wiem czemu przez 4 lata mnie zwodzili- przeciez ja tylko chciałam IM PŁACIĆ :cool1:
  • ZUS... przemilcze bo maja taki burdel w papiórach że masakra... wiecznie coś musze prostować... bo sobie panie nie wklikały w kompka albo przeoczyły...
  • urzędy..... z moim wygladem traktuja mnie jak.... szmaciarza... nic nie moge załatwić szybko i skutecznie...

• STRAŻ WIEJSKA :angryy::angryy::angryy: wiecznie cos nie tak bo mamy psa MORDERCE :roll:
iiiii wiieeeeeele innych historii... jak napisze książke podaruję Ci w prezencie ;)

Posted

[quote name='clockwork']

co do urzędników...AGUŚ!!!!! żyjemy w kraju korupcji i kombinowania... co ICH Twoj portwel :shake:

chyba każdy to przechodził.... :angryy: ja tez :angryy:

• np. moja stłuczka- tzn. w marcu koles mi rąbnął w auto- uciekł... zgłosiłam na gliny, dałam im wszystkie namiary na kierowce... żeby podali mi namiary na firme ubezpieczeniową....i co??? czekam... miesiąc, dwa, trzy... jeżdże rozwalonym autem.... po czterech miesiącach napisalam ... SKARGE :diabloti: do komendanta policji :diabloti:sprawa ruszyła sie ... NATYCHMIASTOWO- już 2 razy mnie zapraszali na pogaduszki :cool1: i 3 razy byli u mnie OSOBIŚCIE:cool1: doręczyc pismo o etapie śledztwa :diabloti: a tera musze przestrzegać przepisów bo maja mnie na celowniku
Ja dzis zamierzam zadzwonic do prokuratury i podpytac co sie dzieje i gdzie to lezakuje...oczyswiscie nie obejdzie sie bez tony uszypliwej zlosciwosc....i odpowiedniej argumentacji ...ktorej druga strona albo nie chwyci albo bedzie isc w zaparte...:diabloti: .

• lekarze-lekarz nie widział u mnie na rentgenie złamania.... 1,5 roku nie ruszałam ręką.... nadal mam nie do konca sprawną... lekarze rozdział zamkneli, bo "co ja mam z Panią zrobić... to już tak zostanie" :angryy:- sądzic sie nie wysądze bo sąd lekarski stanie w obronie lekarzy ze miał prawo nie widziec ... bo RTG było mokre- konsultowałam sie z kolegą sędzią....
konował nie lekarz...przepraszam za te slowa ale jak ktos jest fachura w swoim fachu to nie ma takich idiotycznych tłumaczen ze nie widzial....najgorsza jest w takich przypadkach bezsilnosc.......i niemoznosc odpowiedniego wyegzekwowania praw pacjenta....

• nawiązując:odszkodowania nie otrzymałam... bo.... w firmach ubezpieczeniowych nie chciano mnie ubezpieczyc bo... prowadząc działalnosc aby sie ubezpieczyc musze miec 3 pracowników- a nie mam.... okazało sie ze to bzdura bo od lutego jesteśmy razem z Pawciem ubezpieczeni... zupełnie nie wiem czemu przez 4 lata mnie zwodzili- przeciez ja tylko chciałam IM PŁACIĆ :cool1:
szkoda słow....

• ZUS... przemilcze bo maja taki burdel w papiórach że masakra... wiecznie coś musze prostować... bo sobie panie nie wklikały w kompka albo przeoczyły...
Na temat ZUSu juz nic nie powiem....bo ostatnie dwa lata przechodzilismy rozne zawiorwania szczegolnie przy rodzicach i powiem ze qurwica mnie trafia na glupote i niekompetencje pan pracujacych i generalnie na to co sie tam dzieje i jak traktuja "zywicieli".

• urzędy..... z moim wygladem traktuja mnie jak.... szmaciarza... nic nie moge załatwić szybko i skutecznie...
  • STRAŻ WIEJSKA :angryy::angryy::angryy: wiecznie cos nie tak bo mamy psa MORDERCE :roll:
iiiii wiieeeeeele innych historii... jak napisze książke podaruję Ci w prezencie ;)

Madzik ,

ja wiem ze wiele innych takich przypadkow sie zdarza ale ja napisalam tylko o juz takich co mnie troche porazilo.....przeciez to granda...
to czekam na książke z autografem i zdjeciem Twym.... takie special edition for me:loveu:

i kolejny ulubiony temat PKP dzis tez mała awanturke skrece....

spoko wodza.....

ale i tak uwazam, ze zycie jest piekne.....:loveu:

Posted

;)....to mi pozostaje życzyć Tobie i wszystkim....wielu pozytywów w dzisiejszym ...i nie tylko ...dniu:loveu::loveu::loveu:
cześć Aguniu :multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'];)....to mi pozostaje życzyć Tobie i wszystkim....wielu pozytywów w dzisiejszym ...i nie tylko ...dniu:loveu::loveu::loveu:
cześć Aguniu :multi::multi::multi::multi:

czesc Alu......

dziekuje.....i na poczatek dnai juz op....lilam panei w prokuraturze ......normalnie ...... az tak....i zycie jest piekne bo od jutra mam urlopik:loveu: :loveu:

Posted

Agunia...................się nie ekscytuj............kazdy z nas To przerabiał ...............wielokrotnie
z policja???
moja młoda miała wypadek.pisałam juz o tym.więc ten gnuj co ja potracił miał zabrane prawko na 6 lat!!!!!!!!!!!!
a widze dziada..................że wsiada do samochodu.dzwonie na policje i wiesz co???
pani sie pyta......................czy nie wiem, gdzie jedzie??????
a co ja kurna w bagażniku siedzę.................
parę razy zgłaszałam.ale dałam se siana................:angryy::angryy::angryy:

do Zusu nie chodze ..........puki nie muszę.................
na szxczęśćie się nie leczę.....a jak już to prywatnie.............
w skarbówce mam.....................szwagierkę:cool3:
w urzedzie miasta................zaprzyjaźnioną urzedniczke
i tyle.......................
acha z miasta się wyprowadziłam....................bo mam psa............
zagryzacza.................masakra jak można się przyczepić do 2 miesięcznego szczeniaka!!!!!!!!!!!

zyczę Tobie i innym.............miłego dnia.............:diabloti::diabloti::diabloti:
wolne jutro no nie????

Posted

No niezle - ja Ci tez zycze milego dnia, i moj maz tez. A podatnikom dziekujemy za podatki,ktore tez placimy i ja - nauczyciel i moj maz - policjant:) Tylko czemu tak malo zarabiamy?

Posted

[quote name='BeaC']Agunia...................się nie ekscytuj............kazdy z nas To przerabiał ...............wielokrotnie
z policja???
moja młoda miała wypadek.pisałam juz o tym.więc ten gnuj co ja potracił miał zabrane prawko na 6 lat!!!!!!!!!!!!
a widze dziada..................że wsiada do samochodu.dzwonie na policje i wiesz co???

zagryzacza.................masakra jak można się przyczepić do 2 miesięcznego szczeniaka!!!!!!!!!!!

zyczę Tobie i innym.............miłego dnia.............:diabloti::diabloti::diabloti:
wolne jutro no nie????

Bea dziekuje...:loveu:
wiem ze szkoda pradu....
tak juz sie uspokoilam...i luzuje....kolega mnie tu rosmiesza....:diabloti:
tak mnie czasami nachodzi...bezsilnosc i glupota......

a tak mam wolne jutro, pojurze, po pojutrze i caly przyszły tydzien.......
ale jazda:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='BeaC']Agunia...................się nie ekscytuj............kazdy z nas To przerabiał ...............wielokrotnie
z policja???

wolne jutro no nie????

jeszcze jedno..wiesz to boli.....jak wiesz ze placisz a taki dran jak Ty piszesz biega bez niczego swobodnie i siada za kolko......
po prostu noz sie w kieszeni otwiera....

Posted

Qurcze skąd ja to wszystko znam...:shake:
Tak jest w naszym kraju ( pięknym:p) na każdym kroku.
Nie będę się rozpisywać, bo szkoda naszych nerwów:angryy:

Trafne było hasło które Ala jakiś czas temu napisała

W TYM KRAJU TRZYMA MNIE TYLKO GRAWITACJA:diabloti::diabloti::diabloti:
( czy jakoś tak to było:p)

Pozdrowionka Agunia:loveu:

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)']Bea dziekuje...:loveu:
wiem ze szkoda pradu....
tak juz sie uspokoilam...i luzuje....kolega mnie tu rosmiesza....:diabloti:
tak mnie czasami nachodzi...bezsilnosc i glupota......

a tak mam wolne jutro, pojurze, po pojutrze i caly przyszły tydzien.......
ale jazda:loveu: :loveu: :loveu:

ciebie to dobrze
byleby było...................

mnie sie urlop skończył.........ale to nic..................ja mam TEŻ jutro wolne

[quote name='Agunia-Pańciunia)']jeszcze jedno..wiesz to boli.....jak wiesz ze placisz a taki dran jak Ty piszesz biega bez niczego swobodnie i siada za kolko......
po prostu noz sie w kieszeni otwiera....

dodam jeszcze , ze palant w sądzie na pytanie sedziny
z czego sie Pan utrzymuje, bo facet kręcił, że bezrobotny itp(jak gangster może byc robotny???)

powiedział: cyt" z drobnych datków od rodziny"

też bym chciała takie datki...jeździł 5 lat temu BMW za 90 tys zł, bo paroletnie było:angryy:

Posted

[quote name='bonita']Qurcze skąd ja to wszystko znam...:shake:

Pozdrowionka Agunia:loveu:

Aga

no tak jakos tak to bylo....z ta grawitacja i chyba nie ma w tym sciemniania:diabloti: bo co innego......:diabloti:

dokladnie szkoda pradu na debili......

[quote name='BeaC']ciebie to dobrze
byleby było...................

mnie sie urlop skończył.........ale to nic..................ja mam TEŻ jutro wolne

dodam jeszcze , ze palant w sądzie na pytanie sedziny
z czego sie Pan utrzymuje, bo facet kręcił, że bezrobotny itp(jak gangster może byc robotny???)

powiedział: cyt" z drobnych datków od rodziny"

też bym chciała takie datki...jeździł 5 lat temu BMW za 90 tys zł, bo paroletnie było:angryy:

z dadtkow od rodziny......oooooo a to on z rodziny wileoletnich magnatów w branzy samochodowej musial te datki dostawac jak domniemywam..:diabloti:

Posted

[quote name='bonita']Qurcze skąd ja to wszystko znam...:shake:

Pozdrowionka Agunia:loveu:;)tak właśnie takie hasełko to było....chyba nadal aktualne:roll:

• 2 weeks later...
Posted

Witaj, a co ciebie tu tak mało? :cool1:

Moja droga, chodze na kurs prawa jazdy i wykłady mam w Jose Marti :cool3:
Czy mozesz mi powiedzieć czemu wycięli drzewa na placyku? :angryy:

Posted

[quote name='Maga100']Witaj, a co ciebie tu tak mało? :cool1:

Moja droga, chodze na kurs prawa jazdy i wykłady mam w Jose Marti :cool3:
Czy mozesz mi powiedzieć czemu wycięli drzewa na placyku? :angryy:

Kochana moja Magdaleno,

powróciłam z urlopu..
odpowiadajac na Twoje pytanko....owszem tak ...wiem...ratusz...:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
paskunie mnie to drazni bo........
no bo nie pozwalam......:mad:

a jak idzie kursik???