Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bonita']Trzymamy Kciukasy :) :) :)

[quote name='aga1215']ja tysz:multi: :buzi:

[quote name='Alicjarydzewska'];)Aga i jak...............

[quote name='clockwork']doberek... pokomunistyczna kobito...

jestem...jestem....
i jestem PO........KOMUNII.....
i bardzo wszystkim tym co trzymali kciuki oficjanie i z ukrycia dziekuje.....:loveu: :loveu: :loveu:

Teraz poopowaiadm a foty jutro.....
w sobote.....dla pewnosci...upralam futro:loveu: zeby mnie dziecka rano nie zabrudzilo....:diabloti:
w sobote z ranca tez mielismy spowiedz, mlody sie przejał bo od rana wymioty były i jak szczypiorek na wiosne zileniutki :p i na przemian bledziudki poszedl na spowiedz.....ale potem juz było lepiej....

a w niedziele....
było bardzo uroczyscie i ładnie i milo.....:loveu:
dzieciaszki miały alby wiec efekt byl dodatkowo wyrazisty...
lawy w ktorych dizeciaszki w Kosciele siedziały...były odgrodzone białymi wstegami...wiec zadni tatusiowie, wujkowie, dziadkowie nie biegali miedzy rzedami i nie walili fleshem po oczach dzieciom...tylko akredytowany fotograf:diabloti:
po całej KOsciellnej gali był poczestunek w knajpce pani Krystyny Sienkiewiczowej( bo mamy ja rzut kamieniam od domku),a potem przenieslismy imprezke do domu i tu bylo swobodnie, milo i przyjemnie.......:loveu:
Maxio bardzo zadowolony z prezentów......:loveu: :loveu: :p
Mama z całosci......:loveu:
I mimo takiej sobie pogody wlozylam sukienke w kropki z pieknym bialym szalem....i nie moglo mi byc zimno.....i nie bylo......
buziaki.....

Posted

[quote name='dealer']umarlas czy co? cho tu i gadaj co i jak..

oj...musiałam dojsc do siebie.......:diabloti:

[quote name='AgusiaTerierka']Witamy, czekamy...

a to miło...juz jestem relacja w skrócie poszła do prasy.....
ogólnie było bardzo łądnie wszystko przygotowane i dzieciaki mimo , ze na próbach bylo dosc wesoło to na samej uroczystosci poszło wszystko ok i było bardzo uroczyscie.....
Maxio nawet podawał dary do ołtarza.....

[quote name='PIKA']Czescccc :multi:

czesc prawie sasiadeczko.....:cool1:

[quote name='Alicjarydzewska']:crazyeye:o masz kobita się zamodliła i zaklinkała nam na Ament:diabloti:

jedna mnie tu rozumie...kochana Alunia.....:p

[quote name='Maga100']no i jak? jak ? zamilkłaś, znikłaś, gdy dogo w koncu zaczęło działać :cool1:

a bo mnie to dogo wq..............wilo mocno....jak Was tu nie było tylko sobie jakies raje odkrywałyscie.....
Ty nie wiesz co tu sie działo......:diabloti: :angryy: :mad:
nawet mnie to poirytowało mocno......

Posted

nooo odnalazła się umęczona matka swego komunistycznego syna :multi: to fajnie, że było fajnie ja jednak ciągle mam nadzieję, że jak JA już będę miała swoją córkę to komunije nie będą się odbywać wcale :modla:

Posted

ufff... jesteś.....
przeczytałam relacje i mam pytanko... w zasadzie 2:

1. co to jest alba....
  2. co to jest kościól... :diabloti:
i z czego wy sie tak spowiadali grzesznicy :cool1:

Posted

[quote name='clockwork']ufff... jesteś.....
przeczytałam relacje i mam pytanko... w zasadzie 2:

1. co to jest alba....
  2. co to jest kościól... :diabloti:
3.i z czego wy sie tak spowiadali grzesznicy :cool1:

zaczne od

ad3. nie wiem z czego te dzieci miały sie tak wyspowiadac...
Max napisał sobie grzeszki na karteczce...
nie chodze w kazda niedziele na msze...:cool1:
nie slucham mamy:cool1:
etc..etc....

ad.2. a to taki duzy budynek z krzyzem na górze)))..po obrobieniu fot zaznacze specjalnie dla Ciebie...nie martw sie....zobaczysz...:diabloti:

ad.1. teoretycznie alba to raczej strój długi taki jak dziewczynkowe sukienki..tak serio to chlopcy mieli raczej stroje jak dla ministrantow..plus "sliniak" tez na fotach Tobie pokaze...ogolnie biała szata narzucona na normalne wdzianko.....:cool3:

przejełam sie???
dobrze wytłumaczyłam????
:eviltong:

Posted

[quote name='malawaszka']nooo odnalazła się umęczona matka swego komunistycznego syna :multi: to fajnie, że było fajnie ja jednak ciągle mam nadzieję, że jak JA już będę miała swoją córkę to komunije nie będą się odbywać wcale :modla:

nie liczyłabym na to droga Waszko.....nadal beda obowiazywac.....komunie, spowiedzi..mimo ze wymyslone przez ludziow...po podczas mszy jest spowiedz tzw powszechna....i juz....po co ja mam biegac do ksiedza zeby obcemu factowi na ucho cwierkac co tez ja mam na sumieniu.... o tym ma wiedziec wysoko siedzacy i wszytko iwdzacy guru...a nie gosc za kratka...

dobra...ale to moje takie zboczenie....

oj od razu umeczona.......
no troche zblazowana .....

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)']zaczne od

ad3. nie wiem z czego te dzieci miały sie tak wyspowiadac...
Max napisał sobie grzeszki na karteczce...
nie chodze w kazda niedziele na msze...:cool1:
nie slucham mamy:cool1:
etc..etc....

ad.2. a to taki duzy budynek z krzyzem na górze)))..po obrobieniu fot zaznacze specjalnie dla Ciebie...nie martw sie....zobaczysz...:diabloti:

ad.1. teoretycznie alba to raczej strój długi taki jak dziewczynkowe sukienki..tak serio to chlopcy mieli raczej stroje jak dla ministrantow..plus "sliniak" tez na fotach Tobie pokaze...ogolnie biała szata narzucona na normalne wdzianko.....:cool3:

przejełam sie???
dobrze wytłumaczyłam????
:eviltong:

tak... teoretycznie wiem o co chodzi... ale ja jednak poprosze te fotki....

bo jakos nie umie sobie wyobrazic chopca w kiecce i w dodatu ze sliniakiem :diabloti:
mój chcrześniak ma komune za 2 lata... bede walczyć jak chrzestna do ostatniej krwi.... coby mu kiecy nie kazali ubrać... toz to trauma :diabloti: :diabloti::diabloti:

czekam więc na te foty... bo moja wyobraźnia jest ograniczona
z góry dziękuje i pozdrawiam ...

Posted

zaczynamy...

prawie ubrany:loveu: .....dziadek plecy prostuje wnuczkowi....

zblazowany komunista na kanapie:diabloti:

ostatnie mamusine popraweczki...:loveu:

mamusimy strój...wersja goraca...

i wersja chlodniejsza....

jakas pokrzywiona ta mamusina mina.....:diabloti:

Posted

a teraz uwaga pani Klocuszkowa Magdunia.....

wersja od tyłu. alby...
wychodzimy po chrzestna.....

patrz na to male po lewej:loveu:

przed Kosciolem...troche marszcze dziubka bo sloneczko taj jakos przebija przez chmurki....fota z chrzestna i dziadkiem...

na tle dziadka...:loveu:

Magdaleno a sliniak to to cos na czym jest ten piekny "rysunek"- osobno nakladany i zasuwany by suwak.....

Dziadek, Maxio, Mama w okryciu wierzchnim......

a tu juz prawie ustawieni w rzadki....
Maxio na czele 6 kolumny:loveu:

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:o Matyśku.....po co im te badziewia zakładali ......to u was garnitur to zakazany owoc:diabloti:.....wcale mnie sie to nie widzi .....:shake: