Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogomaniacy, który z tych preparatów polecacie dla 9 tygodniowej labradorki?

Nie za wcześnie na te preparaty? Panicznie boję się dysplazji i chciałabym dmuchać na zimne...

Posted

no najlepiej byloby zapytac sie weta. Haga bierze arthroflex od 3 miesiaca zycia. Canivitonu nie chcialam ze wzgledu na to ze jest w proszku a moje psy jedza glownie suche jedzenie. A tak podaje strzykaweczka do pyszczkow. :)

Pozdr

Monika z Cortina i Haga

Posted

My używałyśmy i Caniviton i Artroflex i muszę powiedzieć że z tego drugiego jestem bardziej zadowolona. Jest dla mnie wygodniejszy niż tabletki i zawiera wyciąg z chrząstki rekina a Caniviton nie.

Posted

Gdzie mozna kupic Arthoflex??

Slyszlam ze po tym mozna watrobe rozwalic :o , pewnie mi ktos bzdur nagadal.

A czy mozna to stosowac razem z karma ktora juz posiada takie skladniki tak jak np royal.

Ile kosztuje Arthoflex??

Zawiera siarczan chondroityny i glukozamine?? To dwa najwazniejsze skladniki dla mojej dysplastycznej suni :( .

Pozdrawiam,

Rybka i Suzi

Posted

Ja też używam Arthroflex, od początku i tam jest odpowiednie dawkowanie. Profilaktycznie to jest chyba 2,5 mlg. Skoro polecaja to weterynarze to nie sądzę, żeby to rozwalało wątrobę.

A kupić można w lecznicy weterynaryjnej. Kosztuje ok. 85 zł i wystarcza przy profilaktyce na 3 miesiące.

Posted

Dzieki adda za info. Rozumiem, ze to jest tylko lek tylko dla zwierzat i w aptece nie da sie go kupic :( . Nio nic najwazniejsze ze mozna sosowac to razem z karma royal :D .

Musze sie wybrac do swojego weta po Arthroflex :)

Posted

Rybka przeczytałam. Ale wynika z tego, że jest jeszcze nadzieja. Czekam na wiadomości po następnym zdjęciu.

A Arthroflex na pewno nie zaszkodzi, dawaj jej.

Posted

Nie jest prawda, ze Arthroflex rozwala watrobe!!! Moj pies ma od 4 lat podawany ten lek i przy okazji ma chora watrobke - wiek niestety - zajada sie royalem i jest w dobrejkondycji! polecam wiec Arthroflexa - u weta kupilam 500 ml flaszke za 130 zlotych, starcza na jakies 3 miesiace -

2, 5ml podajecodziennie psinie) to wlasnie ten lek postawil Atosa na nogi, bo juz nie wstawal - 4 lata temu!

Wet mowil, zeby szczeniakom tez podawac, na rozwoj chrzastki stawowej. a przedawkowac go trudno, jest to odobno raczej niemozliwe - to slowa mojego weta.

• 4 weeks later...
Posted

Sabina ma - co najmniej - poczatki zwyrodnienia stawu lokciowego :(

okulala w ub. tyg i taka diagnoze postawiono na podstawie RTG. dokladniejszy RTG, w narkozie bedzie miala zrobiony dopiero przy sterylizacji... chce jej przeswietlic rowniez biodra...

a poki co ma brac wlasnie Arthroflex.

pocieszyliscie mnie bardzo, bo nie bylam pewna, czy ten preparat naprawde jest skuteczny. a w wieku Sabiny (ok. 7 lat) podobno juz sie stawow leczyc nie da, tylko wspomagac...

polecam wiec Arthroflexa - u weta kupilam 500 ml flaszke za 130 zlotych, starcza na jakies 3 miesiace -

2, 5ml podajecodziennie psinie)

sota36

ja tez sie przymierzam do pol litrowej flachy (u mnie 150 zl), dawke Sabina bedzie miala taka sama. ale z wyliczen weterynarza i moich wlasnych wynika, ze pol litra starczy na pol roku, a nie na trzy m-ce :o

Posted

Ja tam z matematyki nie jestem mocna - cos sie nie lubimy. Ale wiem jedno - ostatnio Arthroflex 500ml kupowalam 26 maja (bo sama bylam ciekawa na ile nam starczy, stad na butelce napisalam date) i do konca biezacego miesiaca jestem zabezpieczona - tak wiec 5 miesiecy. Nastepny zakup - listopad - i z tego co sie oreintowalam (zeszly tydzien bylam z psem w lecznicy) cos ponad 130 zlotych - moze to cena dla "stalych klientow", bo karme tez dostaje ciut taniej????

Posted

jesli jestes z warszawy, to skrobnij mi pliz na priv namiary na lecznice, gdzie kupujesz. moze po prostu sa tansi od moich weterynarzy? (a z matematyka tez jestem ciut na bakier, wiec wcale nie bylam taka znowu pewna tych obliczen :wink: )

Posted

Witam :)

A próbowaliście dawać psiakom HondroCAN, albo Gelacan czeskiej firmy "ORLING" ??? Jest to specyfik do intensywnej regeneracji stawów, kości, wiązadeł i ścięgien u psów. Popytajcie wetów. Cena pół kilogramowego opakowania u nas kosztuje ok.190 zł. Jak ktoś ma dojście w Czechach to takie opakowanie kosztuje ok.140 zł. Daje się psu 2g. na 10 kg.masy ciała.Czyli dla psa o masie 30 kilo dajemy 6 gramów specyfiku. Co nam wystarcza na ok.84 dni. Środek ten zawiera :

Hydrolizowaną żelatynę kolagenną (730g/1kg)

siarczan chondroityny (75g/1kg)

siarczan glukozaminy (75g/1kg)

wodorofosforan sodu

selenek sodu

chlorek wapnia

tlenek magnezu

wit.E i C

beta-karoten

Moje psiaki chętniej wcinały suchą karmę jak im sypałam HondroCAN do miski. Jeżeli jednak pies nie lubi proszku, jest też w formie biosolu, czyli płynnej. Naprawdę polecam.

Więcej o tym środku na czeskiej stronie http://www.orling.cz/a_p_psi.htm

Pozdrawiam

Marta, Sunka i Cochise

• 2 weeks later...
Posted

jak długo mozna podawać dogowi de bordeaux artroflex?. w wieku 7 miesiecy miał podawany razem z innym lekiem na stan zapalny stawów.i teraz po 2 miesiącach kuracji nie wiem czy kupic kolejna butelke. hodowcy dogów łaczmy sie!!!!

Posted

hej, witam wszystkich po mojej dluzej nieobecnosci, ale trzeba bylo pracowac w czasie wakacji :) jezeli nie robi sie tego normalnie.

ale do rzeczy

moja Sigma wypila jak sie nie myle dwie butelki artroflexu, niestety nie widzialam u niej poprawy. szukalam na forum innych specyfikow, i ogolnie w necie. i trafilam na Gelacam lecz pani dystrybutor (u niej jest o wiele taniej nawet z przesylka niz w u weta w Szczecinie), u ktorej kupuje powiedziala, ze z tymi dolegliwosciami co ma moj pies to lepiej kupic Chondrocan bo jest mocniejszy. wlasnie konczy drugie pudelko proszku pol kilogramowego. nie widzialam jej przez 5 miesiecy, uwazam, ze jest znaczaca poprawa :D mam nadzieje, ze bedzie tak dalej. czasami jak idziemy na spacerek okolo jednogodzinny to wracajac zaczyna utykac na operowana lape. ale jest w o wiele lepszej kondycji niz poprzednio, poniewaz wiosna to wogole nie moglysmy chodzic na spacerki :cry: