Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Przecież wiemy, że jest uleczalna! Ale w warunkach, jakie tam panują, bo schroniskowymi ich nie nazwę, nie da się jej wyleczyć. Zresztą powtarzam któryś raz, mam opinię kompetentnego weterynarza - wiele psów jest tam w ostatnim stadium nużycy, które da się wyleczyć tylko, jeśli trafiłyby one do bardzo troskliwych i zamożnych opiekunów, i to od razu. A nie wierzę, że to się uda. Te psy już się męczą, a niedługo będą cierpieć potwornie, jak ten bokser,którego musieliśmy uśpić.

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba jak najszybciej zorganizować kilka tymczasówek, szczególnie to maleńkie psie dziecko chodzi mi po głowie.:shake: Ogłoszę je w internecie, jeśli tylko uzyskam dodatkowe informacje.Ile może mieć? 2 m-ce?

Serce mi ściska..

I przede wszystkim należałoby się też zacząć zabierać za sterylizacje !! Suki i psy są na jednym wybiegu, te chore chucherka wciąż mnożą się, wydając na świat kolejne pokrzywdzone istoty !!

Nie można tak tego zostawić, trzeba podjąć jednoznaczne kroki !!

Posted

one są teoretycznie podjęte. Sterylizacji za darmo nikt nie zrobi, gmina do płacena się nie pali, nikogo nie stać na opłacanie sterylek dla, powiedzmy, 120 suk. Zresztą szczeniaków mają tam niewiele, o dziwo, myślę, że pan Jurek większość z nich po prostu eliminuje, nie wiem.
Zresztą tutaj SOZ wszedł do akcji, myślę, że jakoś działają, pytanie tylko, co z tego wyjdzie.
Czarny młodzieniec ma moim zdaniem ze 3 - 4 miesiące już.

Posted

Może będę w stanie załatwić jakieś nieodpłatne zabiegi.Niewiele, z 2-3..ale każda wysterylizowana sunia to dużo.. o 6 szczeniąt co pół roku mniej...

Nie zmienia to jednak faktu,że aby można to było realizować potrzebujemy DT.Może dodajcie taką adnotację w temacie.

A szczeniak to psiak, suka?

Posted

Ewape - ONek - to w powszechnym rozumieniu Owczarek Niemiecki - więc pisz po prostu samczyk ;)
A maluch faktycznie tragedia - nawet na tym jednym zdjęciu widać, jaki jest przerażony i skulony w sobie :-(

A bernardyn to samiec piszecie... Kurcze, no to nie mam pomysłu :shake: co robić...?

Posted

ewape napisał(a):
uwaga, BOKSIU wychudzony już zarezerwowany dla brata mojej pani weterynarz :)

No to suuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!
Chociaż o niego nie trzeba sie już martwić!

Posted

Monikita dodała kilka zdjęć psiaków, których wcześniej nie było, zerknijcie na 1 stronę - jest tam np moja Czika w całej okazałości.. Patrzy smutno w obiektyw.. Za to mam dobrą wiadomość - jadę po Czikę i Reksa już w sobotę, więc przynajmniej nie będą musiały dłużej przebywać w tym miejscu. Gorsza sprawa z tym, co ja właściwie mam z nimi zrobić, cholera jasna??