ewape Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Przecież wiemy, że jest uleczalna! Ale w warunkach, jakie tam panują, bo schroniskowymi ich nie nazwę, nie da się jej wyleczyć. Zresztą powtarzam któryś raz, mam opinię kompetentnego weterynarza - wiele psów jest tam w ostatnim stadium nużycy, które da się wyleczyć tylko, jeśli trafiłyby one do bardzo troskliwych i zamożnych opiekunów, i to od razu. A nie wierzę, że to się uda. Te psy już się męczą, a niedługo będą cierpieć potwornie, jak ten bokser,którego musieliśmy uśpić. Quote
Luna007 Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 a macie może jakies jeszcze zdjęcie tego szczeniorka?? Quote
ewape Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 z pytaniami o zdjęcia do monikity, ona je robiła. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Trzeba jak najszybciej zorganizować kilka tymczasówek, szczególnie to maleńkie psie dziecko chodzi mi po głowie.:shake: Ogłoszę je w internecie, jeśli tylko uzyskam dodatkowe informacje.Ile może mieć? 2 m-ce? Serce mi ściska.. I przede wszystkim należałoby się też zacząć zabierać za sterylizacje !! Suki i psy są na jednym wybiegu, te chore chucherka wciąż mnożą się, wydając na świat kolejne pokrzywdzone istoty !! Nie można tak tego zostawić, trzeba podjąć jednoznaczne kroki !! Quote
ewape Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 one są teoretycznie podjęte. Sterylizacji za darmo nikt nie zrobi, gmina do płacena się nie pali, nikogo nie stać na opłacanie sterylek dla, powiedzmy, 120 suk. Zresztą szczeniaków mają tam niewiele, o dziwo, myślę, że pan Jurek większość z nich po prostu eliminuje, nie wiem. Zresztą tutaj SOZ wszedł do akcji, myślę, że jakoś działają, pytanie tylko, co z tego wyjdzie. Czarny młodzieniec ma moim zdaniem ze 3 - 4 miesiące już. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Może będę w stanie załatwić jakieś nieodpłatne zabiegi.Niewiele, z 2-3..ale każda wysterylizowana sunia to dużo.. o 6 szczeniąt co pół roku mniej... Nie zmienia to jednak faktu,że aby można to było realizować potrzebujemy DT.Może dodajcie taką adnotację w temacie. A szczeniak to psiak, suka? Quote
Marka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Ewape - ONek - to w powszechnym rozumieniu Owczarek Niemiecki - więc pisz po prostu samczyk ;) A maluch faktycznie tragedia - nawet na tym jednym zdjęciu widać, jaki jest przerażony i skulony w sobie :-( A bernardyn to samiec piszecie... Kurcze, no to nie mam pomysłu :shake: co robić...? Quote
Marka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 MAM PYTANIE: Jaki kontakt telefoniczny i mailowy podawać zainteresowanym adopcją psów stamtąd? Quote
Luna007 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 mam tymczas dla szczeniorka tylko w Wawce!!! Quote
Luna007 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 cholera tylko transport...............................a kiedy moglybyscie go zabrać z tego miejsca?? Quote
monikita Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 podnosze, domek w warszawie super, tylko problem z transportem:placz: Quote
Luna007 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 może załozyć nowy wątek, że transport potrzebny??? PILNE - on musi być zabrany jak najszybciej - bo ryzyko zarażenia!!!!!!!!!!!! Quote
ewape Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 uwaga, BOKSIU wychudzony już zarezerwowany dla brata mojej pani weterynarz :) Quote
la_pegaza Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 ewape napisał(a):uwaga, BOKSIU wychudzony już zarezerwowany dla brata mojej pani weterynarz :) super :multi: oby innym psiakom również się poszczęsciło! Quote
agnieszka30 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 o jacież pierniczę!!! Pracuję nad tymczasem, jak już będzie działało dam wam znac, Quote
larysa Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Ja też pracuję nad tymczasem. W okolicach Warszawy. Trzeba pozbierać psy do Wa-wy i okolic. Oczywiście finansowo dołącze się. Quote
joaaa Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 ewape napisał(a):uwaga, BOKSIU wychudzony już zarezerwowany dla brata mojej pani weterynarz :) No to suuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!! Chociaż o niego nie trzeba sie już martwić! Quote
monikita Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 jesteście kochane, nad transportem bedziemy myśleć Quote
monikita Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 robi sie gorąco, potrzebujemy duzo domków:placz: , na pierwsza strone hop Quote
ewape Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Monikita dodała kilka zdjęć psiaków, których wcześniej nie było, zerknijcie na 1 stronę - jest tam np moja Czika w całej okazałości.. Patrzy smutno w obiektyw.. Za to mam dobrą wiadomość - jadę po Czikę i Reksa już w sobotę, więc przynajmniej nie będą musiały dłużej przebywać w tym miejscu. Gorsza sprawa z tym, co ja właściwie mam z nimi zrobić, cholera jasna?? Quote
mar.gajko Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 A to skąd macie????? Ile ma, mniej więcej?? Jakiej płci???? Quote
mar.gajko Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 mar.gajko napisał(a):A to skąd macie????? Ile ma, mniej więcej?? Jakiej płci???? Dziewczęta, powie mi coś, ktoś. Quote
Recommended Posts