Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak przeczytałam mężowi, że buty, to powiedział 'Nie, no pewnie' :P Więc chyba kupimy cieplejsze ubranko, a z butami wstrzymamy się do ostateczności :)
Co do przykrości na spacerach.. To ona się boi na chwilę obecną wszystkiego - mocniej choinki zawieją, już uszy kładzie, a dziś owczarek szczekał w lesie (spory kawałek od niej) to już się bała. Także mamy mądrego, ale strachliwego psiaka :)

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jean napisał(a):

Co do przykrości na spacerach.. To ona się boi na chwilę obecną wszystkiego - mocniej choinki zawieją, już uszy kładzie, a dziś owczarek szczekał w lesie (spory kawałek od niej) to już się bała. Także mamy mądrego, ale strachliwego psiaka :)

Więc zanim zainwestujesz w kolejne, droższe ubranie, spróbuj pod to, które już macie, założyć jej jakiś rękaw ze starego swetra albo bluzy - okutaj ją czymś ciepłym. Bo może to wcale nie z zimna? Zazwyczaj pies jednak chce się trochę pobawić, polatać za piłką i stopniowo zaczyna mu być zimno, a jak ona tylko wychodzi na taką sikpauzę i już jest roztrzęsiona, to może chodzi o stres.

Posted

Zamówiliśmy wczoraj ciepły kombinezon dla Lunki. Czy to stres czy zimno, ważne że będzie jej ciepło, i nie będzie miała zapalenia pęcherza, bo już wczoraj to podejrzewałam.
A z tym stresem to muszę poczytać jak go wyeliminować.

Posted

Obserwuję swojego Rino i wnioski mam takie: jak wychodzi do lasu jest tak zajęty wąchaniem, tropieniem, że nie zauważa zimna. Poza tym biega, skacze i bawi się z innymi psami. Dopóki temperatury są raczej jesienne nie potrzebujemy ubranka, ale jak zrobi się Arktyka to będzie trzeba czymś ten goły brzuszek przykryć.

Posted

Eh, ale się zdenerwowałam..
Zamówiliśmy śliczny, cieplusi kombinezon. Czekaliśmy niecierpliwie i się doczekaliśmy.. Przylazł nie ten rozmiar :((
A tak się cieszyłam, że będzie na święta jej cieplutko ;(
Założyłam jej to chodziła jak robot, na sztywnych łapkach, więc na bank za mały :( Ech, jak nie urok.. to ...

Posted

Witam, mam 2 pinczerki i zawsze wychodziłam z założenia, że psie futerko jest najlepszą ochroną. W tym roku jednak zainwestowałam w zimowe wdzianka dla moich psiaków. Mały prezent gwiazdkowy :) za dwie kurteczki z dostawą zapłaciłam 60 zł, więc stosunkowo nie dużo. Jak widzę radość na psich mordkach to wiem, że się opłacało. Zachęcam do ubierania Naszych małych pupili na zimowe spacery.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Dla mnie to jest przesada....no chyba, że na przykład chodzi o ochronę przed mrozem itp...dwa lata temu, jak były te mrozy do minus dzwadzieścia w ciagu dnia, to sam zakładałem swojemu psu stary sweter, kiedy wyprowadzałem go na dwór.