Justyna . Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Ja ostatnio w okolicy stokrotki widziałam sunię kremową , niewielką dość widać , że miała już szczenięta . Była bardzo ufna i cudna . Każdy ją omijał a ona chciała znaleźć swego człowieka . Jak do mnie podeszła to pogłaskałam ją , przez ten czas leżała na chodniku aż wyciągnęłam kanapkę i bez narzucania się , z taką lekką skromnością ją wzięła . Ale mi jej szkoda było .. Quote
zachary Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Paulinko, podziwiam Cię dziewczyno! Jesteś wspaniałą, wrażliwą osobą!!! Szkoda,że nie możesz skończyć szkoły w Łomży..... Quote
PaulinKa030894 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Dziękuję bardzo .. Narazie to czy ją ukończę jest wielkim znakiem zapytania. Ale myślę że jeśli człowiek naprawdę czegoś chce może ukończyć szkołę nie wplątując w to rzeczy z nią nie związanych A teraz pytanko :D ktoś wybiera się do schroniska w najbliższym czasie ? ;) chętnie się wybiorę by sfotografować małą jak i sznaucerkowatego ;] Quote
elinaa Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 PaulinKa ja będziesz mogła tam jechać to proszę o sygnał. Chyba po świętach będę miała odrobinę czasu.I sama jestem ciekawa choćby Miska i czy nie trafił tam młody onkowaty pies. Quote
PaulinKa030894 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Dobrze :) A teraz życzę wszystkim Wesołych i Spokojnych świąt Dobrze że jeszcze nie ma takich przymrozków ani śniegu to przynajmniej czworonogi które się błąkają samotnie w święta nie zamarzną :( Quote
zachary Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Zawsze o tych błąkających się, głodnych okrutnie biedakach myślę w ten świąteczny czas.... Quote
PaulinKa030894 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Wczoraj dostalam smsa z zapytaniem o pieska Quote
elinaa Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Skopiowane z 4lomza , napisała to wolontariuszka ze schroniska : u Perełki podejrzewamy poważną chorobę - Zespól Cushinga (na podstawie objawów). Aby to potwierdzić trzeba przeprowadzić szereg badań. Niestety nie mamy takich możliwości. Nawet jak badania to potwierdzą to leczenie jest bardzo drogie, leki sprowadzane są z Anglii (nie na kieszeń schroniska). Skontaktuj się z tą fundacją może oni podejmą się przeprowadzenia badań i ewentualnego leczenia. Fundacja miała się do schroniska odezwać na początku stycznia, ale czy się odezwie? Nie ma co liczyć na nowy dom dla chorej suni :( Mieliśmy nadzieję, że my szybko znajdziemy jej nowy dom. Quote
Donvitow Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 To bardzo sporadycznie występujący zespół. W głowie mi się nie mieści by wet schroniskowy " na oko" coś takiego rozpoznał. Stow beagle.pl ma teraz sądne dni- beagle z pseudo i świąteczno-sylwestrowe beaglowe ucieczki. Ale Tomo będzie się kontaktował bezpośrednio ze schronem. Problem jest taki że pies w schronie często wypada spod kontroli. Już sam fakt stosowania kwarantanny 14 dniowej świadczy że z zasadami i przepisami są " na bakier". A fundacji często schrony nie traktują poważnie i o przekazywaniu im psa nie chcą słyszeć. Szkoda że psiak w schronie. Musicie się troszkę " oblatać" na Dogo i zorientować gdzie dzwonić w razie godz W. Quote
zachary Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Hmmm, zobaczymy jaki będzie los beagla, gdy się okaże,że naprawdę ma zespół Cushinga....Oby nie!!! Śledziłam na innych wątkach, między innymi schron w Elblągu miał psiaka Pachydera chorego na Cushinga, los takich psów...Uuuuu, koszty leczenia ogromne i nikt się nie znalazł nawet na ostatnie dni psiaka, aby umierał w domowych warunkach......Byłby ogromny sukces, gdyby się znalazł ds choremu na Cushinga psiakowi...... Quote
Tomo 2 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Witajcie. Szkoda że nikt nie zrobił zdjęć. Choroba jeszcze nie jest zdiagnozowana to tylko podejrzenia. Sunia w ciągu tygodnia trafi do DT gdzie dokładnie ją przebadamy. Uzgodniono to z kierownictwem schroniska. Dziękujemy za wiadomość o suni. Quote
Vicky62 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Trzymam kciuki za sunię, oby nie był to zespół Cushinga. No i bardzo cieszę się,że opuści schronisko i trafi do DT. Czekam też na kolejne wieści juz w DT. Quote
Tomo 2 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Sunia dziś zabrana . Teraz noc w Dt z innym beagle a jutro na docelowy dom DT . Zapraszam na forum są tam dzisiejsze fotki + opisy . Sunia bardzo miła,doskonale się dogaduje. Grzeczna w drodze i w domu Quote
Vicky62 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Nikt tu juz nie zagląda?... Tomo2 wspaniałe wieści o suni, a możesz podać link do forum gdzie przebywa beagelka...:lol: Quote
lilk_a Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Vicky62']Nikt tu juz nie zagląda?... Tomo2 wspaniałe wieści o suni, a możesz podać link do forum gdzie przebywa beagelka...:lol: http://e-beagle. pl/forum/viewtopic.php?t=11685&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=ba7a78b794c5892eedbf175b9f8aab27 trzeba przekopiować adres i usunąć spację miedzy kropką a pl , inaczej same*************;) Quote
Vicky62 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='lilk_a']http://e-beagle. pl/forum/viewtopic.php?t=11685&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=ba7a78b794c5892eedbf175b9f8aab27 trzeba przekopiować adres i usunąć spację miedzy kropką a pl , inaczej same*************;) Ok, byłam, poczytałam i bardzo ucieszyłam sie,ze szczęście uśmiechnęło sie do Astry...bo teraz tak sie nazywa;) Quote
yunona Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Cieszę się, że mała w DT :), niestety finansowo jestem zaangażowana w 5 piesków i nie będę mogła wesprzeć Astry, ale będę zaglądać. :) Quote
Recommended Posts