Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja ostatnio w okolicy stokrotki widziałam sunię kremową , niewielką dość widać , że miała już szczenięta . Była bardzo ufna i cudna . Każdy ją omijał a ona chciała znaleźć swego człowieka . Jak do mnie podeszła to pogłaskałam ją , przez ten czas leżała na chodniku aż wyciągnęłam kanapkę i bez narzucania się , z taką lekką skromnością ją wzięła . Ale mi jej szkoda było ..

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję bardzo ..

Narazie to czy ją ukończę jest wielkim znakiem zapytania.
Ale myślę że jeśli człowiek naprawdę czegoś chce może ukończyć szkołę nie wplątując w to rzeczy z nią nie związanych

A teraz pytanko :D ktoś wybiera się do schroniska w najbliższym czasie ? ;) chętnie się wybiorę by sfotografować małą jak i sznaucerkowatego ;]

Posted

PaulinKa ja będziesz mogła tam jechać to proszę o sygnał. Chyba po świętach będę miała odrobinę czasu.I sama jestem ciekawa choćby Miska i czy nie trafił tam młody onkowaty pies.

Posted

Skopiowane z 4lomza , napisała to wolontariuszka ze schroniska :

u Perełki podejrzewamy poważną chorobę - Zespól Cushinga (na podstawie objawów). Aby to potwierdzić trzeba przeprowadzić szereg badań. Niestety nie mamy takich możliwości. Nawet jak badania to potwierdzą to leczenie jest bardzo drogie, leki sprowadzane są z Anglii (nie na kieszeń schroniska). Skontaktuj się z tą fundacją może oni podejmą się przeprowadzenia badań i ewentualnego leczenia. Fundacja miała się do schroniska odezwać na początku stycznia, ale czy się odezwie? Nie ma co liczyć na nowy dom dla chorej suni :( Mieliśmy nadzieję, że my szybko znajdziemy jej nowy dom.

Posted

To bardzo sporadycznie występujący zespół. W głowie mi się nie mieści by wet schroniskowy " na oko" coś takiego rozpoznał.
Stow beagle.pl ma teraz sądne dni- beagle z pseudo i świąteczno-sylwestrowe beaglowe ucieczki. Ale Tomo będzie się kontaktował bezpośrednio ze schronem.

Problem jest taki że pies w schronie często wypada spod kontroli. Już sam fakt stosowania kwarantanny 14 dniowej świadczy że z zasadami i przepisami są " na bakier". A fundacji często schrony nie traktują poważnie i o przekazywaniu im psa nie chcą słyszeć.
Szkoda że psiak w schronie.
Musicie się troszkę " oblatać" na Dogo i zorientować gdzie dzwonić w razie godz W.

Posted

Hmmm, zobaczymy jaki będzie los beagla, gdy się okaże,że naprawdę ma zespół Cushinga....Oby nie!!! Śledziłam na innych wątkach, między innymi schron w Elblągu miał psiaka Pachydera chorego na Cushinga, los takich psów...Uuuuu, koszty leczenia ogromne i nikt się nie znalazł nawet na ostatnie dni psiaka, aby umierał w domowych warunkach......Byłby ogromny sukces, gdyby się znalazł ds choremu na Cushinga psiakowi......

Posted

Witajcie.
Szkoda że nikt nie zrobił zdjęć.
Choroba jeszcze nie jest zdiagnozowana to tylko podejrzenia.
Sunia w ciągu tygodnia trafi do DT gdzie dokładnie ją przebadamy.
Uzgodniono to z kierownictwem schroniska.
Dziękujemy za wiadomość o suni.

Posted

Sunia dziś zabrana .
Teraz noc w Dt z innym beagle a jutro na docelowy dom DT .
Zapraszam na forum są tam dzisiejsze fotki + opisy .
Sunia bardzo miła,doskonale się dogaduje.
Grzeczna w drodze i w domu

• 1 month later...