jaanna019 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Z tego co wyczytałam na forum łomżyńskim wynika, że sprawdzanie chipa było przez macanie. Dziewczyy czy sprawdzałyście chipa czytnikiem u weterynarza? Bo macanie to nie jest metoda. Cyt.Przybłąkał się dziś do mnie taki piesek, schował się w zabudowaniach. Nie ma obroży, chipa też nie wymacałam. Piesek nie wygląda na zaniedbanego, nie jest wychudzony, więc myślę, że nie błąka się zbyt długo. Piesek ma coś z łapami, niestety jest tak zestresowany, że nie pozwolił się podnieść i zabrać do domu, ani do weta. Ma również przerzedzoną sierść na zadzie. Nie chciał jeść, ciepła woda została mu podana prawie siłą. Jest spokojny i przyjazny, jednak strasznie się boi. Czy komuś taki nie uciekł? Quote
MiYu Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Wetka sprawdzała czytnikiem, chipa nie ma :( Pytałam znajomych, czy ktokolwiek nie mógłby sunię wziąć chociaż na Dt, nie ma takiej możliwości :( Jeśli się nie znajdzie jutro, będę zmuszona dzwonić do Urzędu Miasta, żeby przysłali schronisko :( Quote
Matagi Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 W Łomży od wielu lat siedzibe ma hodowla min.beagli,właścicielem hodowli jest lekarz weterynarii p.Marian Malinowski.To miły,starszy pan,mysle ,że mógłby pomóc.Nie wiadomo też,czy nie wie nic o losie tej suczki.Dlaczego nie szukałyście wśród miejscowych hodowców?A co do tatuażu,to niekoniecznie musi byc w uchu:p Skontaktujcie sie z hodowla Magna.Moge zadzwonic tam i poprosic w Waszym imieniu,czekam na odzew.... Quote
PaulinKa030894 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 W takim razie zadzwoń. Dziewczyny co robimy z sunią ? :( Jeśli ta pani zrezygnowala widac ze nie byla zbyt odpowiedzialna na to aby miec kolejnego psa Kurde ja dopiero moge porobic jej ogloszenia w weekend bo w tygodniu bardzo ciezko dorwac komputer a w weekend jest troche czasu wolnego na to ;/ ehh jak mi jej szkoda.. A TY Aniu trzymaj sie jutro do Ciebie zadzwonie :) Quote
Matagi Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Dobrze,jutro zadzwonię,zobaczymy w czym może pomóc. Sprawdźcie dokładnie czy ona nie ma tatoo,może sie przydac lupa. Quote
feluska997 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Dziewczyny czy jeśli wykupię pakiet na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/219172-Og%C5%82oszenia-5-10z%C5%82-na-Rokiego-do-18.12.-ZAPRASZAM!! to będziecie w stanie w dość krótkim czasie napisać odpowiedni tekst? Jeśli Paulina zgodzi się jeszcze dorobić to wzięłabym 50szt, bo wygląda na to, że wstępny limit się wyczerpał. Quote
lilk_a Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 doris66 napisał(a):Co z Perłą ? Gdzie jest teraz ? no włąśnie ? co dalej z Perłą ? Quote
MiYu Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Perełka pojechała dziś do schroniska, jej sprawą będzie się teraz zajmować Paulina. Chcę w tym momencie wspomnieć o zachowaniu pana z UM, który przyjmował zgłoszenie - doradzał mi, że lepiej psa wypuścić, żeby sobie poszedł dalej, musiałam go namówić, żeby przysłał kogoś ze schroniska! Sunia ma się bardzo dobrze, jadła takie ilości pokarmu, co mój śp. owczarek. Zrobiła sie wesoła i zaczęła też pokazywać charakterek. Wczoraj została wykąpana, a ja latałam za nią po domu jak szalona sprzątając siuśki, kupkę i pilnując jej, bo to pies "nadrzewny" lubiący wchodzić na parapety, biurka i stoły. Chyba nigdy w życiu nie przebywała w domu :( Wiem, że szybko trafi do kochającego i ciepłego domu. Będzie mi brakować tych jej smutnych oczek, ale moja mama kategorycznie odmówiła, żeby Perła została chociaż kilka dni dłużej. Ja nie mam zbytnio czasu wchodzić na internet, od wczoraj pakuje moje rzeczy i nie widzę końca. Quote
lilk_a Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 to fakt , też zauważyłam że dla beagli nie ma przeszkód , parapet to doskonałe miejsce do szczekania , szafka przy oknie również , , po taborecie łatwo można się dostać na stół w kuchni , a krzesło to to super stopieńdo kradzieży z talerza :):) pisałyście że schronisko w Łomży jest ok , jak nie ma innego wyjścia .... a może forum beagli się zainteresuje małą ? Quote
Moli@ Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 O boże bigiel zamknięty, przecież jak ten pies posiedzi zamknięty w klatce to, zmiany w psychice mogą wystąpić. Quote
lilk_a Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Fundacja Medor napisał(a):forum juz wie ja wiem że wie , ale czy się nią teraz zajmie , jak już MiYu nie może Quote
PaulinKa030894 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 W środę małą zabieram do siebie jeśli skołuję pieniążki na kaskę aby dać na paliwo dla kolegi wtedy przyjedzie tutaj po mnie i wyciągniemy małą ze schronu bo ja jestem niepełnoletnia to małej nie mogę wziąść na siebie. Tam wtedy się nią odpowiednio sama zaopiekuję :) musi być dobrze. Dziewczyny dzwoniłam do Tomka , nie wiem czy coś z tego będzie powiedział że w każdej chwili hotelik w Poznaniu moze sie zwolnic i jesli tak bedzie zaoferowalam sie do zawiezienia tam malej Wzielam wszystko na siebie mam nadzieje ze sie uda :D Quote
feluska997 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Yyy, kolega weźmie ją na siebie, w sensie adopcji? Jeśli tak, to oddając ją do kolejnego domu złamie przepisy. Z tego co wiem nasze schronisko nie ma swoich dt, a tym samym nie podpisuje papierów innych jak umowa adopcyjna. Chyba, że jakoś indywidualnie się dogadacie. Quote
PaulinKa030894 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 To jest Mój chłopak :oops: Ale czy ją zaadoptuje ma to uzgodnić z rodzicami chyba to logiczne. Póki co szukamy DT lepiej mieć już miejsce jakieś na oku niż potem szukać na desperata Dobranoc Perełko Kochana mam nadzieję że wytrzymasz te kilka dni :-( EDIT : Dzwoniłam do DT w Białymstoku mają wolne miejsce przedwczoraj oddali psiaka do adopcji więc sie zwolnilo Mila Pani ma pogadac z mezem i reszta rodziny :) Kolejne : Hotelik pod Lodzią slyszal ktos o tym ? http://www.ranczonadmoszczenica.com.pl/ tutaj ich stronka i sama nie wiem co mam myslec 15 zl za dobe = 450 zl miesiecznie + resocjalizacja . Mam jeszcze duzo numerow ale moze tomo coś poradzi .. bo już nie mam kompletnie pomyslu .. jutro Ania wyjezdza zostane z tym sama :( Quote
What May NN Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 biedna mała :-( a pomyśłałyście o kwarantannie w schronie? czy u Was nie ma ? Quote
feluska997 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 No właśnie jest dwutygodniowa, teoretycznie w tym okresie pies jest nie do ruszenia. A poza tym umowa adopcyjna (z tego co wiem schron nie podpisuje innych papierów) zawiera punkt zabraniający oddawania psa osobom trzecim. Jeśli chłopak weźmie ją ze schronu to nie ważne jak chce się nazwać (tdt, dt, ds, przechowalnia etc.) ani w jakim celu ją zabiera - umowę ma na siebie i oddając psa łamie ww. punkt. Dlatego właśnie pytam jak załatwiacie sprawę z papierami, żeby potem nie było wtopy. Quote
sundari Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):Mam jeszcze duzo numerow ale moze tomo coś poradzi .. bo już nie mam kompletnie pomyslu .. jutro Ania wyjezdza zostane z tym sama :-( To chcesz pomocy fundacji i forum beagli? Bo nie do końca rozumiem.. powiedziałaś Tomkowi, że weźmiesz psa na DT. Teraz sunia wylądowała w schronisku. Mieliśmy ewentualny przejazd i hotelik dla niej - czytałaś o tym na forum e-beagle. Chcesz, by pies trafił pod opiekę fundacji, która zajęłaby się transportem, leczeniam, hotelikiem/DT itp, czy chcesz ''sama z tym zostać''? Quote
PaulinKa030894 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 A co w tym jest nie do zrozumienia!! Tak powiedzialam dla niego ze moge wziasc psa na kilka dni do siebie ale nie na dluzej bo mam dwa psy przy jednopokojowym mieszkaniu z rodzicami. A Moj chlopak jest psiakiem zainteresowany tylko musi pogadac z rodzicami zeby potem dla nich nie bylo zaskoczenia chyba to powinno byc jasne. A to ze chce pomocy od fundacji takze gdyz sama sobie z tym wszystkim nie poradze wiec prosze nie probujcie mi nic przebijac ze tu pisze cos nie jasno bo rownie dobrze moglabym to zostawic w spokoju ale nie chce probuje i walcze o ta mala ale ktos ma zawsze jakies ale Quote
jaanna019 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Nic z tego nie rozumiem. To po co ona szła do schronu? Nie mogła iść do ciebie na klika dni a potem pod opikę fundacji jak już się zwolni miejsce w hoteliku? To twój chłopak chce ją dla siebie zatrzymać czy nie? Quote
sundari Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 PaulinKa030894 napisał(a):A co w tym jest nie do zrozumienia!! Tak powiedzialam dla niego ze moge wziasc psa na kilka dni do siebie ale nie na dluzej bo mam dwa psy przy jednopokojowym mieszkaniu z rodzicami. A Moj chlopak jest psiakiem zainteresowany tylko musi pogadac z rodzicami zeby potem dla nich nie bylo zaskoczenia chyba to powinno byc jasne. A to ze chce pomocy od fundacji takze gdyz sama sobie z tym wszystkim nie poradze wiec prosze nie probujcie mi nic przebijac ze tu pisze cos nie jasno bo rownie dobrze moglabym to zostawic w spokoju ale nie chce probuje i walcze o ta mala ale ktos ma zawsze jakies aleInformacje jakie otrzymaliśmy były takie, że pies ma trafić na DT do Ciebie na kilka dni, a nie do schroniska. Gdyby było od razu wiadomo, że nie możesz mieć u siebie teraz suni zabralibyśmy ją na inne DT. Żeby fundacja mogła pomóc musi mieć jasne informacje. Nie ma co się bulwersować i złościć. Zaszło nieporozumienie, trudno. Jutro Tomek porozmawia ze schroniskiem. Problem polega na tym, że chcemy pomóc, ale musimy wiedzieć jak się sprawy naprawdę mają. Quote
Vicky62 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Przyznam,że i ja nie bardzo rozumiem :shake: dlaczego Perełka znalazła sie w schronie... Quote
PaulinKa030894 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Mowilam dla Tomka ze moge malą wziąść w srode bo wtedy mam transport a jak jesli komus nie jest to wiadome mieszkam w bursie w ktorej nie mozna miec zwierzakow !! wiec dlakeo ta biedna psina siedzi w schronisku a teraz zrobcie ze mnie najgorsza jak na dogomaniakow przystalo za to ze tam sie znalazla! Quote
Recommended Posts