Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Secia mnie tu zwerbowała, choć miałam już się nie angażować w nowe wątki....
Mogę dać od siebie 20zł stałej deklaracji.
Z tego co wiem to ogłoszenia w Dzienniku Zachodnim mają dużą skuteczność. Tamb wysyła ogłoszenia do tej gazety. Może ją poprosić.
W weekend słuchałam wywiadu z wolontariuszkami w TokFM i mówiły, że praktycznie 50% psów ogłaszanych w Gazecie Wyborczej znajduje dom. Może tam go umieścić.
Jest jeszcze "metro", ale ja zrobiłam tam ogłoszenie Kostusiowi z mojego podpisu i nikt nie zadzwonił. :(

Posted

Winter pięknie dziękuję, że się zjawiłaś :-)
1. Gdzie znajdę Tamb? Może ktoś to szybciej zrobi za mnie bo u mnie już noc i idę spać. Mogę się zjawić na wątku dopiero za 24H bo jutro pracuję.
2. Czy znasz jakieś domki z wolnymi miejscami dla Balusia?

Posted

Secia napisał(a):
Winter pięknie dziękuję, że się zjawiłaś :-)
1. Gdzie znajdę Tamb? Może ktoś to szybciej zrobi za mnie bo u mnie już noc i idę spać. Mogę się zjawić na wątku dopiero za 24H bo jutro pracuję.
2. Czy znasz jakieś domki z wolnymi miejscami dla Balusia?

Zaproszę Tamb na wątek i poproszę o ogłoszenia.
A czy pytaliście teraz u Ginn? U niej byłby w domu.
Jest jeszcze Ulka12 w Żarkach, ale mam chyba zły numer telefonu i nie mogę się dodzwonić.

Posted

Jest jeszcze domowy tymczas płatny w Opolu u Karmelci.
Są różne opinie dlatego ktoś musiałby podjechać tam sprawdzić warunki.
Żeby nie było niedopowiedzeń.

Posted

cholerka mało czasu, nie wiem czy zdążymy. Nie mogłam wejść na Dogo przez 48 godzin. ERROR 404
Niestety na tym etapie niewiele mogę pomóć. Zbyt duża różnica czasu 10 godzin oraz odległóść robią swoje.

Posted

BasiaD napisał(a):
Balu na pierwszą!! Ty nie możesz pojechać do Mysłowic...Po domek wskakuj..Pomoc potrzebna na cito!!

Jest szansa, by miał dt ale od PIĄTKU. Na razie za wcześnie na szczegóły, cierpliwości.

Posted

[quote name='Lobaria']Jest szansa, by miał dt ale od PIĄTKU. Na razie za wcześnie na szczegóły, cierpliwości.

Hej, mogę dać tymczas od piątku 17.03, jeśli nie będzie innej opcji (moją propozycję proszę traktować jako awaryjną).
Bede potrzebowac kase, bo cienko przędę - na szelki i smycz ok 60zł, odpchlanie 20zł, szczepienia 20-30, odrobaczenie z 10zł no i kastracje min. 100zł, karme mam (ale od razu poinformuje, bo moze bedziecie mieć zastrzezenia - jestem weganką i karmię moje zwierzęta głownie karmami wege (AmiDog, AmiCat, Benevo, Yarrah), do tego dorzucam od czasu do czasu nabiał i podroby, nie uznaję karm korporacyjnych). Myslę, ze nawet jeśli ktoś nie uznaje takiego sposobu karmienia, to na DT przez krótki czas krzywda mu się na pewno nie stanie. Moje zwierzaki są zdrowe. Jeśli Was to nie zraża to od piątku mogę go brać jeśli znajdziecie transport i ktoś go do piątku przetrzyma.
Ostatnio miałam na DT sunię z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/222216-SUNIECZKA-JEDYNECZKA-szuka-DT-DS!!!!!!!!!! (Trójeczkę, tę podpalaną - pojechała do znalezionego przeze mnie DS tydzień temu).
Gdyby dało się go na tymczasowym tymczasie (tym do piątku) przynajmniej odpchlić, a najlepiej tez odrobaczyć byłoby super, bo bym go tu od ręki ciachnęła - mam zaprzyjaźnioną, świetną wetkę, która trakatuje bezdomniaki ulgowo. Trochę się boję brać psa powiem szczerze, bo moja Nuka, choć już 3 lata po sterylce, bardzo podoba się "panom" :(

Tel do mnie: 506 035 650, nie zawsze jestem online.

Posted

Maada propozycja jest super!
Obecnie staramy się powstrzymać jutrzejszy wywóz.
Nie odpisywałam tutaj,bo po prostu nie wiem jeszcze co i jak.Czy uda się wywóz wstrzymać i zabrać Balu.
Będę wiedziała więcej jutro ok.10 rano.Jeżeli uda się wywóz wstrzymać to szukamy na cito transportu do Maady-rozumiem Kraków tak?
I wsparcia finansowego,bazarki cokolwiek.