wapiszon Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Dziękuję za pomoc w szukaniu osoby na wizytę PA. Już znalazł się chętny Wujek :) Quote
Kłapoucha Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 melduje,że wczoraj odebrałam od martik suplementy dla Daszi- Arthrovet HA, dziekuje! :) a tu macie zdjęcie Daszy w tym co umie robić najlepiej,żebraniu... ;) Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Śliczna, tylko jakaś taka smutna. Albo udaje, że smutna żeby wyżebrać żarełko. :cool3: Quote
Kłapoucha Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 raczej to drugie :D ona jak się spojrzy to może konkurować z Kotem ze "Shreka' na spojrzenia ;) Quote
Asia & Ginger Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Dziewczyny bydgoskie pilnie poszukujemy osóbki do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Bydgoszczy dla 3-miesięcznego szczeniaka spanielka. Ludzie mieszkają w dzielnicy Fordon, ul. Bołucia. Potrzebna doświadczona i "ostra" wizytatorka. Możecie kogoś polecić? Zwrócimy koszty dojazdu jakby trzeba było. Sprawa dość pilna. Quote
martik b Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Uff nareszcie zrobiłam bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221781-Co%C5%9B-dla-zwierzak%C3%B3w-cienie-ksi%C4%85%C5%BCki-bi%C5%BCu-%C5%82adowarka-na-leczenie-2-ps%C3%B3w!-Do-31.01-g.20.?p=18479237#post18479237 Quote
martik b Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Dziewczyny bydgoskie pilnie poszukujemy osóbki do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Bydgoszczy dla 3-miesięcznego szczeniaka spanielka. Ludzie mieszkają w dzielnicy Fordon, ul. Bołucia. Potrzebna doświadczona i "ostra" wizytatorka. Możecie kogoś polecić? Zwrócimy koszty dojazdu jakby trzeba było. Sprawa dość pilna. Ja ją mogę przeprowadzić, robiłam wiele wizyt p/a i potrafię być ostra ;) Tylko, że dopiero w weekend lub na początku przyszłego tygodnia, nie wyrobie się szybciej ;/ Może ktoś by mógł szybciej? Quote
Asia & Ginger Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) martik b napisał(a):Ja ją mogę przeprowadzić, robiłam wiele wizyt p/a i potrafię być ostra ;) Tylko, że dopiero w weekend lub na początku przyszłego tygodnia, nie wyrobie się szybciej ;/ Może ktoś by mógł szybciej? Dzięki Martik. :Rose: Już piszę do dziewczyn, które są bezpośrednio odpowiedzialne za adopcję tego spanielka. Edited January 25, 2012 by Asia & Ginger Quote
martik b Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 jakby co podaję nr 502098388 bo nie zawsze jestem dostępna na dogo ;) Quote
Kłapoucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 aaa,na dniach mamy wizyte kontrolną uszu ,a na koncie pieniążki przeznaczone na kuracje Carthrophenem Vet. nie wiem,nie znam się na klinice Centrum,ale myslicie,ze mozna wziac wizyte z opcja do pozniejszej splaty? czy mam wydac te pieniadze,ktore chcialam przeznaczyc na kuracje? jak myslicie? bo nie wiem,co robic... Marta,dzieki za bazarek! :) Quote
elinka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
Magdalena Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Kłapoucha napisał(a):aaa,na dniach mamy wizyte kontrolną uszu ,a na koncie pieniążki przeznaczone na kuracje Carthrophenem Vet. nie wiem,nie znam się na klinice Centrum,ale myslicie,ze mozna wziac wizyte z opcja do pozniejszej splaty? czy mam wydac te pieniadze,ktore chcialam przeznaczyc na kuracje? jak myslicie? bo nie wiem,co robic... A nie pasuje Ci opcja o której pisałam na pw? Myślę, że na taką kontrolę można iść już do innego lekarza, nie musi być chyba specjalistą żeby ocenić czy jest już ok z uszami? Może lekarze ze schroniska rzucą okiem, wtedy byłoby chyba bezpłątnie, skoro masz ją na DT? Quote
Kłapoucha Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 a,no faktycznie :) to spoko, zaciagne ją do schronu :) fajnie :) przepraszam,ale u mnie to ostatnio z mysleniem coraz ciezej,moze po sesji sie cos zmieni.. ;) no to teraz musze tylko umowic sie na rozpoczecie kuracji Carthrophenem :) (pewnie to bedzie jakos po sesji,bo teraz malo co ogarniam...) Quote
Kłapoucha Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 melduje,że wpłata (20 złotych) od Magdaleny dotarła,bardzo dziekuje! Quote
elinka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
Kłapoucha Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 ojej,zupelnie zapomnialam napisac-dotarly w czwartek,bardzo dziekuje! :) dziewczyny, wczoraj znowu Dasza popuscila... najgorsze,ze mam wrazenie,ze ona robi to tak bezwiednie,to nie jest takie sikanie,bo nie zdazyla na dwor (wychodzimy z Nią i moim Dixem co cztery godziny) co to moze byc? mowilam juz o tym Martik,jak odbieralam ArthroVet, niestety jak narazie do schronu mi nie po drodze,ale niedlugo dowiem sie,kiedy byla sterylizowana... (Marta mowila,ze to moze byc posterylizacyjne nietrzymanie moczu) ale niepokoi mnie jeszcze fakt,ze ona caly czas po narzadach rodnych sie lize... Quote
elinka Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
martik b Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 kłapoucha nie ma mnie w nd w lecznicy ale będę w poniedziałek 15-21 więc zapraszam z Daszką na zastrzyk ;) Quote
Kłapoucha Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 miałam za chwile do Ciebie pisac pw w tej sprawie,fajnie :) wiec,stawimy sie w poniedzialek :) dostalismy jeszcze 20 zlotych od Iki34 z forum bydgoskeigo schroniska! :) czy w lecznicy bedziemy mogli jej dla spokoju zrobic tez te morfologie i zajrzec w uszy (zdaje sie,ze z odczynem nerkowym,jak na nerki,tak?)? Quote
martik b Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 nie sądzę żeby tu było konieczne badania krwi a jeśli już to nie morfologia a wystarczy biochemia, jeśli chodzi o profil nerkowy to najlepiej zbadać dwa parametry : mocznik i kreatyninę ;) ja uważam że lepiej zrobić badanie usg, zobaczyć jak wygląda pęcherz, czy nie ma kamieni, piasku czy ściana pęcherza jest normalna... zajrzymy też w uszy czy się doleczyły nie ma problemu:) Quote
martik b Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 acha mój pies tez popuszcza mocz, to niestety częste u starszych bokserów, dostaje ditropan i problem z kropelkowaniem znika ;) a u suk sterylizowany występuje niekiedy posterylizacyjne nietrzymanie moczu...na to tez są tabletki Quote
martik b Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 zakończył mi się bazareczek i uzbierałam łącznie na nim 72 zł także 36zł dostanie Daszka :) Quote
Kłapoucha Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 super wieści! :) a ile u Was USG kosztuje? napisalam o badaniach krwi,bo pewnie są tansze,co? ;) Quote
martik b Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 krew jest droższa choć jesli wybierzesz z biochemii tylko profil nerkowy to zapłacisz właściwie tyle samo co usg czyli 35 zł...ale ja oczywiście zagadam z kierownikiem o tańsze finanse :eviltong: Quote
Recommended Posts