Jump to content
Dogomania

Dasza- 7letnia sunia cocker spaniela z bydgoskiego schronu ma dom! :)

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny bydgoskie pilnie poszukujemy osóbki do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Bydgoszczy dla 3-miesięcznego szczeniaka spanielka. Ludzie mieszkają w dzielnicy Fordon, ul. Bołucia.
Potrzebna doświadczona i "ostra" wizytatorka.
Możecie kogoś polecić?
Zwrócimy koszty dojazdu jakby trzeba było.
Sprawa dość pilna.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dziewczyny bydgoskie pilnie poszukujemy osóbki do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Bydgoszczy dla 3-miesięcznego szczeniaka spanielka. Ludzie mieszkają w dzielnicy Fordon, ul. Bołucia.
Potrzebna doświadczona i "ostra" wizytatorka.
Możecie kogoś polecić?
Zwrócimy koszty dojazdu jakby trzeba było.
Sprawa dość pilna.

Ja ją mogę przeprowadzić, robiłam wiele wizyt p/a i potrafię być ostra ;) Tylko, że dopiero w weekend lub na początku przyszłego tygodnia, nie wyrobie się szybciej ;/ Może ktoś by mógł szybciej?

Posted (edited)

martik b napisał(a):
Ja ją mogę przeprowadzić, robiłam wiele wizyt p/a i potrafię być ostra ;) Tylko, że dopiero w weekend lub na początku przyszłego tygodnia, nie wyrobie się szybciej ;/ Może ktoś by mógł szybciej?

Dzięki Martik. :Rose:
Już piszę do dziewczyn, które są bezpośrednio odpowiedzialne za adopcję tego spanielka.

Edited by Asia & Ginger
Posted

aaa,na dniach mamy wizyte kontrolną uszu ,a na koncie pieniążki przeznaczone na kuracje Carthrophenem Vet.
nie wiem,nie znam się na klinice Centrum,ale myslicie,ze mozna wziac wizyte z opcja do pozniejszej splaty?
czy mam wydac te pieniadze,ktore chcialam przeznaczyc na kuracje?
jak myslicie?
bo nie wiem,co robic...
Marta,dzieki za bazarek! :)

Posted

Kłapoucha napisał(a):
aaa,na dniach mamy wizyte kontrolną uszu ,a na koncie pieniążki przeznaczone na kuracje Carthrophenem Vet.
nie wiem,nie znam się na klinice Centrum,ale myslicie,ze mozna wziac wizyte z opcja do pozniejszej splaty?
czy mam wydac te pieniadze,ktore chcialam przeznaczyc na kuracje?
jak myslicie?
bo nie wiem,co robic...

A nie pasuje Ci opcja o której pisałam na pw?
Myślę, że na taką kontrolę można iść już do innego lekarza, nie musi być chyba specjalistą żeby ocenić czy jest już ok z uszami? Może lekarze ze schroniska rzucą okiem, wtedy byłoby chyba bezpłątnie, skoro masz ją na DT?

Posted

a,no faktycznie :)
to spoko, zaciagne ją do schronu :)
fajnie :)
przepraszam,ale u mnie to ostatnio z mysleniem coraz ciezej,moze po sesji sie cos zmieni.. ;)
no to teraz musze tylko umowic sie na rozpoczecie kuracji Carthrophenem :)
(pewnie to bedzie jakos po sesji,bo teraz malo co ogarniam...)

Posted

ojej,zupelnie zapomnialam napisac-dotarly w czwartek,bardzo dziekuje! :)
dziewczyny, wczoraj znowu Dasza popuscila...
najgorsze,ze mam wrazenie,ze ona robi to tak bezwiednie,to nie jest takie sikanie,bo nie zdazyla na dwor (wychodzimy z Nią i moim Dixem co cztery godziny)
co to moze byc?
mowilam juz o tym Martik,jak odbieralam ArthroVet, niestety jak narazie do schronu mi nie po drodze,ale niedlugo dowiem sie,kiedy byla sterylizowana...
(Marta mowila,ze to moze byc posterylizacyjne nietrzymanie moczu)
ale niepokoi mnie jeszcze fakt,ze ona caly czas po narzadach rodnych sie lize...

Posted

miałam za chwile do Ciebie pisac pw w tej sprawie,fajnie :)
wiec,stawimy sie w poniedzialek :)
dostalismy jeszcze 20 zlotych od Iki34 z forum bydgoskeigo schroniska! :)
czy w lecznicy bedziemy mogli jej dla spokoju zrobic tez te morfologie i zajrzec w uszy (zdaje sie,ze z odczynem nerkowym,jak na nerki,tak?)?

Posted

nie sądzę żeby tu było konieczne badania krwi a jeśli już to nie morfologia a wystarczy biochemia, jeśli chodzi o profil nerkowy to najlepiej zbadać dwa parametry : mocznik i kreatyninę ;) ja uważam że lepiej zrobić badanie usg, zobaczyć jak wygląda pęcherz, czy nie ma kamieni, piasku czy ściana pęcherza jest normalna... zajrzymy też w uszy czy się doleczyły nie ma problemu:)

Posted

acha mój pies tez popuszcza mocz, to niestety częste u starszych bokserów, dostaje ditropan i problem z kropelkowaniem znika ;) a u suk sterylizowany występuje niekiedy posterylizacyjne nietrzymanie moczu...na to tez są tabletki

Posted

krew jest droższa choć jesli wybierzesz z biochemii tylko profil nerkowy to zapłacisz właściwie tyle samo co usg czyli 35 zł...ale ja oczywiście zagadam z kierownikiem o tańsze finanse :eviltong: