Roksia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 W dniu dzisiejszym zostały wdrożone kolejne leki-Metronidazol + ochronne na żołądek-, ponieważ Lunka z dnia na dzień ma coraz większą biegunkę . Wczoraj bidulka porobiła się nawet w domku:( Dziś rano papka więc , zobaczymy - leczenie na kolejne 5 dni i potem jak to nie pomoże i nie ustanie wykonać musimy dodatkowe badania:( Jezu jak nie jedno to drugie :( Trzymajncie za nas kciuki!! Quote
Tines Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Roksia napisał(a):W dniu dzisiejszym zostały wdrożone kolejne leki-Metronidazol + ochronne na żołądek-, ponieważ Lunka z dnia na dzień ma coraz większą biegunkę . Wczoraj bidulka porobiła się nawet w domku:( Dziś rano papka więc , zobaczymy - leczenie na kolejne 5 dni i potem jak to nie pomoże i nie ustanie wykonać musimy dodatkowe badania:( Jezu jak nie jedno to drugie :( Trzymajncie za nas kciuki!! Kciuki zaciskam i dużo zdrówka dla małej :glaszcze: Quote
Donvitow Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Roksia trzymaj się. Czekam,y na efekty leczenia. Jeśli będą wątpliwości postaraj się przeciągnąć antybiotyk z metronidazolem choć do 7 dni a najlepiej do 10. Czy Kapsel żyje? Quote
Kapsel Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Kapsel żyje albo już raczej prawie nie żyje :mdleje:masakra z boksiami :-(:-(:-( nie wiem jak się nazywam :placz: Bąbel spędza nam tez sen z powiek :shake::shake::shake: jak on przetrzymuje te mrozy??? :-(:-(:-( Dzwonił do mnie Pan, nie mógł mówić prawie płakał jak zobaczył sunie uratowane z kolejnej pseudo, że koło Leszna i Kłodzka jest taka sama mordownia :shake: on zgłaszał do miejscowej strazy dla zwierząt i nikt nie reaguje :shake: Quote
haniabor Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Kapsel napisał(a): Dzwonił do mnie Pan, nie mógł mówić prawie płakał jak zobaczył sunie uratowane z kolejnej pseudo, że koło Leszna i Kłodzka jest taka sama mordownia :shake: on zgłaszał do miejscowej strazy dla zwierząt i nikt nie reaguje :shake: Znowu?:shake::shake: Quote
Alicja Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Kapsel napisał(a):Kapsel żyje albo już raczej prawie nie żyje :mdleje:masakra z boksiami :-(:-(:-( nie wiem jak się nazywam :placz: Bąbel spędza nam tez sen z powiek :shake::shake::shake: jak on przetrzymuje te mrozy??? :-(:-(:-( Dzwonił do mnie Pan, nie mógł mówić prawie płakał jak zobaczył sunie uratowane z kolejnej pseudo, że koło Leszna i Kłodzka jest taka sama mordownia :shake: on zgłaszał do miejscowej strazy dla zwierząt i nikt nie reaguje :shake: :shake::mdleje: Quote
Donvitow Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Bąbel to nie jest bąbel/ dostał to imię od chłopaka który Go oddał na zimę do schronu- ja Go nie lubię. I imienia i chłopaka. Od urodzenia jest Hektorem. Zimę znosi dobrze. Ma osłonięty kojec. Budę dwuwarstwową ze styropianem, przy ścianie budynku, pełną słomy. Na grzbiecie kubrak. Chudzieńki tylko się zrobił ale nadal radosny " jak szczypiorek na wiosnę". Jutro jedzie na DT. Germine Go pozna a także otrzyma w spadku pakiet 30 ogłoszeń. Już się cieszy na telefony/ Germine/. Będziemy "płakać" ale nadal rozwalać pseudo.! Do Gaju trafiają wywalone szczyle/ mimo tych mrozów/ piątkami. Z wczorajszej piątki 3 w lecznicy chore a dwie słabie bidy w schronie. Jak one patrzą. Pasami bym skórę darł. Wiesz jak się miewa ta trójka z ostatniej pseudo?. Dwa z nich jechały do gaju ze mną/ narobił mi w samochodzie napewno ten labek bo napewno nie boksie/. Quote
Kapsel Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Dwie boksie są w Warszawie u pani Marzeny, która straciła niedawno swoją dziewczynę. Jana najbardziej spokojna z nich cudna ustępująca Nadi we wszystkim nawet w jedzeniu, zostanie na stałe w DT. Nada też zostanie w Warszawie bo chyba już tez ma DS. Trzecia Dela jest w Krakowie, ta :cool3: to dopiero wywijaska. Nie zgadza się z psiakami, ona musi byc ta pierwsza i najważniejsza. Zdjęcia które dostaliśmy z hotelu są nieadekwatne do rzeczywistości, bo jest przepiękna dziewczyną. Germaine na pewno zaktualizuje i wstawi najnowsze zdjęcia. Hektorek :loveu: (mamy już boksia o tym samym imieniu) wiem, że przyjeżdża jutro, ale cały czas martwiłam się żeby nie za późno przyjechał :shake: Quote
Kapsel Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 gazzy napisał(a):w czymś pomóc ? Jeśli można prosić, to ogłoszenia by sie przydały :roll: Quote
gazzy Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Można ;) A jakieś konkrety ? Proszę na maila :) Quote
Roksia Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Witajcie kochani:) Dziękujemy za trzymanie kciuków:) Trzymajcie mocno! Dziś troszkę lepiej bo 3 kupki za cały dzień w tym jedna zwarta, a nie 7-8 papkowato-wodnistych bo tak było w ostatnich dniach:( Zobaczymy , może się uda i się wyleczymy :) kochani co to się dzieje , w tym kraju, moda na rzeźnie bo tego nawet pseudo się nie da nazwać :/ Jakbyście potrzebowali jakiejś pomocy to piszcie:) Kapselku dobrze ,że się odezwałaś już się wystraszyłam ,że coś nie tak:( Jakie macie nowe boksiołki i czytam , że jeden juz w Krakowie:) Ach super!! Oczywiście super , że zabrany z pseudo i ma domek u Krakusów:) Pozdrawiamy serdecznie Quote
Donvitow Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Wszystko się zgadza. To Nada i Jana jechały ze mną i jeszcze labcia i beagel i grzecznie spały zwinięte w kłębuszki. A ta trzecia musiała trafić do klatki. Quote
Kapsel Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Roksia napisał(a):Witajcie kochani:) Dziękujemy za trzymanie kciuków:) Trzymajcie mocno! Dziś troszkę lepiej bo 3 kupki za cały dzień w tym jedna zwarta, a nie 7-8 papkowato-wodnistych bo tak było w ostatnich dniach:( Zobaczymy , może się uda i się wyleczymy :) kochani co to się dzieje , w tym kraju, moda na rzeźnie bo tego nawet pseudo się nie da nazwać :/ Jakbyście potrzebowali jakiejś pomocy to piszcie:) Kapselku dobrze ,że się odezwałaś już się wystraszyłam ,że coś nie tak:( Jakie macie nowe boksiołki i czytam , że jeden juz w Krakowie:) Ach super!! Oczywiście super , że zabrany z pseudo i ma domek u Krakusów:) Pozdrawiamy serdecznie Trzymam kciuki za zdrówko dziewczynki!!!! Dziękuję za chęć pomocy. Jak zawsze Roksiu Kochana jesteś :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kapsel Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Donvitow napisał(a):Wszystko się zgadza. To Nada i Jana jechały ze mną i jeszcze labcia i beagel i grzecznie spały zwinięte w kłębuszki. A ta trzecia musiała trafić do klatki. Będziemy szukać dla Deli tymczasu, ze względu na to, ze nie zgadza się z psiakami w DT :-( w obecnym może zostać do niedzieli :shake: Quote
tatankas Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Z bazarku olly i mojego kalendarzowego poszło na Fundację 92,50zł na psiaki: http://www.dogomania.pl/threads/220556-ZAKO%C5%83CZONY!-KALENDARZ-SOS-BOKSEROM-NA-2012ROK-na-Fundacj%C4%99-Sos-Bokserom-do-06.02.2012/page4 Quote
Kapsel Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Potwierdzam wpłatę na konto Fundacji kwoty 92,50zł. Bardzo dziękujemy :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
tatankas Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Może któraś z cioteczek potrzebuje ogłoszeń dla jakiś swoich psiaków tymczasowych,zapraszam na swój pierwszy bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/222758-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-30-og%C5%82osze%C5%84-za-7z%C5%82-na-Boksie-Asty-i-zwyk%C5%82e-kundelki-do-27.02 Quote
Kapsel Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Kochani Dzięki Roksi :loveu::loveu::loveu:naszej Kochanej mamusi Lunkowej Zapraszamy wszystkich do licytacji pięknego portretu bokserka:smile: Portret narysowała wspaniała artystka z Krakowa by wspomóż boksiowe bidy:smile: http://allegro.pl/show_item.php?item=2115303467 Pieniążki przeznaczone będą na Fundację SOS Bokserom , która pomoże kolejnemu bokserkowi tej mroźnej zimy!! Zapraszamy:smile: Quote
Zofija Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Poznaniu-dla ostatniego szczeniaczka z wątku ponizej. Bardzo pilne. Bardzo proszę o kontakt na pw lub maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl tel. 508-063-271 wątek: http://www.dogomania.pl/threads/219689-Piękna-wygłodzona-Anda-w-typie-psa-gończego-i-jej-szczeniaki-szukają-domów!!! Quote
tatankas Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Dziewczyny,jak potrzebujecie ogłoszeń,to dajcie znać na jakie psiaki i tak: Do ogłoszeń potrzebuję: *zdjęć psiaka-6szt-jeżeli są na wątku to ok *imię zwierzaka *tytuł ogłoszenia i tekst do ogłoszenia(na niektórych portalach jest ograniczona ilość miejsca,więc tekst niech nie będzie za długi,albo po prostu utnę kawałek;-)) *imię,mail,telefon,gg osoby,z którą mają się kontaktować chętni do adopcji psiaka *na jakie województwo i miasto psiaka ogłaszać *link do wątku psiaka,jak zrobię ogłoszenia,to wkleję je w jego temacie Jak znajdę wolny czas między bazarkami a obowiązkami domowymi to porobię. Quote
Kapsel Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Luneczka :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Donvitow Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 O rany. Na pierwszej focie pychol do " schrupania".:loveu: Quote
Roksia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Moje cudeńka:) A LULU jest normalnie do zacałowania:) I juz się lepiej czuje, więc teraz po antybiotykoterapii 10 dni i jak będzie oki to idziemy na zabieg- bo już i tak jest strasznie przeciągnięty , a zagrożenie ropomaciczem nadal jest bardzo duże:) Fajnego mam Lulka:) Quote
Recommended Posts