Jump to content
Dogomania

Dramat psów ! Rozbicie pseudohodowli w Wielkopolsce !!! Fundacja SOS bokserom

Recommended Posts

Posted

W dniu dzisiejszym zostały wdrożone kolejne leki-Metronidazol + ochronne na żołądek-, ponieważ Lunka z dnia na dzień ma coraz większą biegunkę . Wczoraj bidulka porobiła się nawet w domku:( Dziś rano papka więc , zobaczymy - leczenie na kolejne 5 dni i potem jak to nie pomoże i nie ustanie wykonać musimy dodatkowe badania:( Jezu jak nie jedno to drugie :( Trzymajncie za nas kciuki!!

• Replies 331
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Roksia napisał(a):
W dniu dzisiejszym zostały wdrożone kolejne leki-Metronidazol + ochronne na żołądek-, ponieważ Lunka z dnia na dzień ma coraz większą biegunkę . Wczoraj bidulka porobiła się nawet w domku:( Dziś rano papka więc , zobaczymy - leczenie na kolejne 5 dni i potem jak to nie pomoże i nie ustanie wykonać musimy dodatkowe badania:( Jezu jak nie jedno to drugie :( Trzymajncie za nas kciuki!!

Kciuki zaciskam i dużo zdrówka dla małej :glaszcze:

Posted

Roksia trzymaj się. Czekam,y na efekty leczenia. Jeśli będą wątpliwości postaraj się przeciągnąć antybiotyk z metronidazolem choć do 7 dni a najlepiej do 10.

Czy Kapsel żyje?

Posted

Kapsel żyje albo już raczej prawie nie żyje :mdleje:masakra z boksiami :-(:-(:-( nie wiem jak się nazywam :placz:
Bąbel spędza nam tez sen z powiek :shake::shake::shake: jak on przetrzymuje te mrozy??? :-(:-(:-(

Dzwonił do mnie Pan, nie mógł mówić prawie płakał jak zobaczył sunie uratowane z kolejnej pseudo, że koło Leszna i Kłodzka jest taka sama mordownia :shake: on zgłaszał do miejscowej strazy dla zwierząt i nikt nie reaguje :shake:

Posted

Kapsel napisał(a):

Dzwonił do mnie Pan, nie mógł mówić prawie płakał jak zobaczył sunie uratowane z kolejnej pseudo, że koło Leszna i Kłodzka jest taka sama mordownia :shake: on zgłaszał do miejscowej strazy dla zwierząt i nikt nie reaguje :shake:

Znowu?:shake::shake:

Posted

Kapsel napisał(a):
Kapsel żyje albo już raczej prawie nie żyje :mdleje:masakra z boksiami :-(:-(:-( nie wiem jak się nazywam :placz:
Bąbel spędza nam tez sen z powiek :shake::shake::shake: jak on przetrzymuje te mrozy??? :-(:-(:-(

:shake::mdleje:

Posted

Bąbel to nie jest bąbel/ dostał to imię od chłopaka który Go oddał na zimę do schronu- ja Go nie lubię. I imienia i chłopaka. Od urodzenia jest Hektorem. Zimę znosi dobrze. Ma osłonięty kojec. Budę dwuwarstwową ze styropianem, przy ścianie budynku, pełną słomy. Na grzbiecie kubrak. Chudzieńki tylko się zrobił ale nadal radosny " jak szczypiorek na wiosnę".
Jutro jedzie na DT. Germine Go pozna a także otrzyma w spadku pakiet 30 ogłoszeń. Już się cieszy na telefony/ Germine/.
Będziemy "płakać" ale nadal rozwalać pseudo.!
Do Gaju trafiają wywalone szczyle/ mimo tych mrozów/ piątkami. Z wczorajszej piątki 3 w lecznicy chore a dwie słabie bidy w schronie. Jak one patrzą.
Pasami bym skórę darł.
Wiesz jak się miewa ta trójka z ostatniej pseudo?. Dwa z nich jechały do gaju ze mną/ narobił mi w samochodzie napewno ten labek bo napewno nie boksie/.

Posted

Dwie boksie są w Warszawie u pani Marzeny, która straciła niedawno swoją dziewczynę. Jana najbardziej spokojna z nich cudna ustępująca Nadi we wszystkim nawet w jedzeniu, zostanie na stałe w DT. Nada też zostanie w Warszawie bo chyba już tez ma DS. Trzecia Dela jest w Krakowie, ta :cool3: to dopiero wywijaska. Nie zgadza się z psiakami, ona musi byc ta pierwsza i najważniejsza. Zdjęcia które dostaliśmy z hotelu są nieadekwatne do rzeczywistości, bo jest przepiękna dziewczyną. Germaine na pewno zaktualizuje i wstawi najnowsze zdjęcia.

Hektorek :loveu: (mamy już boksia o tym samym imieniu) wiem, że przyjeżdża jutro, ale cały czas martwiłam się żeby nie za późno przyjechał :shake:

Posted

Witajcie kochani:) Dziękujemy za trzymanie kciuków:) Trzymajcie mocno! Dziś troszkę lepiej bo 3 kupki za cały dzień w tym jedna zwarta, a nie 7-8 papkowato-wodnistych bo tak było w ostatnich dniach:( Zobaczymy , może się uda i się wyleczymy :) kochani co to się dzieje , w tym kraju, moda na rzeźnie bo tego nawet pseudo się nie da nazwać :/ Jakbyście potrzebowali jakiejś pomocy to piszcie:) Kapselku dobrze ,że się odezwałaś już się wystraszyłam ,że coś nie tak:( Jakie macie nowe boksiołki i czytam , że jeden juz w Krakowie:) Ach super!! Oczywiście super , że zabrany z pseudo i ma domek u Krakusów:) Pozdrawiamy serdecznie

Posted

Roksia napisał(a):
Witajcie kochani:) Dziękujemy za trzymanie kciuków:) Trzymajcie mocno! Dziś troszkę lepiej bo 3 kupki za cały dzień w tym jedna zwarta, a nie 7-8 papkowato-wodnistych bo tak było w ostatnich dniach:( Zobaczymy , może się uda i się wyleczymy :) kochani co to się dzieje , w tym kraju, moda na rzeźnie bo tego nawet pseudo się nie da nazwać :/ Jakbyście potrzebowali jakiejś pomocy to piszcie:) Kapselku dobrze ,że się odezwałaś już się wystraszyłam ,że coś nie tak:( Jakie macie nowe boksiołki i czytam , że jeden juz w Krakowie:) Ach super!! Oczywiście super , że zabrany z pseudo i ma domek u Krakusów:) Pozdrawiamy serdecznie

Trzymam kciuki za zdrówko dziewczynki!!!! Dziękuję za chęć pomocy. Jak zawsze Roksiu Kochana jesteś :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Donvitow napisał(a):
Wszystko się zgadza. To Nada i Jana jechały ze mną i jeszcze labcia i beagel i grzecznie spały zwinięte w kłębuszki. A ta trzecia musiała trafić do klatki.

Będziemy szukać dla Deli tymczasu, ze względu na to, ze nie zgadza się z psiakami w DT :-( w obecnym może zostać do niedzieli :shake:

Posted

Kochani Dzięki Roksi :loveu::loveu::loveu:naszej Kochanej mamusi Lunkowej

Zapraszamy wszystkich do licytacji pięknego portretu bokserka:smile:
Portret narysowała wspaniała artystka z Krakowa by wspomóż boksiowe bidy:smile:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2115303467
Pieniążki przeznaczone będą na Fundację SOS Bokserom , która pomoże kolejnemu bokserkowi tej mroźnej zimy!!
Zapraszamy:smile:

Posted

Dziewczyny,jak potrzebujecie ogłoszeń,to dajcie znać na jakie psiaki i tak:

Do ogłoszeń potrzebuję:

*zdjęć psiaka-6szt-jeżeli są na wątku to ok
*imię zwierzaka
*tytuł ogłoszenia i tekst do ogłoszenia(na niektórych portalach jest ograniczona ilość miejsca,więc tekst niech nie będzie za długi,albo po prostu utnę kawałek;-))
*imię,mail,telefon,gg osoby,z którą mają się kontaktować chętni do adopcji psiaka
*na jakie województwo i miasto psiaka ogłaszać

*link do wątku psiaka,jak zrobię ogłoszenia,to wkleję je w jego temacie

Jak znajdę wolny czas między bazarkami a obowiązkami domowymi to porobię.

Posted

Moje cudeńka:) A LULU jest normalnie do zacałowania:) I juz się lepiej czuje, więc teraz po antybiotykoterapii 10 dni i jak będzie oki to idziemy na zabieg- bo już i tak jest strasznie przeciągnięty , a zagrożenie ropomaciczem nadal jest bardzo duże:) Fajnego mam Lulka:)