Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozio napisał(a):
Ale postaram mu się jakoś jutro wytłumaczyć, żeby na Agulę zaczekał, bo ja "łykowaty" jestem :-)

Nie ma takiej opcji! Jestem osłabiona, nie dam rady, no ale Ty, mimo że łykowaty to jednak dużo zdziałać możesz ;)

• Replies 651
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozio napisał(a):
Moze jak Janek nie pomógł to Budrys pomoze :-)

No nie wiem, Budrys trochę nie w moim typie ;) zresztą kto to wie jakiej on jest orientacji ?? :)

Posted

Pewnie to znacie:

Siedzą trzy pieski u weterynarza i jeden się pyta siedzącego obok
- Ty, czemu tu siedzisz ?
- a wiesz, przyszli goście, jeden był taki wredny to mu dupę stargałem (odpowiada)
- i co, i co ?(pyta ten pierwszy)
- no jak to co - do uśpienia kurde (odpowiada i zwiesza uszy), a Ty ?
- a ja, no wiesz, zostałem sam w domu nudziło mi się i zmieniłem trochę wystrój, ale wyszło kilka sprężyn z tapczanu i teraz mam za swoje
- a co ?
- jak to co, też do uśpienia (odpowiada)
Obok siedzi wilczur i się przysłuchuje. W końcu i jego się pytają:
- a Ty kolego czemu tu siedzisz?
- a wiecie, było tak: Siedzę sobie wczoraj w przedpokoju, drzwi do łazienki otwarte, a moja Pancia nagusienka nachyla się nad wanna i napuszcza sobie wody. No to ja Panowie, jak na prawdziwego wilczura przystało, ani minuty się nie zastanawiałem i hop na nią i wiecie - robotę zrobiłem jak trzeba
- eeee staaaryy, toś dał po garach. I co, pewnie do uśpienia ? (pytają tamci)
- no co Wy ? Pazurki do podcięcia ! :-)

Posted

barb napisał(a):
Kawał super ale przypominam, ze nasza Karolciasz maloletnia jest a tez czyta ten wątek. :cool3:

to Karolciasz dostanie zakaz wstępu na wątek Budrysa :evil_lol:.

Posted

Dzisiaj łobuz nie dał się dziewczynom wyprowadzić bo uprawiał te swoje numery, więc go jakimś cudem spowrotem wsadziły do kojca. Ze mną był dzisiaj wyjątkowo spokojny, ani jednego numeru czy skoczenia na mnie - był elegancko wyciszony. Do ideału mu trochę brakuje z chodzeniem na smyczy ale nie chciałem go dzisiaj temperować, żeby emocjonalnie się nie rozsypał i spokojnie zachowywał od początku do końca. Jak zaczyna ciągnąć na długiej to go skracam do nogi komendą "stój" i koryguję na krótkiej komendą "równaj", a po jakimś czasie komenda "biegaj" i daję luz na smyczy rozwijalnej. Jak ciągnie (lekko) to dostaje krótkie "ej" i lekka korekta i na chwilę pomaga . Na imię "Budrys" reguje. Błagam Was dziewczyny - nie wpuszczajcie go do baraku za żadne skarby i nie przepuszczajcie pierwszego przez bramkę, żeby moja praca nie poszła na marne. Jak nos wsadza to mu lekko przytrzasnąć i nic nie mówić - sam się odsunie i zaczeka aż się ruszy. Dzisiaj wyleciał z hukiem z baraczku a, że miotełka była pod ręką w środku to jawykorzystałem. Tylko się skulił w kącie jak pogroziłem - zero agresji, spokojny pies. Szkoda go trzymać w kojcu - strasznie się męczy psychicznie, bo to fajny pies i lubi kontakt z ludźmi. Jutro mam wolne to z nim więcej coś pospaceruję.

Posted

To o ktorej będziesz? Bo ja koło 14! Haaa wracam!! Już nie mogę się doczekać!! To może przyjdź o tej porze, to ja wezmę Kaję i Pako, a Ty duże, bo ja na razie osłabiona i nie dam rady wziąć wszystkich, zresztą obiecałam w domu, że nie będę spacerowała jeszcze z psami, no ale ciiiii, Kajkę i Pako wezmę! To nie ma sensu żebyśmy po 10 razy brali psy na spacer.

Posted

Nie wiem Agula o której będę. Rano muszę podjechać do warsztatu z samochodem, potem nie wiem o której ten facet zadzwoni. Wezmę Budrysa i Sonie na spacer a Ty weź Pakusia i Kaję. Może się spotkamy. W sobotę wyjeżdżam więc mnie nie będzie kilka dni. Z tymi dużymi to wolę osobno chodzić bez innych psów, wtedy można spokojnie coś z nimi popracować i inaczej się zachowują.

Posted

Dzisiaj Budrysek był eleganckim chłopakiem, chociaż jednego pieska troszkę zestresował na sapcerze, ale i tak nie było źle. Po powrocie do przytułku za bramą coś widziałem przyszła mu myśl, żeby mi dokuczyć, ale zanim zdecydował to mu już przeszło za moją delikatną sugestią :-). Duży pozytyw dzisiaj.

Posted

rozio napisał(a):
Ja jestem chory, a ponoć też dzisiaj trafiło jakieś nowe psisko same kości i skóra, ale nie wiem co i jak.

Agula napisala malutką wzmiankę o nowym psie chyba na wątku głównym Przytuliska.

To duzo zdrowia Ci życzę.
Czy też kurujesz sie rum+jankiem tak jak Agula?:evil_lol:

Posted

[quote name='barb']Agula napisala malutką wzmiankę o nowym psie chyba na wątku głównym Przytuliska.

To duzo zdrowia Ci życzę.
Czy też kurujesz sie rum+jankiem tak jak Agula?:evil_lol:

bardziej rum+janką :diabloti:.

Posted

rozio napisał(a):
Jak tam mój ulubiony chłopak ? Nie rozrabia?

Budrys ma się dobrze, ładnie idzie na smyczce, mniej już ciągnie, a nawet czasami wcale. ot cały budrys ;)