Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karmelcia napisał(a):
hej wszystkim
ta kwota jest za wszystko co wet do tej pory zrobil,zreszta on mi dzis wysle rachunek na maila to zobaczycie co za co bylo!!!powiedzialam Asi wczoraj okolo 650....bo ja ze swojej kaski zaplace za WDZIANKO POSTERYLKOWE bo je sobie zostawie,

A, jeśli to za wszystko, to spoko ;)
Głaskanki dla dzielnej czekoladki :D

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mail od weta:

Specyfikacja usługi weterynaryjnej Szoko

Dzień dobry.
W nawiązaniu do wczorajszej rozmowy w Gabinecie, przesyłam Pani
specyfikację za wczorajsze zabiegi wykonane u Szoko, spanielki:
Sterylizacja - zabieg 300 zł, usunięcie guza z listwy mlecznej: 120
zł, czyszczenie zębów ultradźwiekami oraz usunięcie dwóch zębów; 120
zł, badanie krwi (morfologia i biochenia): 58,5 zl, fartuszek
pooperacyjny: 20 zł, antybiotyk tabletki do podawania w domu: 14,58 zł
razem: 633 zł 8 gr. Mam prosbę o możliwie szybkie uregulowanie
należności i włatę na konto ( numer konta Pani już zna z poprzedniego przelewu)
Pozdrawiam.
lek. wet. Igor Kochanowski
tel 77/4543869, kom: 606479555
www.wet-opole.pl

Karmelcia zapłaci za wdzianko, wiec ogolna kwota jest 613,08 zł.

Posted

karmelcia napisał(a):
hej wszystkim
ta kwota jest za wszystko co wet do tej pory zrobil,zreszta on mi dzis wysle rachunek na maila to zobaczycie co za co bylo!!!powiedzialam Asi wczoraj okolo 650....bo ja ze swojej kaski zaplace za WDZIANKO POSTERYLKOWE bo je sobie zostawie,
wet wczoraj pieknie ja ciachnal,usunal guzek z okolicy cycorkow ,usunal zabki i wyczyscil kamien,podal antybiotyki i dal mi jeszcze tablety do domu ,ktore musze podawac przez kilka dni,
a Choco teraz sobie spi,i raczej nie jest cierpiaca bo rano 1 co zrobila to kontrola misek,i wsunela cala porcje karmy z puszki(bo teraz taka jej bede dawac ,poki dziasla sie nnie wygoja)

elik napisał(a):
Sorki a na kogo jest wystawiony rachunek ?

o kurka, za bezdomnego psa dziadu zadnej znizki nie dal?

tak czy siak, bédziemy wdziéczne za maila dla naszych fudacyjnych archiwów ;p z ponizszá metryczká:

[FONT=Calibri]Data zabiegu:
Imié psa i plec:[/FONT]
[FONT=Calibri]Cena zabiegu:
Nazwa Gabinetu Wet:[/FONT]
[FONT=Calibri]Miejscowosc:
Zdjęcia lub link do wątku:
Kto zgłasza:[/FONT]

Karmelcia albo Dlugie-uszy, wyslecie nam na info@fundcjakastor.org pls? No i rachunek musi byc na nas wystawiony.

Posted

1.02. wpłynęła wpłata 30 zł ale nie ma na co. Jest od kogo, ale nazwisko nic mi nie mówi.
Ania z Poznania, czy to może Twoja ? Jeśli tak to napisz mi na PW kto wpłacał ok ?
No i jeśli uzupełniłabyś styczniowa deklarację, to w sam razunek byłoby na zapłacenie całego miesiąca :)

Posted

elik napisał(a):
Sorki a na kogo jest wystawiony rachunek ?

Rachunek będzie na Kastora, już dzwoniłam do Karmelci, żeby jej wszystko wyjaśnić.
Ma podać dane wetowi, wet wystawi fakturę bez kubraczka posterylkowego.

emilia2280 napisał(a):
o kurka, za bezdomnego psa dziadu zadnej znizki nie dal?

tak czy siak, bédziemy wdziéczne za maila dla naszych fudacyjnych archiwów ;p z ponizszá metryczká:

[FONT=Calibri]Data zabiegu: 31 stycznia 2012 r.[/FONT]

Imié psa i plec: Choco (Szoko), suczka
Cena zabiegu: 613,08 zł
Nazwa Gabinetu Wet: Gabinet Weterynaryjny lek. wet. Igor Kochanowski
Miejscowosc: Opole - Nowa Wieś Królewska, ul. Solskiego 25A
Zdjęcia lub link do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/219277-Spanielka-Choco-NIEWIDOMA-ma-DT-ale-NIE-MA-funduszy!-Prosimy-o-wsparcie!!!
Kto zgłasza: dom tymczasowy

Karmelcia albo Dlugie-uszy, wyslecie nam na info@fundcjakastor.org pls? No i rachunek musi byc na nas wystawiony.

Emilko dobrze wypełniłam?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Rachunek będzie na Kastora, już dzwoniłam do Karmelci, żeby jej wszystko wyjaśnić.
Ma podać dane wetowi, wet wystawi fakturę bez kubraczka posterylkowego.
Emilko dobrze wypełniłam?

I faktura ma być przelewowa, czyli nie należy płacić. Fundacja przeleje należność na konto.

Posted (edited)

elik napisał(a):
1.02. wpłynęła wpłata 30 zł ale nie ma na co. Jest od kogo, ale nazwisko nic mi nie mówi.
Ania z Poznania, czy to może Twoja ? Jeśli tak to napisz mi na PW kto wpłacał ok ?
No i jeśli uzupełniłabyś styczniowa deklarację, to w sam razunek byłoby na zapłacenie całego miesiąca :)

Przypominam się.
Wyjaśniło się, to był zwrot za przesyłkę konduktorską, nie związane z opłatami na dogo.

Edit

Napisałam do karmelci PW z przeprosinami i prośbą o wybaczenie, ale i tu muszę napisać i wyjaśnić, że dotychczas nie przelałam kasy za DT za styczeń/luty.
Co prawda napisałam na wątku, że przelewam, ale nie zrobiłam tego od razu, bo miałam pilne zajęcie, a potem całkiem zapomniałam. Przypomniałam sobie o tym kilka dni temu i rumieniec wstydu oblał moje lica :oops:
Asiu bardzo i Ciebie przepraszam, bo wpłaciłaś swoją deklaracje w terminie, a ja zawaliłam. Do tego jeszcze nie mogę znaleźć numeru konta karnelci i prosiłam o ponowne podrzucenie go. Jak tylko będę mieć konto, natychmiast ureguluję zaległość.
Przepraszam bardzo karmelciu i Asiu.

Wysłałam 200 zł, choć jeszcze nie doszły żadne wpłaty oprócz Asi + moja deklaracja, ale dostałam PW od Ani z Poznania, że już wysłała kasę więc dojdzie.

Edited by elik
Posted

dzieki dziewczyny za kaske
a co do rekonwalescencji Choco....przebiega pomyslnie,juz dziewczyna smiga je nawet juz sucha,bo sie dobiera cholernica do wsystkich misek i jak cos zostaje do wchlania to,wiec dziaselka juz jej nie bola!!!pilnuja ja zeby po lozkach nie skakala,zeby szewki nie puscily,ale poza tym jest ok,na spacerach tez juz durnieje jak to Choco,co tam bedzie spacerowac,jak mozna jak czolg zasuwac i taranem wszystkie przeszkody zaliczac....

Posted

[quote name='elik']...
Asiu bardzo i Ciebie przepraszam, bo wpłaciłaś swoją deklaracje w terminie, a ja zawaliłam. Do tego jeszcze nie mogę znaleźć numeru konta karnelci i prosiłam o ponowne podrzucenie go. Jak tylko będę mieć konto, natychmiast ureguluję zaległość.
Przepraszam bardzo karmelciu i Asiu.

Wysłałam 200 zł, choć jeszcze nie doszły żadne wpłaty oprócz Asi + moja deklaracja, ale dostałam PW od Ani z Poznania, że już wysłała kasę więc dojdzie.
Kochane Cioteczki namotałam z naszymi wpłatami i to bardzo. Po raz pierwszy mi się to zdarzyło. Ale powiedzieć muszę, że z wydatną Waszą pomocą.

Przypomnieć muszę jakie były deklaracje.

DEKLARACJE stałe

.50,00 zł/m-c Asia & Ginger (post 123)

.10,00 zł/m-c elik (post 124)
.50,00 zł/m-c ania z poznania (post 125)
==========
110,00 zł/m-c

Sprawdziłam dokładnie wszystkie wpłaty na moje konto, począwszy od 18 grudnia, tj. od dnia kiedy Choko przyjechała do karmelci.

Za hotel na m-cu grudnień/styczeń zapłaciła Asia & Ginger, a że wpłata pojawiła się na koncie 26.12. to ja wzięłam ją za wpłatę na styczeń/luty, a powinnam była na grudzień/styczeń. Tym sposobem Asia & Ginger nie wpłaciła za m-c luty. Sory Gregory.
Cioteczka elik zaś wpłaciła za grudzień/styczeń i styczeń/luty dopiero w styczniu :mad:
Cioteczka Ania z Poznania za grudzień/styczeń i styczeń/luty wpłaciła dopiero w lutym.
Dlatego drogie Cioteczki tak mi się pokręciło, bo wpłaty są alibo opóźnione znacznie, alibo wcale nie uregulowane :mad:

Czekamy na rachunek od weta.

Posted

elik napisał(a):
Za hotel na m-cu grudnień/styczeń zapłaciła Asia & Ginger, a że wpłata pojawiła się na koncie 26.12. to ja wzięłam ją za wpłatę na styczeń/luty, a powinnam była na grudzień/styczeń. Tym sposobem Asia & Ginger nie wpłaciła za m-c luty. Sory Gregory.

Eluniu ja wpłaciłam Karmelci 200 zł za hotelik za pierwszy miesiąc, Ty mi zwróciłaś 150 zł z pieniążków, które zostały po Belluni. Pamiętasz?

Posted

DZIS PANIENKA JEDZIE NA ZDIECIE SZWOW fizycznie ma sie swietnie ,juz wariuje na spacarach,wskakuje na lozko,wiec jesli chodzi o tematy zdrowotne to szczesliwie doszlismy do konca,teraz tylko dobry domek by sie przydal!!!!!

Posted (edited)

Eluniu ja wpłaciłam Karmelci 200 zł za hotelik za pierwszy miesiąc, Ty mi zwróciłaś 150 zł z pieniążków, które zostały po Belluni. Pamiętasz?

Asiuuuuu Ci Cię przepraszam. Podumałam chwilę i fakt, przypomniało mi się. Faktycznie tak było, a że nie było to zapisane no to mi umknęło z łepetyny. Muszę to jakoś zapisać w rozliczeniach, coby się znowu nie upominać :oops:
Przepraszam Asiu. Dobrze, że Ty masz dobrą pamięć :)

Poprawiłam i uzupełniłam rozliczenie. Bardzo prosze sprawdźcie kochane Cioteczki, czy jest teraz dobrze. Jeśli brakuje jakiejś wpłaty, to bardzo proszę głośno krzyczeć :)

Edited by elik
Posted

karmelcia napisał(a):
DZIS PANIENKA JEDZIE NA ZDIECIE SZWOW fizycznie ma sie swietnie ,juz wariuje na spacarach,wskakuje na lozko,wiec jesli chodzi o tematy zdrowotne to szczesliwie doszlismy do konca,teraz tylko dobry domek by sie przydal!!!!!

Super, że Chocusia tak szybkowróciła do formy po zabiegu. :cool3:
Karmelciu to teraz zrób proszę jakieś ładne foteczki, mogą być domowe i będziemy robić ogłoszenia. :p

elik napisał(a):
Asiuuuuu Ci Cię przepraszam. Podumałam chwilę i fakt, przypomniało mi się. Faktycznie tak było, a że nie było to zapisane no to mi umknęło z łepetyny. Muszę to jakoś zapisać w rozliczeniach, coby się znowu nie upominać :oops:
Przepraszam Asiu. Dobrze, że Ty masz dobrą pamięć :)

Poprawiłam i uzupełniłam rozliczenie. Bardzo prosze sprawdźcie kochane Cioteczki, czy jest teraz dobrze. Jeśli brakuje jakiejś wpłaty, to bardzo proszę głośno krzyczeć :)

Nic się nie stało, każy może się pomylić, a Ty Elu masz dużo na głowie, więc tym bardziej zrozumiałe. ;)

Posted

Super, że Chocusia tak szybkowróciła do formy po zabiegu. :cool3:
Karmelciu to teraz zrób proszę jakieś ładne foteczki, mogą być domowe i będziemy robić ogłoszenia. :p...

Tak to bardzo dobra wiadomość :)

Nic się nie stało, każy może się pomylić, a Ty Elu masz dużo na głowie, więc tym bardziej zrozumiałe. ;)

Bardzo dziękuje za wyrozumiałość :)
A sprawdzałaś na pierwszej stronie rozliczenia ?

Posted

elik napisał(a):
Bardzo dziękuje za wyrozumiałość :)
A sprawdzałaś na pierwszej stronie rozliczenia ?

Wydaje mi się, że wszystko jest ok.

Muszę rzucić okiem na bazarek ile pieniążków udało się uzbierać na babuszki spanielki, to dorzucimy tutaj.
Dzisiaj zrobię też drugi bazarek, tym razem na Choco.

Posted

tak Aneczko doszly ,super ,dzieki wielkie a ja w ogole wpadlam na pomysla...pozbieram po kolezankach male t shirty po dzieciach a znajomy zalatwil znajomego ktory zrobi za mala kase nadruku SZUKAM DOMU i czesc wykorzystam ja oczywiscie a czesc mozemy rozprowadzic na dogo i bedzie jakas kaska na spanielki co wy na to????
a u naszej dziewuszki sie dzieje oj sie dzieje....u nas sniezyca ,Zeus zaliczyl sika i zwial do domu a ta wariatka szalala,biegala,szczekala,no radocha totalna ,wcale nie chciala wracac do domu,tarzala sie w tych zaspach ze ja nienadazalam za nia biegac,kilka dni po zagiegach byla troszke zamulona ale teraz.....DIABEL NIE STARUSZKA,A a teraz sobie chrapie w lozku mojego syna i ma wszystko w du....w ogole zauwazaylam ze jak ona ma z czegos wielka frajne to tak smiesznie szczeka ,az zawodzi i bryka jak koziolek,widok poprostu nie do opisania,a w sobote bedzie miala towarzystwo spanielkowe,ciekawe czy Bonesik dotrzyma jej kroku??????

Posted

...
Muszę rzucić okiem na bazarek ile pieniążków udało się uzbierać na babuszki spanielki, to dorzucimy tutaj.
Dzisiaj zrobię też drugi bazarek, tym razem na Choco.

Przydałaby się kasa Asiu, oj przydałaby się. Hotelik opłacony do 17-tego, dzisiaj 15-ty a na koncie Choco tylko 50 zł :(
Co prawda nasza Ania z Poznania nie uregulowała deklaracji za luty, ale to tylko 50 zł i nadal będzie brakowało do uregulowania należności za holel 100 zł.

Posted

Elu to ja jeszcze też muszę wpłacić moją deklarację, bo to już 3 wpłata za hotelik będzie, a ja płaciłam dopiero 2 razy.

A na bazarku udało się uzbierać więcej grosza już po zakończeniu, bo cioteczki dolicytowały przedmioty, które nie były sprzedane. :multi:
Wieczorkiem podliczę ile tego wyszło. Czekam też na jeszcze jedną wpłatę, bo nie dotarła.

Karmelciu pomysł z koszulkami super! :multi: :loveu:

Czy będziesz mogła zorganizować sesję fotograficzną dla Choco? Może być domowa, może być śniegowa, ale żeby było dobrze panienkę widać, bo do ogłoszeń potrzebuję. ;)