Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przeczytalam sugestie,przyjelam,dostosuje sie.....Choco wchodzi po schodach,co prawda 1 raz ja wnioslam ,2 raz juz weszla na 1 pietro ,dalej ja wnioslam,ale juz nastepne razy wchodzila coraz wyzej i teraz juz smiga normalnie,musze isc rowno z nia zeby czyla moja noge ale dzielnie sie wdrapuje i widzicie kochane dziewczyny kazdy psiak cos wnosi do naszego zycia,Wiesia nauczyla mnie jak z nia zyc,postepowac a teraz juz jestem madrzejsza o ta wiedze i z Choco juz jestem prawie Fachura,jeszcze sie czasem zapominam i podstawiam jej nogi pod nocha zeby wiedziala gdzie isc ,bo tak spacerowalam z Wiesia ktora mnie tylko widziala ale po chwili sie ogarniam i pracuje smycza,klaskam w dlonie albo pstrykam palcami zeby zwrocic jej uwage oczywiscie mowiac przy tym....poza tym Choco zaprowadzila pozadek w moim domu,bo wiadomo,wszelkie sprzeta ,przedmioty musza stac zawsze w tym samym miejscu i moje dzieci juz nie porzucaja wszystkiego byle gdzie bo wiedza ze Choco sobie zapamietala ze w tym wlasnie miescu bylo pusto....inaczej sie zyje z takim pieskiem ,wiadomo,ale nie jest to jakos specjalnie uciazliwe....a wrecz odwrotnie SERDECZNIE POLECAM BALAGANIARZOM!!!!

Posted

ania z poznania napisał(a):
Podoba mi się zgodność poglądów na tym wątku :)!

hihi :p

milo sié czyta wiesci od Karmelci. od razu czlowiekowi milej na sercu. i jeszcz ema przyjemne z pozytecznym-porádki w domu non-stop ;pp

Posted

nie ma sprawy,fajnie jest dzielic sie fajnymi wydarzeniami,dziewczynka smiga coraz pewniej na spacerach,chodzimy caly czas ta sama trasa,wiec juz ja poznala na tyle ze nawet probuje wolniutko biegac,a dzis wytarzala sie w sniegu,RADOSC W CZYSTYM WYDANIU.....juz nie palcze w nocy w ogole,w dzien tylko zawyje jak chce wyjsc na spacer,nocki oczywiscie spedza w lozku Natki....spryciula,wciaz nie moge wyjsc z podziwu jak ona to robi????????

Posted

Karmelciu, tak sobie pomyślałam, bo z tego co czytam to działasz tak intuicyjnie jak ja z dotykaniem jej nogą podczas spaceru, tak żeby czuła, mamy w hoteliku w Bogatyni psiaki pod opieką szkoleniowca, on umie pracować z psami głuchymi, niewidomymi, co byś powiedziała na sesję telefoniczną z nim? Może coś fajnego by podpowiedział?

Posted

a sunia na moje oko jest zwyczajnie wystraszona,tymi rewolucjami,z moja natalka bawi sie normalnie,standardowo spanie w lozku(Natka,Choco,Tequila),na spacerach lata jak zwariowana,przy zabawie troszke powarkuje i pokazuje zabki ale chyba tak sie bawia szczeniorki????poobserwujemy ja i zobaczymy...

Posted

Karmelciu jakbyś miała ochotę i możliwości - Kurs pierwszej pomocy psom (na kursie będzie Fantom do nauki Resuscytacji Psa):
http://centrumtriage.pl/kurs-3p.html
Ja się wybieram na ten kurs, ale nie w tym terminie, ponieważ wtedy akurat jadę się na inne psie seminarium.
Zbieramy grupę i będziemy ustalać termin indywidualnie (wystarczy zebrać 8 zespołów przewodnik + pies).

A teraz czas na foteczki psio-ludzkiej rodzinki Karmelci:

Posted

Ooooo widzę, że Choco ma już kubraczek :razz:
Dobrze, że nie miałam czasu, bo zbierałam się pytać na wątku kubraczkowym, co z wysyłką kubraczka :diabloti:

Dobry jest, wystarczająco ciepły ? Pytam, bo zamierzam zamówić drugi z tego samego źródła i jakby co, to poproszę o grubszy.

Posted

emilia2280 napisał(a):
hahaaaaaaaaaaaa, nie dosc ze kobieta, to jeszcze babcia a ma wojskowe barwy ochronne :lol::lol::lol:

Emi. nie znasz sie na psiapsiowej modzie, przeca to najmodniejsze kolory

Posted

oj dziewczyny....Choco mieszka prawie w lesie,wiec....musi sie zgrac z otoczeniem....miala nosa dziewczyna ktora szyla wdzianko....a Choco nam sie rozbrykala,bawi sie na spacerach,tarza nawet biegac probuje jak wie gdzie jest a staramy sie zawsze spacerowac ta sama trasa wiec juz sobie zapamietala i ma teraz radoche ze spacerow a nie tylko zalatwianie potrzeb,poza tym jest bardzo kontaktowa,jak wisze na kompie to ona wisi na moich kolanach,w ogole wszedzie za mna chodzi....zreszta cala procesja psiowa za mna chodzi,lacznie z czynnosciami lazienkowymi mam towarzystwo ale spia dziewczynki z moja corka....
a pokonywanie schodow idzie nam super ,jak podchodzimy to ja mowie SCHODY i ona smiga jak ta lala....jak mowie SPACER to chcoco juz siedzi,i czeka az przypne smycz ,tylko dupka jej lata bo nie moze sie doczekac,

Posted

[quote name='elik']Ooooo widzę, że Choco ma już kubraczek :razz:
Dobrze, że nie miałam czasu, bo zbierałam się pytać na wątku kubraczkowym, co z wysyłką kubraczka :diabloti:
Dobry jest, wystarczająco ciepły ? Pytam, bo zamierzam zamówić drugi z tego samego źródła i jakby co, to poproszę o grubszy.
Plissss karmelciu odepowiedz :)

Posted

no wiem, juz mi Ela na wátku Brunonka dala za té 6-letniá babcié :p To moja mala ma 8 latek i zawsze mówié ze mam 8-letnie szczenié :p

moze lózko latwiejsze bo tylko 1 schodek a na klatce jak nie widzi rozmiaru schodów to plazá jej sié lapki i jedzie na brzuszku?

Posted

Dziewczynki czas zacząć zbierać pieniążki na utrzymanie Choco w DT i operacje, które ją czekają, bo te pieniążki, które dostaliśmy w spadku po Belluni na długo nie starczą.

Mogę dać dla Choco 50 zł/miesięcznie, więcej w tej chwili nie mogę. :shake: