ania z poznania Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Podoba mi się zgodność poglądów na tym wątku :)! Quote
Asia & Ginger Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Macie rację dziołszki, też kiedyś o tym czytałam, ale zdążyłam juz zapomnieć. Ząbki teraz najważniejsze, bo na pewno bolą. Quote
karmelcia Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 przeczytalam sugestie,przyjelam,dostosuje sie.....Choco wchodzi po schodach,co prawda 1 raz ja wnioslam ,2 raz juz weszla na 1 pietro ,dalej ja wnioslam,ale juz nastepne razy wchodzila coraz wyzej i teraz juz smiga normalnie,musze isc rowno z nia zeby czyla moja noge ale dzielnie sie wdrapuje i widzicie kochane dziewczyny kazdy psiak cos wnosi do naszego zycia,Wiesia nauczyla mnie jak z nia zyc,postepowac a teraz juz jestem madrzejsza o ta wiedze i z Choco juz jestem prawie Fachura,jeszcze sie czasem zapominam i podstawiam jej nogi pod nocha zeby wiedziala gdzie isc ,bo tak spacerowalam z Wiesia ktora mnie tylko widziala ale po chwili sie ogarniam i pracuje smycza,klaskam w dlonie albo pstrykam palcami zeby zwrocic jej uwage oczywiscie mowiac przy tym....poza tym Choco zaprowadzila pozadek w moim domu,bo wiadomo,wszelkie sprzeta ,przedmioty musza stac zawsze w tym samym miejscu i moje dzieci juz nie porzucaja wszystkiego byle gdzie bo wiedza ze Choco sobie zapamietala ze w tym wlasnie miescu bylo pusto....inaczej sie zyje z takim pieskiem ,wiadomo,ale nie jest to jakos specjalnie uciazliwe....a wrecz odwrotnie SERDECZNIE POLECAM BALAGANIARZOM!!!! Quote
emilia2280 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 ania z poznania napisał(a):Podoba mi się zgodność poglądów na tym wątku :)! hihi :p milo sié czyta wiesci od Karmelci. od razu czlowiekowi milej na sercu. i jeszcz ema przyjemne z pozytecznym-porádki w domu non-stop ;pp Quote
Asia & Ginger Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Dziękujemy za codzienne wieści Karmelciu. :Rose: Zrobię w święta bazarek na Niuńkę. Quote
karmelcia Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 nie ma sprawy,fajnie jest dzielic sie fajnymi wydarzeniami,dziewczynka smiga coraz pewniej na spacerach,chodzimy caly czas ta sama trasa,wiec juz ja poznala na tyle ze nawet probuje wolniutko biegac,a dzis wytarzala sie w sniegu,RADOSC W CZYSTYM WYDANIU.....juz nie palcze w nocy w ogole,w dzien tylko zawyje jak chce wyjsc na spacer,nocki oczywiscie spedza w lozku Natki....spryciula,wciaz nie moge wyjsc z podziwu jak ona to robi???????? Quote
ania z poznania Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Karmelciu, tak sobie pomyślałam, bo z tego co czytam to działasz tak intuicyjnie jak ja z dotykaniem jej nogą podczas spaceru, tak żeby czuła, mamy w hoteliku w Bogatyni psiaki pod opieką szkoleniowca, on umie pracować z psami głuchymi, niewidomymi, co byś powiedziała na sesję telefoniczną z nim? Może coś fajnego by podpowiedział? Quote
Asia & Ginger Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Dzisiaj do Choco dołączyła ta oto słodzinka: http://www.dogomania.pl/threads/219503-spanielka-Tequila-nie-taki-do-końca-słodki-szczeniaczek-co-dalej To była błyskawiczna akcja, sunię trzeba było zabierać z tymczasu. Na szczęście Karmelcia jest niezwodna. :loveu: :Rose: Mamy obiecane zdjęcia obu dziewuszek. :cool3: Quote
karmelcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 ach i Karmelcia dzis zrobila sesje zdieciowa RODZINNA dla wszystkich cioteczek Z DEDYKACJA-WESOLYCH SWIAT JAK SIE FOTKI ZALADUJA WYSLE GINGER TO WRZUCI..... Quote
karmelcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 a sunia na moje oko jest zwyczajnie wystraszona,tymi rewolucjami,z moja natalka bawi sie normalnie,standardowo spanie w lozku(Natka,Choco,Tequila),na spacerach lata jak zwariowana,przy zabawie troszke powarkuje i pokazuje zabki ale chyba tak sie bawia szczeniorki????poobserwujemy ja i zobaczymy... Quote
karmelcia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Raczej tak,ucze sie psa,bo nie zkazdym moge STANDAROWO postepowac ale namiary na osobe od SPECJALNYCH PIESKOW chetnie przygarne i skorzystam z rad DZIEKI BARDZO!!!! Quote
Asia & Ginger Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Karmelciu jakbyś miała ochotę i możliwości - Kurs pierwszej pomocy psom (na kursie będzie Fantom do nauki Resuscytacji Psa): http://centrumtriage.pl/kurs-3p.html Ja się wybieram na ten kurs, ale nie w tym terminie, ponieważ wtedy akurat jadę się na inne psie seminarium. Zbieramy grupę i będziemy ustalać termin indywidualnie (wystarczy zebrać 8 zespołów przewodnik + pies). A teraz czas na foteczki psio-ludzkiej rodzinki Karmelci: Quote
elik Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Ooooo widzę, że Choco ma już kubraczek :razz: Dobrze, że nie miałam czasu, bo zbierałam się pytać na wątku kubraczkowym, co z wysyłką kubraczka :diabloti: Dobry jest, wystarczająco ciepły ? Pytam, bo zamierzam zamówić drugi z tego samego źródła i jakby co, to poproszę o grubszy. Quote
emilia2280 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 hahaaaaaaaaaaaa, nie dosc ze kobieta, to jeszcze babcia a ma wojskowe barwy ochronne :lol::lol::lol: Quote
elik Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 emilia2280 napisał(a):hahaaaaaaaaaaaa, nie dosc ze kobieta, to jeszcze babcia a ma wojskowe barwy ochronne :lol::lol::lol: Emi. nie znasz sie na psiapsiowej modzie, przeca to najmodniejsze kolory Quote
karmelcia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 oj dziewczyny....Choco mieszka prawie w lesie,wiec....musi sie zgrac z otoczeniem....miala nosa dziewczyna ktora szyla wdzianko....a Choco nam sie rozbrykala,bawi sie na spacerach,tarza nawet biegac probuje jak wie gdzie jest a staramy sie zawsze spacerowac ta sama trasa wiec juz sobie zapamietala i ma teraz radoche ze spacerow a nie tylko zalatwianie potrzeb,poza tym jest bardzo kontaktowa,jak wisze na kompie to ona wisi na moich kolanach,w ogole wszedzie za mna chodzi....zreszta cala procesja psiowa za mna chodzi,lacznie z czynnosciami lazienkowymi mam towarzystwo ale spia dziewczynki z moja corka.... a pokonywanie schodow idzie nam super ,jak podchodzimy to ja mowie SCHODY i ona smiga jak ta lala....jak mowie SPACER to chcoco juz siedzi,i czeka az przypne smycz ,tylko dupka jej lata bo nie moze sie doczekac, Quote
elik Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 [quote name='elik']Ooooo widzę, że Choco ma już kubraczek :razz: Dobrze, że nie miałam czasu, bo zbierałam się pytać na wątku kubraczkowym, co z wysyłką kubraczka :diabloti: Dobry jest, wystarczająco ciepły ? Pytam, bo zamierzam zamówić drugi z tego samego źródła i jakby co, to poproszę o grubszy. Plissss karmelciu odepowiedz :) Quote
ania z poznania Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Emilia, jaka babcia???? Przecież wet ocenił ją na SZEŚĆ lat!!!! Karmelciu, a próbowałaś schodzenia po schodach czy cały czas ją znosisz? Quote
karmelcia Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 znosza ja ,bo ona tak sie rozpedza ze zjezdza na brzuchu,wiec poki co ja znosze,i to jest dziwne bo z lozka zeskakuje normalnie a schody zalicza na brzuchu. Quote
ania z poznania Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 No właśnie, zejścia ze schodów bardzo się bała.... Łóżko daje jednak większą motywację :p. Quote
emilia2280 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 no wiem, juz mi Ela na wátku Brunonka dala za té 6-letniá babcié :p To moja mala ma 8 latek i zawsze mówié ze mam 8-letnie szczenié :p moze lózko latwiejsze bo tylko 1 schodek a na klatce jak nie widzi rozmiaru schodów to plazá jej sié lapki i jedzie na brzuszku? Quote
ania z poznania Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Wiesz, buda jest w przytulisku na 5-6cm podwyższeniu i ona z tego też bała się zejsć..... Quote
Asia & Ginger Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Dziewczynki czas zacząć zbierać pieniążki na utrzymanie Choco w DT i operacje, które ją czekają, bo te pieniążki, które dostaliśmy w spadku po Belluni na długo nie starczą. Mogę dać dla Choco 50 zł/miesięcznie, więcej w tej chwili nie mogę. :shake: Quote
Recommended Posts