karmelcia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Aniu a czy Ty ja odrobaczalas?????bo w razie co zebym jutro cos wziela dla niej.....bo zadnych zyjatek na sobie nie ma ,odladnelam ja dokladnie. Quote
ania z poznania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Karmelciu, nie, nic jej nie dawałam. Wiem też, ze wet schroniskowy jej nie oglądał, nie była odrobaczona ani zaszczepiona. Quote
Pyrdka Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Zapraszam na bazarek z którego dochód przeznaczymy na ratowanie naszej 6 mięsiecznej suni chorej na nużycę http://www.dogomania.pl/threads/2197...29.12-do-22-00 Quote
Asia & Ginger Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Widzę, że o kubraczek nie muszę już się martwić. Dostałam dzisiaj zdjęcie Choco od Karmelci. Jak znajdę kabel od telefonu to wstawię pieszczoszkę Choco. Quote
ania z poznania Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 A jak nie znajdziesz to wyślij mi i ja wstawię :) Quote
elik Posted December 19, 2011 Author Posted December 19, 2011 Kochane Cioteczki szukamy transportu na trasie Tomaszów Mazowiecki - Kraków dla mix yorka koczującego pod gołym niebem na stacji benzynowej. W jak beznadziejnie niebezpiecznej sytuacji się znajduje nie muszę mówić. Zaoferowałam mu BDT u mnie, ale nie możemy załatwić transportu :( Quote
karmelcia Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 KOLEJNA NOC PRZESPANA SPOKOJNIE.tylko rano jak wstalam i zaczelam sie krecic to Choco zaczela wyc.chyba dala mi znak ZOBACZ JA TEZ JUZ WSTALAM -PRZYWITAJ SIE ZE MNA.Wcina dziewczyna jak odkurzacz,daje jej 3 razy dziennie mniejsze porcje zeby jej nie narobic rewolucji,za kilka dni przejde na 2 razy.kupki sa ladne,o ile mozna tak powiedziec o kupie.ale nie ma zadnych biegunek ani wynalazkow w odchodach.dziewczyna fajnie sie aklimatyzuje ,nawet ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu UMIE WSKOCZYC DO LOZKA spryciula,niby nie widzi ale na lozko wie jak wlezc.dzis na 18 mamy weta,tylko nie wiem nadal czy byla odrobaczona i na kogo mam otworzyc rachunek i jak bedziemy sie rozliczac ,czy Wy bezposrednio z wetem , ,czy mam ja brac faktury wysylac wam i wy mi potem kase a ja wetowi...... Quote
elik Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 Adres przekazany, kaska przelana, jak dobrze pójdzie, to Choco jeszcze przed świętami dostanie cieplutki kubraczek. A jeśli nie, to tylko z winy poczty :roll: Quote
emilia2280 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Karmelciu, za weta faktury popros zeby wystawial na Fundacjé Kastor. dane sá na naszej www, w banerku mam link. Napisz co wyszlo na oglédzinach wyjácego szczéscia :) Elu, ja kupié babci ten modny sweterek, tylko powiedz mi ile, oddam :) Dziékujé za wyszukanie go i zakup tak szybko. Quote
Asia & Ginger Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Rozmawiałam niedawno z Karmelcią. Choco jest zdrowa, po nowym roku będzie można umawiać sterylkę (usunięcie guzka i ząbka za jednym zamachem). Wcześniej oczywiście badania krwi. A teraz zagadka. Na ile lat wet ocenił Choco? I obiecane zdjęcie. Słabe, bo z komórki, ale widać jaka z Choco pieszczoszka. :loveu: Quote
ania z poznania Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 A teraz zagadka. Na ile lat wet ocenił Choco? Na dziesięć??? Quote
ania z poznania Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Karmelciu, piękny piec masz :) Quote
Asia & Ginger Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Na 6! Mnie zatkało. :-o Stwierdził również, że Choco nie widzi od dawna, ponieważ doskonale sobie radzi. A najważniejsze, że umie trafić do łóżka! :cool3: :loveu: Jeśli rzeczywiście jest tak młoda i straciła wzrok już dość dawno, to wydaje mi się, że mogło to być spowodowane albo przez jakiś uraz albo przez PRA (postępujący znik siatkówki), chorobę genetyczną, która potrafi ujawnić się w młodym wieku. Quote
ania z poznania Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Choco jest naprawdę w świetnej kondycji, jest bardzo sprawna, nie widać żadnych problemów z chodzeniem. No i słuch- to nie jest słuch starego psa, słyszy WSZYSTKO! Mnie tylko ząbki zastanawiały..... Zmieniam tytuł :)! Quote
karmelcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A MNIE NIE ,HAHAHAHAHA ja ja sobie dokladnie poogladalam,i jak wczesniej juz pisalam ,zeby miala MLODE tylko te zgnilki byly zastanawiajace!!!!no ale najwazniejsze ze jest zdrowa,swietnie sobie radzi ,mozna ja wysterylizowac..... wczoraj ja odrobaczylam i zrobilam wscieklizne,i jak juz mowilam Asi wszelkie zabiegi zrobimy po nowym roku,akurat skonczy kropkowac,odsapnie po wrazeniach ostatnich dni itp. dzis kolejna spokojnie przespana noc,po schodach ja znosze bo to jednak wysokie 2 pietro,wprawe juz mam,super wcina royalke dla malych pieskow z mieskiem z puszki,topografie mieszkania poznaje,coraz zadziej wpada na meble.oczywiscie musimy sie uczyc ze wszystko musi caly czas stac na swoim miejscu,zeby jej dodatkowo nie utrudniac,i swietnie sobie radzi.ze pieszczoch z niej to widzicie,jeszcze sprobuje ja puscic luzem (w sensie nie bede trzymac drugiego konca smyczy)i zobacze jak bedzie....dobrze by bylo jakby zrzucila odrobinke bo wtedy bedzie jeszcze bardziej sprawna,teraz to taka kluska..... Quote
karmelcia Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A MNIE NIE ,HAHAHAHAHA ja ja sobie dokladnie poogladalam,i jak wczesniej juz pisalam ,zeby miala MLODE tylko te zgnilki byly zastanawiajace!!!!no ale najwazniejsze ze jest zdrowa,swietnie sobie radzi ,mozna ja wysterylizowac..... wczoraj ja odrobaczylam i zrobilam wscieklizne,i jak juz mowilam Asi wszelkie zabiegi zrobimy po nowym roku,akurat skonczy kropkowac,odsapnie po wrazeniach ostatnich dni itp. dzis kolejna spokojnie przespana noc,po schodach ja znosze bo to jednak wysokie 2 pietro,wprawe juz mam,super wcina royalke dla malych pieskow z mieskiem z puszki,topografie mieszkania poznaje,coraz zadziej wpada na meble.oczywiscie musimy sie uczyc ze wszystko musi caly czas stac na swoim miejscu,zeby jej dodatkowo nie utrudniac,i swietnie sobie radzi.ze pieszczoch z niej to widzicie,jeszcze sprobuje ja puscic luzem (w sensie nie bede trzymac drugiego konca smyczy)i zobacze jak bedzie....dobrze by bylo jakby zrzucila odrobinke bo wtedy bedzie jeszcze bardziej sprawna,teraz to taka kluska..... Quote
ania z poznania Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 A na górę wchodzi sama? No właśnie, skąd te zgniłki?? Quote
AgusiaP Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Dziewczynki a szukałyście może w ogłoszeniach psiaków zaginionych czy komuś taka sunia nie zginęłą? Ja mogę poszukac po Świętach, bo teraz jestem tylko z doskoku na Dogo Quote
emilia2280 Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 hehe, a to heca. babcia 6 letnia :p Nie wiem dziewczyny, ale sterylka, plus guz, plus zábek, to duzo jak na jedná narkozé ;/ Mi kiedys dobry wet powiedzial, ze zéby powinno robic sié osobno, nie przy kazji operacji, bo to jest ryzyko zakazenia - zébiska sá siedliskiem bakterii, które dostajá siédo krwioobiegu podczas extrakcji czy nawet usuwania kamienia. A to lepiej zrobic jak sunia bédzie zdrowa, ale nie razem ze sterylká, za duze obciázenie dla organizmu. Quote
snuszak Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 AgusiaP napisał(a):Dziewczynki a szukałyście może w ogłoszeniach psiaków zaginionych czy komuś taka sunia nie zginęłą? Ja mogę poszukac po Świętach, bo teraz jestem tylko z doskoku na Dogo jeśli miała takie kołtuny to nie wiem czy zaginęła, takie coś nie robi się z dnia na dzień Quote
ania z poznania Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 emilia2280 napisał(a):hehe, a to heca. babcia 6 letnia :p Nie wiem dziewczyny, ale sterylka, plus guz, plus zábek, to duzo jak na jedná narkozé ;/ Mi kiedys dobry wet powiedzial, ze zéby powinno robic sié osobno, nie przy kazji operacji, bo to jest ryzyko zakazenia - zébiska sá siedliskiem bakterii, które dostajá siédo krwioobiegu podczas extrakcji czy nawet usuwania kamienia. A to lepiej zrobic jak sunia bédzie zdrowa, ale nie razem ze sterylká, za duze obciázenie dla organizmu. Dokładnie, mój wet mówi też żeby nigdy nie łączyć zębów ze sterylką! Ja bym najpierw zrobiła zęby, w przyszłym miesiącu, a sterylkę później, bo i tak nie powinno się ciąć zaraz po cieczce, a te ząbki mogą powodować ból dziąseł. Quote
elik Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 ania z poznania napisał(a):Dokładnie, mój wet mówi też żeby nigdy nie łączyć zębów ze sterylką! Ja bym najpierw zrobiła zęby, w przyszłym miesiącu, a sterylkę później, bo i tak nie powinno się ciąć zaraz po cieczce, a te ząbki mogą powodować ból dziąseł. Też słyszałam od wetki to, że zębów czyszczenia, czy usuwania jak sa ropnie, nie łączy się ze sterylizacją i że sterylizacja powinna być zrobiona nie wcześniej niż miesiąc po rujce. Nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić porządek z ząbkami. Zanim minie okres oczekiwania po rujce, to zdąży sobie odpocząć po porządkach z ząbkami. Quote
ania z poznania Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 No właśnie, ząbki są priorytetem, to i boli, na pewno też przy jedzeniu, poza tym żeby ta zgnilizna nie doszła do kości..... Quote
elik Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 ania z poznania napisał(a):No właśnie, ząbki są priorytetem, to i boli, na pewno też przy jedzeniu, poza tym żeby ta zgnilizna nie doszła do kości..... I nie siała bakterii podczas sterylizacji. Quote
Recommended Posts