Patia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Garden czy chodzi Ci o tą sunię ? : Aga-ta powinna mieć dane dotyczące odrobaczanie czy ewentulanie szczepienia psów w schronisku . Ona do 2 stycznia nie ma dostępu do Internetu . Jeśli masz taką mozliwość , odrobacz sunię czymś porządnym , bo robaki pewnie ma . Czy możesz podać swój numer telefonu ? Przekażę Agacie abyście się mogły skontaktować . Ja mam więcej zdjęć tej suczki jesli trzeba do ogłoszeń . Jeśli możesz zrobić ogłoszenia to oczywiście , bardzo się przydadzą . Czy możesz tu napisać parę słów o suni ? Quote
garden Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Tak tego mam maluszka :-) no to juz cos wiem przynajmniej . Jutro ja odrobacze w takim razie . Mala ma sie dobrze ,pierwszy bala sie troche podejsc do nas ale teraz juz nie odchodzi od nogi . Jest bardzo grzeczna , szybko sie uczy . 796331896 . Jak bym nie mogla odebrav to prosze o smsa a ja pozniej oddzwonie Quote
Patia Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Super ! Dziękujemy bardzo za zajecie się małą ! :) Czy ma jakieś imię ? Quote
garden Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Nie ma , nie wiedzielismy czy jakies posiada wiec czekalismy na informacje . A zdjecia sie przydadza bo mi sie gdzies podzial kabel od aparatu . Moze jeszcze dzis po pracy zrobie jakies ogloszenia , tylko nie wiem jak powinna w razie czego wygladac umowa adopcyjna Quote
AniaB Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Zrobilam rozliczenie wydatkow poniesionych na leczenie Woolika, Silky i Kori. Nie uwzgledniam kwot, ktore placila Patia - Patia jakbys mogla dopisac swoje wydatki, prosze.. Wooly: test na parwo 75 zl wizyta 23.12.2011 - 112 zl (surowica, interferon, leki przeciwkrwotoczne, leki przeciwwymiotne, kroplowka) wizyta 24.12.2011 - 114 zl - kroplowka, leki przeciwwymiotne, leki przeciwkrwotoczna, puszki RC Intestinal wizyta w Boze Narodzenie - 50 zl wizyta (stawka swiateczna), antybiotyk do domu, puszki RC - 40 zl - razem 90 zl RAZEM 391 zl Silky i Kori: wizyta 24.12.2011 - 150 zl - surowica, interferon, leki przeciwwymiotne, leki przeciwkrwotoczna, puszki RC Intestinal wizyta w Boze Narodzenie - 136 zl - 80 zl wizyta - dwie sunie - (stawka swiateczna), leki przeciwwymiotne, antybiotyk do domu, puszki RC RAZEM 286 zl W sumie za leczenie psiakow zaplacilam 677 zl plus 100 zl za hotelowanie co daje lacznie 777 zl.. Fajna cyfra wyszla..:) Poniewaz pieniazki, ktore wydalam byly odlozone na psa ktory przyjechal do mnie na DT - cc Dodo - bardzo prosze o pomoc... Dodo jest duzy, wynedznialy, prawie na 100 % przeziebiony, nieszczepiony, nieodrobaczony, po prostu bardo biedny.. Nie zasluzyl na to aby mu czegokolwiek braklo..:( Quote
Asior Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 garden napisał(a):Mam u siebie od piatku jednego z tych maluchow na Dt. Do dzis nie mam o niej zadnych informacji tj.czy byla odrobaczona ,szczepiona albo czy mam ja oglaszac ... Prosze o jakies informacje . (to czarna,podpalana suczka ze zdjecia pod tymi bialo-czarnymi maluchami) kurcze, dziś miałam dzwonić ale mam takie urwanie głowy w pracy, że potem mi umknęło, jutro zadzwonię i wszystko powiem co i jak Quote
garden Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 To w takim razie bede czekac jutro na telefon :-) Quote
Patia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Garden , jak mała ? Czegoś potrzebujesz ? Udało Ci się ją odrobaczyć ? Quote
garden Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Mala ma sie dobrze , jak na szczeniaka jest super grzeczna . Odrobaczylismy sie dzisiaj i zalozylismy ksiazeczke . Jest zdrowa , nie ma swierzba , pchel tez nie widac ale byla po kapieli wiec mam obserwowac kilka dni czy sie jakies nie pojawia . Quote
paoiii Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jeśli ktoś udostępni konto to może zrobić bazarek imieninkowy?? Akurat będzie na jakieś szczepienia czy karmę??? Quote
garden Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jak sie tu cholera dodaje zdjecia ?? ;) Quote
Aga-ta Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='garden']Mala ma sie dobrze , jak na szczeniaka jest super grzeczna . Odrobaczylismy sie dzisiaj i zalozylismy ksiazeczke . Jest zdrowa , nie ma swierzba , pchel tez nie widac ale byla po kapieli wiec mam obserwowac kilka dni czy sie jakies nie pojawia . dziekuje bardzo za wiadomosci o suni. Wszytskie zabrane szczeniaki na paierze mialy szczepienia i byly odrobaczone, jednak radzilabym sie tym nie sugerowac... garden, jezeli masz problem z wstawieniem zdjec prosze przeslij mi je na maila:) agatamalan@wp.pl Fiziu, DZIEKUJEMY bardzo za zyczenia:) i ja rowiez zycze Wszystkim SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU:) Quote
Aga-ta Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 w domach stalych rudziunia chory Woolik Jagodka z czarna pojechaly do jednego domu Nutka dropiata sunia jezyk pregusek Gapka kudlatka po kapieli Quote
Aga-ta Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 na nowe domy caly czas czekaja: Ciapka bullowata;) dziewczynka chora Silky chora Kori latka kudlata pieknotka malenka wilczyca;) lapcia Frocia Quote
Aga-ta Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [quote name='AniaB']Zrobilam rozliczenie wydatkow poniesionych na leczenie Woolika, Silky i Kori. Nie uwzgledniam kwot, ktore placila Patia - Patia jakbys mogla dopisac swoje wydatki, prosze.. Wooly: test na parwo 75 zl wizyta 23.12.2011 - 112 zl (surowica, interferon, leki przeciwkrwotoczne, leki przeciwwymiotne, kroplowka) wizyta 24.12.2011 - 114 zl - kroplowka, leki przeciwwymiotne, leki przeciwkrwotoczna, puszki RC Intestinal wizyta w Boze Narodzenie - 50 zl wizyta (stawka swiateczna), antybiotyk do domu, puszki RC - 40 zl - razem 90 zl RAZEM 391 zl Silky i Kori: wizyta 24.12.2011 - 150 zl - surowica, interferon, leki przeciwwymiotne, leki przeciwkrwotoczna, puszki RC Intestinal wizyta w Boze Narodzenie - 136 zl - 80 zl wizyta - dwie sunie - (stawka swiateczna), leki przeciwwymiotne, antybiotyk do domu, puszki RC RAZEM 286 zl W sumie za leczenie psiakow zaplacilam 677 zl plus 100 zl za hotelowanie co daje lacznie 777 zl.. Fajna cyfra wyszla..:) Poniewaz pieniazki, ktore wydalam byly odlozone na psa ktory przyjechal do mnie na DT - cc Dodo - bardzo prosze o pomoc... Dodo jest duzy, wynedznialy, prawie na 100 % przeziebiony, nieszczepiony, nieodrobaczony, po prostu bardo biedny.. Nie zasluzyl na to aby mu czegokolwiek braklo..:( BARDZO PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE [quote name='paoiii']Jeśli ktoś udostępni konto to może zrobić bazarek imieninkowy?? Akurat będzie na jakieś szczepienia czy karmę??? Patia, udostepnisz swoje konto? mozemy rowniez podac konto lecznicy, ale nie wiem, czy to dobry pomysl, bo mozemy sie pogubic Quote
fizia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ktoś na FB zaoferował przesłanie paru euro - czy mogłabym prosić o numer konta dla maluchów? Czyli jest pół na pół :) 9 szczeniaków ma Dom i 9 jeszcze czeka - oby już niedługo Quote
Aga-ta Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 wyslalam PW. Kolejny raz dziekuje za pomoc:) Quote
fizia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Fajnie, zaraz przekażę dalej. Mam nadzieję, że te chorutkie maluchy mają się w miarę dobrze... Quote
Aga-ta Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 maluchy sa po parwo, ale juz dochodza do siebie. Jednak rachunki za ich leczenie sa bardzo duze, leki, kroplowki... Od Swiat jedza puszki royal intestinal, za ktore nie zostal jeszcze uregulowany rachunek, chyba nie chce znac kwoty koncowej.... Jest szansa, ze Lapcia nie bedzie musiala miec amputowanej lapki. Wg. wet. lapa jest do rekonstrukcji Quote
fizia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 No to faktycznie robią się z tego nieciekawe sumy... Dobrze, że maluchy dochodzą do siebie - pieniążki jakoś mam nadzieję, że uda się uzbierać. Quote
fizia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ktoś zapytałm na FB o KORI ile psinka ma mniej wiecej ? i jaka będzie jak dorośnie ?:) śłiczna :) Quote
paoiii Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/220355-CHRZCINY!-CHCESZ-CHRZE%C5%9ANIAKA-NAZWIJ-SZCZENIAKA!-na-szczeniaki-KRK-do-15.01.2012r!! ZAPRASZAMY NA CHRZCINY!!!! :) Quote
Patia Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Paoiii , Fizia dziękujemy bardzo za pomoc ! Ja mogę udostępnić konto , jesli trzeba . Ja dotychczas płaciłam : - pierwsza wizyta Kori u lekarza - 97 zł za odrobaczenie , odpchlenie , chip i karmę - Kori leczenie parwowirozy - 279 zł w tym test na parwo ,badania krwi , kroplówki itd - Woolie i Siky - pierwsza wizyta u lekarza - 154 zł za odrobaczanie , chip x2 , karma i podkłady U mnie jest jeszcze od czwartku Jeżynka , zbyt wcześnie oddzielona od mamy suczka maleńka , czekała znów w straży na transport do NT , za nią jest do zapłacenia na razie 13 zł za odrobaczenie i kroplówkę . Quote
Recommended Posts