Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ajlii napisał(a):

I mam dobre wieści....... jutro lub w czwartek (zależy kiedy odzyskam samochód z warsztatu) jedziemy na wizytę przed-adopcyjną!

Super wiadomość, trzymamy kciuki żeby to był TEN domek!!!!

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jeszcze proszę potrzymajcie kciuki, żeby samochód mi oddali z warsztatu. Bo bez niego kiepsko widzę tą wizyte... to ponad 60 km w jedną stronę :(

Posted

ajlii napisał(a):
To jeszcze proszę potrzymajcie kciuki, żeby samochód mi oddali z warsztatu. Bo bez niego kiepsko widzę tą wizyte... to ponad 60 km w jedną stronę :(

Niech oddadzą naprawiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Przelewam Gwiazdce spadek po Jasiu 52,67 zł., jeśli znajdzie ds to super- przeznacz Ajlii na innego potrzebującego a jak coś to będzie "zapas" dla maleńkiej.
Proszę również o potwierdzenie na Jasiowym wątku jak dojdzie przelew.

Posted

ajlii napisał(a):
Doszła dziś wpłata dla Gwiazdki od Bea 100 - 50 zł. Dziękuję serdecznie :)))
I mam dobre wieści....... jutro lub w czwartek (zależy kiedy odzyskam samochód z warsztatu) jedziemy na wizytę przed-adopcyjną!

Zaciskam i za naprawiony samochód i za pozytywne wyniki wizyty:)

pzdr.

Posted

Wszystkie cioteńki na tym wątku:

życzę pięknych i spokojnych i zdrowych Świąt oraz Dosiego 2012 Roku,
oby był lepszy i radosny a Gwiazdce (i innym bezdomniakom u Ajlii) przyniósł nareszcie wymarzone domy, na jakie zasługują...
pozdrawiam świątecznie i najcieplej
bea100

[FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]

Posted

Przepraszam, że trzymałam Was tyle w niepewności.
U nas cieżki czas, odszedł Franio za TM...

Gwiazdka poszła do DS... i już wróciła :/
Wizyta przed-adopcyjna wypadła świetnie - super warunki, ludzie zachwyceni psem... i za dwa dni telefon, żeby zabierać psa, bo "jakiś skundlony jest i wchodzi na łóżko, tam gdzie ludzie śpią". Kto by pomyślał...
Jubu wykazał się szczytem opanowania, żeby nie zbluzgać pana. Pojechał zaraz po Gwiazdkę, i tym sposobem mamy małą z powrotem.

Narazie wydałam na Gwiazdkę: 40 zł chip i 53 zł szczepienia p/c wirusówkom.
I tu wielkie podziękowania dla dr Sikorskiego, który nie dość że nie wziął za wizytę to i obniżył cenę chipowania...

Mam na koncie wpłaty od Bea100 (dziękuję serdecznie :))) ). I spadek po Jasiu... dziękuję Magdysko... Wiesz, jak znalazłam z Gwiazdkę, to pierwsza moja myśl była "Jaśku, czy to Twoja sprawka...?".

A żeby wszystkiego było mało, to Gwiazdce właśnie zaczęła się cieczka...

Posted

O,matko., takie wiadomości przed wigilią....
Aż mi się wierzyć nie chce....

A może przeszkadzała w przygotowaniach do Wigilii? Może chcieli gdzieś wyjechać na ferie itp..... eh....

pzdr.

Posted

Jak pisałam, Gwiazdce zaczęła się cieczka...
Możliwe że wczoraj, a możliwe że w byłym DS. Byliśmy jeszcze dzisiaj w lecznicy, omówić możliwości postępowania. Ze względu na duże ryzyko ropomacicza, weterynarz odradził podanie Jej teraz hormonów. Jakoś się przemęczymy... jest na tyle mała, że może przez najbliższe tygodnie mieszkać w sypialni :/

Problem w tym, że trzeba ją będzie po cieczce wysterylizować, niezależnie od tego czy znajdzie szybko dom. Koszt - do 300 zł... załamka finansowa :((( A mam jeszcze Lenę na BDT, którą utrzymuje od miesięcy sama, i która też lada moment będzie kwalfikować się do sterylki :(((
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc bazarkową? Po świętach zacznę przygotowania do bazarku z rękodziełem. Bez tego nie mam możliwości wysterylizowania zadnej z suniek...

Posted

Nie znam cen sterylek. Moja Julka miała sterylkę 3 lata temu. Napewno będę szukać jeszcze tańszej opcji, ale generalnie Łodzi pod względem lecznic nie znam jeszcze.