M&S Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 ajlii napisał(a): I mam dobre wieści....... jutro lub w czwartek (zależy kiedy odzyskam samochód z warsztatu) jedziemy na wizytę przed-adopcyjną! Super wiadomość, trzymamy kciuki żeby to był TEN domek!!!! Quote
magdyska25 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 To ja również dołączam się do kciuków!!! Quote
ajlii Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 To jeszcze proszę potrzymajcie kciuki, żeby samochód mi oddali z warsztatu. Bo bez niego kiepsko widzę tą wizyte... to ponad 60 km w jedną stronę :( Quote
M&S Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 ajlii napisał(a):To jeszcze proszę potrzymajcie kciuki, żeby samochód mi oddali z warsztatu. Bo bez niego kiepsko widzę tą wizyte... to ponad 60 km w jedną stronę :( Niech oddadzą naprawiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
magdyska25 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Przelewam Gwiazdce spadek po Jasiu 52,67 zł., jeśli znajdzie ds to super- przeznacz Ajlii na innego potrzebującego a jak coś to będzie "zapas" dla maleńkiej. Proszę również o potwierdzenie na Jasiowym wątku jak dojdzie przelew. Quote
Asiaczek Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 ajlii napisał(a):Doszła dziś wpłata dla Gwiazdki od Bea 100 - 50 zł. Dziękuję serdecznie :))) I mam dobre wieści....... jutro lub w czwartek (zależy kiedy odzyskam samochód z warsztatu) jedziemy na wizytę przed-adopcyjną! Zaciskam i za naprawiony samochód i za pozytywne wyniki wizyty:) pzdr. Quote
magdyska25 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Przekierowałam również panią, która pytała się mnie na mailu o maleńką- podałam nr tel do Jubu (zresztą w ogłoszeniu też był....). Quote
bea100 Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Wszystkie cioteńki na tym wątku: życzę pięknych i spokojnych i zdrowych Świąt oraz Dosiego 2012 Roku, oby był lepszy i radosny a Gwiazdce (i innym bezdomniakom u Ajlii) przyniósł nareszcie wymarzone domy, na jakie zasługują... pozdrawiam świątecznie i najcieplej bea100 [FONT=Tahoma][/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] Quote
ajlii Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Przepraszam, że trzymałam Was tyle w niepewności. U nas cieżki czas, odszedł Franio za TM... Gwiazdka poszła do DS... i już wróciła :/ Wizyta przed-adopcyjna wypadła świetnie - super warunki, ludzie zachwyceni psem... i za dwa dni telefon, żeby zabierać psa, bo "jakiś skundlony jest i wchodzi na łóżko, tam gdzie ludzie śpią". Kto by pomyślał... Jubu wykazał się szczytem opanowania, żeby nie zbluzgać pana. Pojechał zaraz po Gwiazdkę, i tym sposobem mamy małą z powrotem. Narazie wydałam na Gwiazdkę: 40 zł chip i 53 zł szczepienia p/c wirusówkom. I tu wielkie podziękowania dla dr Sikorskiego, który nie dość że nie wziął za wizytę to i obniżył cenę chipowania... Mam na koncie wpłaty od Bea100 (dziękuję serdecznie :))) ). I spadek po Jasiu... dziękuję Magdysko... Wiesz, jak znalazłam z Gwiazdkę, to pierwsza moja myśl była "Jaśku, czy to Twoja sprawka...?". A żeby wszystkiego było mało, to Gwiazdce właśnie zaczęła się cieczka... Quote
Akrum Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 o matko kochana, co za ludzie... i tylko dlatego oddać psa? Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 O,matko., takie wiadomości przed wigilią.... Aż mi się wierzyć nie chce.... A może przeszkadzała w przygotowaniach do Wigilii? Może chcieli gdzieś wyjechać na ferie itp..... eh.... pzdr. Quote
ajlii Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Nie wiem... może po prostu nie pasowała do choinki... :( Quote
ajlii Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Nie smuć się Asiaczku... Gwiazdka jest bezpieczna. A po świętach znów zaczniemy Jej szukać domku. Najlepszego... Quote
Asiaczek Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Wiem, ale ten wątek był taki.... optymistyczny, mimo złego poczatku. A tutaj tak paskudnie się sprawa potoczyła... Gwiazdko, bedzie dobrze:) pzdr. Quote
ajlii Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Jak pisałam, Gwiazdce zaczęła się cieczka... Możliwe że wczoraj, a możliwe że w byłym DS. Byliśmy jeszcze dzisiaj w lecznicy, omówić możliwości postępowania. Ze względu na duże ryzyko ropomacicza, weterynarz odradził podanie Jej teraz hormonów. Jakoś się przemęczymy... jest na tyle mała, że może przez najbliższe tygodnie mieszkać w sypialni :/ Problem w tym, że trzeba ją będzie po cieczce wysterylizować, niezależnie od tego czy znajdzie szybko dom. Koszt - do 300 zł... załamka finansowa :((( A mam jeszcze Lenę na BDT, którą utrzymuje od miesięcy sama, i która też lada moment będzie kwalfikować się do sterylki :((( Czy mogę liczyć na Waszą pomoc bazarkową? Po świętach zacznę przygotowania do bazarku z rękodziełem. Bez tego nie mam możliwości wysterylizowania zadnej z suniek... Quote
Asiaczek Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 A nic nie da utargować u weta...? 300 zł to sporo... Pzdr. Quote
ajlii Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 Nie znam cen sterylek. Moja Julka miała sterylkę 3 lata temu. Napewno będę szukać jeszcze tańszej opcji, ale generalnie Łodzi pod względem lecznic nie znam jeszcze. Quote
Asiaczek Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Co do lecznic w Ł. to można poszukać w Googlach. Ewent. napisz do Mudik (ona obecnie mieszka w Ł.), może zna jakies godne polecenia lecznice. I niedrogie:) pzdr. Quote
bea100 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 O rany, a u mnie tak zapętliło się i zupełnie nie mogę pomóc Ci Ajlii i wesprzeć w tym trudnym momencie... Quote
Recommended Posts