Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to cena przy miesiącach sterylizacji- skoro podana 300 zł. to przy 50% zniżce wychodzi 150 zł. (po drugie u stałych klientów pewnie też się inaczej liczy ;) no i oczywiście zależy z kim Jubu rozmawiał w danej chwili bo tam nie przyjmuje tylko jeden wet).

Jak będziesz już coś wiedzieć Ajlii- daj znać. a ja dołączam się do kciuków!

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo Lenka jest baaaaardzo podobna do Iskry... w większości na własne życzenie ;) Dużo w niej ruchów, gestów z obydwu żółtych ciotek. Po Iskrze ma specyficzny sposób układania się na podsuszce, a po Julce kręcenie dupskiem gdy stoi na dwóch łapach.
Poza tym od niedawna "służy" - gdzie i kiedy się tego nauczyła, to ja nie wiem... No i ma ukochanego kolegę - Bastera. Uwielbiają się, szczególnie przewracać, kotłować.
Uwielbiam to zdjecie: https://lh3.googleusercontent.com/-rAc1ET_M1SA/TwuELbU-4CI/AAAAAAAABbA/nShSGHowEZA/s640/DSC00606.JPG
Mina w stylu: "myślenie boli" ;)

Ale wracając do tematu Gwiazdkowego - tak, to TEN domek sie w końcu odnalazł :)) Wizyta przed-adopcyjna wypadła super. Taki zwykły, fajny dom - z wieloletnim doświadczeniem z psami, choć dotychczas większymi troszkę (np. rotwailer ;) ). Pan pracuje w domu, więc Gwiazda nie będzie się nudzić. I fajnie, bo w Łodzi, więc mam niedaleko :)
Także Gwiazdkę zawieźliśmi i mamy już pierwsze relacje z nowego domku. I pierwsze zdjęcie, choć w formacie takim że nie wiem czy uda mi się wrzucić na forum.
Mam nadzieję że Gwiazdka znalazła swoją przystań. Czekam jeszcze na decyzje w sprawie nowego imienia...

Posted

Oooo, a tu takie dobre wieści na czarną nockę !!!
SUPER !!!
Może imię jednak pozostanie? :) A nawet jak nie, to dla mnie i tak zostanie Gwiazdką i już ;)

Czekam na zdjęcia (i z największą przyjemnością kasuję jej ogłoszenia w necie !)

Posted

Jakie super wieści - bardzo się cieszę z takiego obrotu spraw :)

Gwiazdka już u siebie - ekstra :)

za jakiś czas jeszcze sterylka i już będzie w ogóle super :)

Posted

[quote name='bea100']Ajlii, a jak się umówiłaś ze sterylizacją? Nowy domek już zrobi?[/QUOTE]

Nowy dom już zajmie kwestią sterylki. Mają przykre doświadczenia z niesterylizowanymi/niekastrowanymi psami - m.in. ropomacicze.
Cena zabiegu nie istotna, ważne żeby lecznica miała zaplecze szpitalne :)))

Gwiazdka (obecnie Fiona) trochę początkowo siusiała w domu, ale już zachowuje czystość. Śpi na łóżku :)
Została próbnie na 4 godziny sama i nie narozrabiała.

Posted

Zdjęcia mam - przychodzą regularnie. Sunia na rękach, na kolanach, na poduszce, na łóżku, na dywaniku :)) Mam też zgodę na pokazanie Gwiazdki/Fiony wszystkim, którzy ją wspierali :) Tyle że mam kiepski transfer, i mogę je wrzucić dopiero po północy - a zazwyczaj padam do tego czasu. Jak dam radę dotrwać, to napewno pokażę.

Wybieram się niedługo do małej w odwiedziny i dowieźć papiery, których wcześniej zapomniałam. Zobaczę jak się miewa ślicznotka :)

Posted

Myślałam żeby dzisiaj jechać do Gwiazdki, ale zasypało nas. Znajoma z Łodzi też boi się jechać w tą stronę, bo u nich też nie lepiej na drogach.

Posted

M&S napisał(a):

... "co by tu spocić?" :)

A ja dzisiaj widziałam Gwiazdeczkę-Fionkę!
Wpadłam na chwilę zobaczyć jak się miewa. I wiecie że paskuda nie chciała początkowo ze mną gadać??? Usiadła za swoim człowiekiem, najezyła się i tylko łypała na mnie... Dopiero po chwili przyszła się witać. Widać że ma dobrze, że jest zadowolona i rozpieszczana... Pan pokazył jak ślicznie na zawołanie wskakuje na łóżko :)))
Podobno zadziorna strasznie na spacerach jest ;) Dobry domek się małej trafił...

I wczoraj był bardzo fajny telefon w sprawie Gwiazki. Przekierowałam Panią na dogo, bo bardzo miło się rozmawiało z osobą która też pomaga bezdomnym psom gdy się przybłąkają...