Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto najnowsze wiesci o Ginutce, Wiola napisała dzis:

W sobotę minęło 6 miesięcy od pojawienia się Ginulki w naszym domu Czas na pewne podsumowania, żebyście nie myśleli, że nic nie robimy. Gina przez cały czas pilnie uczy się życia wśród ludzi podpatrując Nike i Nerusia Pamiętacie pierwsze próby szkolenia ? Dziś Gina umie i wykonuje bezbłędnie podstawowe komendy , pięknie chodzi na smyczy (i bez niej ) przy nodze przewodnika , błyskawicznie reaguje na przywołanie( nawet przebiegający zając nie jest Jej w stanie rozproszyć ), grzecznie jeździ samochodem Ma wiele różnych nieodkrytych jeszcze talentów - wiecie już o łowieniu ryb, ale ostanio odkryłam, że potrafi się też wspinać po siatce ogrodzenia Nie po to by wybrać się na samotną wycieczkę, ale dlatego że ja byłam za siatką z Nikusią, a Jej nie zabrałam Wystarczyło jednak hasło "zostań" i sunia grzecznie czekała
Statystyk ciąg dalszy:
Ginulka była kilkakrotnie odrobaczana - robale dały nam bardzo w kość , przeszła dwie operacje i długą rehabiltację prawej łapki, trzy razy "zaliczyła" domowe SPA
A teraz informacja najważniejsza - Ginka pięknie prosi o kciuki w środę Jesteśmy umówione na operację lewego łaputka Martwię się bardzo, bo to już trzecia narkoza w tym roku Widać jednak, że sunieczce zaczyna doskwierać "wywichnięcie" lewej łapki i mimo, że nie okazuje wcale bólu zaczęła ją coraz dziwniej układać Prawa łapa funkcjonuje już bez zarzutu, więc czas uwolnić drugą od bólu.
Myślcie o nas ciepło i wyślijcie dobre fluidy w kierunku dzielnej Dziunieczki

Trzymamy kciuki bardzo mocno i życzymy zdrówka

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsze wieści od Wioli o Gince:

Jesteśmy w domku Gina pięknie wybudziła się z narkozy teraz odsypia na posłanku Wyciętą główkę doktor określił - MASAKRA Nierozwinięta i kwadratowa , nie miała szans spełniać swojej roli. Mam nadzieję, że tym razem rehabilitacja pójdzie nam szybciej, ponieważ stan ogólny paszczaka jest lepszy. Będę zdawać relacje na bieżąco
Dziękujemy za kciukasy - bardzo pomogły

i najświeższe sprzed godziny:
Ginek był "za potrzebą" Popiła i pojadła - ryżyk z kurczaczkiem i poszła spać Jedzonka było ociupinkę - paskudna pańcia , ale jutro będzie więcej Noc spędzimy na czuwaniu, ale jestem dobrej myśli

Posted

Kasia wrzuciła dwie foty Ginutka, oto co napisała:

przy robieniu porządków na aparacie znalazłam zdjęcia Ginki z poprzedniego spotkania w Miliczu

Posted

Ginulko cudowna kochana dzielna ,juz najgorsze masz za sobą.Trochę cierpień przy rehabilitacji ale potem Nowe Szczęsliwe życie .Wiolu jesteś WIELKA !!! i Twoje wspaniale psiaki ,ktore uczą malutką prawdziwego psiejskiego życia.

Posted

Ginutka ma się dobrze, nasza Wiola napisała:

Kicająca Gina pozdrawia sympatyków
Mamy sie coraz lepiej Ginulkowi dopisuje humor i apetyt Sepi koncertowo Myślę, że rehabilitacja operowanej łapki pójdzie tym razem dużo szybciej. Gina podpiera się już na operowanej łaputce - próbowała nawet wystartować do pogoni psiego sąsiada wzdłuż płotu Wczoraj byłyśmy też na pierwszym spacerku (smyczkowym) ok. 200 m Zaczepia psiaki i dzieciaki do zabawy Jeszcze malutki momencik i będziemy mogli powiedzieć:

Dziękujemy wszystkim ludzom o wielkim sercu, którzy dali Ginie nowe życie Życie bez bólu
Dziękujemy wirtualnym opiekunom, wszystkim darczyńcom, trzymającym kciuki i cichym wielbicielom.
Gina wygrała - dzięki Wam

Posted

Ginka przeszła dłuuuuuugą drogę do normalności i życia bez bólu, teraz już tylko brakuje jej własnego domku, gdzie będzie psim szczęściem :loveu: