coronaaj Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Potencjalny domek nie moze sie dodzwonic nawet nie mozna sie nagrac. Patrycja H (moja przyjaciolka) moze zadzwoncie 501 691 863 Quote
Tymonka Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 coronaaj napisał(a):Potencjalny domek nie moze sie dodzwonic nawet nie mozna sie nagrac. Patrycja H (moja przyjaciolka) moze zadzwoncie 501 691 863 Przepraszam , już mam telefon przy sobie . Quote
wujek & ciocia Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 anja2201 napisał(a):bardzo dziękuję :) konto wysłane na pw przelew wyszedł :) Quote
storozak Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 coronaaj napisał(a):Potencjalny domek nie moze sie dodzwonic nawet nie mozna sie nagrac. Patrycja H (moja przyjaciolka) moze zadzwoncie 501 691 863 ojojojoj czyżby? czyżby??:) Quote
Tymonka Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 coronaaj napisał(a):Potencjalny domek nie moze sie dodzwonic nawet nie mozna sie nagrac. Patrycja H (moja przyjaciolka) moze zadzwoncie 501 691 863 Już z panią rozmawiałam , domek wydaje się ok , w czwartek pani ma przyjechać poznać Czikunię . Quote
Tymonka Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 storozak napisał(a):czy to będzie DS?? Jeśli dojdzie do adopcji to tak , DT sunia ma . Ja się tylko boję bo pan ma prawdopodobnie alergię na sierść , a pewności ,że ,mała nie uczula nie mamy , w końcu to tylko kundelek w typie rasy . Quote
storozak Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 oj trzymam kciuki żeby się udało:) A na alergie to można się odczulić:) Quote
MALWA Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Super wieści, Czika miałaby swój domek, a przynajmniej szansę na taki. Trzymam kciukasy za wiyztę, i za tych ludzi, co chcą się podjąć opieki nad Cziką. Quote
Owieczka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Anja2201 napisał(a):Jeśli dojdzie do adopcji to tak , DT sunia ma . Ja się tylko boję bo pan ma prawdopodobnie alergię na sierść , a pewności ,że ,mała nie uczula nie mamy , w końcu to tylko kundelek w typie rasy . pewności nigdy nie ma nawet przy rasowych pieskach, wszystko zalezy od rodzaju alergii ;/ Ja jednak jestem dobrej myśli i mocno trzymam kciuki !! :) bazarek na długi niedługo będzie :) Quote
Poker Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Poproszę o nr konta , chcę wpłacić 20 zł. Quote
pati.3 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Witam. To mój pierwszy post, odnalazłam Was parę dni temu z pomocą mojej przyjaciółki Ali (użytkownik coronaaj) i bardzo się z tego cieszę :). To ja chcę zabrać Czikę do domu. Wpadnę w czwartek, ale też jestem dobrej myśli. Nie mogę się już doczekać. Pozdrawiam wszystkich dogomaniaków. Quote
Tymonka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Poker napisał(a):Poproszę o nr konta , chcę wpłacić 20 zł. Poker wstrzymaj się proszę z wpłatą . Już piszę czemu : Zastanawiamy się z TZ nad adopcją Cziki , ja pierwszy raz w życiu mam takie obawy jeśli chodzi o wy adoptowanie tymczasa , może dlatego , że sunia jest tak nieufna , a mi zaufała , mojego TZ jeszcze nie do końca akceptuje , a mnie pokochała od razu , kolejny problem to to sikanie na łóżka , posłania itp. boję się ,że potencjalny domek tego nie zniesie . Czikucha boi się wszystkiego , a ja mam od razu wizję jak wyrywa się na spacerze bo się przestraszyła itp. Oczywiście jeśli zdecydujemy się (daliśmy sobie dzień dwa na przemyślenie ) dług cziki przechodzi na mnie i wszelkie koszty związane z dalszym leczeniem też , jakoś damy radę . Mam nadzieję , że nikt nie ma nic przeciwko ? Quote
mshume Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 J jestem jak najbardziej za :), jednak powiem CI,że nam wydaje się,że dla tych wystrachanych psiaków z pseudo jesteśmy Ci jedni, jedyni, a potem okazuje się,ze w nowym domu znajduje się kolejny obiekt adoracji, ja to wiele razy przerabiałam. Jedna maltasia od nas mieszka nawet w Tomaszowie Maz :), ma na imię Bajeczka :) Sprawa sikania do posłania jest rzeczywisćie trudna, bo to jest zaburzenie podstawowej zasady, której uczone są przez matkę szczeniaki, że nie lejemy tam gdzie śpimy. Może Czika została wcześnie odstawiona od matki, albo spędzała swoje życie w tak ciasnej klatce,że taki odruch się wyrobił. Więc tu trzeba będzie włożyć sporo pracy. Moja sunia jest u mnie już rok, a od czasu do czasu (raz na 2 tyg) sobie pójdzie do salonu i siknie. Do tej pory w nocy wypuszczam ją do ogrodu, bo inaczej leje na parkiet. Quote
Tymonka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 mshume napisał(a):J jestem jak najbardziej za :), jednak powiem CI,że nam wydaje się,że dla tych wystrachanych psiaków z pseudo jesteśmy Ci jedni, jedyni, a potem okazuje się,ze w nowym domu znajduje się kolejny obiekt adoracji, ja to wiele razy przerabiałam. Jedna maltasia od nas mieszka nawet w Tomaszowie Maz :), ma na imię Bajeczka :) Sprawa sikania do posłania jest rzeczywisćie trudna, bo to jest zaburzenie podstawowej zasady, której uczone są przez matkę szczeniaki, że nie lejemy tam gdzie śpimy. Może Czika została wcześnie odstawiona od matki, albo spędzała swoje życie w tak ciasnej klatce,że taki odruch się wyrobił. Więc tu trzeba będzie włożyć sporo pracy. Moja sunia jest u mnie już rok, a od czasu do czasu (raz na 2 tyg) sobie pójdzie do salonu i siknie. Do tej pory w nocy wypuszczam ją do ogrodu, bo inaczej leje na parkiet. Sikanie na łóżko będę przerabiać już drugi raz , moja ufa przez rok , jak tylko wychodziliśmy z domu właziła na łóżko i lała , nic nie pomagało , ani odstraszacze , ani długi spacer przed wyjściem i co najśmieszniejsze ostatni raz nasikała na łóżko dzień przed tym jak podjęliśmy decyzję , że u nas zostaje :) Quote
Ewanka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Anja :) to byłoby dla suni najlepsze rozwiazanie :) Quote
Energy Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 To by było super:lol: Anja 2201 myślcie, ja też jestem jak najbardziej za i bardzo się będę cieszyła z takiego zakończenia:lol: Quote
ocelot Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Aniu niezależnie jaką decyzję podejmiecie, dobrze było gdyby Czika bez dlugu została, takie jest moje zdanie. Quote
Tymonka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 ocelot napisał(a):Aniu niezależnie jaką decyzję podejmiecie, dobrze było gdyby Czika bez dlugu została, takie jest moje zdanie. Aniu , ale ja nie mam prawa od was brać pieniędzy na Czikowy dług jeśli to ma być mój pies , ale zaznaczam ,że ostateczna decyzja jeszcze nie podjęta , teraz wszystko zależy od TZ . Quote
ocelot Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Anja2201 napisał(a):Aniu , ale ja nie mam prawa od was brać pieniędzy na Czikowy dług jeśli to ma być mój pies , ale zaznaczam ,że ostateczna decyzja jeszcze nie podjęta , teraz wszystko zależy od TZ . Ania a ile masz długów za inne psy? Na razie to jeszcze nie Twój pies:):):) O wizyty przedadopcyjnej nie przeszłaś:):):):) Zresztą niech się inni wypowiedzą Quote
Tymonka Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 ocelot napisał(a):Ania a ile masz długów za inne psy? Na razie to jeszcze nie Twój pies:):):) O wizyty przedadopcyjnej nie przeszłaś:):):):) Zresztą niech się inni wypowiedzą To ja zapraszam na przed adopcyjną , wreszcie się może zmobilizujesz :P Quote
Poker Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 A ja wcale nie jestem za. Jest osoba chętna na sunię. Jeżeli przejdzie pozytywnie weryfikację, to powinna iść do tego DS. A Anja201 ma jeszcze dużo do zrobienia dla wielu psów. I powiem to co wszyscy wiemy ,że pomoc psom nie polega by mieć ich w domu np.10. Nie wiem ile Ania ma. Quote
Tymonka Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Poker napisał(a):A ja wcale nie jestem za. Jest osoba chętna na sunię. Jeżeli przejdzie pozytywnie weryfikację, to powinna iść do tego DS. A Anja201 ma jeszcze dużo do zrobienia dla wielu psów. I powiem to co wszyscy wiemy ,że pomoc psom nie polega by mieć ich w domu np.10. Nie wiem ile Ania ma. Rozumiem , sama o tym myślałam , ale serce mówi co innego , miałam u siebie kilkadziesiąt psów na DT , po oddaniu każdego z nich tak samo przeżywałam i płakałam , ale teraz po prostu czuje , że ona jest moja , że nie powinnam jej oddawać , nie wiem może to przeznaczenie :D Dlatego też podjęliśmy decyzję , że Czikolina zostaje z nami :) Quote
Recommended Posts