Ela&Puch Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Anja2201']Panienka przespała bez przerwy 4 godziny , chyba bardzo tego potrzebowała , widać ,że leki zaczęły działać i sunia wreszcie mogła się normalnie położyć , wstała teraz zjadła kolację , zrobiła siusiu i dalej śpi :) Bardzo cieszy się do psów , tylko Fafla się boi , ale się nie dziwie , bo on łapę ma taką jak ona cała , ale na szczęście panienka załapała szybko ,że trzeba mu z drogi schodzić bo może zadeptać :D [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/825/p1270366.jpg/][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/3240/p1270366.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/p1270368.jpg/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/4403/p1270368.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/822/p1270369m.jpg/][IMG]http://img822.imageshack.us/img822/4974/p1270369m.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Witam mała jest słodka ja szukam małego pieska ponieważ 1 grudnia umarł mój kochany Puszeczek i bardzo chciałabym dać dom innej kruszynce ale chciałabym wiedziec co jej jest i jakie sa rokowania , poniewaz boje sie nowego słabego pieska bo nie przezylabym gdyby odeszła to ponad moje siły , Quote
aniac50 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Energy']A ja bym się jednak wstrzymała, każdy dodatkowy ruch może powodować ból. Przecież ona dopiero po przeciwbólowych się położyła. Kąpiel nie jest najważniejsza.[/QUOTE] Przepraszam ,ale popieram ........wyeliminowanie ,lub choćby ograniczenie bólu ,nawet na krótki czas ,to chyba priorytet...... Biedne maleństwo... Quote
aniac50 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Ela&Puch']Witam mała jest słodka ja szukam małego pieska ponieważ 1 grudnia umarł mój kochany Puszeczek i bardzo chciałabym dać dom innej kruszynce ale chciałabym wiedziec co jej jest i jakie sa rokowania , poniewaz boje sie nowego słabego pieska bo nie przezylabym gdyby odeszła to ponad moje siły ,[/QUOTE] Przeczytaj CAŁY wątek !!!!! Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='Ela&Puch']Witam mała jest słodka ja szukam małego pieska ponieważ 1 grudnia umarł mój kochany Puszeczek i bardzo chciałabym dać dom innej kruszynce ale chciałabym wiedziec co jej jest i jakie sa rokowania , poniewaz boje sie nowego słabego pieska bo nie przezylabym gdyby odeszła to ponad moje siły ,[/QUOTE] Sunie czeka leczenie źle zrośniętych kości i zdeformowanego kręgosłupa , najprawdopodobniej czeka ją operacja , nie wiadomi czy jedna , ale wiadomo nawet po operacji i naprawieniu nóżki i reszty sunia będzie wymagała więcej uwagi niż zdrowy psiak żadnego chodzenia po schodach , skakania na łóżko czy z łóżka itp. Więcej będę wiedziała po wizycie u specjalisty i RTG . Czy jeśli zdecydowała byś się na adopcję jesteś w stanie ponieść choć cześć kosztów leczenia ? Quote
Agucha Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Ela&Puch']Witam mała jest słodka ja szukam małego pieska ponieważ 1 grudnia umarł mój kochany Puszeczek i bardzo chciałabym dać dom innej kruszynce ale chciałabym wiedziec co jej jest i jakie sa rokowania , poniewaz boje sie nowego słabego pieska bo nie przezylabym gdyby odeszła to ponad moje siły ,[/QUOTE] [B]Elu[/B], bardzo się cieszę że wpadłaś do maleńkiej! :) [quote name='Anja2201']Sunie czeka leczenie źle zrośniętych kości i zdeformowanego kręgosłupa , najprawdopodobniej czeka ją operacja , nie wiadomi czy jedna , ale wiadomo nawet po operacji i naprawieniu nóżki i reszty sunia będzie wymagała więcej uwagi niż zdrowy psiak żadnego chodzenia po schodach , skakania na łóżko czy z łóżka itp. Więcej będę wiedziała po wizycie u specjalisty i RTG . Czy jeśli zdecydowała byś się na adopcję jesteś w stanie ponieść choć cześć kosztów leczenia ?[/QUOTE] Pozwolę sobie odpowiedzieć - Ela poniosła bardzo duże koszty ratując życie Puszkowi... niestety nie udało się :-( Myślę, że bazarkami i deklaracjami jakoś podołamy? [quote name='aniac50']Przeczytaj CAŁY wątek !!!!![/QUOTE] Po co ten krzyk? :roll: Quote
Ela&Puch Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='aniac50']Przeczytaj CAŁY wątek !!!!![/QUOTE] przeczytałam go uważnie ale wiem że może wyjść jeszcze coś innego , a ja ostatnio walczyłam o Przyjaciela I przeżylam jego śmerć i dlatego pytam o dokładną diagnoze bo nie jestem gotowa na powtorke z rozrywki , a majac psiaka walcze o niego do konca Agucha o tym wie że oddam wszystko aby psu bylo dobrze .musze to przespac chociaz wiem ze juz nie bedzie łatwo jak ja zobaczyłam Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='aniac50']Przeczytaj CAŁY wątek !!!!![/QUOTE] Spokojnie , nie ma się co denerwować . [QUOTE]Pozwolę sobie odpowiedzieć - Ela poniosła bardzo duże koszty ratując życie Puszkowi... niestety nie udało się Myślę, że bazarkami i deklaracjami jakoś podołamy? [/QUOTE] Ja wszystko rozumiem , ale wychodzę z założenia , że jak ktoś coś dostaje całkiem za darmo to nie docenia (nie chcę tu nikogo obrazić , nie znam Eli , być może to najwspanialszy domek dla suni ) , nigdy nie dowożę psów do domków , ewentualnie za zwrot kosztów i z reguły proszę o zwrot kosztów szczepień itp dlatego zapytałam . Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='Ela&Puch']przeczytałam go uważnie ale wiem że może wyjść jeszcze coś innego , a ja ostatnio walczyłam o Przyjaciela I przeżylam jego śmerć i dlatego pytam o dokładną diagnoze bo nie jestem gotowa na powtorke z rozrywki , a majac psiaka walcze o niego do konca Agucha o tym wie że oddam wszystko aby psu bylo dobrze .musze to przespac chociaz wiem ze juz nie bedzie łatwo jak ja zobaczyłam[/QUOTE] To może poczekaj na diagnozę ortopedy , wtedy wszystko powinno być jasne :) Quote
Agucha Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Anja2201'] Ja wszystko rozumiem , ale wychodzę z założenia , że jak ktoś coś dostaje całkiem za darmo to nie docenia (nie chcę tu nikogo obrazić , nie znam Eli , być może to najwspanialszy domek dla suni ) , nigdy nie dowożę psów do domków , ewentualnie za zwrot kosztów i z reguły proszę o zwrot kosztów szczepień itp dlatego zapytałam .[/QUOTE] Ja wszystko rozumiem :) W tej kwestii jednak musi wypowiedzieć się sama Ela. Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Ja wiem ,że przesadzam i szukam dziury w całym , pewnie czasem odrzucam dobre domki , ale puki nie jestem w 100% pewna ,że to ten domek psa nie oddaje i chyba dzięki temu na parędziesiąt adopcji tylko dwa domki się nie sprawdziły z resztą mam stały kontakt i wiem ,że jest super . Obiecuje postarać się być jak najmniej upierdliwa :D Quote
aniac50 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Przepraszam,ale nie miałam zamiaru krzyczeć .....Nawet nie wiedziałam ,ze krzyczę......Martwię się tylko o przyszłość suni ...to wszystko... Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Dobra , puki co trzeba się skupić na suni i jej leczeniu o domek będziemy się martwić za chwilę :) Quote
Ela&Puch Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Anja2201']Spokojnie , nie ma się co denerwować . Ja wszystko rozumiem , ale wychodzę z założenia , że jak ktoś coś dostaje całkiem za darmo to nie docenia (nie chcę tu nikogo obrazić , nie znam Eli , być może to najwspanialszy domek dla suni ) , nigdy nie dowożę psów do domków , ewentualnie za zwrot kosztów i z reguły proszę o zwrot kosztów szczepień itp dlatego zapytałam .[/QUOTE] Agucha ma racje Puchosława ratowałam i nie powiem o kosztach bo to dla mnie nie wazne , wziełabym pożyczke jeżeli bym mogła go uratować cena życia mojego towarzysza a nawet moge powiedzieć synka nie miała ceny kochałam go bardzo a dostałam go za darmo , myśle ze to zalezy od ludzi a myśle ze czesto jest tak ze nawet jak ktos kupi psa to jezeli nie ma uczuc to jest w stanie go wyrzucic , ps. miałam szpica za ktorego ktos dal duzooooooooooo pieniedzy ale jak odpadl z wystawy odpadl z domu do garazu a pozniej zabralam go do mojego domu aby nie cierpial i kocham go nad zycie , ja sie zastanowie czy jestem w stanie dać jej dobry dom czy podolam obowiazkom , i wam tez zostawiam decyzje Quote
ocelot Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 To teraz ja cos powiem:) Śledziłam wątek Puszka. Jeśli Ewa&Puch chce nasze małe to jestem jak najbardziej za. zwłaszcza, że Agucha za tym stoi:) ale myślę, że chwilkę poczekajmy. Na diagnozę Maszczaka, będziemy wiedzieć na czym stoimy. I jakie to ewentualnie koszty. wtedy będziemy w porządku w stosunku do Ewy, bo w pełni będzie wiedziała na co się decyduje Quote
Tymonka Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Panienka dzisiaj czuje się lepiej , choć rano było widać ,że leki przeciwbólowe przestały działać bo znów nie mogła się położyć , ale całą noc przespała pięknie . Nie chce się załatwiać na dworze , wyszliśmy rano pochodziła , wróciła do domu i nasiusiała na Kiarkowe posłanie podła małpa :D. Ona chyba kiedyś załatwiała się na podkłady bo sika albo na posłania ,albo na kocyki . Quote
mshume Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Jak suczka z pseudo, sika na szmaty, tak ich uczą. Przerabiałam to prze długie tygodnie. Niektóre z suczek z pseudo sikały na gazety, inne gdzie popadnie. To długa praca i cierpliowość, żeby je nauczyć,gdzie pies siku robić powinien ;) Biedna malutka,co to jej się stało z tym kręgosłupem :( Quote
Energy Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 A może kręgosłup to wynik trzymania w za małej klatce??? Czy wet mówił, że to po urazie? Quote
Tymonka Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='Energy']A może kręgosłup to wynik trzymania w za małej klatce??? Czy wet mówił, że to po urazie?[/QUOTE] Mówił ,że to po urazie raczej , ale na 100% nie wiemy , tyle że tam i miednica jest przestawiona i te kolanka źle pozrastane . Quote
Energy Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Anja2201']Mówił ,że to po urazie raczej , ale na 100% nie wiemy , tyle że tam i miednica jest przestawiona i te kolanka źle pozrastane .[/QUOTE] Może wszystko po urazie, a może są inne przyczynyu kręgosłupa i inne miednicy i kolan. Oczywiście mogę się mylić ale jakim cudem kręgosłup mógł się tak skrzywić po urazie:shake:wg mnie to musiało być coś długotrwałego:-( Na pewno ortopeda wniesie wiele informacji co do stanu i rokowań, oby były pozytywne! Quote
Tymonka Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Panienka znów śpi , odsypia widać stresy i czas kiedy nie mogła się normalnie położyć . Agucha na wątku gdzie poszukujesz psa dla Ela&Puch wkleiłam naszego Misia który też bardzo potrzebuje domu , a chyba coś ze szpica ma , no i jest też malutki . Quote
natalia.aleksandrov Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 mam potencjalny dom dla suni, proszę o telefon: 791146313 Quote
Tymonka Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='natalia.']mam potencjalny dom dla suni, proszę o telefon: 791146313[/QUOTE] To może ja podam swój i niech potencjalny dom dzwoni do mnie : 798-211-667 .Choć narazie bym się z tym wstrzymała , już mamy jeden domek który się zastanawia , a jeszcze nie wiemy do końca jakie leczenie czeka dziewczynkę . Panna dała mi dzisiaj do zrozumienia ,że nie życzy sobie zostawać sama , wyszłam na pół godziny do psów z boksów i zostawiłam panienkę zamkniętą w sypialni . Efekt zaraz sfotografuję i wstawię:angryy::evil_lol: Quote
Ewanka Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Anja2201']To może ja podam swój i niech potencjalny dom dzwoni do mnie : 798-211-667 .[/QUOTE] Bardzo mądrze :) Mizianko dla Kruszynki. Quote
Tymonka Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Nie wpadłam na to , że ten mały ledwo chodzący potworek jest do tego zdolny : [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/534/p1270402.jpg/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/7334/p1270402.jpg[/IMG][/URL] Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić ,żeby TZ nie zauważył ?? Quote
Recommended Posts