Tymonka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [CENTER]Efekt pseudo ? Głupich nie przemyślanych zachcianek ? A może prezent niechciany ? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/84/p1270346a.jpg/][IMG]http://img84.imageshack.us/img84/3681/p1270346a.jpg[/IMG][/URL] Tego nie wiemy , ale wiemy ,że pomocy szuka młodziutka sunia w typie bolończyka/Toya/maltańczyka ? .Parę dni temu trafiła z ulicy do schronu , niby właściciele chcieli ją odebrać , ale jakoś im nie po drodze do schroniska . Sunia jest od rana u mnie , jest przerażona , chudziutka i strasznie zmęczona .Dodatkowo ma coś z łapą , nie staje na niej i cały czas podkurcza . Po południu jedziemy do weta . To 8 pies w domu , waży 2,5 kg , a mój fafel (szczenior ) 30 kg , różnica kolosalna , boje się ,że jak Fafel sunię nadepnie to będzie po niej , na razie mała siedzi cały czas na łóżku . Chciałam prosić o pomoc , finansową na leczenie i ewnetualne szczepinia (sterylka będzie w schronisku) i o ogłaszanie .[/CENTER] __________________________________________________________________________________________________ [B]12.12[/B] - konsultacja u dr Masztaka , sunia ma stare zwichnięcie stawu biodrowego i pęknięcie miednicy , w środę (14.12) odbędzie się operacja stawu , koszt około 400 zł Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [SIZE="4"][COLOR="green"]ROZLICZENIE :[/COLOR][/SIZE] [B]Wpływy :[/B] Pudlowa skarbonka : 100 zł IREMOS - 30zł ANIAC50 -20zł' MALWA -20 zł Anja2201-50 zł Iwona W 100 zł mshume -20 zł WUJEK & CIOCIA -30zł [B]Razem : 370 zł[/B] [B]Wydatki :[/B] Wet (badania + nastawianie +leki )-90zł Transport do wet - 25zł+25 zł Operacja - 350 zł [B]Razem wydatków :490 zł[/B] [SIZE="3"][COLOR="#483d8b"]Zostało : [B]-120[/B] zł[/COLOR][/SIZE] Taka z niej chudzina : [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/525/p1270338.jpg/][IMG]http://img525.imageshack.us/img525/1330/p1270338.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/p1270345.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/4550/p1270345.jpg[/IMG][/URL] a tak niunia śpi : [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/p1270350.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/9105/p1270350.jpg[/IMG][/URL] Quote
jobu33 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Boże jakie maleństwo:) Pieknosia:) Buziaczki dla suni Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Maleństwo rzyga i sra dalej niż widzi :(Dobrze , że chociaż woła żeby ją z łóżka zdjąć . Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 jaka słodziutka ciekawe co tam jej jest czy już była u weta? Quote
jobu33 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Boże ludzie nie maja serca wyrzucając takie maleństwo , aby wszystko dobrze się skonczyło Quote
Ewanka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Zapisuję malutką, jak przejdzie na lekką gotowaną domową dietkę, to powinno się jej troche poprawić. Chudzinka malutka :( Quote
Aleksandrossa Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 zapisuje sunię... Biedactwo malutkie :( Quote
Ewanka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Czy ona nie jest podobna do pudliszonka toy? ... może wstaw ją na pudle w potrzebie, jeat młodziutka, śliczna, szybko znajdzie domek :) Quote
GrubbaRybba Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Zapisuję się na wątek. Biedactwo. :( Roześlę wici, może ktoś się zainteresuje. Spróbuję też coś spieniężyć i przelać jakieś pieniążki. Daj znać, co powie wet. Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='Ewanka']Czy ona nie jest podobna do pudliszonka toy? ... może wstaw ją na pudle w potrzebie, jeat młodziutka, śliczna, szybko znajdzie domek :)[/QUOTE] Teraz popatrzyłam , że może to jest Toy ?? Byliśmy u wet , jest źle . Sunia ma źle pozrastane kości (najprawdopodobniej po wypadku ) , kręgosłup pokrzywiony (mój wet pierwszy raz coś takiego widzi ) , boli ją bardzo . Dostała leki przeciwzapalne i przeciw bólowe , carprydol F . do domu . W poniedziałek /wtorek jedziemy do dr.Masztaka (ortopedy) , najprawdopodobniej czeka nas operacja , oby jedna . Błagam o pomoc finansową , ja zapewniam Suni BDT i wyżywienie , nie dam rady więcej , poza tym TZ i tak jest już wściekły ,że ona w ogóle u nas jest :( Quote
ocelot Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Ja ze swojej strony doda. Czikę znaleźli bezdomni mężczyźni. Zabrali ja do noclegowni. Niestety ie wpuszczono ich z maleńką, dlatego trafiła do schroniska. Była cała w dredach, pchły chodziły po niej rzędami. Ci co nie mają nic chcieli dać jej dom, jednak nie pozwolono im. Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='ocelot']Ja ze swojej strony doda. Czikę znaleźli bezdomni mężczyźni. Zabrali ja do noclegowni. Niestety ie wpuszczono ich z maleńką, dlatego trafiła do schroniska. Była cała w dredach, pchły chodziły po niej rzędami. Ci co nie mają nic chcieli dać jej dom, jednak nie pozwolono im.[/QUOTE] Smutne to , ale koniec końców dobrze się stało , bo trafiła na nas :) Quote
kaszanka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 jeżeli zabieg sterylki bedzie w schronie- to dlaczego ty masz go opłacać ?? Quote
ocelot Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Anja2201']Smutne to , ale koniec końców dobrze się stało , bo trafiła na nas :)[/QUOTE] dobrze. w sumie dobrze. Ale popatrzcie jaka to ironia losu, że oni ją zauważyli, a nikt inny nie. I że nie pozwolono im jej przenocować, w sumie to sposób na rehabilitację prawda? Oni pomagają Czice, ona im. Porąbany jest ten świat Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='kaszanka']jeżeli zabieg sterylki bedzie w schronie- to dlaczego ty masz go opłacać ??[/QUOTE] Sterylki ja nie opłacam , tylko schron , ale na razie wet odradza bardzo sterylkę , sunie najprawdopodobniej czeka ciężka operacja łapy i nie wiadomo co jeszcze , więc sterylka może poczekać , mi to nawet nie przeszkadza bo u mnie wszystkie samce kastrowane (psie samce :D:D) , a o adopcji chyba w tym stanie możemy tylko pomarzyć . Quote
ocelot Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Teoretycznie i schronisko powinno jej opłacić leczenie, ale to jest niewykonalne. Tonie w długach. A sterylizacje są z innej puli pieniędzy, więc o to się nie martwimy Quote
Energy Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Anja2201']Sterylki ja nie opłacam , tylko schron , ale na razie wet odradza bardzo sterylkę , sunie najprawdopodobniej czeka ciężka operacja łapy i nie wiadomo co jeszcze , więc sterylka może poczekać , mi to nawet nie przeszkadza bo u mnie wszystkie samce kastrowane (psie samce :D:D) , a o adopcji chyba w tym stanie możemy tylko pomarzyć .[/QUOTE] Właśnie miałam napisać, że w takim stanie to nawet nie ma co myśleć o sterylce. Ja rozumiem, że to jest ważne ale bez przesady. Najważniejsze jest zdrowie psiaka. Pudelkowa skarbonka przekaże jednorazową wpłatę na sunieczkę - 100 zł. Poproszę o nr konta na pw i potem potwierdzenie wpłaty na pudlowym wątku. Super, że małej się poszczęściło i ma bdt:lol: Quote
ocelot Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Energy']Właśnie miałam napisać, że w takim stanie to nawet nie ma co myśleć o sterylce. Ja rozumiem, że to jest ważne ale bez przesady. Najważniejsze jest zdrowie psiaka. Pudelkowa skarbonka przekaże jednorazową wpłatę na sunieczkę - 100 zł. Poproszę o nr konta na pw i potem potwierdzenie wpłaty na pudlowym wątku.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy:) Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='Energy']Właśnie miałam napisać, że w takim stanie to nawet nie ma co myśleć o sterylce. Ja rozumiem, że to jest ważne ale bez przesady. Najważniejsze jest zdrowie psiaka. Pudelkowa skarbonka przekaże jednorazową wpłatę na sunieczkę - 100 zł. Poproszę o nr konta na pw i potem potwierdzenie wpłaty na pudlowym wątku.[/QUOTE] Dokładnie , choć wet twierdzi ,że ewentualna ciąża nie jest wykluczona (nie wiemy kiedy sunia miała cieczkę , a srom jest ciut powiększony ) wtedy sterylka była by na cito robiona , bo ciąża niunię zabije , ona nie mam miejsce na płody . Bardzo dziękujemy za pomoc skarpecie :) Quote
Tymonka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Zrobiłam bazarek "chrzciny " , przeciecz nie musi być Czika , a każdy grosz się przyda: [url]http://www.dogomania.pl/threads/219229-Chrzciny!!Zosta%C5%84-chrzestn%C4%85-pudliczki-i-zafunduj-jej-konsultacj%C4%99-u-specjalisty.Do15.12[/url] Quote
mshume Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Brak słów, biedna sunia :( Domyślam się,że to psina z pseudohodowli :( Quote
ocelot Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Teoretycznie nawiązaliśmy kontakt z ludźmi co szukali psiaka w tym typie, ale... trzy dni trwala wymiana mailowa i nie przyjechali sprawdzić czy to ich sunia. Quote
mshume Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 jak się dowiedzieli o jej stanie, to się zmyli :( Quote
Recommended Posts