Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MiliVanili napisał(a):
Mamy karmę od 1st Chioce dla Hani i Bruna :) Moniq skontaktuj się z nimi

Napisałam do nich ale chyba zepsułam nastrój bo przy okazji upomniałam się o zaległe faktury i o kasę za kalendarze :ices_bla:

Posted

Furciaczku takie przewlekłe biegunki są męczące dla psiaka i mogą być trudne do opanowania. Jeśli nie ma robali to może być jeszcze Lamblia/ Giargia/ którą często trudno wykryć w kupie albo pojawia się za którymś razem/. Często są też biegunki spowodowane mieszaną infekcją bakteryjno wirusową.
Gdyby się nie uspokajały zaproponuj wetowi kurację antybiotykową Amoksacyklina + Metronidazol przez 10 dni/ Metronidazol wali beztlenowce i Lamblie/ Dalacinu bym się bał. Jest młoda i mogą być powikłania.

Jak będzie poprawa włącz do diety gotowane rybki morskie./ idealna dla młodego psa proporcja Wapnia do Fosforu oraz pełna przyswajalność w przeciwieństwie do preparatów farmaceutycznych/
A Mała ma dłuuuugie kończynki i zacznie nabierać masy niedługo.

Posted

docha napisał(a):
Hania ma czysto-wodnistą biegunkę, tzn. czy się z niej leje? czy to jest qpsko papkowate?

Papkowate, chociaz dzisiaj juz takie w miare nawet...chyba po zastrzykach jelitka zaczynaja lepiej funkconowac. Napewno sa znacznie lepsze od tych pierwszych.
Wyniki badan niestety po Swietach dopiero.
Hani humor dopisuje...zaczyna sie psocic:evil_lol:
Dzisiaj podbiegala do mnie od tylu, uderzala lapka a jak sie odwracalam to zaczynala zwiewac i zapraszac do zabawy. Kochana jest:loveu:
Umie juz siad i zostan, chodzenie na smyczy tez jako tako nam juz wychodzi :)

Posted

ja też taką mam nadzieję:)

Alla, piszesz?! coś rozsądnego do mnie;) kończę pracę na dziś, jak ja nie lubię końca roku, brrrr....